Inferno_lb13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Για χαρά σε όλους! Θέλω να κάνω μια αγορά αυτοκινήτου και είμαι ανάμεσα σε BMW Z3, Mazda MX-5 και Toyota MR2 (Μεταχειρισμένα). Υπόψιν είμαι είδη κάτοχος μιας BMW 318i Cabrio 1997 οπότε έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς το Z3. Οποιαδήποτε Συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη!
Stavros_Ribo Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Μια BMW για να κάνεις εντύπωση. Τώρα αν σε δει κάποιος με Mazda και μάλιστα μεταχειρισμένο ε, δε θα μείνει και άφωνος!!!!!
omnislash Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Ξέρεις να οδηγάς και να το χαίρεσαι;Αν ναι mx-5 αν όχι παρε ένα από τα δυο άλλα.Δλδ αν γουστάρεις να πηγαίνεις σε απόμερους δρόμους να κατεβάζεις να πατάς συμπλεκτη να τραβάς χειρόφρενο και να τ αφήνεις να γυρίσει πάρε mx-5
palawiaris Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Το Ζ3 είναι πιο άνετο από το mazda με διαφορά μεγάλη.Μπήκα και δεν χωρούσα με 1,80 ύψος.Γενικά οι μπεμβεδάκηδες δεν χαλάν την παράδοση στα γούστα.Ρίξτο και ένα φτιάξιμο και θα έχεις κουκλί αμάξι που όσο και να παλιώσει θα μετράει η ομορφιά του.Πρόσεξε μόνο το αδύνατο σημείο του.Μαζέυει υγρασία στον χώρο αποσκευών από το μεσαίο στοπ πίσω.Συνήθως χαλάει η φλάντζα του ή δεν πατάει καλά.Κατά τα άλλα έχω το 1,9 16V το πήρα με 85000km τώρα έχει 140000 και ήταν άψογο στα ταξίδια από γερμανία-ελλάδα σε όλα.Πολύ δυνατά μοτόρια και τέλεια φρένα τα bmw γενικά.Για πιο Ζ3 σκέφτεσε;Μηχανή;Πριν ή μετά το FaceLift;
SGP Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Η Z3 είναι η χειρότερη bmw των τελευταίων 10 ετών... Πάρε το mx-5 αρκεί να έχει μπλοκέ.
Inferno_lb13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Σκέφτομαι για το Facelift με τα 140-145hp.πάντως πιστεύω και από πρωσοπική εμπείρία (έχω ήδη ένα Ε36 cabrio) ότι αν ζήσεις για λίγο ένα BMW και δη cabrio, κολλάς! Όσο για το RX7 όσο και να κοστίζει καίει πολλά!
1980 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Σκέφτομαι για το Facelift με τα 140-145hp.πάντως πιστεύω και από πρωσοπική εμπείρία (έχω ήδη ένα Ε36 cabrio) ότι αν ζήσεις για λίγο ένα BMW και δη cabrio, κολλάς! Όσο για το RX7 όσο και να κοστίζει καίει πολλά! ειναι ομως το ατιμο... ακομα και εγω που δεν ασχολουμε με αμαξια το 7 και το 8 με εχουν κολησει ασχημα.
KenshinX13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Όλα εξαρτόνται απ'τις προτεραιότητες σου.Αν το ζητούμενο είναι οδηγική αίσθηση το mr2 είναι το πιο απόλυτο και δυσκολοδήγητο απ'τα τριά.Το mx5 είναι πιο ''πολιτισμένο'' και στις εκδόσεις με μπλοκέ μπορεί να γίνει εξίσου διασκεδαστικό με το mr2.Η Z3 είναι για πιο ήπιες καταστάσεις σε σχέση με τ'άλλα δυο(εξαιρείται η έκδοση Μ...). Προσωπικά θα διάλεγα ένα mx5 1.8 με μπλοκέ.Είναι πιο ποιοτικό από το mr2,πιο άνετο και εξίσου ικανό στον δρόμο.Γενικά,βρίσκεται στη μέση ανάμεσα σε toyota και bmw.
papadakn Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Η z3 πέρα από ομορφιά (που είναι και τελείως υποκειμενικό θέμα) είναι ένα μέτριο - προς το κακό αυτοκίνητο αν σε ενδιαφέρει έστω και λίγο η οδηγική συμπεριφορά. Είναι σίγουρα πιο ποιοτική απο τα άλλα δύο αλλά υστερεί τόσο σε επιδόσεις όσο και σε οδηγική συμπεριφορά ( συγκρίνοντας την 1.9 με τα 1.8 mr2 και mx5). Το "πάτωμα" της z3 βασίζεται στην σειρά 3 του 1986. Προσωπικά θα έπαιρνα το κεντρομήχανο Mr2. Το πιο προκλητικό οδηγικά, δύσκολο αλλά όταν το μάθεις θα σε ανταμείβει με πολλά χαμόγελα σε κάθε είδους διαδρομή. Ελαφρύ για τα 140 άλογα του, δεν σπάει δεν χαλάει αφού είναι Toyota. Μπορείς μάλιστα να βρεις μοντέλο 2002-2003 που να έχει ακόμη εργοστασιακή εγγύηση (6 χρόνια). Πάντως και το mx-5 1.8 είναι πολύ κοντά στο Mr2 και μάλιστα θεωρείται και πιο εύκολο αυτοκίνητο. Κάνε πάντως μια βόλτα και απο το forum των 4Τροχών. Εκεί θα πάρεις πολλές γνώμες, απο άτομα πιο σχετικά με το θέμα ενώ στο section των αγγελιών μπορείς να βρείς και μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση απο ιδιοκτήτες που είχαν μεράκι με το αυτοκίνητο.
Inferno_lb13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 μου εχουν πει ότι το MR2 δουλεύει με Kompressor συνεπώς έχει μεγάλη κατανάλωση ισχύει?
the_end Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 το τελευταίο mr2 όχι. ατμοσφαιρικό είναι το μοτέρ του(νομίζω 1zz είναι ο κωδικός του μοτέρ). το ίδιο μοτέρ φοράει και το corolla 1.8(το απλό, όχι το t-sport). ορίστε και το λινκ εγώ το miata θα προτιμούσα απ'τα 3. μετά το mr2 και τελευταία η μπέμπα.
papadakn Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Corolla απλό δεν νομίζω ότι βγήκε. Moνο το Verso και η Celica φόρεσαν τον "απλό" 1800αρι σε παραλλαγή που απέδιδε 143 άλογα. Όπως είπε και ο φίλος, το mr2 είναι ατμοσφαιρικό. Βέβαια είναι συνήθης η βελτίωση με την προσθήκη μηχανικού υπερσυμπιεστή (compressor).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.