Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι και χρήστες,

Μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία πού πέρασα με την VIVODI, συγκεκριμένα έπαθε μια βλάβη το σύστημα τους στις 15/1/2007 και επειδή τους εμπιστεύτηκα έμεινα χωρίς τηλέφωνο και internet μέχρι τις 12/2/2007 επειδή μού έλεγαν ότι θα φτιάξουν την βλάβη, τους υποχρέωσα μέχρι κάποια ημερομηνία μετά από επίσκεψή μου στα γραφεία τους στο Χαλάνδρι να μού δώσουν εγγράφως ότι αν δεν μπορέσουν να την φτιάξουν θα διακοπεί αυτόματα, πράγμα πού δεν γίνεται αν δεν κλείσει μήνας κανονικά, (ευτυχώς πού μαγνητοφωνώ επιλεκτικά τα τηλεφωνήματα που γίνονται σπίτι μου από σταθερά και κινητά και έχω καταντήσει να κρατάω συνομιλίες με διαφόρους φορείς ώστε να έχω ένα αποδεικτικό στα χέρια μου, επειδή δεν υπογράφουν ούτε χαρτοπετσέτα) και πού οφείλω να ομολογήσω ότι για όσο καιρό δούλευε η VIVODI ήταν μία χαρά εκτός από κάτι κινητά στην Αλβανία και την Βουλγαρία και βαλκάνια γενικότερα, και για όποιον θέλει λεπτομέρειες για την περιπέτεια αυτή ας αφήσει ένα post υπάρχουν τα πάντα, όλα τα e-mail, fax και σχετικά πού πήγαν και ήρθαν, ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου με την ON πού μόλις χθες ήρθε στο σπίτι.

Εξ αιτίας της VIVODI δεν είχα γραμμή, αριθμοδότηση καλύτερα, ΟΤΕ στο σπίτι μου και κατοικώ στην Νέα Ιωνία. Πέρασα λοιπόν από τους τρεις ενναλακτικούς παρόχους. Η Forthnet με το “double play” δεν μπορούσε να μού δώσει ούτε single-play γιατί δεν είχα αριθμό ΟΤΕ. Τι ιδιόκτητο δίκτυο είναι αυτό εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα. Στις 12/2/κάνω αίτηση στην ΟΝ. Στις 15/3 ήρθε ο τεχνικός για ενεργοποίηση της γραμμής, και την ίδια μέρα ήρθε ο εξοπλισμός.

Μετά από πολύ ψάξιμο, έμαθα τα εξής: Η ΟΝ είναι ιταλική. Τμήμα της Telecom Italia πού από όσο ξέρω έχει μετοχές ή Pirelli (ναι, αυτή με τα λάστιχα). Γενικός διευθυντής είναι ο παλιότερος διευθυντής του ΟΤΕ ο Μανασής. Ο εξοπλισμός είναι Pirelli λοιπόν σειρά Discus αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχει στο site της Pirelli. Ο αποκωδικοποιητής TV είναι SAGEM.

To modem /router διαθέτει τα πάντα από την κατασκευή. 4xEthernet, wireless και ενσωματωμένες 2 voice. Την μία voice την παίρνεις από την πρίζα του τοίχου και με splitter την περνάς στο τηλέφωνο κατευθείαν. Αυτό είναι καλό γιατί αν πέσει το internet έχεις τηλέφωνο αλλά και στην ανάγκη PSTN. Την δεύτερη (που έχει εξτρα χρέωση) την παίρνεις από το Voice 1 του router Pirelli. Το 1 Ethernet το δίνεις στον αποκωδικοποιητή πού διαθέτει 2 x scart για τηλεόραση και VCR η DVDR και 1 x HDMI (!) για τηλεόραση ή όπου αλλού θέλεις. Ένας αποκωδικοποιητής αντιστοιχεί σε μια μόνο τηλεόραση.

Το όλο σύστημα λειτουργεί. Το Internet έχει ταχύτητες με βάση τις το utility του PC World 1932 Kbps. Άρα μέχρι εδώ είμαστε σωστοί. Η τηλεφωνία έχει μερικά προβληματάκια αλλά θα στρώσει πιστεύω σε κανένα μήνα περίοδος ανεκτή τα οποία επικεντρώνονται στο εξής: Δεν λειτουργεί σωστά η αναγνώριση κλήσης γιατί ενώ βλέπουν το νούμερο σου δεν μπορείς να δεις το δικό τους και δεν λειτουργεί σωστά ή δεύτερη γραμμή.

