Προς το περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκες εγκαταστάσεις

danton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους.

Ενδιαφέρομαι να επενδύσω σε φωτοβολταϊκό πάρκο.Σύμφωνα με τον αναπτυξιακό νόμο για τα ΑΠΕ πρέπει να αναπτύξω οικονομοτεχνική μελέτη για την επένδυση που ενδιαφέρομαι.Στο τεχνικό κομμάτι πιστεύω οτι δεν θα βρώ δυσκολίες οσο αφορά την οικονομοτεχνική μελέτη.Εκει που δυσκολεύομαι είναι στο να δημιουργήσω ένα επειχηρισιακό σχέδιο.

Αν έχετε σχετικές οικονομοτεχνικές μελέτες στις οποίες θα μπορούσα να βασιστώ ή κάποιο βιβλίο οδηγό

σας παρακαλώ ενημερώστε με.

Δημοσ.

Υπάρχουν εταιρείες που το αναλαμβάνουν αυτό για σένα, δεν είναι ευκολη υπόθεση. Επίσης, τα λεφτά είναι πάααρα πολλά, ακόμη και με την επιδότηση.

Δημοσ.

Το ξέρω οτι υπάρχουν εταιρίες που το αναλαμβάνουν.Το κόστος όμως είναι τεράστιο εάν το δώσεις σε αυτές.

Αυτή η υποθεση συμφέρει μόνο εάν ασχοληθείς ο ίδιος.Εκτος από το επειχηρισιακό σχέδιο δεν νομίζω να συναντήσω άλλη δυσκολία γιατί το αντικείμενο βρίσκεται στο γνωστικο πεδίο μου.(Έτσι ελπίζω τουλάχιστον )

Δημοσ.

Φίλε μου νομίζω οτι πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό και για το επιχειρησιακό σχέδιο.

Μιλάς για μεγάλη επένδυση και δε νομίζω οτι είναι καλή σκέψη, να τη διακινδυνεύσεις. Το να πάρεις από κάπου αλλού μια οικονομοτεχνική μελέτη ή έναν οδηγό δε πρόκειται να σε καλύψει.

Δημοσ.

PVAREA3.jpg

δηλ να γεμισεις ενα οικοπεδο με τα παραπανω?

δηλ αν βαλεις τετοια θα δινεις ρευμα σε χ σπιτια ή κατευθειαν στην δευ?

κ τι κερδη εχει η ιστορια?

το ιδιο γινεται κ με τις ανεμογεννητριες?νομιζα οτι τις εβαζαν η ΔΕΥ κ οχι ιδιωτες...

Δημοσ.
PVAREA3.jpg

δηλ να γεμισεις ενα οικοπεδο με τα παραπανω?

δηλ αν βαλεις τετοια θα δινεις ρευμα σε χ σπιτια ή κατευθειαν στην δευ?

κ τι κερδη εχει η ιστορια?

το ιδιο γινεται κ με τις ανεμογεννητριες?νομιζα οτι τις εβαζαν η ΔΕΥ κ οχι ιδιωτες...

Ενα ενδιαφέρον άρθρο που μπορεί να σου δώσει απαντήσεις είναι αυτό

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14999&m=D10&aa=1

Δημοσ.

θέλει περίπου 500χλδ. αυτή τη στιγμή, το κράτος επιδοτεί περίπου 200χλδ.

αν δώσεις για μελέτη , υπολόγιζε πάνω από 10-15χλδ.

Αν το εγκαταστήσεις τελικά, που σημαίνει ότι η ηλιακή ενέργεια στο συγκεκριμένο σημείο επαρκεί, υπόλογιζε απόσβεση περίπου σε 6 χρόνια, ενώ το συμβόλαιο που συνήθως δίνει η δεή,είναι 20ετία.

Σε καμία περίπτωση παντως,μην πάαρεις έτοιμες μελέτες!!!

ελπίζω να βοήθησα λίγο!

Δημοσ.

για φωτοβολταικό πάρκο που θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και θα δικαιούται επιδότηση το ελάχιστο που μπορεί να επενδύσουμε είναι δυναμικότητα 100ΚW που σημαίνει όχι κάτω από 600.000 ευρώ. Τώρα για επιδότηση επι του αναπτυξιακού το ποσοστό εξαρτάται από την περιοχή του πάρκου και κυμαίνεται από 50 εως 60% με απαραίτητη προυπόθεση ιδία κεφάλαια 25% [κ τα υπόλοιπα δάνειο].

Χρειάζονται :

1)άδεια εγκατάστασης [πανω από 150 ΚW]

2)άδεια παραγωγής [πανω από 150 ΚW]

3)άδεια λειτουργίας [πανω από 150 ΚW]

4)περιβαλλοντική μελέτη και επικαιροποίηση αυτής όταν έρθει η ώρα

5)σύμβαση με ΔΕΣΜΗΕ

6)σύμβαση με ΔΕΗ για 12+8 χρόνια συνοδευόμενη απο τεχνική μελέτη

7)Σύνταξη και υποβολή τεχνοοικονομικής μελέτης για επιχορήγηση από τον Αναπτυξιακό νόμο

8)Η σύσταση εταρίας [πρωτα απο όλα]στην οποία θα ανήκει το οικόπεδο.

9)Εννοείται η εξεύρεση του κατάλληλου προμηθευτή,εγκατστάτη,συντηρητή

10)Η υποβολή εκθέσεων προόδου και ολοκλήρωσης του έργου προκειμένου να αρχίσει να εκταμιεύται η επιχορήγηση.

αυτά είναι τα βασικά...ελπίζω να βοήθησα...αν και αν μιλάμε για επένδυση άνω των 600.000 δε νομίζω ότι είναι σημαντικό ποσό οι 10 ή 20 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να γίνουν όλα σίγουρα και επαγγελματικά...γνώμη μου πάντα..

Δημοσ.
για φωτοβολταικό πάρκο που θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και θα δικαιούται επιδότηση το ελάχιστο που μπορεί να επενδύσουμε είναι δυναμικότητα 100ΚW που σημαίνει όχι κάτω από 600.000 ευρώ. Τώρα για επιδότηση επι του αναπτυξιακού το ποσοστό εξαρτάται από την περιοχή του πάρκου και κυμαίνεται από 50 εως 60% με απαραίτητη προυπόθεση ιδία κεφάλαια 25% [κ τα υπόλοιπα δάνειο].

Χρειάζονται :

1)άδεια εγκατάστασης [πανω από 150 ΚW]

2)άδεια παραγωγής [πανω από 150 ΚW]

3)άδεια λειτουργίας [πανω από 150 ΚW]

4)περιβαλλοντική μελέτη και επικαιροποίηση αυτής όταν έρθει η ώρα

5)σύμβαση με ΔΕΣΜΗΕ

6)σύμβαση με ΔΕΗ για 12+8 χρόνια συνοδευόμενη απο τεχνική μελέτη

7)Σύνταξη και υποβολή τεχνοοικονομικής μελέτης για επιχορήγηση από τον Αναπτυξιακό νόμο

8)Η σύσταση εταρίας [πρωτα απο όλα]στην οποία θα ανήκει το οικόπεδο.

9)Εννοείται η εξεύρεση του κατάλληλου προμηθευτή,εγκατστάτη,συντηρητή

10)Η υποβολή εκθέσεων προόδου και ολοκλήρωσης του έργου προκειμένου να αρχίσει να εκταμιεύται η επιχορήγηση.

αυτά είναι τα βασικά...ελπίζω να βοήθησα...αν και αν μιλάμε για επένδυση άνω των 600.000 δε νομίζω ότι είναι σημαντικό ποσό οι 10 ή 20 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να γίνουν όλα σίγουρα και επαγγελματικά...γνώμη μου πάντα..

Αυτά που γραφεις σωστά είναι.θα προσθέσω μια παρατήρηση όμως.Ο αναπτυξιακός νόμος για τα ΑΠΕ προβλέπει επιχορήγηση επενδύσεων για φωτοβολταικα πάρκα και κάτω των 20ΚWp.Σε αυτην την κατηγορία δεν είναι αναγκάία η περιβαλλοντική μελέτη καθώς και η σύσταση εταιρίας.

Δημοσ.

Προσοχή κύριοι γιατί έχουν ξεπεταχτεί πολλοί αρπακολλατζίδες που υποσχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες χωρίς να ξέρουν που τους πάνε τα 4.

Δημοσ.
Προσοχή κύριοι γιατί έχουν ξεπεταχτεί πολλοί αρπακολλατζίδες που υποσχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες χωρίς να ξέρουν που τους πάνε τα 4.

Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δε χρειάζεται πλέον να το λες στην Ελλάδα :(

Είναι 1000% σίγουρο οτι θα υπάρξουν τέτοιοι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Είμαι άλλος ένας φιλόδοξος ιδιώτης επενδυτής (ελπίζω τουλάχιστο στο μέλλον) σε φωτοβολταικά. Έχω και εγώ ένα οικόπεδο ξεχασμένο σε ένα βουνό, και απο το να κάθεται λέω να βάλω φωτοβολταικά. Η ερώτηση μου είναι, σε οικόπεδο 1-2 στρέμματα, τι απόδοση σε ΚW μπορεί να έχει κάποιος κάθε χρόνο, με δεδομένο βέβαια ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι "ηλιόλουστο"? Για επένδυση σε μία τέτοια έκταση, είναι πάλι τόσο απαγορευτικές οι τιμές?

Αυτό που δεν μπορώ να εκτιμήσω δηλαδή είναι η απόδοση ενέργειας σε συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα! Και στην συγκεκριμένη περίπτωση ανά στρέμμα!

Κάποιος που να ξέρει πάνω κάτω??

Δημοσ.

Και μια ερώτηση και από μένα: Η σύμβαση με τη ΔΕΗ τι χρονική διάκεια έχει? Εχω ακούσει μέχρι τώρα 10,20,10+10,12+8 χρόνια. Τι ισχύει στην πραγματικότητα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...