Προς το περιεχόμενο

2 wireless σε ένα Δύκτιο

lambra1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Υπάρχουν: 1 wireless δύκτιο με Zyxel Prestige και 3 σταθερά PC επάνω του (χωρίς ADSL)

και 1 wireless δύκτιο με Linksys wag200g με ένα σταθερό pc (με ADSL).

Τα δύκτια έχουν αλληλοκάλυψη σε σήμα (2 όροφοι και με laptop βλέπεις και τα δύο).

Πως μπορώ να "ενώσω" τα 2 δύκτια ώστε τα pc να μοιράζονται αρχεία και παράλληλα όλα να έχουν adsl?

Κάθε βοήθεια δεκτή, ευχαριστώ

Δημοσ.

Κατάργησε το Ζyxel. Βάλε τα 3 pc απο το Zyxel στο Linksys. Οπότε όλα είναι στο ίδιο δίκτυο τώρα. Εννοείται οτι είναι και στο ίδιο workgroup.

Επειδή υποπτεύομαι οτι δεν θέλεις internet στα 3 pc, απλά βάλε ως gateway μια λάθος ip και όχι του Linksys. Έτσι δεν θα "μπορούν" να βγούν έξω.

Δημοσ.

Ίσως δεν το εξήγησα σωστά τα σταθερά PC είναι με ethernet στους routers (άρα δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο μεταξύ τους).

Θέλω όλα τα PC να έχουν internet.

Τώρα παίζουν με internet και τα δύο δύκτια, αλλά στο ένα λήγει η συνδρομή. Οπότε θέλω, όλοι να βλέπουν όλους με 2 router (o ένας με σύνδεση ADSL) μέσω wifi.

Δημοσ.

Μάλιστα, ΟΚ.

Τότε αγόρασε μια ασύρματη κάρτα για το PC που είναι στο Linksys. Με 25?-30? παίρνεις μια USB. Και το συνδέεις πάνω στο Zyxel.

Ή αλλιώς:

Δεν είμαι σίγουρος, αν μπορεί το ένα απο τα δύο router σου να ρυθμιστεί έτσι, ώστε να μην εκπέμπει "δικό" του δίκτυο αλλά απλώς να λειτουργεί ως ενισχυτής σήματος του άλλου. Κι αυτό πιστεύω πως θα δούλευε ΟΚ.

Δημοσ.

Η πρώτη σου λύση δεν θα παίξει γιατί στο Linsys θα είναι η adsl. 'Αρα το δύκτιο που λές να κολλήσει το PC (Zyxel) δεν θα έχει Internet.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα σωστά το Zyxel, δεν είναι ADSL Wifi Router αλλά απλό Wifi Router;

Αν είναι έτσι τότε στην θέση του Zyxel βάλε το Linksys.

Δημοσ.

Όχι το Zyxel Voip ADSL Wifi Router.

Για να γίνει αυτό πρέπει να τραβήξω το τηλεφωνικό καλώδιο ένα όροφο κάτω, πράγμα που δεν είναι επιθυμιτό.

Πρέπει να γίνεται ζεύξη μεταξύ των δύο δικτύων αλλά δεν ξέρω τον τρόπο.....

Δημοσ.

Με έχεις μπερδέψει βρε αδερφέ.

Τεσπα, θα πρέπει όπως σου είπα ένα απο τα δύο router να το κάνεις access point. Που σημαίνει οτι απλά αναμεταδίδει το σήμα. Δεν γνωρίζω αν το υποστηρίζουν αυτό τα routerάκια σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...