Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και τη nintendo έχω σε εκτίμηση.Έχει προσφέρει αρκετά στο gaming.Ακόμα και με το wii,που πολλοί βρίζουν,δεν έχω πρόβλημα.Θεωρώ απλώς ότι έχει ένα διαφορετικό στυλ.

Μα αν δεν είχε διαφορετικό στυλ δεν θα είχες και τις δύο κονσόλες ;):-) Ίδια φάση είμαι και γω. Έχω xbox 360 και wii και δεν το χω μετανοιώσει καθόλου.

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Χεχε.Κι εγώ πάνω κάτω έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο με το ps.Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι κριτήριο για την απόκτηση ενός ps3 ;εναντι του 360 (δεν το λέω για σένα εννοείται).Εγώ ο μόνος λόγος που έχω ps3 αντί του 360 είναι φυσικά το ότι δεν έχω χρήματα και για τις δυο κονσόλες (ακόμα και τα games του ps3 τα νοικιάζω) και το ότι χρειαζόμουν τις multimedia δυνατότητες του ps3 και ήθελα αρκετά exclusives του.

Και τη nintendo έχω σε εκτίμηση.Έχει προσφέρει αρκετά στο gaming.Ακόμα και με το wii,που πολλοί βρίζουν,δεν έχω πρόβλημα.Θεωρώ απλώς ότι έχει ένα διαφορετικό στυλ.

Αν δεν εκανε αυτην την κινηση η nintendo τοτε θα ηταν αμεσα ανταγωνιστρια με τις αλλες 2 κονσολες και το ξερουμε καλα οτι η gaming σκηνη δεν σηκωνει 3 -ιδιες- κονσολες ουτε και οι developers θα ειχαν το σθενος και την οικονομικη δυνατοτητα να κατασκευαζουν παιχνιδια και για τις 3.

Επισης -μονο- η nintendo ειναι εταιρια που παιρνει τετιου ειδους ρισκα οπως μας εχει διδαξει η ιστορια της. Απο τις πωλησεις παντως φενεται πως το τολμησε και πετυχε ασχετα αν πλεον δεν ειναι στα ιδια που ηταν καποτε. X360 και PS3 ηταν γνωστο απο την αρχη που θελανε να βαδιζουν για αλλη μια φορα και ειναι και οι 2 αμεσος ανταγωνιστης ο ενας του αλλου.

Ολα ωραια και ολα καλα μεχρι εδω αλλα δεν πιστευω κανενας μας να μπορουσε να εχει 3 κονσολες νεας γενιας σπιτι του. Το λαθος ειχε γινει στην προηγουμενη γενια αν θυμαστε με PS2, GC, Xbox με 3 κονσολες πανω-κατω ιδιες. Δεν ηταν και η καλυτερη περιπτωση ασχετα αν η καθε κονσολα ειχε κατι δικο της να δειξει. .

Δημοσ.

@ikarufa24 όπως τα λες είναι. Αυτό ισχύει από πάντα. Θυμάμαι ότι από την 8μπιτη γενειά ήταν η Sega , Nintendo και το καταιδρομένο Atari. Συνήθως πάνω από 2 άμεσα ανταγωνιστές, δηλαδή με την πλειοψηφία των τίτλων να είναι multiplatform, απλά δεν είναι βιώσιμο. Και τώρα με το natal και το ps3 eye έχουν να κλάψουν μανούλες.

Δημοσ.

Επισης -μονο- η nintendo ειναι εταιρια που παιρνει τετιου ειδους ρισκα οπως μας εχει διδαξει η ιστορια της. Απο τις πωλησεις παντως φενεται πως το τολμησε και πετυχε ασχετα αν πλεον δεν ειναι στα ιδια που ηταν καποτε. X360 και PS3 ηταν γνωστο απο την αρχη που θελανε να βαδιζουν για αλλη μια φορα και ειναι και οι 2 αμεσος ανταγωνιστης ο ενας του αλλου.

