Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δινεις μονος σου την απαντηση απο την πρωτη κιολας γραμμη. Ο κοσμος τσιπαρε την κονσολα για να παιζει πειρατικα. Αν ΔΕΝ μπορουσε να παρει τσιπακι για πειρατικα δεν θα την αγοραζε ή αν το εκανε λιγο αργοτερα θα προσπαθουσε να την πουλησει. Αν ΔΕΝ εχεις λεφτα και ΔΕΝ εχεις σκοπο να αγορασεις κατι ετσι και αλλιως τοτε πολυ απλα δεν κανεις κανενα κακο σε κανεναν.

Δευτερον μου λες οτι δεν εχω καταλαβει πολλα απο marketing. Απο που το ξερεις αυτο? Ξερεις ποιος ειμαι μηπως? Εγω απλα θα σου πω οτι οι εταιριες (ολες και για ολα τα ειδη και οχι μονο παιχνιδιων) πονταρουν στην πειρατια. Ξερεις γιατι? Γιατι ειναι δωρεαν διαφημιση. Γιατι περα απο τις θεωρητικες παπαντζες υπαρχουν και οι στιγμες που κανεις πραξη καποια πραγματα και μελετας και την αγορα. Εκτος και αν πιστευεις οτι ολο αυτο το leaking παιχνιδιων ακομα και (πολυ) πριν την official κυκλοφορια γινεται μεσω hacking στα database της εκαστοτε εταιριας απο περιεργους.

Φαινεται απο το τροπαριο σου οτι εισαι ξερολας.

Και συνεχιζω.

Να σου θυμισω τι γινοταν εποχες που δεν υπηρχε πειρατεια στα video games?ο κοσμος αγοραζε ή οχι? Φυσικα και αγοραζε εκτος αν εσυ μεγαλωσες με τη πειρατεια τοτε δεν μπορεις να ξερεις τι γινοταν εποχες megadrive master system nes supernes κλπ.

Αν δεν εχεις λεφτα δεν αγοραζεις φιλε μου εκτος αν εισαι αναπηρος ψυχικα

Φυσικα δεν εχεις ιδεα απο μαρκετινκ ουτε ξερω ποιος εισαι ουτε θελω να μαθω εκτος βεβαια αν ποθεις το κορμι μου.:P ποντάρουν στη πειρατεία βεβαια ποιος στο ειπε αυτο ο υπεύθυνος του psx?

Να σου πω λοιπον οτι η πειρατεια σου κανει κακο στις εταιριες των gaming (που δεν σε νοιαζει αφου gamer δεν εισαι οταν αγοραζεις πειρατικα αλλα οτι να ναι) και συγχρονος σε διαφορα καταστηματα π.χ video club αλλα βοηθαει καποια αλλα λαμογια που πουλαγαν τα αντιγραφομενα δισκακια.Πες μου τωρα που βοηθαει η πειρατεια; μονο μια κονσολα μπορει να βοηθήσει καθως ολοι τρεχουν εκει που υπαρχει το λεγομενο τζαμπα.

Ας εισαι πειρατης δεν πειραζει κανεναν αλλα μη μας λες και μαλακιες οτι η πειρατεια κανει κ καλο.

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σωστος ο απο πάνω!

Ακου εκει διαφημιση εκτος αν διαφημίζεται η εταιρία πx και λες ''ποο ρε θυμασαι μια παιχνιδαρα που πήρα απο τον jimmy(x,y videoclubas) που ήταν απο την activision και το αγορασα 10 ευρω;

Μην τρελαθουμε αμα διαφημίζεται ετσι η οποιαδήποτε εταιρία πιστευω κατα την ταπεινη μου γνώμη θα σου ελεγε καλυτερα μην το αγορασεις 10 ευρώ απο τον videocluba αμα ειναι ετσι να με διαφημίσεις, θα στο στείλω δωρεάν!:P

Δημοσ.

