Greek Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 to sosto einai oti exoun kleidomeno ton router tous kai den mporeis apo monos sou na kaneis port forward alla prepei na tous pareis tilephono na sou anoiksoun opoies portes theleis. Afto akoma xirotero. Na exeis diko sou eksoplismo sto spiti kai na ston elenxei kapios alos kai paralila na mpori na exei ti dinatotia na di kai perisoteres plirofories ... apapapa
johnnieB Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 paidia etsi akrivws einai. evala se enan filo mou to pirelli ths on kai den exei kamia rythmisi pou mporeis na kaneis esy. oute kan to username kai password den vlepeis.prepei na einai pppoE kai kleidwmeno. kai htan sta 5 mbps oxi 10.
nzeppos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Θεωρητικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο modem/router εκτός του Pirelli και τότε δεν θα υπάρχει το γνωστό θέμα του port forwarding. Τότε όμως ξεχνάμε την IPTV (πόσους άραγε ενδιαφέρει? πάντως όχι εμένα, που έχω καταργήσει την τηλεόραση). Η λογική τους είναι επεικώς απαράδεκτη και πάνω που ήμουν αποφασισμένος να γίνω ΟΝ, έχοντας κάνει και τις πρώτες κινήσεις, τελικά απλώς θα πάω προς forthnet2play μεριά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μπω σε διαδικασία "παίρνω τηλέφωνο για να μου ανοιγοκλείνουν πόρτες και είμαι αναγκασμένος να περιμένω πάνω από 2-3 λεπτά". Και φυσικά καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει αν παίρνει εκατοντάδες ή χιλιάδες κόσμος όλο το 24ωρο και ζητάει το ίδιο πράγμα (ειδικά τις πρώτες μέρες). Το θέμα του port forwarding είναι πάρα πολύ σοβαρό και ήδη έχουν γίνει αρκετές ακυρώσεις και σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλές περισσότερες. Αν συνεχίσουν έτσι πάνε για φούντο, ήδη έχουν κάνει πολύ άσχημη εντύπωση με όλα αυτά που ακούγονται (κι ας είναι και ράδιο αρβύλα). Ας πρόσεχαν...
lalanis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Τι να τα κάνεις 10mbit μόνο για surfing...Έλεος... όλοι ξέρουμε για πιο λόγο ανεβαίνουν οι ταχύτητες...Για surfing και με 1mbit είσαι καλά...
pande Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 ρε παιδια συγνωμη αλλα αυτο με τις πορτες που λετε τι ειναι?δηλαδη δεν μπορει κανεις να κατεβαζει π.χ απο rapidshare torrents η παiζει onlinegames?
nzeppos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Άλλο το rapidshare (που είναι html) και άλλο τα torrent clients και τα παιχνίδια που χρειάζονται ανοιχτές πόρτες για να στήσεις host ή που κάνουν p2p update (όπως το WoW). Με τις πόρτες κλειστές ακόμα και να δουλεύει ο torrent client, θα λειτουργεί σε χαμηλότερη ταχύτητα και δεν θα ανανεώνονται και τα στατιστικά σου στον tracker (άρα αμέσως ξεχνάς τους private trackers). Αν βάλεις ΟΝ δεν θα τα χάσεις όλα αυτά, απλώς θα πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο για τους πεις π.χ. να σου ανοίξουν την τάδε πόρτα που θα χρησιμοποιήσεις για το DC++ ή για το Live for Speed ή για κάποια VOIP εφαρμογή. Είναι βέβαιο όμως ότι θα απαντήσουν αμέσως? Ότι θα την ανοίξουν αμέσως? Ότι, γενικά, θα την αλλάξουν αν ξέρουν ότι είναι πόρτα που χρησιμοποιείται κατά 99% για p2p downloading (και μάλιστα παράνομο) ? Κι αν θέλεις μετά από 2 λεπτά να κλείσεις την πόρτα ή να ανοίξεις και κάποια άλλη? Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε όλη μέρα? Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται το port forwarding για τη δουλειά τους (π.χ. χρησιμοποιούν συνέχεια remote desktop συνδέσεις για συντήρηση), αυτοί θα είναι όλη μέρα σε επικοινωνία με το support της ΟΝ ή θα πρέπει να αναγκαστούν να πάρουν το εταιρικό πακέτο με τις 16 static IP (που μου φαίνεται έχει manual port forwarding, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος). Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές και δεν υπάρχει ούτε ένας υποψιασμένος χρήστης που να δεχθεί αυτή την απαράδεκτη πολιτική της ΟΝ. Στο adslgr αναφέρεται ότι κάποιος τους πήρε τηλέφωνο για να ρωτήσει τι αναμονή θα υπάρχει κατά τις αιτήσεις για port forwarding και του απάντησουν ότι "θα γίνεται αμέσως, το πολύ πολύ να πάρει καμια ώρα για να τη ανοίξουμε"... Σε όλα αυτά δεν αναγράφονται και τα υπόλοιπα αρνητικά δείγματα που έχει δώσει η ΟΝ, ειδικά τον τελευταίο μήνα (με τις καθυστερήσεις "λόγω ΟΤΕ").
