Προς το περιεχόμενο

Στρατός υποχρεωτικά στα 18

PATRINOS06

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
στα απειρα καψονια που εχω ακουσει να κανουν οι 23-24-25-26-28δες στα πιτσιρικακια.επαναλαμβανω και παλι δεν εχω παει στρατο απ'αυτα που ακουω εκφερω γνωμη.δεν νομιζω παντως οτι κανει καλο και στους μικρους και στους μεγαλους η κοινη ζωη με ατομα απ'τα οποια απεχεις ηλικιακα 3-7 χρονια.ειδικα σε τετοιες ηλικιες η διαφορα ηλικιας ειναι πολυ σημαντικη

Εγω παλι ακουω το αναποδο.Οτι μπαινεις στο στρατο 25-26-27-30+ (γιατροι ας πουμε) και εχεις ενα μαλα@#$$%^νο 18 χρονων που μπηκε πριν απο σενα μεσα και σπαει τα @@...

Συμφωνω και εγω με τη θητεια στα 18.Και ξεμπερδευεις γρηγορα και απο εκει και μετα κοιτας τα μελλον σου και οριμαζεις οποτε δεν φτανεις τελευταιο ετος στη σχολη με 50 μαθηματα (δειτε τους κυπριους που πανε στα 18 τους φανταροι.Στη σχολη μου ολοι χρωστανε πολλοι λιγα μαθηματα)

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δειτε τους κυπριους που πανε στα 18 τους φανταροι.

εχω κατι γνωστους Κυπριους απ'τη σχολη μου αλλα ρε γαμωτο τωρα με τις καταληψεις εχει σκορπισει πολυς κοσμος...οταν με το καλο ανοιξουμε θα σας δωσω μια αναφορα απο εκει!

Δημοσ.

Πάντως, και για να δώσουμε και μια άλλη διάσταση στο θέμα, όλο αυτό σημαίνει ότι ο στρατός θα γεμίσει "αμόρφοτους" (σημειώστε τα εισαγωγικά, έτσι;) και ανώριμους φαντάρους. Πράγμα που μπορεί να έχει επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα.

Επίσης να σημειώσουμε ότι ο στρατός είναι εκτός των άλλων και μηχανισμός ομοιογενοποίησης και διάχυσης της κρατούσας ιδεολογίας (δε μιλάω απλώς για τον ελληνικό στρατό, ούτε λέω αν είναι καλό ή κακό, απλώς όλοι οι στρατοί του κόσμου έτσι είναι). Οπότε έχοντας λιγότερο ψαγμένους και ώριμους φαντάρους τα αποτελέσματα ομοιογενοποίησης θα είναι πολύ πιο έντονα. Πράγμα που όποιος έχει ζήσει λίγο στην Κύπρο, μια που την αναφέρατε, μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Χωρίς βέβαια να ισχυρίζομαι ότι αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης.

Δημοσ.

Διαφωνώ.

Όποιος χρειάζεται ξεθόλωμα, μπορεί και να το κάνει και με το τρέχων σύστημα. Το ότι κάποιος θέλει να πάει στα 18 δεν είναι επιχείρημα υπέρ αυτού του νόμου, αφού έτσι και αλλιώς και τώρα μπορεί !

Εμένα όμως που δεν το χρειάζομαι (το ξεθόλωμα) , μου στερείς την ελευθερία να πάω μετά που θα έχω τελειώσει τις σπουδές μου, χωρίς ουσιαστικά κανένα σοβαρό λόγο.

Άρα αυτός ο νόμος δεν μας προσφέρει τίποτα καινούριο παρά μόνο μας αφαιρεί.

Άρα διαφωνώ.

Δημοσ.

Είναι καλύτερα να ξεμπερδεύεις και εσύ και το κράτος από εσένα. Ίσως με το χάσιμο αυτού του χρόνου κάποιοι να καταλάβουν ότι πράγματι χάσαν ένα χρόνο και να βιαστούν λίγο παραπάνω και στις σπουδές...

Αυτό που λες για τους μεγαλύτερους πατρινε δεν έχει νόημα μες το στρατό... Εκεί μετράει άλλη αρχαιότητα, όχι ηλικιακή. Πίστεψέ με πολύ πιο συχνά να σου κάνει "καψόνι" το ανώριμο μαλακισμένο που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα (είτε επίτητδες, είτε συχνά κατά λάθος).

Η μόνη μου ένσταση είναι στο ότι ο χαρακτήρας σου ακόμα διαμορφώνεται αρκετά στα 18 και ο στρατός δεν είναι και το καλύτερο σχολείο. Με τους @@ ΕΠΟΠ, ΕΜΘ και αξιωματικούς, δυστυχώς είναι ελάχιστοι αυτοί που αξίζουν τπτ.

Δημοσ.

Πάντως παιδιά εγώ απολύθηκα το 99 (από ειδικές δυνάμεις) και πριν λίγες μέρες με καλέσανε επίστρατο στην Ξάνθη σε μια μονάδα εκτός ειδικών δυνάμεων. Τόσο μα τόσο χύμα κατάσταση δεν την περίμενα!!! Με το καλό να πάτε να ξεκουραστείτε και να ξεθολώσετε γιατί μάλλον είναι η προτελευταία ευκαιρία στη ζωή σας για αραλίκι. Η τελευταία είναι η σύνταξη...

Δημοσ.
......

+1 .

Kαι Πατρινε, δεν θα γεμισει ξαφνικα ο στρατος 18αρηδες, αρα θα υπαρχει ομοιογενεια, ξεχνας τους 22-23-24-25 που σπουδαζουν και θα κληθουν και αυτοι.