Και συνεχιζω.

Να σου θυμισω τι γινοταν εποχες που δεν υπηρχε πειρατεια στα video games?ο κοσμος αγοραζε ή οχι? Φυσικα και αγοραζε εκτος αν εσυ μεγαλωσες με τη πειρατεια τοτε δεν μπορεις να ξερεις τι γινοταν εποχες megadrive master system nes supernes κλπ.

Λοιπον να αρχισουμε να βαζουμε σε μια σειρα λιγο τα πραγματα γιατι τα λες οπως σου κατεβαινουν και δεν το σκεφτεσαι οπως πρεπει. Πρωτον μην μου γυρνας σε εποχες του Νωε που η αγοραστικη δυναμη μας ηταν 10 φορες μεγαλυτερη απο σημερα ασχετα αν τα παιχνιδια τα πληρωνες 25 - 30 χιλιαρικα (cartidge) και αργοτερα με το PS1 που εκαναν 17 - 20 χιλιαρικα. Για την εποχη αυτα ηταν λεφτα και οχι μαλακιες ειδικα για ενα τετοιο ειδος. Υπηρχαν και αλλοι παραγοντες τοτε βεβαια αλλα δεν θα κατσουμε να τους πουμε εδω.

Φυσικα δεν εχεις ιδεα απο μαρκετινκ ουτε ξερω ποιος εισαι ουτε θελω να μαθω εκτος βεβαια αν ποθεις το κορμι μου.:P ποντάρουν στη πειρατεία βεβαια ποιος στο ειπε αυτο ο υπεύθυνος του psx?

Να σου πω λοιπον οτι η πειρατεια σου κανει κακο στις εταιριες των gaming (που δεν σε νοιαζει αφου gamer δεν εισαι οταν αγοραζεις πειρατικα αλλα οτι να ναι) και συγχρονος σε διαφορα καταστηματα π.χ video club αλλα βοηθαει καποια αλλα λαμογια που πουλαγαν τα αντιγραφομενα δισκακια.Πες μου τωρα που βοηθαει η πειρατεια; μονο μια κονσολα μπορει να βοηθήσει καθως ολοι τρεχουν εκει που υπαρχει το λεγομενο τζαμπα.

Αντιλαμβανεσαι τι λες σε αυτο το μερος του ποστ σου? Στο μπολταρα μπας και το καταλαβεις. Απο τη μια μιλας να μην αγοραζεις κατι αν δεν εχεις λεφτα και απο την αλλη στην ιδια προταση σχεδον γραφεις οτι κανεις κακο σε διαφορα μαγαζια με το να αγοραζεις πειρατικα γιατι κανεις κακο σε μαγαζια τυπου βιντεο κλαμπ που ετσι και αλλιως δεν αγοραζεις τιποτε γιατι δεν εχεις (οπως ειπες) τα λεφτα. Ρε με κοροιδευεις?

Αστειακια του τυπου "δεν εισαι gamer" αν παιρνεις πειρατικα τα προσπερναω γιατι καποιοι δουλευουμε για να παιρνουμε 650 ευρω το μηνα (οποτε τις ιδεολογικες μπουρδες αφησε τες κατα μερους, στο ειπα απο ηθικολογια την ακουω βερεσε) χωρια που δεν καταλαβες τι σου ειπα στα προηγουμενα ποστ. Αν τα εχεις τα δινεις, αν δεν τα εχεις τοτε δεν χανει κανενας οτι και αν κανεις εσυ ειτε λεγεται πειρατεια ειτε απλη αδιαφορια. Ετσι απλα.

Ας εισαι πειρατης δεν πειραζει κανεναν αλλα μη μας λες και μαλακιες οτι η πειρατεια κανει κ καλο.