συμφωνώ με τα περι 2 κονσολών αλλα διαφωνω στο παραπάνω.η sega με το dreamcast ήταν η πρώτη που έβαλε το ονλινε στις κονσόλες.η sega με το sega cd ήταν η πρώτη που έβαλε το cd στις κονσόλες.η sega έβγαλε το πρώτο πολύχρομο handheld.έχει άποιρα πραγματα που μπορώ να πω που έχει δώσει η παραπάνω εταιρία.και αν λες οτι αυτα είναι στο παρελθόν δεν έχεις δίκαιο,δεν συμφωνείς οτι η σονυ πήρε ρίσκο να βάλει το blue ray αντι για το dvd ?αν αυτό δεν είναι τεράστιο ρίσκο τι είναι?ανεβασε την τιμή της κονσόλας κατα 200ε+ στην αρχή

Δημοσ.

Skanjos εδώ κάνεις λάθος (εν μέρη) η Sega ήταν η 1η εταιρία που ενσωμάτωσε το online gaming στις κονσόλες όχι όμως με το Dreamcast αλλά με το Saturn!!!

Δημοσ.

Εννοούσα ότι είναι υπερβολικός όσον αφορά τις αντιδράσεις των άλλων. Κι όχι στο ότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις ή ότι η Nintendo δεν ήταν πρωτοπόρος.

Έχει δίκιο ο gherudos. Δυστυχώς όμως όπως και πολλές άλλες ιδέες της Sega δεν βρήκαν την ανταπόκριση που τους άρμοζε. Αυτή η εταιρεία γενικά ήταν μπροστά από την εποχή της και παρουσίαζε ιδέες με λάθος timing.

Δημοσ.
συμφωνώ με τα περι 2 κονσολών αλλα διαφωνω στο παραπάνω.η sega με το dreamcast ήταν η πρώτη που έβαλε το ονλινε στις κονσόλες.η sega με το sega cd ήταν η πρώτη που έβαλε το cd στις κονσόλες.η sega έβγαλε το πρώτο πολύχρομο handheld.έχει άποιρα πραγματα που μπορώ να πω που έχει δώσει η παραπάνω εταιρία.και αν λες οτι αυτα είναι στο παρελθόν δεν έχεις δίκαιο,δεν συμφωνείς οτι η σονυ πήρε ρίσκο να βάλει το blue ray αντι για το dvd ?αν αυτό δεν είναι τεράστιο ρίσκο τι είναι?ανεβασε την τιμή της κονσόλας κατα 200ε+ στην αρχή

Δεν είπε κανένας ότι η sega δεν πήρε ρίσκα. Και κρίμα που δεν υπάρχει η sega. Χίλιες φορές sega παρα sony και microsoft. Αλλά δεν θα συμφωνήσω ότι έφτανε την προσφορά της Nintendo. Για παράδειγμα, το online αν και δεν υπήρχε στις κονσόλες μέχρι τότε, όμως δεν ήταν κάτι τελείος καινούργιο στο χώρο του gaming, στα pc υπήρχε ήδη. Ακόμη το mega cd ήταν σε μια προσπάθεια να αποφύγει την κατρακύλα από το πετυχημένο snes (ρε παιδιά θυμάστε πόσα extensions είχε βγάλει; Σαν ούφο έμοιαζε:P) και τελικά ήταν αποτυχημένη προσπάθεια μιας και το cd για εκείνη την εποχή έμοιαζε με περιττή πολυτέλεια. Αλλά όπως και να χει, δεν είπε κανένας τίποτα για τη sega που ως εταιρία ήταν (και είναι) respect

Όσον αφορά το blu ray και τη sony διαφωνώ. Η sony δεν το ενσωμάτωσε ΠΟΤΕ επειδή ήθελε να προάγει το gaming και ούτε νομίζω ότι έχει προσφέρει κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής. Ο λόγος που το ενσωμάτωσε ήταν για να προωθήσει και να επιβάλει την φόρμα της στα οπτικά μέσα (HD disks VS Blu-ray). Μπορεί ναι μεν να έχασε σε ανταγωνιστικότητα αλλά κέρδισε από την επιβολή της φόρμας της. Γενικά η sony ως επι το πλείστον ακολουθεί την πεπατημένη... μέχρι και το ίδιο πανάρχαιο χειριστήριο έχει ακόμα :lol:

Δημοσ.

Κανενα απο αυτα δεν ειναι πραγματικες καινοτομιες και κανενα απο αυτα δεν δεν "αλλαξε" το gaming. Ολα αυτα που λες ηταν απλα -λογικες- τεχνολογικες αναβαθμησεις. Αυτα που εκανε η Nintendo ηταν -πραγματικα- μπροστα για την εποχη που δεν τα εβρισκες -πουθενα- αλλου και οτι ολοι αντεγραψαν στην τελικη την "αλλαγη" αυτη. Μην ξεχνας οτι το PS1 ξεκινησε τη ζωη του σαν add-on του Snes αρκετα ποιο πριν απο το Sega-CD.