cult_of_bad_bea Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Το γρήγορο ίντερνετ που δίνουν είναι απάτη !!!! Μίλησα τέσσερις φορές με διάφορους "τεχνικούς" προσπαθώντας να μάθω τι bandwidth είχαν με το εξωτερικό για να κρίνω αν πρέπει να αγοράσω υπηρεσία adsl από αυτούς. Oι απαντήσεις που πήρα ήταν "Τι είναι το bandwidth"(σας ορκίζομαι πως δεν κάνω πλάκα!) , " Eμείς έχουμε ειδικές ψηφιακές γραμμές με όλη την Ελλάδα και ποτέ δεν είχαμε παράπονα από τους αμέτρητους πελάτες μας", "ούτε και εμείς αναρωτηθήκαμε γιαυτό ποτέ", "Και που ξέρω εγώ κύριε μου αν σας έχει βάλει κάποιος ανταγωνιστής μας για να το μάθετε". Αν θέλετε και εσείς να γελάσετε με το QoS μπορείτε να καλέσετε για να επιβεβαιώσετε τα όσα σας είπα !
arni Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Kostassid ΦΙλε μου δεν το έκανα γιά νά διαφημίσω κανένα. Καταθέτω τις εμπειρίες μου μετα απο τρεις διαφορετικούς παρόχους (ΟΤΕ, VIVODI, On) όπως έγινε με μένα προσωπικά και το κάνω γιά νά γνωρίζουμε όλοι και νά μήν κάνουμε εικασίες. Εφυγα απο τον ΟΤΕ απο τον Ιούνιο τού 2004 γιατί είχα εναν λογαριασμό 1480,50 ευρώ (αυτήν την ιστορία πρεπει νά την επαναλάβω κάποτε έτσι γιά νά ξερουμε) πριν την εποχή τού ADSL, έφυγα πο την VIVODI την 19/01/2007 γιατί δεν μπορούσαν να επισκευάσουν την βλάβη τους μέχρι τις 12/02/2007 και με ταλαιπώρησαν πολύ ακόμα και γιά τήν διακοπή (ακόμα έρχονται λογαριασμοί..) και τώρα καταθέτω την εμπειρία μου με την On γιατί η Forthnet δεν μπορεί νά μου δωσει αριθμοδότηση, αλλοιώς θά την προτιμούσα.. Ενας χρόνος περνάει γρήγορα, έχουμε ακόμα πεδίο γιά πειραματισμούς, θά βάλω δικό μου router, και κάθε φορά θά κάταθέτω την εμπειρία μου γιά νά γνωρίζουμε και νά αποφεύγουμε.. Αυτό μονο. το σίγουρο είναι ότι κάπου πάντα υπάρχει κάτι που δεν μας λένε, κάτι που τεχνηέντως μάς κρύβουνκαι απλά κάθε φορά δεν τους ρωτάμε γιατί δεν σκεφτόμαστε ότι θά μπορύσε νά είναι έτσι. Ποιός απομάς σκεφτηκε ότι θά μπορούσε ο router να είναι κλειδωμένος? Θεωρούμε αυτονόητο οτι δεν είναι. Στο θέμα ταχύτητα, δέχομαι ότι απλά έχω ενα γρήγορ internet γιατί κανείς δεν μπορεί νά δώσει στην Ελλάδα τέτοιες ταχύτητες (10Mbps) το πολύ να τις δώσει πάνω στον server του αλλά δύσκολα σε συνδρομητή. Ισως φτιάξει μετα απο κανένα μήνα.. δεν ξέρω. Πάντως αυτές οι εταιρίες ειναι οι επιλογές μας και ξέρουμε και το πόσο άρπα κόλα γίνονται αυτά τα πράγματα.. Μήπως νά σκεφτούμε πρώτα την δυναμή μας και μετα νά εκφρα΄σουμε αυτό πού πραγματικά θέλουμε γιά νά ξέρουν και αυτοί? Arni..
xalia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Αν θέλετε και εσείς να γελάσετε με το QoS μπορείτε να καλέσετε για να επιβεβαιώσετε τα όσα σας είπα ! Αυτό μου θυμίζει τι παλιές κακές εποχές της HOL…. Πάρτε και κάνα όνομα να τους κράζουμε κανονικά!
boredmind Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 siggnomi alla arxizw na xanw ta omorfa mallia mou... klaps ti thelete na peite dld oti den mporw na paizw me tis portes? den iparxei manual port forwarding?? plaka kanete pisteyw?? exw paraggilei ti grammia edw k kana mina k apo mera se mera tha mou ti feroun? ti mou lete dld??? iparxei kapoios xristis na to epivevaiwsei?
arni Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Αγαπητέ φίλε kostassid Με συγχωρείς αλλά δεν τα λες σωστά. Δεν κάνω διαφήμιση σε κανένα, απλά καταθέτω τις εμπειρίες μου. Οι providers που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι η Tellas και η Forthnet. Από τους άλλους πού έχω δοκιμάσει (ΟΤΕ και VIVODI) απογοητεύτηκα απόλυτα σε σημεία πάλι και όχι στην ολοκληρωμένη υπηρεσία. Ο κάθε ISP ΠΑΝΤΑ κρύβει κάτι. Στην περίπτωση του ΟΤΕ είναι το γνωστό, ότι δεν ξέρεις τι πληρώνεις, στην περίπτωση της VIVODI αλίμονο σου αν μπλέξεις με το customer service. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ότι δεν μπορείς να κάνεις port forwarding αν και τώρα το ζήτημα έχει λυθεί, με την χρήση του LINKSYS WAG200G-EU WIRELESS-G ADSL HOME GATEWAY όπως λένε τα παιδιά στο asdlgr.com. Βέβαια, δεν ξέρουμε ακόμα πολλά, όπως πχ αν λειτουργεί με την IPTV ή αν μπορεί να δουλέψει την δεύτερη γραμμή της ON πού έχω εγώ και παίρνει δεδομένα από την Voice1 του Pirelli router. Είναι πολλά αυτά πού πρέπει ακόμα να μάθουμε για την λειτουργία των ISP. Βλέπεις εμείς είμαστε πληροφορικάριοι και όχι μαρκετίστες. Έτσι αυτοί πού έχουν αν θέλεις μεγαλύτερη ικανότητα στον λόγο μας πουλάνε πράγματα πού εμείς τα θεωρούμε δεδομένα αλλά αυτοί όχι. Πατάνε λοιπόν στο παιχνίδι των λέξεων και τελικά κάπου υπάρχει το catch πού λένε, η παγίδα. Ποιος θεωρούσε ζήτημα το κλείδωμα του port forwarding; Για μας θεωρείται δεδομένο ότι δεν υπάρχει κλείδα, γι’ αυτούς όχι. Θα πάθεις για να μάθεις.. Μέσα στην απελπισία μου έκανα την αίτηση στην ΟΝ από έναν καρτοθάλαμο στο Μαρούσι γιατί η αξιότιμη VIVODI με άφησε έναν μήνα χωρίς τηλέφωνο, internet και όλες τις άλλες υπηρεσίες πού υπόσχεται. Κατά τα άλλα, από το υπόγειο της οδού Δεριγνύ, μεταφερθήκαμε στο ματαιόδοξο κτίριο του Χαλανδρίου με νερά σιντριβάνια και ξινές ξανθές στην υποδοχή, πού το μόνο για το οποίο εκπαιδεύονται είναι το πώς να σε ξεφορτωθούν ΓΡΗΓΟΡΑ.. Περιττό να αναφέρω ότι λογαριασμοί έρχονται ακόμα.. Η βλακεία μου ήταν η συγκατάβαση πού είχα απέναντί τους και καλόπιστα φερόμενος περίμενα μάταια για την επισκευή της βλάβης. Τα mails τα έστειλα από ένα internet café της γειτονιάς μου, μετά από την άρνηση της Forthnet να μου δώσει αριθμοδότηση γιατί όπως ισχυρίζεται δεν μπορεί να το κάνει αν δεν έχω ήδη γραμμή ΟΤΕ και μόνο ΟΤΕ. Τους πήρε μια εβδομάδα να απαντήσουν. Άρα λοιπόν είναι ψέμα το ιδιόκτητο δίκτυο. Το αναφέρει πουθενά στην διαφήμιση της; Είχα φτάσει σε ένα σημείο να μην μπορώ να δουλέψω, να μην μπορώ να επικοινωνήσω.. Θα μπορούσα να πάω στην Tellas. Πολύς, μέχρι άπειρος, κόσμος στο adslgr έχει απίστευτα προβλήματα με την Τελλάς. Ίσως για μένα να δούλευε καλά και να ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Καταθέτοντας την εμπειρία μου δεν σήμαινε ότι κάνω διαφήμιση.. Και δεν πιστεύω τα 20 Mbps της VIVODI triple play (αν λειτουργήσει ποτέ) θα είναι καθαρά 20 Mbps στην γραμμή του τηλεφώνου μας.. Ποιος λέει ότι δεν θα είναι κλειδωμένοι οι routers; Τώρα πια όταν θα κάνουμε αιτήσεις θα πρέπει να έχουμε ένα ερωτηματολόγιο με όλες τις πιθανές περιπτώσεις ακόμα και τα πιο απίθανα, πριν υπογράψουμε.. Θα ήθελα να τονίσω λοιπόν ότι και εγώ είμαι απλός χρήστης και όχι ISP. Θα περίμενα να με ρωτούσες για την εμπειρία μου με την VIVODI και τι πέρασα μέχρι να ξεφύγω από αυτούς. Επειδή δεν με ρώτησες, θα έπρεπε να θεωρήσω ότι κάνεις διαφήμιση στην VIVODI και περνάς αχρέωτα τα προβλήματά τους; Υποθέτω ότι βρισκόμαστε στο forum, για ανταλλαγή απόψεων, για να μάθουμε, να ενημερωθούμε. Μερικοί από εμάς παίζουν τα πειραματόζωα όταν μπορούν ώστε να γνωρίζουν οι άλλοι και καταθέτουν εμπειρίες και απόψεις για το κοινό μας καλό και ως έτσι έχω εκλάβει τον ρόλο μου στο forum. Δεν κάνω διαφήμιση σε κανένα, δεν πληρώνομαι από κανένα. Ευχαριστώ Arni
kostassid Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Αrni, να ξερεις οτι το ειπα καλοπροαιρετα, φαινεται και απο αυτα που λεω, δεν ηθελα να σε θιξω ουτε να σε προσβαλω...sorry αν εκανα κατι τετοιο
arni Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Αγαπητέ φίλε kostassid Δεν υπάρχει πρόβλημα. Ούτε με έθιξες, ούτε με προσέβαλες, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αντίθετα χαίρομαι πού μούδόθηκε ή ευκαιρία νά τοποθετηθώ και να ξεκαθαρίσω και γώ έτσι την θέση μου. Αλλωστα στα forums τα λέμε όλα οπως είπα για ανταλλαγή απόψεων, για να μάθουμε, να ενημερωθούμε... Καί μιά πού μιλάμε για ενημέρωση ακούστε αυτό: Στο πακέτο της On δεν περιλαμβάνεται η αναγνώριση κλήσης. Μέχρι εδώ καλά, ο καθένας συμπεριλαμβάνει ότι θέλει στο προιόν πού πουλάει. Οπως έχω ήδη πεί, ζήτησα και δεύτερη γραμμή απο την ΟΝ πού κοστίζει 12 ευρώ σε μηνιαία βάση. Και μέχρι εδώ καλά, ακολοθυθούμε την προηγούμενη λογική. Εδω τώρα: Το πακέτο πρόσθετων υπηρεσιών, (αναγνώριση κλήσης, τριμερής επικοινωνία, φραγή κλήσεων) κοστίζει 4 ευρώ σε μηνιαία βάση. Προσέξτε :ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Δηλαδή, αν θέλετε δύο γραμμές, ΚΑΙ αναγνώριση κλήσης και στις δύο, τότε ο λογαριασμός γιά το πακέτο προσθέτων υπηρεσιών είναι 8 ευρω τον μήνα. Μην υποθέσει κανείς οτι το πακέτο προσθέτων υπηρεσιών αναφέρεται ΚΑΙ στις δύο ή τρεις γραμμές πού πιθανόν νά έχετε. Η κάθε μία έχει πρόσθετη χρέωση. Αρα ο λογαριασμός διαμορ΄φωνεται (γιά τήν δική μου περίπτωση και τις σχετικές) ώς εξής: 35+12+4=51 ευρω τον μήνα σαν πάγιο. Αν υποθέσουμε ότι κάνεις κατα μέσο όρο 300 κλήσεις τον μήνα (ανάλογα με την δουλειά σου) προσθέτεις 27 επιπλέον ευρώ. Το σύνολο γίνεται 72 ευρώ τον μήνα. Δεν πλήρωνα ΠΟΤΕ λογότερα με τον ΟΤΕ, σπάνια πλήρωνα λιγότερα με την VIVODI (είναι ή δουλιά μου τέτοια πού αναγκαστικά κάνω περίπου 300 τηλέφωνα τον μήνα). Spread the word.. Αρνι
SkyWalker07 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Παιδία μήπως κανείς γνωρίζει το username και το password που μπορεί να μας δώσει full control στο router της On telecom (Pirelli). Έμαθα ότι υπάρχει και μπορούμε μετά να ρυθμίσουμε εμείς το router όπως θέλουμε!!! Βοήθεια μάγκες......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.