kirileman Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μόνος ε? Άρα δεν είναι καλή ομάδα η Αργεντινή... Μάλιστα. Οποτε θες να την κάνουμε' date=' δεν συγκρίνεται αυτός ο παίχτης με τον Ζιντάν.[/quote']Οχι, δεν ειναι καλη ομαδα. Οσο για τους Μεσι και Ζινταν, plz!!! Wikipedia is our friend.
demessakis Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ας δώσω κι εγώ με την σειρά μου απαντήσεις στον φίλο, ξεκαθαρίζοντας πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ασχέτως αν διαφωνούμε. 1) Είναι η Μπαρτσελόνα η καλύτερη ομάδα των τελυταίων χρόνων? Ναι, είναι. Αλλά γιατί είναι: Επειδή το απέδιξε κατακτώντας τίτλους. Όχι επειδή έπαιξε την καλύτερη μπάλα. Αυτό το έχει καταγράψει η ιστορία, και θα το διαπιστώσουμε κατά πόσο αληθεύει σε μερικά χρόνια. Άραγε θα μιλάμε για μια συνηθισμένη ομάδα ή για μια ομάδα, που επηρέασε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Αν ισχύσει το πρώτο, τότε θα έχεις δίκιο . 2) Είναι ο Μέσι ο καλύτερος παίχτης του κόσμου αυτή τη στιγμή? Ναι, είναι. Με χτυπητές αδυναμίες όμως που μερικές φορές στοιχίζουν. Καταρχήν, αδυναμίες έχουν όλοι. Όσο για το αν είναι ο καλύτερος αυτή την στιγμή, το γεγονός πως συγκρίνεται με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ιστορίας (όσο και αν διαφωνώ με αυτές τις συγκρίσεις), ενώ οι υπόλοιποι σύγχρονοι με αυτόν, νομίζω πως δίνει την απάντηση . 3) Ισχύει ότι "παίζω καλύτερο ποδόσφαιρο = είμαι καλύτερη ομάδα"? Οχι. Αυτό θα ίσχυε αν στο ποδόσφαιρο είχαμε κανόνες καλλιτεχνικού πατινάζ με βαθμολογίες για τις φιγούρες και μετέδιδε ο Κωστάλας. Καλύτερη ομάδα είναι αυτή που με όποιον τρόπο μπορεί (νόμιμο και θεμιτό) προσπερνά τα εμπόδια των ανταγωνιστών και κατακτά τίτλους. Σίγουρα και το θέμα της τακτικής, παίζει μεγάλο ρόλο. Καμιά διαφωνία, εκ μέρους μου. Αλλά σε μας τους ποδοσφαιρόφιλους, δεν αρέσει η τακτική όταν υπερισχύει του θεάματος. 4) Υπάρχει ατυχία στο ποδόσφαιρο? Κατά κόρον. Γι αυτό είναι και τόσο λαοφιλες άθλημα. Γιατί υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες στην εξέλιξη ενός αγώνα. Ατυχία όπως και τύχη, σαφώς και υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, και είναι εκεί, για να δίνουν έναν τόνο "άγριας" ομορφιάς. Δεν λέω πως δεν μου αρέσει, αλλά όταν διαχρονικά δεν αρκούν για να εκτοπίσουν από την κορυφή μια ομάδα, δείχνει πως η ομάδα αυτή χαρακτηρίζεται ως διαχρονική και όχι ως πυροτέχνημα. 5) Μπορείς να επικαλείσαι την ατυχία? Όχι, αν θέλεις ποτέ να κοιτάξεις σαν σύλλογος στα μάτια ομάδες όπως η Μίλαν και η Ρεάλ. Θυμάται κανείς τον ημιτελικό Ελλάδα - Τσεχία το 2004? Αν έμπαινε το δοκαρι του Ροζίτσκι, 5 θα τρώγαμε. Έχει καμία σημασία? Και οι ατυχίες είναι μέσα στο παιχνίδι. Όπως είπα και στο 4, δεν αρκούν για να εκτοπίσουν μια ομάδα από την κορυφή. Και μακάρι η εθνική μας, να είχε διαχρονικότητα, και να ήταν συνεπής σε τρόπαια. 