Για το Blue-Ray δεν μιλαω καν, δεν εχει απολυτως καμια σχεση με την gaming ευχαριστηση σου. Αν ειναι να πουμε καινοτομια εκανε και (παραδειγμα) η AMD που εβγαλε την 5870 σαν την ποιο ισχυρη μονη καρτα που εχουμε δει ποτε μεχρι τωρα. Δεν ειναι ετσι. Οι καινοτομιες υπαρχουν για να -αλλαζουν- τα δεδομενα μας, οι κινησεις που απλα -κανεις- δεν περιμενει να δει και δεν πιστευει οτι πραγματικα μπορουν να λειτουργουν σωστα.

Δεν πιστευω να πιστευεις οτι μιλαμε για καινοτομια του PS2 που χρησιμοποιουσε DvD αντι για CD ας πουμε, ετσι δεν ειναι? Κατι σαν το eye-toy ομως -ειναι- μια σωστη καινοτομια και κατι που η SONY θα πρεπει να ειναι περηφανη που το εβγαλε πρωτη. Αυτες ειναι οι καινοτομιες, οχι τα on-line, τα cd-dvd-blue ray, πολυχρωμα handheld και δεν ξερω και εγω τι αλλο.

Δημοσ.

ναι δίκαιο έχετε οτι το blue ray δεν έχει σχέση με το gaming γιαυτό το final fantasy xiii δεν θα έχει japanese voice μέσα......αν αυτό δεν έχει σχέση με το gaming τότε τι έχει,πχ όπως και στις ταινίες θέλω να δω πχ μια στα ιαπωνέζικα και όχι στα αγγλικά το dvd έχει χώρο για 2η γλώσσα αλλα στα παιχνίδια δεν φτάνει,με το Blue ray τώρα φτάνει,κάποιους δεν τους ενδιαφέρει αλλα εμένα με ενδιαφέρει τραγικά το japanese track. πήγαμε απο κασέτες σε cd απο cd σε dvd και όλοι ξέρουν οτι το Blue ray είναι το επόμενο δισκάκι φορμάτ και ήδη απο τώρα έχει + στο gaming .μικρά πράγματα φυσικά αλλα πάει την industry μπροστα.πότε άλλοτε χωρούσαν τα δισκάκια τόσο uncompressed sound .πότε άλλοτε τα δισκάκια χωρούσαν τόσα πολλά βίντεο σε hd αναλύσεις.

μερικοί θα πείτε οτι είναι απλή τεχνολογική εξέλιξη και όχι κάτι σημαντικό,αλλα δεν βλέπω άλλη εταιρία να ρισκάρισε κάτι τέτοιο ,και όλοι ξέρουμε οτι η τιμή του Ps3 έχει να κάνει με τον cell το built in wifi και το blue ray.αν αφαιρούσαν το Blue ray ισως τώρα να ήταν πιο ψηλά στις πωλήσεις καθώς θα ξεκινούσε στα 400ε και όχι στα 600ε.

εγώ σαν gamer χαίρομαι που έχει το blue ray ,όχι για την ποιότητα ταινιών ,αλλα για τις δυνατότητες που δίνει στους developers να βάλλουν μέσα ότι θέλουν και να μην γεμίσει το δισκάκι.

Δημοσ.

οτι υπαρχει συμπιεση το ξερεις? οτι δεν την δουλευουν στο ps3 επειδη θελει cpu power και ο cell τρεχει να προλαβει για την gfx? dummy data λογω του αργου transfer rate? πιο λιγη ram αρα που να πανε τα δεδομενα και πιο γρηγορο transfer rate να ειχε θα ηταν αχρηστο...

Δημοσ.
εγώ σαν gamer χαίρομαι που έχει το blue ray ,όχι για την ποιότητα ταινιών ,αλλα για τις δυνατότητες που δίνει στους developers να βάλλουν μέσα ότι θέλουν και να μην γεμίσει το δισκάκι.

Σαν gamer νομίζω θα έπρεπε να χαίρεσαι για τα exclusives,τα καλύτερα γραφικά κτλ. όχι για τα ωραία videos...