Στο εξηγησα πριν αλλα επελεξες να μην το ακουσεις για τους δικους σου λογους. Δεν εχει σημασια αν με πιστευεις η οχι μιας και η αληθεια ειναι μια ειτε το θελεις ειτε οχι και αυτη ειναι οτι η πειρατεια ωφελει την βιομηχανια με τροπους που δεν φανταζεσαι γιατι εσυ στεκεσαι στη θεωρια. Ελα ομως που η πραξη δεν εχει καμια σχεση με αυτην.

Δημοσ.

Και συνεχιζω.

Τσαμπα ασχολεισαι πιστεψε με...απο την αλλη αν ασχολουμαστε μαζι του θα διαβασουμε κ αλλα μαργαριταρια. :lol:

Δημοσ.

@ikaruga μια μικρή ένσταση στο τελευταίο σου post. Η αγοραστική μας δύναμη (μιλάμε πάντα για είδη πολυτελείας... τα πρώτης ανάγκης πάνω κάτω ακολουθούν του μισθούς) κάθε άλλο παρά μεγαλύτερη δεν ήταν επι εποχή catridges

Επίσης δεν είναι πάντα έτσι... δηλαδή δεν είναι "αν τα έχεις τα δίνεις αν δεν τα έχεις όχι". Γιατί είναι ένα μεγάλο μερίδιο πειρατών που ενώ θα αγόραζαν (έστω λιγότερους τίλους) τελικά δεν αγοράζουν. Ακόμη οι λιγότεροι εύποροι gamers έχουν πάντα την λύση της ενοικίασης και της αγοράς μεταχειρισμένων. Ο μόνος τελικά που κερδίζει από την πειρατεία είναι τυχόν inefficient producers όπου δεν ανταγωνίζονται μόνο με την ποιότητα του προϊόντος αλλά και με τη πειρατία (να λέμε τα σωστά, η πειρατεία αποτελεί ενα διεισδυτικό εργαλείο πολιτικής για της νεοεισερχόμενες επιχειρήσεις... αντι να ξοδέψει τόνους λεφτά σε διαφημίσεις, απλά αφήνει το συστημα του να χακεύεται)

Σε καμία περίτπωση όμως δεν λέω ότι είμαι υπερ ή κατα της πειρατίας. Απλά έγραψα τις ενστάσεις μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεμα αντιληψης ηταν Antretng. Τοτε ακουγαμε 30 χιλιαρικα για ενα "παιχνιδι" και σπυριαζαμε και εμεις και τυχων γονεις-συγγενεις χωρια που τοτε το gaming ηταν πραγματικα πολυτελεια.

Για τους πειρατες που λες οτι απο εκει που τελικα ηταν να αγορασουν λιγοτερα τελικα δεν αγοραζουν τιποτα θα σου πω συνοπτικα οτι δεν πιστευω οτι υπαρχει ανθρωπος (πλην εξαιρεσεων) που πραγματικα να μπορει ανετα να τα "δωσει" για να εχει κατι αυθεντικο και να μην το κανει. Ποιος δεν θελει να εχει στην κατοχη του ενα παιχνιδι με το κουτι του, με το βιβλιαρακι του, με το χειροπιαστο collector content (οπως καλη ωρα ο δισκος LP στο Bioshock 2)?

Πραγματικα πιστευετε οτι ο κοσμος δεν αγοραζει αυθεντικα παιχνιδια/ μουσικη/ ταινιες γιατι υπαρχει η εναλακτικη των πειρατικων?

Επεξ/σία από ikaruga24
Δημοσ.
Πραγματικα πιστευετε οτι ο κοσμος δεν αγοραζει αυθεντικα παιχνιδια/ μουσικη/ ταινιες γιατι υπαρχει η εναλακτικη των πειρατικων?

φυσικά και ΝΑΙ...ξέρω πάρα πολλά κοντινά μου παραδείγματα με κόσμο που δεν αγοράζει παιχνίδια του ΧΒΟΧ επειδή παίζει πειρατικά και την ίδια στιγμή τα σκάει ωραιότατα για το PS3 επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...τι σημαίνει αυτό?...ότι θα τα έσκαγε κανονικότατα και με τον νόμο και στο ΧΒΟΧ αν δεν είχε φλασαριστεί

επίσης γνωρίζω και άτομο προσωπικά που μετα από 2 μπανάκια στο ΧΒΟΧ πλέον αγοράζει αυθεντικά παιχνίδια για να παίζει και Live και "έδεσε" το πειρατικό πλέον στο λιμάνι της Καραϊβικής

το να παίζει κάποιος πειρατικά δικαίωμα του αν γουστάρει αλλά όχι και ότι δεν ζημιώνεται καθόλου ο χώρος, μην λέμε ότι θέλουμε...σε λίγο θα πούμε ότι και η πειρατία ωφελεί κιόλας τα studios παραγωγής παιχνιδιών

Δημοσ.
φυσικά και ΝΑΙ...ξέρω πάρα πολλά κοντινά μου παραδείγματα με κόσμο που δεν αγοράζει παιχνίδια του ΧΒΟΧ επειδή παίζει πειρατικά και την ίδια στιγμή τα σκάει ωραιότατα για το PS3 επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...τι σημαίνει αυτό?...ότι θα τα έσκαγε κανονικότατα και με τον νόμο και στο ΧΒΟΧ αν δεν είχε φλασαριστεί

επίσης γνωρίζω και άτομο προσωπικά που μετα από 2 μπανάκια στο ΧΒΟΧ πλέον αγοράζει αυθεντικά παιχνίδια για να παίζει και Live και "έδεσε" το πειρατικό πλέον στο λιμάνι της Καραϊβικής

Μην βλεπεις μονο απο το κοντινο σου περιβαλλον. Δες και λιγο ποιο μακρια. Εγω αν παρω απο το επαγγελμα που κανω και με τον κοσμο που συνανταω και μιλαω στο τηλεφωνο σε καθημερινη βαση η βασικη εκδοχη ειναι οτι "δεν υπαρχουν φραγκα για να διαθεσω εξτρα για παιχνιδια". Τους καταλαβαινω γιατι και εγω στην ιδια φαση ειμαι και δουλευω και πανω στον κλαδο.

το να παίζει κάποιος πειρατικά δικαίωμα του αν γουστάρει αλλά όχι και ότι δεν ζημιώνεται καθόλου ο χώρος, μην λέμε ότι θέλουμε...σε λίγο θα πούμε ότι και η πειρατία ωφελεί κιόλας τα studios παραγωγής παιχνιδιών

1. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν αγορασεις μεταχειρισμενο παιχνιδι

2. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν νοικιασεις ενα παιχνιδι

3. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν κανεις τραμπες με φιλαρακια σου η με μαγαζια που εχουν αυτην την "υπηρεσια"

4. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν δεν αγορασεις καν το παιχνιδι του

-----

1. Το studio παραγωγης τα παιρνει κανονικα αν κανει κανονικη πωληση του παιχνιδιου

2. Το studio παραγωγης γλυτωνει τρελα λεφτα απο τη διαφημιση που ερχεται με το κλασικο "word of mouth" και επισης ανεβαζει τις πιθανοτητες να γινει γνωστο το παιχνιδι τους

3. Το studio παραγωγης ειναι αυτο που leakαρει πρωτο το παιχνιδι του στο Internet για να το παρουν οσο περισσοτερα ατομα γινεται. Μονο ωφελος μπορει να εχει απο αυτο. Α) το αγοραζουν το παιχνιδι τα ατομα που ετσι και αλλιως θα το αγοραζαν Β) το παιχνιδι γινεται γνωστο και σε αυτους που απλα δοκιμαζουν παιχνιδια και παιζει πιθανοτητα εξτρα πελατων απο το πουθενα

Σου μιλαω για τακτικες τωρα οι οποιες ειναι παγειες και στη μουσικη βιομηχανια χρονια τωρα και που δεν διαφερουν σε τιποτα απο οποιαδηποτε αλλη μορφη ψηφιακης διασκεδασης.

Δημοσ.

το studio παραγωγής όμως θα κλείσει όπως έχουν κλείσει πολλά μέχρι στιγμής όταν οι πωλήσεις πιάσουν πάτο...για πιο λόγο να συνεχίσει να φτιάχνει παιχνίδια η εταιρία Α αν το προϊόν της δεν πουλάει

γενικά ζημιώνεται ολόκληρη η βιομηχανία, τα studios τα ανέφερα σαν συγκεκριμένο παράδειγμα...δεν μπορώ να πιστέψω ότι είτε πουλήσει ο Α τίτλος 1.000.000 κόπιες, είτε πουλήσει 10.000 είναι το ίδιο

Δημοσ.

Εγω δεν διαφωνω οτι κλεινουν τα στουντιο το ενα πισω απο το αλλο ή οτι συμβαινουν τρελα merge αλλα η πειρατεια ειναι το μικροτερο κακο που αντιμετωπιζουν οι ιδιες οι εταιριες παραγωγης παιχνιδιων και μονο αυτο ειπα. Αν ειναι να επεκταθουμε σε τετοιο βαθμο τοτε παιζουν πολλα σεναρια και δεν ειναι της παρουσης κιολας.

Εγω απλα σου λεω ποιες ειναι οι παγειες τακτικες που ισχυουν στην ψηφιακη διασκεδαση για οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυξηση του κερδους και η προωθηση της πειρατειας ειναι ενα πολυ αποτελεσματικο εργαλειο γι αυτον ακριβως το σκοπο και ταυτοχρονα αποτελει και τον αποδιοπομπαιο τραγο για το "για ολα φταιει η πειρατεια". Win-Win κατασταση για αυτους που δουλευουν στον χωρο. Εχεις αναρωτηθει γιατι δεν πεφτουν οι τιμες απο ταινιες, παιχνιδια, μουσικη παρα τις "δυσκολιες" που αντιμετωπιζουν οι εταιριες?

Ειναι αρκετα συνθετη η κατασταση πανω σε αυτο το θεμα αλλα μην τρωτε το τυρι που σας σερβιρουν. Αν θελεις να αγορασεις ενα αυθεντικο δισκακι για να δωσεις στην ουσια με τον δικο σου τροπο συγχαρητηρια στο στουντιο παραγωγης τοτε φροντισε αυτο να ειναι ενα ολοκαινουργιο δισκακι του κουτιου και οχι μετεχειρο ή να το εχεις παρει απο οπουδηποτε αλλου εχοντας την ψευδεσθηση οτι επειδη πηρες κατι αυθεντικο αυτοματα πληρωσες και το στουντιο παραγωγης.

Δημοσ.

Εχεις αναρωτηθει γιατι δεν πεφτουν οι τιμες απο ταινιες, παιχνιδια, μουσικη παρα τις "δυσκολιες" που αντιμετωπιζουν οι εταιριες?

Γιατι ισως χρησιμοποιουν την πειρατεια σαν αλλοθι?

Δημοσ.
Εχεις αναρωτηθει γιατι δεν πεφτουν οι τιμες απο ταινιες, παιχνιδια, μουσικη παρα τις "δυσκολιες" που αντιμετωπιζουν οι εταιριες?

Αυτο ειπα. Οτι ειναι ενα υπεροχο εργαλειο που το χρησιμοποιεις διπλα. Απο τη μια σου αποφερει αρκετα περισσοτερα κερδη απο το πουθενα, σου κανει διαφημιση το προιον τζαμπα και απο την αλλη ριχνεις τρελο QQ οτι -και καλα- σε κλεψανε οι "κακοι" hackers και πειρατες του internet. Και τα 2 μελετημενα (η μαλλον αν πω ελευθερα) απο τους ιδιους.

Δημοσ.

Θέμα επιχειρησιακής στρατηγικής είναι. Από τη στιγμή που χουν χάσει το ελαστικό κομμάτι της αγοράς, τους συμφέρει να βάλουν υψηλότερη τιμή.

Όσον αφορά το ποτέ έχουν εισπράξεις

1. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν αγορασεις μεταχειρισμενο παιχνιδι

2. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν νοικιασεις ενα παιχνιδι

3. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν κανεις τραμπες με φιλαρακια σου η με μαγαζια που εχουν αυτην την "υπηρεσια"

4. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν δεν αγορασεις καν το παιχνιδι του

1. Ένας υποψήφιος αγοραστής αν γνωρίζει ότι πουλιέται πιο εύκολα μετα ως μεταχειρισμένο θα χει μεγαλύτερο κίνητρο να να το αγοράσει. Άρα τελικά εμμέσως αυξάνει τις πωλήσεις

2. Κάνεις λάθος. Τα video club πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα.

3. True, αλλά αν το φιλαράκι ξέρει ότι θα κάνει τράμπες με σένα τότε δεν θα του φανεί τόσο ακριβό να τα αγοράζει αυθεντικά τα παιχνίδια.

4. Το studio παραγωγής δεν θα πάρει ΠΟΤΕ λεφτά από κάποιον που χει βρει παράθυρο στη πειρατεία. Κακά τα ψέμματα, αλλά οι περισσότεροι που τη γεύονται μετά δεν αγοράζουν κανένα τίτλο.

Θεμα αντιληψης ηταν Antretng. Τοτε ακουγαμε 30 χιλιαρικα για ενα "παιχνιδι" και σπυριαζαμε και εμεις και τυχων γονεις-συγγενεις χωρια που τοτε το gaming ηταν πραγματικα πολυτελεια.

Καθώς ανεβαίνει το επίπεδο ευημερίας και καταναλωτικής ισχύς μιας χώρας, ξαφνικά τα αγαθά πολυτελείας δεν είναι και τόσο πολυτελείας... όσον αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης αυτά πάντα ακολουθούν τους εκάστοτε μισθούς

Δημοσ.

Τουλάχιστον στα παιχνίδια το άλλοθι είναι το υψηλό κόστος ανάπτυξης.

Η πειρατεία είναι δίκοπο μαχαίρι και έχουμε και τις δυο πλευρές. Μπορεί να ωφελήσει (PSX) μπορεί και να σε τελειώσει (DC).

Πάντως, όπως είπε και ο ikaruga24, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι η πειρατεία, η ενοικίαση, τα μεταχειρισμένα και οι ανταλλαγές είναι ένα και το αυτό για τις εταιρείες. Δεν έχουν κανέναν απολύτως κέρδος από καμία απ' τις παραπάνω "συναλλαγές". Εδώ αμφιβάλλω αν έχουν κέρδος όταν εσύ μετά από καιρό παίρνεις έναν τίτλος με κόστος 10 ευρώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εταιρείες προσπαθούν να κόψουν τα μεταχειρισμένα. Υπάρχουν απώλειες που φτάνουν τα 2 δις σύμφωνα με έρευνες.

Οπότε αυτός που παίζει πειρατικά με αυτόν που αγοράζει μεταχειρισμένα ή ενοικιάζει τους τίτλους είναι στην ίδια μοίρα για τον developer.

Δημοσ.

προσωπικά τις τιμές των παιχνιδιών τις βρίσκω μια χαρά από amazon, game, ebay κτλ...35-45 ευρώ το παιχνίδι μιλώντας για καινούριες κυκλοφορίες ενώ τις παλιότερες τις βρίσκεις και με 20 ευρώ...δεν χρειάζεται να σκάμε εδώ 60αρια και 70αρια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...