Προς το περιεχόμενο

Με ποιο πρόγραμμα; Γενική συζήτηση για το υπόμνημα

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καλή ιδέα. Το έχω κάνει εδώ και καιρό, στον υπολογιστή μου. Γενικά επειδή μου αρέσει να ξέρω να "δουλεύω" όσα περισσότερα προγράμματα γίνεται (ναί είμαι ψώνιο :P) τα έχω τακτοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται. Ανεβάζω μία φωτογραφία που νομίζω ότι θα βοηθήσει αρκετά.

ΥΓ. η εικόνα περιέχει μόνο κατηγορίες για υπολογιστές και όχι προγράμματα για pda,κινητά, receivers, κτλ...

img_26535.jpeg

[edit]Αν ψήνονται 2-3 άτομα να κάνουμε μια αρχή και μετά οι υπόλοιποι χρήστες να συμπληρώσουν, διορθώσουν, κτλ τότε υπολογίστε με [/edit]

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Eusebius, σαν mod που είσαι, μας λύνεις και λίγο τα χέρια: εμείς μπορούμε να ποστάρουμε εδώ, και αν κάποιο post είναι αρκετά καλό και πληροί τις προϋποθέσεις, να το μετακινείς στο υπόμνημα.

Ωραία! Αλλά ποιος θα είναι ο κριτής; :-P Μπορεί να γίνουν παρεξηγήσεις. :-)

πολύ καλή ιδέα πράγματι, και μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις λίστες με κάποια βαθμολογία που θα βγεί από τα μέλη (poll ή κάτι άλλο) έτσι ώστε να μπορεί κάποιος που δε γνωρίζει να επιλέξει γρήγορα ένα σωστό πρόγραμμα.

Ναι. Να κάνουμε και δημοσκόπηση αν το σηκώνει η κατηγορία ή να δίνουμε λινκ σε υφιστάμενη δημοσκόπηση. Π.χ., αν υπήρχε ποστ ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ, θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

Τα δημοφιλέστερα είναι:

Από δωρεάν

1. avast!

2. AVG

3. Avira

4. AVS

Από εμπορικά

1. Kaspersky

2. NOD32

Δείτε τη δημοσκόπηση: xxx

Πρώτα όμως νομίζω πως πρέπει να ορίσουμε τις κατηγορίες

Όποιος έχεις ιδέες, ας ρίχνει! :-)

Πάντως, έτσι που είπε ο Άλκης, δεν πειράζει να βάλουμε και ειδικού και πολύ ειδικού ενδιαφέροντος -- δηλ. όχι μόνο τα πολύ γενικού ενδιαφέροντος που έδωσα στο 1ο ποστ ως παράδειγμα.

ΔΙΟΤΙ:

Θα είναι εύκολο να ταξινομηθούν στο πρώτο ποστ με τα περιεχόμενα, όπου θα υπάρχουν όλα τα ερωτήματα με λινκ στο κάθε ποστ.

Στην αρχή των περιεχομένων, λοιπόν, μπαίνουν οι κοινότερες απορίες και μετά από κάτω γραμμή όλες οι υπόλοιπες. :-)

Δημοσ.

Μιλάω για ορισμό κατηγοριών γιατί πιστεύω πως πρέπει να ορίζουμε εμείς τις ανάγκες και να βρίσκουμε λύσεις προγραμμάτων και όχι να μας ορίζουν τα προγράμματα τις ανάγκες μας :)

Κάποιες αναγκες ανά κατηγορία θα μπορούσαν να είναι:

Διαχειριστικές και σχετικές με ασφάλεια:

-Antivirus

-Firewall

-Defrag

-H/W Monitoring

-Backup/Imaging/CD-DVD Burning

-Archiving (πχ winrar)

-Διαχείριση Αρχείων/CD/DVD (πχ. whereisit)

Μουσικές ανάγκες:

-Mp3 playback

-Διαχείριση μουσικής

-Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μουσικής

-Synchronization με φορητή συσκευή

Video ανάγκες:

-Playback των διαφόρων video formats + υποτίτλων

-Διαχείριση έργων/ντοκυμαντές/cartoon/whatever

-Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας video (ripping κλπ)

-Επεξεργασία video

-DVD Authoring

-Capturing από αναλογικές πηγές

Imaging ανάγκες:

-Viewer φωτογραφιών

-Διαχείριση φωτογραφιών

-Επεξεργασία φωτογραφιών

-Σάρωση

Δικτυακές ανάγκες:

-Email

-Instant Messaging

-Τηλεφωνία

-Ανταλλαγή Αρχείων

-Διαχείριση κωδικών

Για παιχνίδια έχουμε ολόκληρη ενότητα :)

Κάτι τέτοιο είχα κατά νου... Φυσικά αυτά είναι αρκετά γενικά αλλά καλύπτουν πολύ κόσμο. Αν απαντήσει ο καθένας ποιές από τις παραπάνω ανάγκες έχει θα μπορεί να βρει τον καλύτερο τρόπο για να κάνει τη δουλειά του.

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να γράψω αναλυτικά την δομή που σκέφτηκα.

Σπάω το όλο πρόβλημα σε 3 επίπεδα.

------------------------------------------

ΕΠΙΠΕΔΟ Α (topic)

Εδώ αναλαμβάνει ο mod να ελέγχει το 1ο (post) όπου θα γράψει τις κεντρικές κατηγορίες (links) ως εξής

MP3

-Διαχείριση μουσικής (link)

-Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μουσικής (link)

-Synchronization με φορητή συσκευή (link)

κλπ.

VIDEO

-Playback των διαφόρων video formats + υποτίτλων (link)

-Διαχείριση έργων/ντοκυμαντές/cartoon/whatever (link)

-Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας video (ripping κλπ) (link)

-Επεξεργασία video (link)

κλπ.

........

Ανά πάσα στιγμή ο mod μπορεί να κάνει αλλαγές να προσθέσει κατηγορίες κλπ.

Στα υπόλοιπα (post) μπορεί να γράψει-προσθέσει ο καθένας ότι θέλει (λειτουργία forum)

ΕΠΙΠΕΔΟ B (topic)

Εδώ ερχόμαστε όταν κάνουμε κλικ στο ΕΠΙΠΕΔΟ Α

Και εδώ αναλαμβάνει ο mod να ελέγχει το 1ο (post) όπου θα γράψει τα απαραίτητα links

Πχ. αν το κλικ στο προηγούμενο ήταν : Προγράμματα για Ιούς θα φαίνονται τα εξής

Προγράμματα για Ιούς

- Kaspersky Καλά και κακά (από τον -όνομα μέλους-) (link)

- NOD32 Είναι πράγματι ελαφρύ ? (από τον -όνομα μέλους-) (link)

-

-

κλπ .......

Το περιεχόμενο των links σαφώς είναι φτιαγμένο από μέλη.

Ομοίως όποτε κρίνει ο mod μπορεί να προσθέσει καινούργια θέματα από μέλη του forum ή και να διαγράψει αν πχ. κάτι έχει καταργηθεί κλπ.

Στα υπόλοιπα (post) μπορεί να γράψει-προσθέσει ο καθένας ότι θέλει, νέες ιδέες, παρατηρήσεις κλπ. (λειτουργία forum)

ΕΠΙΠΕΔΟ Γ (topic)

Εδώ αν πχ κάναμε κλικ στο (NOD32 Είναι πράγματι ελαφρύ ?) αναλαμβάνει στο 1ο (post) το μέλος που είχε την ιδέα να γράψει.

Στα υπόλοιπα (post) γράφουν τα μέλη ότι θέλουν και στη πορεία το μέλος που το ξεκίνησε μπορεί να συμπληρώνει-αλλάζει με edit.