Δημοσ.
...

δεν βλέπω άλλη εταιρία να ρισκάρισε κάτι τέτοιο ,και όλοι ξέρουμε οτι η τιμή του Ps3 έχει να κάνει με τον cell το built in wifi και το blue ray.αν αφαιρούσαν το Blue ray ισως τώρα να ήταν πιο ψηλά στις πωλήσεις καθώς θα ξεκινούσε στα 400ε και όχι στα 600ε....

Δεν βλέπεις άλλη εταιρία γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλη εταιρία που να χει συμφέρον από τη προώθηση κάποιας φόρμας. Πόσες φορές θα το πουμε, το blu-ray δεν το βαλε για την αναβάθμιση του gaming (απεναντίας με το αργό driver και την ανάγκη για εγκατάσταση στο σκληρό μάλλον το υποβάθμισε το plug and play) αλλά για να επιβάλλει τη φόρμα της. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Και μη μου συγκρίνετε τώρα το wii mote ή το analog με το ruble ή ακόμη και τα πλαινά πλήκτρα στο χειριστήριο (σημερινές σκανδάλες) με το blu-ray γιατί θα μου πέσουν και τα λίγα που μου απέμειναν.

Δημοσ.
οτι υπαρχει συμπιεση το ξερεις? οτι δεν την δουλευουν στο ps3 επειδη θελει cpu power και ο cell τρεχει να προλαβει για την gfx? dummy data λογω του αργου transfer rate? πιο λιγη ram αρα που να πανε τα δεδομενα και πιο γρηγορο transfer rate να ειχε θα ηταν αχρηστο...

συμπίεση στο audio?το mgsiv νομίζω χρησιμοποιεί uncompressed sound γιαυτό και πιάνει 50άρι δισκάκι.δεν μίλησα ποτέ για ταχύτητα του Blue ray ....όλοι ξέρουμε οτι είναι πολύ αργή και βάζουν μέσα και dummy data στα games.αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν βάζουν και επιπλέον audio tracks που στο dvd δεν χωρούσαν και οτι ο ήχος δεν είναι καλύτερης ποιότητας όταν είναι uncompressed.

οκ για κάποιους ο χειρησμός είναι μέσα στα μεγαλύτερα ρίσκα στο gaming ,για μένα είναι και το δισκάκι.αν εξαιρέσεις το wii ο χειρησμός έχει παραμείνει ίδιος απο nes εποχές ,το οτι βάλανε σκανδάλες και 2πλα αναλογικά δεν μου λέει τπτ για εξέλιξη .απο την άλλη εξέλιξη θεωρώ οτι είναι να μπορείς να τα φορτίζεις και οτι πλεον δεν έχουν καλωδιο,ή το rumble όταν πρωτοβγήκε.

Σαν gamer νομίζω θα έπρεπε να χαίρεσαι για τα exclusives,τα καλύτερα γραφικά κτλ. όχι για τα ωραία videos...

δεν με νοιάζει αν ένα παιχνίδι είναι exclusive γιατί έχω και τις 2 κονσόλες,τα καλύτερα γραφικά(ακόμα παίζω pang και τα 2d rpg του snes).αν θες καταλαβαίνεις οτι τα fmvs είναι μεγάλο κομμάτι των jrpgs και όσο καλύτερη ποιότητα έχουν τόσο το καλύτερο είναι το παιχνίδι.και απο την στιγμή που έπαιξα το crisis core και το persona 3 fes με japanese sound (τα πιο παλια δεν είχαν με εξέρεση τα παιχνίδια της nippon ichi)δεν μπορώ να επιστρέψω στις απαίσιες αγγλικες φωνές.αν πας να δεις ένα βίντεο απο ffxiii(του tgs το trailer) θα με καταλάβεις ,αλλάζει όλο το παιχνίδι.όταν ο ίδιος ο κιτάσε είπε οτι το ffxiii δεν θα έχει japanese voice track γιατι θέλουν να βγάλουν έξω το ίδιο παιχνίδι και για xbox και για ps3 καταλαβαίνεις οτι στο ps3 μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω ΓΙΑ ΤΟ παιχνίδι λόγο χώρου δίσκου"BLUE RAY" και όχι δυνατοτήτων κονσόλας gpu/ram κτλπ,αυτό για μένα λέει οτι είναι εξέλιξη στο gaming.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...