Sonick Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Γεια χαρά σε όλους! 'Eχω ένα tv-tuner της Hauppauge εξωτερικό,και ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να συνδεθεί με vcr,ώστε να μετατρέψω vhs σε dvd.Tο tv-tuner έχει θύρες s-video in,audio in,audio out.To vcr έχει video in,video out,audio in,audio out. Είναι εφικτή η σύνδεση τους και αν ναι,πώς; Ευχαριστώ!
tornado Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 δεν βλεπω τον λογο να μην ειναι, ισως χρειαστεις καποιον ανταπτορα αλλα τα βασικα τα εχεις. Θα προτεινα να πας σε ενα ειδικευμενο καταστημα ηλεκτρονικων (πχ κατουμας) και να ρωτησεις αυτα που θες και με λιγα ευρω θα σου δωσουν οτι χρειαζεσαι. (καλωδια ανταπτορες κλπ)
gagarin Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Γεια χαρά σε όλους!'Eχω ένα tv-tuner της Hauppauge εξωτερικό,και ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να συνδεθεί με vcr,ώστε να μετατρέψω vhs σε dvd.Tο tv-tuner έχει θύρες s-video in,audio in,audio out.To vcr έχει video in,video out,audio in,audio out. Είναι εφικτή η σύνδεση τους και αν ναι,πώς; Ευχαριστώ! Yπαρχουν οπως ειπε ο φιλος tornado ανταπτορες... Απο τις θυρες που εχεις μπορεις να βρεις ενα καλωδιο ΔΙΠΛΟ RCA(η ακομα κ τριπλο) σε S-video... Eγω εχω βαλει πανω στο βιντεο ενα scart οπως στην εικονα σε αυτο εχω ενα s-video(πανω στο scart) σε s-video στην καρτα...
Sonick Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Καταρχάς,ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Έκανα μια πρόχειρη δοκιμή,συνδέοντας έναν αντάπτορα s-video σε composite στο tv-tuner και με ένα καλώδιο απο εκεί στην video-out του vcr.Το πρόβλημα είναι οτι η εικόνα που έπαιρνα απο το vcr ήταν ασπρόμαυρη.Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;
Powerline Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Το σήμα του διάυλου S-Video είναι κοντά στο σήμα RGB. Με απλά λόγια, χρειάζεσαι έναν μετατροπέα σήματος απο composite σε S-Video, όπως αυτόν στην εικόνα που έβαλε ο gagarin. Και αυτό γιατί τα VHS, πέρα απο λίγες εξαιρέσεις, δεν δίνουν σήμα RGB, αλλά σκέτο composite. Λαμβάνουν βέβαια σήμα RGB, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Sonick Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Το σήμα του διάυλου S-Video είναι κοντά στο σήμα RGB. Με απλά λόγια, χρειάζεσαι έναν μετατροπέα σήματος απο composite σε S-Video, όπως αυτόν στην εικόνα που έβαλε ο gagarin. Και αυτό γιατί τα VHS, πέρα απο λίγες εξαιρέσεις, δεν δίνουν σήμα RGB, αλλά σκέτο composite. Λαμβάνουν βέβαια σήμα RGB, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Έχω χρησιμοποιήσει ήδη έναν μετατροπέα απο s-video σε composite στο tv-tuner.Και το composite καλώδιο πάει κατευθείαν στο vcr.To vcr είναι λίγο παλιάς τεχνολογίας και δεν έχει ούτε scart,αλλά μία είσοδο video in και μία video out.To composite το συνδέω πάνω στην video out του vcr.Κάνω κάτι λάθος;
Powerline Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μήπως το video στέλνει το σήμα σε Secam; Έχει πλέον καταργηθεί αυτή η μορφοποίηση και δεν ξέρω κατα πόσον την υποστηρίζουν τα tv tuner για υπολογιστές.
Sonick Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μήπως το video στέλνει το σήμα σε Secam; Έχει πλέον καταργηθεί αυτή η μορφοποίηση και δεν ξέρω κατα πόσον την υποστηρίζουν τα tv tuner για υπολογιστές. Δεν το θεωρώ απίθανο.Ξέρεις αν υπάρχει η δυνατότητα να γυρίσει σε PAL;
Sonick Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Λοιπόν,με την εικόνα είναι όλα Ok,αλλά έχω πρόβλημα με τον ήχο.Ενώ με το πρόγραμμα του tv-tuner παίρνω κανονικά ήχο,όταν κάνω save το αρχείο,με το virtualdub δεν έχω ήχο. Επίσης για την συμπίεση του video,δεν βρήκα πουθενά επιλογή για format MPEG2,oύτε στο virtualdub.Λογικά στο compression δεν θα έπρεπε να ήταν;Eκεί υπάρχουν μόνο επιλογές για divx και τα σχετικά.Γνωρίζει κανείς που βρίσκεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.