SL9S9 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Σκέφτομαι να αλλάξω την παλια μου ρακέτα >15 ετών! Είδα μερικές ρακέτες στο internet και κάπου τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Ξερει κανεις τι "παίζεται" με τα - Power Level - Swing Speed Δηλ. αν Power Level LOW τι σημαίνει; Δεν μπορείς να παίξεις δυνατά; Δεν χρειάζεται να βάλεις πολύ δύναμη και φεύγει γρήγορα; Το Swing τι να είναι; FAST; Τι σημαίνει; Πχ στο http://racquetdepot.com/product_info.php?cPath=30&products_id=11396 έχει: Head Size:106 sq.in Length: 27.3 inches Strung Weight: 10.9 oz. Balance: 5 pts Head Light Beam Width: 22 mm Flat Beam Composition: Power Level: Low Swing Speed: Fast Grip Type: Wilson Micro DRY Grip String Pattern: 18 Mains / 19 Crosses String Tension: 50-60 lbs. Επίσης υπάρχει κανένα e-shop με ρακέτες;
cool_alex Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Γεια σου φίλε! Λοιπόν, δεν ξέρω πολλά από τεχνικά χαρακτηριστικά. Κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις: - Αν το κέντρο βάρους της ρακέτας πέφτει πιο μπροστά θεωρείται πιο επιθετική, στη μέση medium, και λίγο προς τον καρπό πιο αμυντική. - Κοίτα να είναι τιτανίου, όσο το δυνατό πιο ελαφριά. - Σε μάρκες επέλεξε ανάμεσα σε Prince, Head και Wilson. - Αν η κεφαλή έχει πιο μεγάλο μέγεθος από το κανονικό, είναι πιο εύκολο να βρεις το μπαλάκι αλλά κοντρολάρεται κάπως πιο δύσκολα. - Αν είναι σκληρή είναι για επιθετικό παιχνίδι με γρήγορα χτυπήματα, ενώ αν είναι πιο μαλακή για αμυντικό και για control. Γενικότερα, για κάποιον που έχει το τέννις ως χόμπυ κι ως εκεί, θα πρότεινα μια medium σε head size κι ούτε πολύ σκληρή, Prince ή Head, σίγουρα τιτανίου. Αν δεν είσαι expert δεν πρόκειται να καταλάβεις μεγάλες διαφορές. Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως αλλά δεν γνωρίζω και πολλά. Αν είπα κάτι λάθος ή αν κάποιος γνωρίζει τα περί του αθλήματος ας μας πει.
madsc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Οι διαφορές που ρωτάς έχουν να κάνουν με τον τρόπο που τεντώνονται οι χορδές σε έκαστο σκελετό [κ όχι δεν "δένονται" από το εργοστάσιο οι καλές ρακέτες]. Ότι βλέπεις από τα swing/control/power κοκ είναι απλά ο τρόπος που *ενδύκνειται* να παίξει αυτή η ρακέτα. Αν πάρεις μια ρακέτα που είναι φτιαγμένη για να ρίχνεις δυνατές μπαλιές [max power] καταλαβαίνεις ότι δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να κατευθύνεις την μπάλα π.χ. εκεί που θες [control/swing] όσο με μία ρακέτα low power-max control. Διαλέγεις βάση προτίμησης - όπως σου αρέσει να παίζεις. /sc
SL9S9 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τελικά για κάποιον που δεν ειναι αρχάριος αλλά ούτε και πρωταθηλητής (χτυπαμε δυνατά σερβις) μια ρακετα με χαρακτηριστικά: Power Level: Low και Swing Speed: Fast απορρίπτεται; (στο Low κολλάω) Και μια με Power Level: Medium και Swing Speed: Moderate-Fast είναι καλυτερη;
panos_kr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Πηρα φτιαρι.... Θελω να ρωτησω αν ξερει κανενας καποιο μαγαζι η κατι αντιστοιχο που να μπορει να κανει αλλαγη πλεγματος σε ρακετα στην αθηνα οσο ποιο κεντρικα γινετε.Και τι τιμες παιζουν περιπου για την εργασια να το αλλαξει,πλεγμα εχω δικο μου οποτε δεν θα μου το χρεωσει extra
klainmaingr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Γενικά ένα μέτριο πλέγμα ΜΑΖΙ με το δέσιμο δεν κάνει πάνω απο 20-30 ευρω. Τώρα σκέτο το δέσιμο δεν ξέρω. Είναι απλή διαδικασία που γίνεται αυτοματοποιημένα πλέον οπότε θεωρώ οτι δεν θα σε χρεώσουν πάνω απο 10 ευρώ. Αυτά τουλάχιστον σε τιμές στα μαγαζιά που πάω χρόνια τώρα. Κάποιος τυχάρπαστος θα χρεώνει αλλιώς. Για αθήνα δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιο μαγαζί.
panos_kr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Και γω καπου εκει υπολογιζα το πλεξιμο,δεν ειναι κανενας που να ξερει σημειο που να πλεκει κριμα να καθονται 2 ρακετες...λογικα σε οργανωμενα τεννις κλαμπ θα εχουν και μηχανη που να πλεκει απλα τα 2 που ξερω ειναι πολυ βορεια και δεν με βολευει με τιποτα να παω τις ρακετες εκει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.