6) Γιατί υπάρχουν τόσοι αντι-Μπαρτσελόνα? Η Μπαρτσελόνα γενικά προωθείται και προωθείται γιατί πουλάει. Κι αυτό ενοχλέι. Αλλά και άλλες ομάδες προωθούνταν στο παρελθόν οι οποίες είχαν επίσης δημιουργήσει haters. Εδώ είμαστε στο 2012 και μιλάμε ακόμα για τη Ρεάλ του Φράνκο λες και ο παππούς μας ήταν στις Διεθνείς Ταξιαρχίες. Στην Μπαρτσελόνα θα κολλήσουμε? Προσωπικά την αντιπαθώ σφόδρα λόγω της ποδοσφαιρικής της φιλοσοφίας, αλλά γουστα είναι αυτά. Υπάρχουν τόσο πολλοί, γιατί δεν ήξεραν την ομάδα από πριν, και το καταλογίζουν αυτό, σε όσους υποστηρίζουν αυτή την ομάδα. Σίγουρα πολλοί νέοι, την αγάπησαν, από τον τρόπο παιχνιδιού της, την φιλοσοφία της, από τα τρόπαια που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, κάτι απολύτως φυσιολογικό, γιατί όλοι μας το έχουμε κάνει και δεν είμαι σε θέση να τους κρίνω για κάτι που έκανα κι εγώ, καθώς υποστηρίζω την ομάδα αυτή, από την φιλοσοφία της, εδώ και αρκετό καιρό. Επίσης, θα ήθελα να προτρέψω τους παραπάνω (είτε haters είτε νέους φίλους) να κάνουν τον κόπο να διαβάσουν την ιστορία της ομάδας αυτής. 7) Είναι ο Μέσι ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών? Αυτό είναι αστείο. Ακόμα πιο αστείο είναι ότι συγκρίνεται κατευθείαν με Μαραντόνα - Πελέ, λες και την δεύτερη θέση την έχει ήδη καπαρωμένη. Στην πραγματικοτητα, όταν μιλάμε για τον goat (greatest of all time) και η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Και οι αποτυχίες με την Αργεντινή δεν αποτελούν λεπτομέρεια. Αν κάποιος έχει διάθεση για αντιπαράθεση θα ήθελα να επιχειρηματολογήσει γιατί ο Μέσι έχει ξεπεράσει τον Ζιντάν ας πούμε. Ας αφήσουμε τον Ντιέγκο στη θέση του. Όπως έγραψα και παραπάνω, διαφωνώ σε συγκρίσεις παιχτών, όταν αυτές αναφέρονται σε παίχτες άλλων δεκαετιών. Την σύγκριση αυτή, θα μπορεί να την κάνει ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν και ο Μέσι, θα έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Το γεγονός πως είναι ο μόνος αυτή την στιγμή, που συγκρίνεται με τα ιερά τέρατα του παρελθόντος (αν και όπως έχω ξαναπεί, διαφωνώ κάθετα σε αυτό), δείχνει πως αν δείξει διάρκεια, η θέση ανάμεσά τους, θα του ανήκει. Για τον Ζιντάν, άποψή μου είναι πως ακόμη και ο Τσάβι, είναι καλύτερος του. 8) Είναι η Μπαρτσελόνα η καλυτερη ομάδα όλων των εποχών από πλευράς θεάματος - ποδοσφαίρου που παιζει? Όχι θα έλεγα εγώ, αλλά θα δεχόμουνα ότι μπαίνει στην κουβέντα. Υπάρχει η Μίλαν του Σάκι, η Μίλαν του Καπέλο, ο Άγιαξ του Κροιφ, η Ντιναμό του Λομπανόφσκι κτλ κτλ Όπως διαφωνώ με τις συγκρίσεις σε παίχτες που γίνονται σε διαφορετικές εποχές, έτσι διαφωνώ και όταν αυτές γίνονται σε ομάδες. Σίγουρα υπήρξαν, υπάρχουν, και θα υπάρξουν ομάδες, που θα γραφτούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ομάδες, που είτε συμπαθούμε είτε όχι, θα δώσουν κίνητρο στις επόμενες για να τις φτάσουν, προς όφελος, μόνο των φιλάθλων.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Για τον Ζιντάν, άποψή μου είναι πως ακόμη και ο Τσάβι, είναι καλύτερος του. Ενώ έχεις κάνει ένα πολύ ωραίο ποστ, πετάς το παραπάνω λες και μπηκε άλλος στο λογαριασμό σου και το έγραψε. Με τον Ζιντάν συγκρίνουμε όχι με τον Καραγκούνη. Σεβασμός.
