Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; ~ Antivirus poll

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε;

• avast! Home Edition
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • AVG Anti-Virus Free
    • BitDefender Antivirus
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • NOD32 for Windows
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Άλλο (πείτε ποιο)
    • Κανένα (πείτε γιατί)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα μόνο του NOD32 Σωκράτη. Από τη στιγμή που το εκάστοτε αρχείο χρησιμοποιείται ή είναι locked για οποιοδήποτε λόγο, κανένα antivirus δεν μπορεί να το προσπελάσει ούτως ή άλλως. Μη σε ανησυχεί αυτό. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ένα αμιγώς "καθαρό" αρχείο του συστήματος, αλλά όπως σου ανέφερε κι ο poulinos, σε safe mode λογικά δε θα έχεις πρόβλημα να το τσεκάρεις.

Δημοσ.
Δεν είναι θέμα μόνο του NOD32 Σωκράτη. Από τη στιγμή που το εκάστοτε αρχείο χρησιμοποιείται ή είναι locked για οποιοδήποτε λόγο, κανένα antivirus δεν μπορεί να το προσπελάσει ούτως ή άλλως. Μη σε ανησυχεί αυτό. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ένα αμιγώς "καθαρό" αρχείο του συστήματος, αλλά όπως σου ανέφερε κι ο poulinos, σε safe mode λογικά δε θα έχεις πρόβλημα να το τσεκάρεις.

Thanx.

Προφανώς και το kaspersky θα συναντούσε αυτά τα αρχεία, αλλά δεν έκανε κάπου αναφορά.

Δημοσ.

avg free. Χρόνια με εξυπηρετεί και δεν είχα πρόβλημα. Είναι και δωρεάν και ελαφρύ (και επιτέλους του άλλαξαν τα εικονίδια στην τελευταία έκδοση γιατί είχε παραγίνει το κακό :D )

Δημοσ.

vasika gia xp tha protina zone alarm security.oso to eixa den perase tipota apolitos kai apo selides pou iksera oti exoun spy kai trojan.me tis sostes rithmiseis eine adiaperasto.gia vista den exoun vgalei akoma kai perimeno.den kano peiramata me alla dithen antiviotika.

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ κασπέρκσυ και προς το παρόν δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα. Κατά το παρελθόν 'έτρεχα' για αρκετό καιρό το F Secure από το οποίο ήμουν επίσης ικανοποιημένος αν και ήταν λιγάκι βαρύ και ασήκωτο.

Δημοσ.

Καταρχήν να συμβουλέψω σε πολλούς ότι όταν είσαι με ένα αντι-ιικό για κάποια χρόνια και δεν έχει εμφανιστεί πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι μολυσμένο στον υπολογιστή. Μπορεί να υπάρχει και η βρωμοδουλειά του να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή. Γι' αυτό δώστε μερικές μέρες και σε κανένα άλλο πρόγραμμα. Πέρα απ' αυτό, πέρυσι μετά απο δοκιμή 5-6 προγραμμάτων κατέληξα στο nod. Είχα δοκιμάσει και kaspersky, αλλά μου είχε φανεί βαρύ. Πριν κανα μήνα το ξαναδοκίμασα(την σουίτα μάλιστα) και διαπίστωσα προς μεγάλη μου ευχαρίστηση ότι τα έκαναν πολύ ελαφρύ. Μου έτρωγε όση μνήμη έτρωγε και το nod. Δεν βρήκε τίποτα παραπάνω απο το nod. ξαναπήγα στο nod όμως γιατί κάτι μου έκανε παραπάνω. Τέλος πάντων, αν και χρησιμοποιώ το nod, βλέποντας στην ψηφοφορία ότι το nod32 παίρνει διπλάσιο ποσοστό απο το kaspersky, νομίζω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα όχι της αναποτελεσματικότητας του kaspersky στο να βρίσκει ιούς, αλλά πρώτον ότι οι περισσότεροι νομίζουν πως το kaspersky παραμένει βαρύ και δεύτερον ίσως γιατί ακόμα δεν έχει βρεθεί αρκετά αποτελεσματική λύση στο ράγισμα. όχι ότι στο nod έχει λυθεί εντελώς(όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει με τις αναβαθμίσεις), αλλά είναι καλύτερα απο το να ψάχνεις licence keys κάθε 2-3 βδομάδες

Δημοσ.

:mrgreen: Panda Internet Security 2007:mrgreen: απορω που δεν ειναι καν στη ψηφοφορια...

Ειναι βαρυ αλλα δεν με εχει απογοητευσει ποτε,ουτε για ιο ουτε για spyware η αλλο malware

Δημοσ.

Να ρωτησω-υπενθυμισω σε οσους μιλανε και για malware , τα antivirus δεν ανιχνευουν malware (spyware, adware κ.τ.λ.) παρα μονο με πολυ μικρα ποσοστα επιτυχιας και ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιειται μια εφαρμογη antispyware, σωστα;

Δημοσ.

