happy Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Νηστευω Μεγαλη Πεμπτη-Μεγαλη Παρασκευη λογω μενου στο σπιτι :-P Βασικα δεν νιωθω την αναγκη να νηστεψω,ουτε καν σαν θεμα πιστης...Οπως ειπε και ο kostasSTi,ο καθενας εχει τον δικο του τροπο να πιστευει.Εξαλλου τοσο λιγο κρεας που τρωω μονιμα νηστεια κανω χιχιχι
kx5 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Παλιά που μαζευόμασταν τη μεγάλη βδομάδα σαν οικογένεια ακολουθούσαμε πρόγραμμα νηστείας έτσι για το καλό. Τώρα δεν νηστεύω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος άλλωστε.
panther_512 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Όλο το χρόνο Δευτέρα- Παρασκευή μαγειρεύω όσπρια, με καμιά μακαρονάδα στο ενδιάμεσο. Κρέας Σάββατο ή Κυριακή. Δεν βλέπω κανένα λόγο να κάνω νηστεία. Και ούτε έχω τη διάθεση να κόψω το πρωινό μου γαλατάκι. Ακόμα την ανάπτυξή μας δεν την ολοκληρώσαμε....
slim_shady Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Απο Μ. Πεμπτη και μετα κοβω μονο το κρεας(αν αυτο μπορει να θεωρηθει νηστεια..) Και φυσικα το κανω μονο για να εχω ορεξη για αρνι την Κυριακη..Α!Οταν καμμια φορα αποφασισω να κοινωνησω,δεν τρωω το προηγουμενο βραδυ...αυτα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Μ.Τεταρη και Μ.Παρασκ φουλ, την υπολοιπη Μ.βδομαδα πιο "λιγο", τις υπολοιπες μερες δυσκολα....
Zderg Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Όπως και οι περισσότεροι κι εγω νηστεύω μόνο την μεγάλη εβδομάδα, παρολο που ξεχαστηκα χτες και ηπια 'λίγο' γάλα.. Η απορία μου όμως είναι η εξης: γιατί νηστεύουμε από συγκεκριμένς τροφές; Γιατι δεν πρεπει να φάμε κρέας, γιατί μπορούμε να τρώμε λαχανικά, γιατί δεν πρεπει να φάμε ψάρι αλλά μπορούμε να φάμε καλαμαράκια, γιατι δεν πρεπει να φάμε λάδι αλλά μπορούμε να φάμε ελιές.... Δεν νομίζω να είπε ο Χριστός "μην φατε κρέας κλπ κλπ".. Ποιός καθόρισε τα παραπάνω;; Έχω κι άλλες παρόμοιες απορίες αλλά δεν εχω όρεξη να τις γραφω τώρα.....
poscaman Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 εγω ναι την Μ.εβδομαδα μονο.Τις αλλες νυστιες οχι.Ας νυστεψει καποιος 40 μερες και μετα ας φαει κρεας.Π.........α το στομαχι. επειδη το εχω κανει κανα δυο φορες σε πληροφορω οτι το στομαχι σου μετα ειναι μια χαρα....αρκει να ακολουθησεις μερικα μικρα κολπα!χεχε
Freakster Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Οταν καμμια φορα αποφασισω να κοινωνησω,δεν τρωω το προηγουμενο βραδυ...αυτα Kαι γιατι να κοινωνησεις με 3 ωρες νηστειας; :? Δεν ειμαι κατα, το ειχα κανει παλιοτερα, αλλα καταλαβα οτι δεν εχει νοημα. Νηστευεις, ταλαιπωριεσαι, πας για Θ. Κοινωνια. Διορθωστε με αν κανω λαθος.
slim_shady Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Kαι γιατι να κοινωνησεις με 3 ωρες νηστειας; :? Δεν ειμαι κατα, το ειχα κανει παλιοτερα, αλλα καταλαβα οτι δεν εχει νοημα. Νηστευεις, ταλαιπωριεσαι, πας για Θ. Κοινωνια. Διορθωστε με αν κανω λαθος. Ξερω και γω?? Ετσι με μαθανε...
EndlessNameless Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 επειδη το εχω κανει κανα δυο φορες σε πληροφορω οτι το στομαχι σου μετα ειναι μια χαρα....αρκει να ακολουθησεις μερικα μικρα κολπα!χεχε Βασικά νομίζω το νόημα της μαγειρίτσας είναι να συνηθίσει λίγο και πάλι το στομάχι στο κρέας, πριν περάσεις στο κυρίως μενού...:razz: Δε νηστεύω αλλα γενικά δεν τρώω πολύ.
JohnKaL- Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Εγώ δεν νηστεύω επειδή είμαι άθεος (τρώο και κάτι σουβλάκια τώρα μμμμμ ) Έχω και εγώ τις ίδιες απορίες με τον Zderg. Μπορεί να μας τις λύσει κάποιος..?
Fidelio Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δηλαδή η έννοια της νηστείας περιλαμβάνει και τον διαχωρισμό στις τροφές; Υποθέτω ότι οι τροφές που προέρχονται αμιγώς από ζωντανό οργανισμό ο οποίος έχει και κυκλοφορικό ; Το θέμα είναι άλλο , δηλαδή μπορώ την μεγαλοβδομάδα να ταράξω ψωμί και το χταπόδι το καλαμαράκι το ρύζι, τις βραστές πατάτες και να χωνεύω με κοκα κολα και κρασί ή μπύρα και να είμαι χαρούμενος γιατί πλησιάζει η κυριακή όπου θα περιδρομιάσω το αρνί και το κοκορέτσι; Και κατά τα άλλα να είμαι και καλός χριστιανός ; Μπα δεν νομίζω, άλλο νόημα έχει η νηστεία και η παραπάνω εκδοχή δεν εκμηδενίζει την επιθυμία.
joef_gr Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 αμα το κοντοσουβλι ειναι νυστια τοτε ναι!! και ειμαι και παθιασμενος για αυτο!!!
-nick- Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Οχι γιατι δεν πιστευω.. Παντως Στα + της νηστειας ειναι οτι αποτοξινωνεται ο οργανισμος & το πεπτικο συστημα δουλευει πολυ καλυτερα μετα... Οποτε θα ελεγα καλο ειναι που κ που ο καθενας να κανει μια τετοια διατροφικη αποτοξινωση...
Mika Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Το θέμα είναι άλλο , δηλαδή μπορώ την μεγαλοβδομάδα να ταράξω ψωμί και το χταπόδι το καλαμαράκι το ρύζι, τις βραστές πατάτες και να χωνεύω με κοκα κολα και κρασί ή μπύρα και να είμαι χαρούμενος γιατί πλησιάζει η κυριακή όπου θα περιδρομιάσω το αρνί και το κοκορέτσι; Και κατά τα άλλα να είμαι και καλός χριστιανός ; Μπα δεν νομίζω, άλλο νόημα έχει η νηστεία και η παραπάνω εκδοχή δεν εκμηδενίζει την επιθυμία. Tα πες ολα οπως θα θελα να τα πω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.