gnsX Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Γκολ, ασσιστ, ρεκορ, στατιστικα γενικοτερα, τροπαια που εχει κατακτησει, βραβευσεις, διαλεξε. Και μη μου πεις οτι εχει αλλους διπλα του, γιατι και ο Ζινταν το ιδιο παιχνιδι επαιζε, οχι πυγμαχια. kirileman πραγματικά ε για πες,τι τρόπαια έχει κατακτήσει ο Μέσι και δεν τα πήραμε εμείς γραμμή.. Διηπειρωτικό με την Ντιναμό Φουκοσίμας και την Σάντους; Το CL είναι ο σημαντικότερος τίτλος του Μια χαρά στα λένε,είναι ο καλύτερος της εποχής του αλλά ούτε καν έστω και για πλάκα δεν έχει φτάσει στο σημείο να συγκρίνεται με Ζιντάν και Ρονάλντο(το Φαινόμενο ή Χοντρό) πόσο μάλλον για Μαραντόνα και καλύτερος όλων των εποχών. Για να μπει έστω στην σύγκριση θα πρέπει να κάνει πορεία και με την Αργεντινή,να περάσει τον όμιλο ας πούμε
Rabican Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 οσο η αργεντινη δεν εχει αμυνα-τερμα, δεν προκειται να δει κουπα ο μεσσι. ειναι η αγαπημενη μου εθνικη και θεωρω οτι μπροστα και μεση ειναι φωτια αλλα στην αμυνα μπαζει απο παντου.
demessakis Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ενώ έχεις κάνει ένα πολύ ωραίο ποστ, πετάς το παραπάνω λες και μπηκε άλλος στο λογαριασμό σου και το έγραψε. Με τον Ζιντάν συγκρίνουμε όχι με τον Καραγκούνη. Σεβασμός. Δεν ήθελα να βάλω τυχαία τον Τσάβι, γιατί κάτι μου έλεγε, πως η συζήτηση θα κατέληγε στα διεθνή τρόπαια ;-) . Να σε ρωτήσω κάτι, γιατί απ' ότι βλέπω ξέρεις καλά τον Γάλλο; Μετά την φυγή του από την Γιούβε, έκανε λόγω για "περίεργες ουσίες" από το ιατρικό τιμ. Οπότε η ερώτηση μου είναι, γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις, αφού έφυγε; Γιατί αν τελείωνε την καριέρα του στην Γιούβε, δεν θα μάθαιναμε ποτέ για την ύπαρξη τους. Και αν θες να συνεχίσω το αστείο σου, θα βάλω στην συζήτηση και τον Καραγκούνη, που αν έπαιρνε κι αυτός τέτοια, ίσως σήμερα η ερώτηση σου να είχε να κάνει αν ο Μέσι είναι καλύτερος ή όχι του Καραγκούνη. Ο οποίος Καραγκούνης, μην το ξεχνάμε, έχει περισσότερους διεθνείς τίτλους, από τον Κ.Ρονάλντο. ΥΓ1. Δεν έχω πρόβλημα με τον Ζιντάν, ο οποίος και μπαλάρα έπαιξε, και θέαμα προσέφερε. Ούτε με την ειλικρίνεια έχω πρόβλημα. Πρόβλημα έχω με το λανθασμένο τάιμινγκ. ΥΓ2. Η τελευταία φράση, ως απάντηση όσων δίνουν τόση βαρύτητα στα διεθνή τρόπαια, προσπαθώντας, να μειώσουν οποίον παίχτη, δεν μπορούν αλλιώς. Και όχι, δεν ήθελα με αυτή την φράση να μειώσω έναν από τους θεαματικότερους ποδοσφαιριστές.
linuslost Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Καταρχήν όχι υποδείξεις. Κατά δεύτερον μια χαρά συγκρίνονται ο Μέσι και ο Ζιντάν. Είναι ίδιας περίπου εποχής και παραπλήσιας θέσης. Ενα επιχείρημα γιατί ο Μέσι είναι καλύτερος του Ζιντάν, δεν είδα. Εσύ με 60 ματς που είδες την έχρισες κορυφαία ομάδα όλων των εποχών? Συγκρατηθείτε λέμε... Γιατι ο θεος εισαι??? Ο Μεσι εχει σπασει καθε ρεκορ που υπαρχει σε μια εποχη που οι αμυνες ειναι καλυτερες απο ποτε...Επισης καθε ομαδα παιζει σουπερ κλειστα την Μπαρτσα,κατι που ανεβαζει το επιπεδο δυσκολιας! Οσο για τον Ζινταν,πιο αργος,πιο λιγα γκολ,πιο λιγο τρεξιμο...Αμα εβαζες ενα παιχτη πανω του σαν βδελλα μπορουσες ευκολα να τον περιορισεις...Και για πες μου,εκτος απο επιθεση τι αλλο εχει καλο η Αργεντινη???
