Trapper Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Αποφάσισα να προσθέσω στον μεγάλο υπολογιστή σήμερα άλλον ένα δίσκο Sata και να βγάλω τον IDE. Ετσι τώρα έχει πάνω 2 Sata, έναν 120 Seagate και έναν 160 WD. Οταν πήγα να εγκαταστήσω τα Windows δεν τα έπερνε, γιατί δεν έβρισκε λέει καμία μονάδα αποθήκευσης!!! Με τα πολλά βρήκα ότι έπρεπε να φτιάξω μια δισκέτα με Sata drivers και να τους κάνω εγκατάσταση μιας και η μητρική μου είναι λίγο παλιά (Asus P4V8X-X). Ακόμα και έτσι όμως πάλι δεν τα πέρναγε μέχρι που είδα στο site της WD ότι έπρεπε να βάλω τζαμπεράκι στον σκληρό της για να συγχρονιστεί αν κατάλαβα καλά με τον Seagate που είναι πιο παλιός. Ολα οκ λοιπόν, περαστήκαν κανονικά τα Win, φορτώνει το pc αλλά μου εμφανίζει τους δύο σκληρούς σαν να είναι ίδιοι, με χωρητικότητα 149 Gigabyte ο καθένας!! Τι συμβαίνει; Εχουν κάνει Raid; Αν ναι, πως το βγάζω ώστε να φανεί η σωστή χωρητικότητα του καθενός; Υπόψη δοκίμασα να βγάλω το jumper τελείως αλλά και σε όλες τις άλλες θέσεις αλλά μετά δεν φορτώνουν τα Win. Pls help.
Trapper Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Επειδή ενδέχεται να έχω κάνει λάθος, πως θα καταλάβω αν οι δίσκοι μου έχουν δημιουργήσει raid?
d-miss@ Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 basika raid apo mono tou den ginetai opote to ksexname ayto. apo kei k pera.tous sklirous sou tous exeis sthn mobo h exeis pci raid controller? an einai stin mobo ta pramata einjai poly apla k den xreiazetai jumper kai tetoia.apla bale tous sklirous k kane deksi klik sto"ypologisths mou" k epelekse diaxeirhsh..ekei epelekse diaxeirhs diskwn kai tha sou tous emfanisei..kane klik stous sklirous gia na tous energopoiseis.meta tha kanei format k eisai ok.. an exeis alles apories edw eimaste..
Trapper Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν γίνεται μόνο του τότε οκ. Τους σκληρούς τους έχω πάνω στην mobo αλλά τη λύση με το jumper την αναφέρει το ίδιο το site του σκληρού της WD και της Asus. Η άλλη λύση έλεγε πως είναι να αγοράσω έναν ειδικό κοντρόλερ. Για του λόγου το αληθές δες εδώ: http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1337&p_created=1112379341&p_sid=Zo1GRuIh&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9NSZwX3Byb2RzPTIwMyZwX2NhdHM9MCZwX3B2PTEuMjAzOzIudTAmcF9jdj0mcF9zZWFyY2hfdHlwZT1hbnN3ZXJzLnNlYXJjaF9mbmwmcF9wYWdlPTEmcF9zZWFyY2hfdGV4dD12aWE*&p_li=&p_topview=1 Φαντάσου πως το cd των windows δεν τους έβλεπε κάν για να μπορέσω να τα κάνω εγκατάσταση.
d-miss@ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 koita exw gigabyte mobo k se mena ta idia kanei.. sti bios thelei na balw disketa gia na kane format h egatastash.. exw synolo 2.5tib sklirous ek ton opiown 2 500gb WD kai den yphrkse thema jumper,, otan bazeis tous sklirous des ama sou tous dixnei sthn arxh pou anoigeis to pc sti bios..ama tous dei pou tha to kanei, kane oti sou eipa sto prohgoumeno post k tha deis tha doulepsei
Trapper Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Εμένα το βασικό «άγχος» μου ήταν μήπως είχε δημιουργηθεί Raid εν αγνοία μου. Από τη στιγμή που όπως μου λες κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τότε όλα είναι ok.
d-miss@ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 tha xarw polu an se boithisa file :razz: an palei yparxei kati...ksereis :-P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.