- Η δομή είναι ανοιχτή με την έννοια ότι μπορεί και αλλάζει εύκολα.

- Το ξεκίνημά της μπορεί να είναι πολύ μικρό και στην πορεία με άνεση να μεγαλώνει.

- Τον κεντρικό σκελετό τον έχει στον έλεγχό του ο mod.

- Στο τελικό ΕΠΙΠΕΔΟ Γ αναλαμβάνει την ευθύνη το μέλος που γράφει.

- Στην χρήση αυτός που θα μπεί να δει κάτι δεν θα χρειάζεται να βλέπει πχ. 17 σελίδες για να βρει και να διαβάσει αυτό που θέλει. (Πχ freeware προγράμματα όπου πρέπει να δω μπόλικες σελίδες μήπως και βρώ αυτό που θέλω)

- Το τελικό που θέλω να δω το πετυχαίνω με 2 κλικ.

- Τις κεντρικές κατηγορίες στο ΕΠΙΠΕΔΟ Α δεν χρειάζεται να σπάσουμε το κεφάλι μας να τις βρούμε. Το έχουν κάνει άλλοι για μας από sites με freeware προγράμματα.

--> Το κάθε μέλος που έχει μια ιδέα μπορεί να την γράψει σε νέο (topic) στην αντίστοιχη κατηγορία του forum και στέλνοντας ένα pm στον αντίστοιχο mod αν κριθεί καλό να μπεί στην κατάλληλη κατηγορία. Οπως γίνεται και με τα στίκυ, ή αν αρέσει σε πολλά μέλη.

- Ετσι διατηρείται το forum ως έχει και απλώς μπαίνουν κάποια (topic) για τα links ΕΠΙΠΕΔA Α,B.

- Στις αρχικές κατηγορίες είναι πλέον θέμα φαντασίας το τι μπορεί να μπεί, δεν είναι ανάγκη να μείνουμε στα τυπικά, τα οποία και συμπληρώνονται αργότερα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην έπεσα σε λογικά σφάλματα.

Πολλά από αυτά που γράφω μπορεί να ξαναγράφτηκαν, απλώς προσπάθησα να γράψω όλο αυτό που σκέφτηκα.

(Δεν είναι και εύκολο να μεταφέρεις αυτό που έχεις στο κεφάλι σου)

Δημοσ.
Μιλάω για ορισμό κατηγοριών γιατί πιστεύω πως πρέπει να ορίζουμε εμείς τις ανάγκες και να βρίσκουμε λύσεις προγραμμάτων και όχι να μας ορίζουν τα προγράμματα τις ανάγκες μας :)

Συμφωνώ. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να περιοριστούμε στις πολύ κοινές απορίες, διότι αλλιώς πάμε να φτιάξουμε γενικό κατάλογο λογισμικού και χρήσεων, και δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Δηλ. να περιοριστούμε στα πολύ κοινά, για να ησυχάσουμε λίγο και από τις επαναλαμβανόμες ερωτήσεις. Και να πιάνουμε μόνο υπαρκτές απορίες:

Με ποιο πρόγραμμα: Κόβω ένα MP3;

Με ποιο πρόγραμμα: Βρίσκω τα αρχεία που έχασα από τον δίσκο μου;

Με ποιο πρόγραμμα: Διαχειρίζομαι/οργανώνω καλύτερα τις φωτογραφίες μου;

^ Όχι πολύ κοινή απορία, αλλά με ενδιαφέρει προσωπικά. :-P

Με ποιο πρόγραμμα: Βλέπω/γράφω ελληνικά στο Command Prompt;

^ Που λέει κι ο Άλκης. Όχι απορία του μέσου χρήστη, αλλά κοινή απορία.

Έτσι μπορεί να μην είναι πολύ ενδιαφέρον για αυτόν που ξέρει γενικά το τοπίο του λογισμικού για Win, αλλά θα βελτιώσει πολύ τη χρησιμότητα του φόρουμ, νομίζω, και γιʼ αυτούς που δεν ξέρουν και απορούν, και για εκείνους που ξέρουν και έχουν βαρεθεί να βλέπουν τα ίδια και τα ίδια τόπικ.

Δημοσ.

Έκανα την αρχή:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=192016

Έχω βάλει και κάποια στοιχεία (τα γκριζαρισμένα) που δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα και δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να μπαίνουν ολογράφως ή με κωδικοποιημένο τρόπο (συν υπόμνημα συμβόλων στο 1ο ποστ).

Πώς σας φαίνεται;

Όποιος θέλει να φτιάξει ποστ για κάποια κατηγορία προγραμμάτων, ας το κάνει εδώ, και θα το μεταφέρω στο κεντρικό τόπικ.

Επίσης, ειδικά για την κατηγορία των προγραμμάτων backup, δεν έχω ασχοληθεί με τα εμπορικά και δεν ξέρω ποια ξεχωρίζουν ούτε για ποια αξίζει να πληρώσει ο μέσος χρήστης με τις μέσες ανάγκες. Αν ξέρετε κάποια που ξεχωρίζουν και που αξίζουν, πείτε! :-)

Δημοσ.

Κάνω υπόμνημα το Με ποιο πρόγραμμα; για να τραβήξει λίγο προσοχή.

Αν δούμε ότι δεν τσουλάει, το ξεκρεμάω.

Έχω μαζέψει και μερικές απορίες για πρώτο ξεκίνημα, για όποιον θέλει να συνεισφέρει, απʼ αυτές που θυμάμαι ότι επαναλαμβάνονται.

Δημοσ.

Eusebius το SyncBack (freeware) που αναφέρεις στο υπόμνημα " Με ποιο πρόγραμμα;", δουλεύει άψογα και σε Vista. :-D

Μιας και είναι το μόνο πρόγραμμα που δεν αναφέρεται και μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε χρήστες Vista.

Δημοσ.

Κάτι που μου αρέσει πολύ είναι γiα προγράμματα που ακούω ραδιο και βλέπω tv.

Δυστυχώς δεν ξέρω πολλά αλλά τουλάχιστον για ράδιο το http://www.screamer-radio.com/

μου αρέσει πολύ και είναι free. Εχει μερικούς σταθμούς που παίζουν και στα 196. Επίσης γράφει στο δίσκο το τραγούδι που μας αρέσει ενώ παίζει.

Αν γνωρίζετε άλλα σχετικά συμπληρώστε. Ισως γίνουν και αυτά ένα καινούργιο θέμα.

• Members
Δημοσ.
Πολύ ωραίο το ποστ, gsarig!

Μου αρέσει που πάει κλιμακούμενα η παρουσίαση: από το πιο φτηνό (δωρεάν) που κάνει μόνο στατική εικόνα μέχρι το πιο ακριβό που κάνει τα πάντα! :-)

Συν το ότι δεν έχω ιδέα απʼ αυτά τα προγράμματα και έμαθα και κάτι καινούργιο. :-)

Ευχαριστώ :)

Ειδικά το πρώτο πρόγραμμα (FastStone Image Capture) το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους - από τότε που το ανακάλυψα, έχω γεμίσει το insomnia με screenshots :-D

Κάτι που μου αρέσει πολύ είναι γiα προγράμματα που ακούω ραδιο και βλέπω tv.

Δυστυχώς δεν ξέρω πολλά αλλά τουλάχιστον για ράδιο το http://www.screamer-radio.com/

μου αρέσει πολύ και είναι free. Εχει μερικούς σταθμούς που παίζουν και στα 196. Επίσης γράφει στο δίσκο το τραγούδι που μας αρέσει ενώ παίζει.

Αν γνωρίζετε άλλα σχετικά συμπληρώστε. Ισως γίνουν και αυτά ένα καινούργιο θέμα.

Εννοείς μόνο online - streaming ή και μέσω tvtuner; Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιώ το christv (trial, με διαθέσιμη δωρεάν, lite έκδοση) που το θεωρώ εξαιρετικό, ενώ έχω ακούσει επίσης καλά λόγια και για το dscaler (δωρεάν), αλλά και για το windvr (trial). Ίσως φτιάξω και για αυτά μια παρουσίαση - αν και λόγω του ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει τα δύο τελευταία, θα είμαι ανοιχτός σε διορθώσεις και παρατηρήσεις...

Επίσης, σε παρόμοιο στυλ, θα μπορούσε να προστεθεί μια κατηγορία για τα προγράμματα τύπου sopcast, tvants κλπ, που έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ δημοφιλή - επίσης όμως, πέρα από αυτά τα δύο, δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα άλλο.

Δημοσ.

@gsarig

Ελεγα αντί να ψάχνω στο χαμό του internet να έχω μερικά προγράμματα όπου αυτά αναλαμβάνουν μέσω κάποιας λίστας που έχουν να ακούω ράδιο ή να βλέπω tv ή και webcam.

Τώρα αν είναι online - streaming ή και μέσω tvtuner δεν θα με χάλαγε να είναι και από τα 2.

Νομίζω ότι είναι θέμα που τραβάει κόσμο.

Αν έχεις χρόνο και γνωρίζεις από αυτά φτιάξτο.

* Αυτά με webam έχουν πλάκα. Ειδικά αν γνωρίζει κανείς για Ελλάδα θα ήταν ωραία.

Δημοσ.

Με ποιο πρόγραμμα: μπορώ να κατεβάσω torrents από δίαφορα torrent sites?

Utorrent

>http://www.utorrent.com/download.php

Πρόκειτε για ένα μικρό (σε μέγεθος) bittorrent client. Δεν «σπαταλάει» περισσοτερο από 6MB μνήμης και είναι πανάλαυρο.δεν χρειάζεται εγκατάσταση εκτός κι αν κατεβάσετε μια installer έκδοση. Για πολλούς αποτελεί το καλύτερο,πιο φιλικο και πιο ευχρηστο Bittorrent client.

Azureus

> http://www.myopensource.org/internet/azureus/download-review

πολύ καλός και δυνατός client αλλά εδώ υπάρχει το εξής πρόβλημα. Το azureus είναι αρκετά βαρύ και ίσως δυσκολεύει ένα παλιό pc. Azureus quick review: Azureus offers multiple torrent downloads, queuing/priority systems (on torrents and files), start/stop seeding options, an embedded tracker and instant access to information about your torrents.

Bitcomet

>http://www.bitcomet.com/doc/download.htm

Το bitcomet είναι ενα BitTorrent/HTTP/FTP download manager λογισμικό, ισχυρό, γρήγορο, αρκετά ευκολο ως προς την χρήση του και φυσικά δωρεάν.

αυτήν είναι η ιδέα μου για ένα νέο post στο "Με ποιο πρόγραμμα?". αν θέλετε μπορούμε να την αξιοποιήσουμε περισσότερο και με κάποιες αλλαγές να πετύχουμε ένα καλο αποτέλεσμα. τι λέτε?

Δημοσ.

Ωραία η επιλογή των προγραμμάτων αλλά μου φαίνεται ότι αυτή δεν είναι κοινή απορία! :-)

Οι περισσότεροι ξέρουν από την αρχή με τί πρόγραμμα θα κατεβάσουν τόρρεντ. Άλλες είναι οι απορίες που έχουν. ;-)

Άσε που έχουμε ήδη δύο (2) υπομνήματα για τα τόρρεντ: ένα γενικό και ένα ειδικό για το μTorrent.

btw, πρόσθεσα και μια 2η δόση ιδεών για θέματα. Δεν είμαι σίγουρος ότι κάνουν όλα για το υπόμνημα. Απλά ιδέες ρίχνω. :-)

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=192016

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...