Προς το περιεχόμενο

Τι μεγεθος δίσκου για κατεβαστηρι?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιμενοντας την ενεργοποιηση της 700αρας DSL μου, στηνω το κατεβαστηρακι μου. Εχω διαφορους δισκους στην καβατζα, αλλα ολοι ειναι σχετικα μικροι σε χωρητικοτητα και λογω μεγεθους το κατεβαστηρακι μπορει να δεχτει μονο εναν δισκο.

Θεωρωντας οτι γυρω στα 5GB θα πανε για το λειτουργικο, τι μεγεθος δισκου πιστευεται οτι ειναι αρκετα μεγαλο για αυτη τη δουλεια? Ο τριανταρης μου φαινεται μικρος, ενας εξηνταρης θα με καλυψει αν τον "αδειαζω" μια φορα την εβδομαδα ας πουμε?

ΥΓ Το βαζω εδω γιατι το νοημα του post ειναι να μαθω ποσα περιπου GB κατεβαζουν οι insomniacs μεσα σε χρονικο διαστημα μιας εβδομαδας.

Δημοσ.

Όσο μεγαλύτερο δίσκο τόσο το καλύτερο.

Το μέγιστο σε μια εβδομάδα που μπορείς να κατεβάσεις είναι 40-45 GB την εβδομάδα (μιλάω για ιδανικές συνθήκες).

Απο εκεί και πέρα είναι θέμα δικό σου τι θες να κατεβάζεις, με ποιό τρόπο, αν θες να κάνεις share κτλ.

Πάρε έναν δίσκο 200 ή 250 GB που έχουν και την καλύτερη σχέση τιμής/χωρητικότητας αυτή τη στιγμή και είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Θεωρωντας οτι γυρω στα 5GB θα πανε για το λειτουργικο, τι μεγεθος δισκου πιστευεται οτι ειναι αρκετα μεγαλο για αυτη τη δουλεια? Ο τριανταρης μου φαινεται μικρος, ενας εξηνταρης θα με καλυψει αν τον "αδειαζω" μια φορα την εβδομαδα ας πουμε?

Από εσένα δεν εξαρτάται αυτό; Θα κατεβάζεις όλη μέρα κάθε μέρα; Αν ναι και έστω ότι κατεβάζεις με σταθερή ταχύτητα 40KB/sec, τότε κατεβάζεις ~3GB την ημέρα, επί 7 ημέρες = 21 GB τη βδομάδα.

Δημοσ.

Στο κατεβαστήρι μου win xp χρησιμοποιεί στο C,

Windows, Gb 1,5 , programs 400-600, και pagefile.sys

και σε αυτα ειναι ηδη αρκετά που δεν χρησιμοποιώ. λιγότερα απο 5gb θελεις.

ο 30αρης σου ειναι αρκετός.

μεγαλο δισκο 250 - 500 Gb, θελεις για το κύριο pc σου να μεταφερεις οτι κατεβάζεις. Να τα γραφεις σε dvd ξεχασέ το. μπορει να θελεις, αλλα θα τα παρατήσεις, trust me.

Το κατεβαστηρι σου ειναι παλιό pc? παιρνει sata ή μονο ide?

αν μονο ide, ειναι κριμα να παρεις τωρα καινουριο ide. το μελλον ειναι μονο sata.

τα κατεβασμένα αρχεια, δεν υπαρχει λόγος να τα εχεις πολλές μερες σε εναν παλιο δίσκο (τον 30αρι, πχ), που θα δουλευει 24/7. καποια στιγμή θα τα φτύσει.

Εγώ, εχω σταθερά, εκτος απο το OS, και τα απαραιτα προγράμματα,

και ενα συνολο 2-5γιγα παλιά κατεβασμένα που έχουν ακόμα ζήτηση, για να κάνω seed, και να κραταω καπου το ratio σε private trackers. Αν κατεβαζεις ftp, http, ουτε το seeding χρειάζεται.

Aν θα τον αδειαζεις, καθε 7 μερες ή πιο συχνά, δικο σου θεμα. Δυσκολα θα κατεβάζεις παραπάνω απο 10-15 γιγα/βδομάδα. Υποτιθεται θα κατεβάζεις κατι που σ ενδιαφερει... τωρα, αν κανεις εσυ κλικ κατεβασμα σε οποιαδηποτε σαβουρα κυκλοφορεί, οκ. αλλα εχουν και τα dslam τα οριά τους.

40-45 Gb, για να κατεβασεις, πρεπει να κατεβαζεις 7 μέρες χ 24 ωρες, με 80 Kb/s (οριο της 768) σταθερά . δηλαδή, μιλάμε να κατεβάζεις απο μια καλή ftp, ή με premier account απο rapidshare, και χωρις καμιά διάκριση, ότι νάναι, και να εισαι σε σωστό dslam.

Με μουλάρια, torrents, και με μια λογική επιλογή, ξεχασέ τα αυτα τα γιγα/βδομάδα.

Δημοσ.

Τι λειτουργικό θα χρησιμοποιείς;

Αν δεν χρησιμοποιείς NTFS και θα τρέχεις το emule, δεν θα μπορείς να ενεργοποιήσεις τα sparse files, και συνεπώς με το που θα ξεκκινάει ένα download, θα σου καταλαμβάνει κατευθείαν στον δίσκο όλο το χώρο του αρχείου. Συνεπώς όσο πιο μεγάλο δίσκο, τόσο πιο καλά.

Δημοσ.

To ntfs ειναι απαραίτητο για να μπορεσεις να κατεβάσεις ολόκληρο dvd αν το θελήσεις. Με fat32 δεν γίνεται.

Με τα sparse δεν το κατάλαβα. αν εχεις εσυ 10 γιγα ελεύθερα, θα ξεκινήσεις να κατεβάζεις ταυτόχρονα 3 dvd των 4γιγα με τα κολπα του emule ?

και θα κοιτάς μπας και τελειωσε ενα, να το προλάβεις μην σκάσουν και τα αλλα 2 απο full disk;

αν θελεις να κατεβασεις 3 dvd μαζί , θελεις 13-14γιγα free. αν δεν τα εχεις, τα κατεβάζεις ενα-ενα.

Δημοσ.

Ρε φίλε πλάκα κάνεις; Λες ότι θα είναι το κατεβαστήρι σου! Ποιος ο λόγος να έχεις μεγάλο δίσκο και να τον αδειάζεις προφανώς στο Pc που θα χρησιμοποιείς σαν κύριο και να μην κάνεις ένα δικτυάκι σε αυτά τα 2 pc, να δημιουργήσεις ένα share folder και ότι κατεβάζεις να το αποθηκεύεις εκεί? Έτσι ούτε δίσκο θα χρειαστεί να αλλάξεις αλλά και ούτε να έχεις κάθε βδομάδα το "άδειασμα"! Όσο για τα upload που θα θές να κάνεις σε torrent, dc++ κτλ, κάνεις ένα Map drive και ανεβάζεις κανονικά...!

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και ειδικα τον random.

NTFS θα ειναι ο δισκος, το PCακι ειναι PIII και οι δισκοι που μου εχουν ξεμεινει φυσικα ειναι IDE.

Valantis τι ακριβως δεν μπορεις να καταλαβεις? Υπαρχει ενα κατεβαστηρι αυτονομο και αθορυβο που μπορει να λειτουργει 24/7 και ενα αλλο "κανονικο" PC το οποιο λειτουργει μια ωρα την ημερα οποτε τυχει. Ενταξει, στο δικτυο ειναι και τα δυο, αλλα πες μου εσυ εναν καλο λογο για να ειναι ανοιχτα και τα δυο και να κατεβαζω απο το ενα ενω σωζω στο αλλο... Μαλλον εσυ κανεις πλακα ή δεν σκεφτεσαι καθολου πριν απαντησεις.

Δημοσ.

Eτσι ειναι.Ο στοχος του ''κατεβαστηριου'' ειναι να μη φθειρεται το κυριο pc, το οποιο ενδεχομενως θα κανει και περισσοτερο θορυβο.

Δημοσ.

Από την εμπειρία μου, θα σε συμβούλευα να μην βάλεις μεγάλο δίσκο.

Ο λόγος είναι απλός, μετά από ένα διάστημα δεν θα κατεβάζεις συνεχεία, έτσι λοιπόν ένα 30 αρι Gb είναι αρκετά πιστεύω, στην αρχή ίσως να τον αδειάζεις κάθε εβδομάδα, αλλά όταν θα σου φύγει η download mania θα το αδειάζεις αραιά και που.

Δημοσ.

Στο δικό μου κατεβαστήρι ΡΙΙΙ 1000 , 200 γιγα και δε φτάνουν.

Το ένα τορεντ είναι 60 γίγα, και περιμένω να βάλω ένα άλλο 80 γίγα.

Δημοσ.
Με τα sparse δεν το κατάλαβα. αν εχεις εσυ 10 γιγα ελεύθερα, θα ξεκινήσεις να κατεβάζεις ταυτόχρονα 3 dvd των 4γιγα με τα κολπα του emule ?

και θα κοιτάς μπας και τελειωσε ενα, να το προλάβεις μην σκάσουν και τα αλλα 2 απο full disk;

Ακριβώς. Μου είχε χρειαστεί επειδή είχα μικρό δίσκο (60GB) στα οποία 20GB ήταν το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιούσα. Στα υπόλοιπα 40 έπρεπε να χωρέσουν τα κατεβασμένα. Επειδή είχα την τάση να κάνω search π.χ. για full discography, και μεγά download all, ήταν απαραίτητο να ενεργοποιήσω το sparse files, καθώς κάποια αρχεία ήταν ghosts, με μόνο ένα segment ενεργό και μου πιάναν κατευθείαν 2GB. Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...