kirileman Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 kirileman πραγματικά ε για πες,τι τρόπαια έχει κατακτήσει ο Μέσι και δεν τα πήραμε εμείς γραμμή.. Διηπειρωτικό με την Ντιναμό Φουκοσίμας και την Σάντους; Το CL είναι ο σημαντικότερος τίτλος του Μια χαρά στα λένε,είναι ο καλύτερος της εποχής του αλλά ούτε καν έστω και για πλάκα δεν έχει φτάσει στο σημείο να συγκρίνεται με Ζιντάν και Ρονάλντο(το Φαινόμενο ή Χοντρό) πόσο μάλλον για Μαραντόνα και καλύτερος όλων των εποχών. Για να μπει έστω στην σύγκριση θα πρέπει να κάνει πορεία και με την Αργεντινή,να περάσει τον όμιλο ας πούμε O Ματεράτζι είναι καλύτερος, πήρε και Μουντιάλ... Το να μειώνουμε την αξία του Μέσσι επειδή δεν έχει κατακτήσει μουντιάλ, είναι τουλάχιστον αστείο. Το τι έχει πετύχει ο ίδιος, εδώ. Καλή ανάγνωση.
gnsX Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 O Ματεράτζι είναι καλύτερος, πήρε και Μουντιάλ... Το να μειώνουμε την αξία του Μέσσι επειδή δεν έχει κατακτήσει μουντιάλ, είναι τουλάχιστον αστείο. Το τι έχει πετύχει ο ίδιος, εδώ. Καλή ανάγνωση. Δεν έχει περάσει τον όμιλο,όχι δεν έχει κατακτήσει Μουντιάλ,και δεν μειώνει κανείς την αξία του,εσείς την ανεβάζετε σε επίπεδα που δεν είναι ακόμα,ίσως κάποτε να γίνει,μη βιάζεστε Πιο σιγά τα link,ανατριχιάσαμε,πέρα απο την Barcelona έχει καταφέρει πολλά πράγματα βλέπω,εννοείται ότι πρέπει να συγκριθεί με παίχτες που έχουν πάρει σχεδόν τα πάντα με 2 και 3 ομάδες,σε εθνικό επίπεδο κτλ,το λέει κι ο Σωτηρακόπουλος άλλωστε,μαζευτείτε ρε
kirileman Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 οσο η αργεντινη δεν εχει αμυνα-τερμα, δεν προκειται να δει κουπα ο μεσσι. ειναι η αγαπημενη μου εθνικη και θεωρω οτι μπροστα και μεση ειναι φωτια αλλα στην αμυνα μπαζει απο παντου. Και δεν έχει καμία σχέση ο ρόλος του και η θέση του στην εθνική με αυτή στη Μπάρτσα. Παίζει πολύ πιο πίσω, όπως και χθες δηλαδή που ο κόπανος τον έβαλε να παίρνει τη μπάλα από το κέντρο και άντε γεια μετά, είχε να περάσει 2 αμυντικές γραμμές ενώ γκολτζής μπροστά γιοκ. Δεν έχει περάσει τον όμιλο,όχι δεν έχει κατακτήσει Μουντιάλ,και δεν μειώνει κανείς την αξία του,εσείς την ανεβάζετε σε επίπεδα που δεν είναι ακόμα,ίσως κάποτε να γίνει,μη βιάζεστε Πιο σιγά τα link,ανατριχιάσαμε,πέρα απο την Barcelona έχει καταφέρει πολλά πράγματα βλέπω,εννοείται ότι πρέπει να συγκριθεί με παίχτες που έχουν πάρει σχεδόν τα πάντα με 2 και 3 ομάδες,σε εθνικό επίπεδο κτλ,το λέει κι ο Σωτηρακόπουλος άλλωστε,μαζευτείτε ρε Ματεράτζι, λέμε! Μαζευτείτε λέω και γω.
gnsX Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 αντε καλά,ξερνάει κούπες λέμε,copa del rey,διηπειρωτικά με την Σάντους και τέτοια
kirileman Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 αντε καλά,ξερνάει κούπες λέμε,copa del rey,διηπειρωτικά με την Σάντους και τέτοια Για ενημέρωσέ μας, έχει παίξει και σε άλλες ομάδες εκτός της Μπάρτσα και έχει αποτύχει;
linuslost Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 αντε καλά,ξερνάει κούπες λέμε,copa del rey,διηπειρωτικά με την Σάντους και τέτοια Bρε κολλημενε-ασχετε...Για να παρει το διηπειρωτικο εχει πρωτα παρει τ πρωταθλημα Ισπανιας,εχει περασει ολες τις μεγαλες ομαδες του Ch.L και το εχει παρει κιολας...Δεν σου φτανουν αυτα??? Δεν σου φτανει που ειναι πρωτος σκορερ φετος στο Ch.L?? Που ειναι μολις 25 ετων και σχεδον εχει σπασει ολα τα ρεκορ σκοραρισματος??? Αλλα ξεχασα,ο Ζαγορακης ειναι καλυτερος αφου πηρε Euro και βγηκε καλυτερος παιχτης της διοργανωσης!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα