Προς το περιεχόμενο

Απορια για πρεφα...!!

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως τυχαινει να ξερει κανεις πρεφα γιατι θα ηθελα να ρωτησω διαφορα πραγματακια...λιγο ασχετο βεβαια με το φορουμ αλλα δεν ηξερα που αλλου να ποσταρω..αν ξερει κανεις plz reply για να ρωτησω...

Δημοσ.

Ωραιος!Ας πουμε οτι ο τζογαδορος δηλωνει οτι θα κανει εξι μπαζες στα τριτα και ο επομενος μετα τον τζογαδορο λεει πασο (δηλαδη λεει οτι δεν μπορει να κανει τις 2 μπαζες που οφειλει να κανει) ενω ο τριτος παιζει..αυτος που ειπε λοιπον πασο δεν παιζει καθολου στο γυρο ή παιζει κανονικα. (μπορει η απορια να ειναι χαζη αλλα τωρα ξεκιναμε να μαθουμε και δεν εχουμε καποιον να μας δειξει παρα μονο κατι online manual)

Επισης αλλη μια απορια... αν πχ παρω εγω τον τζογο και δηλωσω εξι μπαζες οτι θα κανω αλλα κανω τελικα εφτα κατεβαινει η κασα μου ή οχι? Ξερω οτι με πληρωνουν καπικια οι αλλοι δυο αλλα δεν ξερω αν κατεβαινει η κασα μου..Ελπιζω να με διαφωτισεις!!thnxxx

Δημοσ.

1) Αυτός που λέει πάσο δεν παίζει καθόλου σε αυτό τον γύρο. Ο άλλος που παίζει πρέπει να κάνει 2 μπάζες. Υπάρχει και μια ειδική περίπτωση. Άν αυτός που κάνει τζόγο δηλώσει 7αρα (7 κουπες ή σπαθιά ή οτιδήποτε) τότε ο τρίτος στη σειρά πρέπει να κάνει 1 μπάζα μόνο. Αν δεν παίξει ο δεύτερος όμως, τότε ο τρίτος (ο οποίος παίζει μόνος του δηλάδη ενάντια στον τζογαδόρο) πρέπει να κάνει 2 (αντί για 1). Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα !

2) Δεν κατεβαίνει η κάσα σου. Μόνο σε πληρώνουν καπίκια οι άλλοι. Το οποίο άμα το σκεφτείς είναι καλύτερο για τον εξής απλό λόγο:

Αν κατέβαζες ας πούμε 6 κάσα τότε θα είχες ένα όφελος.

Όμως τώρα που έκανες 7 πάλι έχεις το όφελος γιατί σου τα χρωστάνε οι άλλοι, αλλά επίσης τους δυσκολεύεις και τους άλλους από το να βγούν γιατί τους προσθέτεις καπίκια !

Άρα μιας και τώρα μαθαίνεις σου λέω και το ακόλουθο : Άμα έχεις 7 μπάζες και κάνεις τζόγο, πολλές φορές σε συμφέρει να δηλώσεις ως τζόγο κάποιον λίγο χαμηλότερο (ας πούμε κούπες που δεν έχουν και μεγάλη διαφορά από τις 7 μπάζες) έτσι ώστε και να τους βάλεις μέσα και να έχεις το διπλό όφελος που σου είπα παραπάνω. Όμως πρέπει να φροντίσεις να μην το καταλάβουν ότι έχεις καλό τζόγο γιατί αλλιώς μπορεί να μην παίξουν και να την γλιτώσουν !

Αυτά !

Δημοσ.

πολυ διευκρινιστικος φιλε ευχαριστω!απλα ακομα μου φαινεται παραξενο οταν πει καποιος απο τους συντροφους πασο να μην παιζει καθολου.δηλαδη μετα οι αλλοι δυο παιζουν μονοι και καθε μπαζα ειναι δυο φυλλα αντι για τρια?ααα!και κατι αλλο. αν που και οι δυο πασο τι γινεται? ο τζογαδορος απλα κατεβαινει κασα χωρις να πληρωθει καπικια?

Δημοσ.

Όπως ακριβώς το λές.

1) Αν παίζουν μόνο δύο, ο τζογαδόρος δηλαδή και άλλος ένας, η κάθε μπάζα είναι 2 φύλλα.

2) Αν πουν και οι 2 πάσο κατεβάζει ο τζογαδόρος απευθείας κάσα.

Δημοσ.

Καλα καταλαβα λοιπον ε?το πιο ωραιο παιχνιδι που εχω παιξει στα χαρτια ως τωρα ειναι η πρεφα..θελει πολυ τεχνη...αν πουν και οι τρεις πασο και δεν παρει κανενας το τζογο τοτε τι γινεται?

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν κάνετε ένα tutorial για πρέφα να μάθουμε κι εμείς που ψάχνουμε εδώ και καιρό πως παίζεται; Απ'ότι καταλαβαίνω βέβαια στα πονταρίσματα πρέπει να μοιάζει με την πόκα έ;

Δημοσ.

επισης κατι αλλο που δεν επιασα...αν δηλωσω εξι εγω σαν τζογαδορος και κανω εφτα και ο επομενος απο μενα κανει 2 και ο αλλος μια πως πληρωνομαι εγω τα καπικια μου?7 μπαζες που εκανα επι 5 ας πουμε (αν παιζω με τεταρτα απλα)? και μου τις πληρωνει αυτος που μπηκε μεσα? και πληρωνει επισης και τις μπαζες του συντροφου του?

Δημοσ.

Εγώ ξέρω πως αν δεν παίξει ο πρώτος πχ και πει πάσο, μπορεί αν θέλει να τον πάρει ο παίκτης που θα παίξει, και να πάνε και οι 2 για 4 μπάζεις, τα σπασμένα πάντως ή τα κερδισμένα τα παίρνει ο παίκτης που είπε ότι παίζω και παίρνω και τον άλλο...

Δημοσ.
φιλε thanocaster πηγαινε στο link

http://www.koumarianos.com/MyWebTexts/prefa.htm

ειναι ενα εγχειριδιο πρεφας αλλα εχει μερικα κενα και πρεπει καποιος να σου δειξει για να καταφερεις να μαθεις να παιζεις σωστα...

Λοιπόν παιδιά εδώ τα λέει σχετικά ωραία. Διαβάστε πρώτα αυτά και μετά κάντε ερωτήσεις για να μην απαντάω σε βασικά πράγματα.

επισης κατι αλλο που δεν επιασα...αν δηλωσω εξι εγω σαν τζογαδορος και κανω εφτα και ο επομενος απο μενα κανει 2 και ο αλλος μια πως πληρωνομαι εγω τα καπικια μου?7 μπαζες που εκανα επι 5 ας πουμε (αν παιζω με τεταρτα απλα)? και μου τις πληρωνει αυτος που μπηκε μεσα? και πληρωνει επισης και τις μπαζες του συντροφου του?

Αυτός που μπαίνει μέσα τα πληρώνει όλα.

Αναλυτικά:

Τέταρτα = κούπες = 50 καπίκια

1) Σε αυτόν που έκανε 2 μπάζες δίνει 10 καπίκια (2 μπάζες * 5 καπίκια που είναι οι κούπες)

2) Στον τζογαδόρο δίνει 35 καπίκια !

( 50 καπίκια που είναι οι κούπες - 10 καπίκια που έδωσε στο βήμα (1) (βλέπε από πάνω) - 5 καπίκια επειδή έκανε μια μπάζα)

= (50-10-5)

= 35 καπίκια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...