Είμαι ο μονος που βλεπει αυτη τη κινηση σαν εξαπολυση μελανιου, απο ενα χταποδι για να ξεφυγει (βλ. καταληψεις-κινητοποιησεις); Πανε να θολωσουν τα νερα νομιζω, πιστευω.

Και καλα, να καλεσουν ολους ανεξαιρετως τους 18 αρηδες (να ξερεις ρε παιδι μου, τελος στα 18 πας στρατο, ασε τα σχεδια τα μακροπροθεσμα), ΠΡΙΝ ξεκινησουν τις σχολες και αυτα, δεκτο, εμεις που ξεκινησαμε τις σπουδες δε θα επρεπε να εχουμε μια αλλη αντιμετωπιση, ελαστικοτερη;

Τεσπα, ετσι το βλεπω εγω, το εχω ξανααναφερει.

Δημοσ.

Και καλα, να καλεσουν ολους ανεξαιρετως τους 18 αρηδες (να ξερεις ρε παιδι μου, τελος στα 18 πας στρατο, ασε τα σχεδια τα μακροπροθεσμα), ΠΡΙΝ ξεκινησουν τις σχολες και αυτα, δεκτο, εμεις που ξεκινησαμε τις σπουδες δε θα επρεπε να εχουμε μια αλλη αντιμετωπιση, ελαστικοτερη;

Δηλάδη θα καλέσουν και εμάς που είμαστε στο ενδιάμεσο των σπουδών μας ; Έχει ειπωθεί αυτό ;

Δημοσ.
Αφου ειπαν και καταργηση των αναβολων, αρα οτι σχεδια εχεις για του χρονου, ακυρωσε τα, αν ψηφιστει..

Αυτό θα ήταν η τρισμέγιστη παπαριά αν γινόταν. Του χρόνου στο 6ο έτος Ιατρικής το μόνο που θα μου λείπει είναι ο στρατός...

Επίσης αν μπαίνουν όλοι μετά το λύκειο ποιος θα κάνει τις δουλειές που κάνουν τώρα οι απόφοιτοι σχολών; Ας πούμε ποιος θα επανδρώσει τα υγειονομικά κέντρα κτλ.; Οι απόφοιτοι στρατιωτικών σχολών ας πούμε;

Δεν έχω πάει στρατό προφανώς, απλά ρωτάω.

Δημοσ.
Δηλάδη θα καλέσουν και εμάς που είμαστε στο ενδιάμεσο των σπουδών μας ; Έχει ειπωθεί αυτό ;

οχι παιδια δεν ακουστηκες τπτ τετοιο.δεν γινεται να σε διακοψει απ'τις σπουδες και να σε βαλει στρατο...το μετρο θα ισχυσει απο του χρονου και για τους απο του χρονου 18αρηδες (αν ισχυσει)

Δημοσ.
οχι παιδια δεν ακουστηκες τπτ τετοιο.δεν γινεται να σε διακοψει απ'τις σπουδες και να σε βαλει στρατο...το μετρο θα ισχυσει απο του χρονου και για τους απο του χρονου 18αρηδες (αν ισχυσει)

Αν μπορεις τσεκαρε το,νομιζω πως εισαι λαθος.Ειχα διαβασει ενα αρθρο αλλα αυτη τη στιγμη δε μπορω να το βρω.Ελεγε οτι θα επιλεγονται και φοιτητες των οποιων η διαρκεια της θητειας δεν θα προσμετραται στη διαρκεια σπουδων και θα υπηρετουν μαζι με τους 18ρηδες.

Δημοσ.
Αν μπορεις τσεκαρε το,νομιζω πως εισαι λαθος.Ειχα διαβασει ενα αρθρο αλλα αυτη τη στιγμη δε μπορω να το βρω.Ελεγε οτι θα επιλεγονται και φοιτητες των οποιων η διαρκεια της θητειας δεν θα προσμετραται στη διαρκεια σπουδων και θα υπηρετουν μαζι με τους 18ρηδες.

Για πες μας ποιο αρθρο ειναι αυτο να το δουμε και εμεις ή καλυτερα κανε ενα link. Παντος μην εμπιστευεσαι και πολυ τα αρθρο γενικος αν δεν ξερεις την γενικη δουλεια του αρθρογραφου γιατι μερικοι λενε μη τεκμηριομενα πραγματα που απλα εχουν ακουστι. Οποιος μπορει να βρει κατι επισιμο θα ηταν καλο να μας διαφωτισει και μας μην βρεθουμε ξαφνικα απο τα αμφιθεατρα στα φυλακια χωρις να το παρουμε χαμπαρι.

Δημοσ.
Για πες μας ποιο αρθρο ειναι αυτο να το δουμε και εμεις ή καλυτερα κανε ενα link. Παντος μην εμπιστευεσαι και πολυ τα αρθρο γενικος αν δεν ξερεις την γενικη δουλεια του αρθρογραφου γιατι μερικοι λενε μη τεκμηριομενα πραγματα που απλα εχουν ακουστι. Οποιος μπορει να βρει κατι επισιμο θα ηταν καλο να μας διαφωτισει και μας μην βρεθουμε ξαφνικα απο τα αμφιθεατρα στα φυλακια χωρις να το παρουμε χαμπαρι.

Πρωτα το ειχα δει στις ειδησεις.Μετα το εψαξα λιγο και το χα δει στο in.gr αν θυμαμαι καλα.Θα ξανακοιταξω και μολις το βρω το βαζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...