Με το να λέει κάποιος ''Ξέρετε εγώ χρησιμοποιώ το τάδε πρόγραμμα το οποίο δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ κ.λ.π'' δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι έχει βρεί την βέλτιστη λύση στην αντιμετώπιση των ιών.Τι σημαίνει δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ?Κάθε πρόγραμμα έχει τις δικές του ευριστικές μεθόδους καί ευαισθησίες.Το kaspersky γιά παράδειγμα είναι γνωστό ότι 'ψειρίζει' υπερβολικά το σύστημα,γι αυτό φαίνεται να είναι βαρύ καί να καθυστερεί τον υπολογιστή.Όμως έτσι είσαι περισσότερο σίγουρος ότι δεν θα πάθεις κάτι ανεπιθύμητο.

Δεν μπορείς να έχεις ένα antivirus πού να είναι καί το πιό γρήγορο καί το πιό αποτελεσματικό ταυτόχρονα.

Αυτό πού προτείνω εγώ καί πού έχει ήδη συμβουλέψει καί άλλος συνομιλητής μας εδώ,είναι να δοκιμάσει καί άλλα προγράμματα εκτός από το 'αγαπημένο' του καθένας γιά να δεί τι παίζει στο παρασκήνιο πού δεν βλέπει το εγκατεστημένο πρόγραμμα.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα δύο antivirus με την διαφορά ότι θα επιτρέπεις μόνο στο ένα να έχει τον έλεγχο σε real time protection ενώ την ίδια στιγμή δεν θα είναι καθόλου εγκατεστημένη η λειτουργία αυτή στο άλλο, το οποίο θα χρησιμοποιείς κατά διαστήματα γιά ένα complete scan τού υπολογιστή.Εγώ χρησιμοποιώ το nod32 καί προχθές πέρασα καί το τελευταίο kaspersky trial.Δεν ήθελε να εγκατασταθεί γιατί μου ζητούσε πρώτα να κάνω uninstall το nod32.Να τι έκανα εγώ.

1.Απενεργοποιώ πρώτα όλα τα AMON,DMON,IMON κ.λ.π

2.Εγκαθιστώ custom το kaspersky antivirus αλλά χωρίς το protection module.

3.Τέλος ενεργοποιώ ξανά τις λειτουργίες τού nod32 καί όλα καλά.

Με τον τρόπο πού περιέγραψα δεν γίνεται conflict ανάμεσα στα δύο προγράμματα καί με δεδομένο ότι ήθελα να κρατήσω το nod32 ως το βασικό αντιιικό πρόγραμμα σαν πιό ελαφρύ καί επειδή το είχα αγοράσει.

Κάνω στη συνέχεια τα απαραίτητα updates στο kaspersky,κάνω μετά με το kasp ένα ολοκληρωμένο σκανάρισμα καί μού βρήκε δύο trojans από το bitcomet πού το nod32 τα θεωρούσε ακίνδυνα.

Δημοσ.
:mrgreen: Panda Internet Security 2007:mrgreen: απορω που δεν ειναι καν στη ψηφοφορια...

Το λογισμικό του φόρουμ επιτρέπει μέχρι 10 επιλογές στις δημοσκοπήσεις. Έτσι, αναγκαστικά, κάποια έπρεπε να μείνουν απʼ έξω... :-)

Καταρχήν να συμβουλέψω σε πολλούς ότι όταν είσαι με ένα αντι-ιικό για κάποια χρόνια και δεν έχει εμφανιστεί πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι μολυσμένο στον υπολογιστή.

Βασικά, από την εμπειρία μας σε 5, 10 ή και 100 μηχανήματα δεν γίνεται να ξέρουμε με ασφάλεια ποιο είναι το καλό ή το καλύτερο αντι-ιικό. Αυτό μπορούν να το πουν μόνο τα σοβαρά εργαστήρια δοκιμών.

Το μόνο που μπορεί να μάθει κανείς με ασφάλεια από την προσωπική του εμπειρία είναι ποιο ΔΕΝ είναι καλό: κάποιο που ήταν κανονικά ενημερωμένο και στη βάση και στη μηχανή και, παρʼ όλα αυτά, άφησε να περάσει ιός (ΙΟΣ όμως, όχι κάτι άλλο που δεν είναι δουλειά του αντι-ιικού να το πιάνει).

όχι ότι στο nod έχει λυθεί εντελώς(όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει με τις αναβαθμίσεις), αλλά είναι καλύτερα απο το να ψάχνεις licence keys κάθε 2-3 βδομάδες

Μερικούς ανθρώπους δεν τους καταλαβαίνω. :-| Άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν; Ακόμα κι αν πεις ότι θέλουν το απολύτως καλύτερο:

1. Το Active Virus Shield είναι Kaspersky και είναι δωρεάν.

2. To Avira AntiVir χτυπιέται στα ίσα με Kaspersky και NOD32 και είναι δωρεάν.

Και κάτι σχετικό και ενδιαφέρον που πρόσεξα στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης: τα τρία δωρεάν (αλλά και το AVS, που παίζει μέσα στα Άλλα) τα προτιμούν πολλά μέλη που δεν πήραν κομπιούτερ χθες και που μάλλον ξέρουν τί τους γίνεται.

Λέω ότι είναι ενδιαφέρον διότι υπάρχει και η κοινή άποψη (που προσωπικά δεν με έπεισε ποτέ) ότι «εγώ την αντι-ιική μου προστασία δεν την εμπιστεύομαι σε τσάμπα πρόγραμμα».

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...