Η Internet TV διαθέτει όλα τα ελληνικά κλασσικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΜΕΓΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΙ, ΑΛΤΕΡ, ΑΛΦΑ) και ένα δύο άλλα νομίζω μικρότερου ενδιαφέροντος σε πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας από την κεραία στην ταράτσα, και επίσης τα TV5, ZDF, CNN, RAI. Μπορείς να πάρεις τα συνδρομητικά της NOVA με έξτρα συνδρομή καθώς επίσης και TV on Demand για τις προηγούμενες τρεις μέρες. Μπορεί να είναι και περισσότερο, εγώ δεν το κοίταξα. Υπάρχει μια σχετικά μεγάλη γκάμα ταινιών on demand με χρέωση 1,99 € τελική τιμή. Δεν ξέρω αν μπορείς να προγραμματίσεις το πότε θα δεις ταινία αλλά για την ίδια στιγμή υπάρχουν αρκετές.

Χρεώσεις.

65Є τέλος ενεργοποίησης, 35€ μηνιαία για τηλεφωνία, ιντερνετ, τηλεόραση, 12€ μηνιαία για την δεύτερη γραμμή και 4€ μηνιαία για τις πρόσθετες υπηρεσίες τηλεφωνίας (αναγνώριση κλήσης, αυτόματος τηλεφωνητής κτλ) πού δεν τις τσεκάρισα πολύ βαθιά ακόμα. Σύνολο για το πλήρες πακέτο, 51€ μίνια με τον φπα να συμπεριλαμβάνεται. Κάθε κλήση σε τοπικό, υπεραστικό και στην ευρωπαϊκή ένωση κοστίζει 9 λεπτά του ευρώ ανεξάρτητα από την διάρκεια, για κινητό 0,17 € το λεπτό.

Συνοψίζουμε: 51 ευρώ τα πάγια και ας υποθέσουμε και 300 κλήσεις τον μήνα (10 κλήσεις την ημέρα ) 27 ευρώ έχουμε 78 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Όταν είχα πάει στον ΟΤΕ γιατί όπως είπαμε η Forthnet δεν είχε αριθμοδότηση, θα πλήρωνα για τις δύο γραμμές (ISDN) 25 ευρώ τον μήνα πάγιο, για τα 2 Mbps ιντερνετ με Conn-x κάπου 40 ευρώ τον μήνα πάγιο άρα φτάνω στα 60 ευρώ τον μήνα χωρίς να ξέρω τι θα πληρώσω στην τηλεφωνία.

Θεωρώ την ΟΝ συφερότερη γιατί τουλάχιστον τώρα έχω ιντερνετ του σκοτωμού, τέλειας ποιότητας τηλεόραση χωρίς κεραίες στην ταράτσα, και σταθερότερες χρεώσεις στο τηλέφωνο.

Εδώ να προσθέσουμε ότι ο ίδιος ο router έχει log για το τηλέφωνο. Τι έκανες, πού , πόση ώρα, τα εξερχόμενα, τα εισερχόμενα, κτλ και δεν χάνεσαι με τίποτα.

Για τους φίλους και χρήστες πού είχαν απορίες τα πράγματα με την ΟΝ είναι αυτά πού μόλις διαβάσατε.

Arni

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Pantos apo oti blepo den ta paei katholou kala i ontelecoms!!!

Sou exoun klidomeno to router kai den mporeis na kaneis oute port fortwarding!!!!!!!!!!!!!

Exei ginei xamos sto adslgr kai exoun akirosei poloi tis aitisis tous.

Gia osous den katalaban giati, xoris port forwarding den mporeis na exeis incoming connections pano sto pc apo to router me apotelesma na min douleboun sosta torrent, remote desktops ktl..

Δημοσ.
Pantos apo oti blepo den ta paei katholou kala i ontelecoms!!!

Sou exoun klidomeno to router kai den mporeis na kaneis oute port fortwarding!!!!!!!!!!!!!

Exei ginei xamos sto adslgr kai exoun akirosei poloi tis aitisis tous.

Gia osous den katalaban giati, xoris port forwarding den mporeis na exeis incoming connections pano sto pc apo to router me apotelesma na min douleboun sosta torrent, remote desktops ktl..

to sosto einai

oti exoun kleidomeno ton router tous kai den mporeis apo monos sou na kaneis port forward alla prepei na tous pareis tilephono na sou anoiksoun opoies portes theleis.

Δημοσ.
to sosto einai

oti exoun kleidomeno ton router tous kai den mporeis apo monos sou na kaneis port forward alla prepei na tous pareis tilephono na sou anoiksoun opoies portes theleis.

Να κάνω μια αφελή ερώτηση;

Ο εξοπλισμός δεν ανήκει στον χρήστη; ή ανήκει στην on και εσύ απλά τον νοικίαζεις;

Γιατί αν ανήκει στον χρήστη τότε με πιο δικαίωμα σου το κλειδώνουν;

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι όταν θα θέλω να κατεβάσω torrent ή όταν θα θέλω να παίξω game θα τους δίνω και αναφορά έλεος. Επίσης από ότι κατάλαβα στο 10mbit συμπεριλαμβάνεται tv + phone αρα σου τρώνε bandwidth άρα δεν είναι καθαρό 10mbit νετ μόνο!

Δημοσ.

Φιλε arni, αν δεν ησουν γραμμενος στο forum απο παλιοτερα θα ελεγαοτι γραφτηκες για να διαφημισεις την On.Καταλαβα απλα οτι εισαι τυχερος που σου εγιναν ολα οσα αναφερεις και μαλλον σου αξιζουν ωςανταποδοση της ταλαιπωριας που τραβηξες απο πιο πριν οπως περιγραφεις απο την vivodi κτλ.

Ενας φιλος εβαλε Οη (εξαρχης συνδεση με εριθμο στο δικτυο της) και ενω ολα τα εχει συνδεσει κανονικα και ο τεχνικος που πηγε του ειπε ολα οκ, ειναι μια εβδομαδα χωρις τιποτα, με δικο τους λαθος! το οποιο παραδεχονται και προσπαθουν να το φτιαξουν, αλλα δεν ξερουν τι ακριβως ειναι.

Το μονο που εχει ο φιλος μου ειναι τηλεφωνο και παιρνει μονο σταθερα, τιποτα αλλο, ουτε ιντερνετ , τηλεοραση, ουτε καν dialup.Μενει μαρουσι

Δημοσ.

Και εγω εκανα αιτηση στην On στις 16/2/2007 μετα απο πολύμηνη ταλαιπωρια από την Τελλας.Ελπιζω αυτην την βδομαδα να με συνδεσουν γιατι εχω μεινει χωρις ιντερνετ από τις 10/12/2006.

Σχετικα με τις πορτες και χωρις να εχω δει τι αναφερει ο καθενας στο adslgr μηπως πρεπει να προσεξουμε λιγο??Που ξερω γω αν τους παρω τηλεφωνο και τους πω να μου ξεκλειδωσουν πορτες για να κατεβαζω torrents οτι δεν θα ερθει καμια αστυνομια την επομενη μερα και θα με μπαγλαρωσει γιατι κατεβαζω παρανομο υλικο.......

Ας προσεξουμε λιγακι...

Δημοσ.

Skeftomoun poli sobara na balo On telecoms, ithela na ginoun oi protes energopiisis gia na do pos paizei kai meta na ekana aitisi, alla blepontas ti paizei oute kata diania! paidi pou exei energopiithei exei bgali print screen to router sto adslgr pou den se afinei na pirakseis to port forwarding. Koi oi apantisis apo to CS apo oti lene pikiloun, mia lene den tha mporeis na to piraksis, mia oti mallon tha mporeis, mia alli leei oti tha kaneis grapto request kai tha sto anigoun.

Ama einai etsi ta pragmata tote oxi euxaristo!

Anti na klidosoun tis rithmisis tou adsl mono, klidosan sxedon olo to router, eleos !!!

@androu: apo ta 10MB an ta piaseis ta 4mb tha einai gia video otan blepeis tileorasi kai alla 256 gia tilefono, an den kaneis tipota tote logika tha exeis kathara 10MB

Kai oxi den mporeis na baleis diko sou router giati den tha exeis tis rithmisis gia na to setaris

35euro einai kali prosfora gia ola auta alla oxi me klidomeno router re paidia, den imaste probata!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...