Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 πειρατεία / κλοπή 2 διαφορετικά πράγματα.συμφωνώ με τον ikaruga μια χαρά τα λέει,αυτές οι εταιρίες δεν είναι εγω και εσύ ούτε τυχαίες,έχουν απο την αρχή μια προσέγγιση με user base και ξέρουν που θα πουλήσουν και πόσο,αν δεν βγάζανε κέρδος θα είχαν κλείσει μην τρώτε παπα. κούνια που σε κούναγε.
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 ikaruga24 κουραζεις με τις χαζομαρες που γραφεις. Aυτο ειναι το καλυτερο που εχεις να πεις? Αντι να προσβαλλεις και να τη "λες" σε κοσμο ασυστολα καλα θα κανεις να μεγαλωσεις εγγεφαλικα καμια 10αρια χρονια και να μας πεις και τη δικη σου επιχειρηματολογια ή παρατηρησεις.
skanjos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 skanjos αυτό που λες δεν δικαιολογεί την πειρατεία. Τι παει να πει "οι εταιρείες έχουν απο την αρχή μια προσέγγιση με user base και ξέρουν που θα πουλήσουν και πόσο"; Αυτοί κάνουν μια έρευνα και ξέρουν ότι ο τάδε τίτλος θα πουλήσει 2.000.000 κομμάτια π.χ., μείον 1.500.000 που θα το κατεβάσουν, άρα 500.000. Το ότι τα ξέρουν, δεν σημαίνει ότι η πειρατεία είναι νόμιμη ή ηθική. Και ναι, είναι κλοπή. Παίρνεις την δουλειά του άλλου(επειδή μπορείς - κάτι που δεν συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα) και δεν του αφήνεις δεκάρα. Μήπως θα την χαλούσε την εταιρεία όλοι αυτοί που κατεβάζουν, να τα αγόραζαν; Μην τρελαθούμε τώρα! Και όσο για τις εταιρείες που δεν κλείνουν... μάλλον δεν είσαι καλά ενημερωμένος φίλε μου. Ειδικά στη μουσική, η πειρατεία κάνει περισσότερο κακό από ποτέ. Καμία μικρή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει όταν όλοι κατεβάζουν και έτσι απορροφούνται από τις μεγαλύτερες και στο τέλος θα μείνουν 2-3 που θα ελέγχουν όλο το χώρο. Γιατί η μικρή εταιρεία αν πουλήσει 10 cd και το κατεβάσουν 1000, δεν "βγαίνει". Ενώ η μεγάλη εταιρεία, παρ'όλο που θα το κατεβάσουν 10.000.000, θα υπάρξουν και άλλοι 1.000.000 που θα το αγοράσουν original και θα τα βγάλει τα λεφτά της. Το ίδιο ακριβώς κάνει τα τελευταία χρόνια η EA που έχει ρουφήξει τους πάντες. @aris1986 Ας χρησιμοποιήσει non-copyrighted υλικό και έμμεσα να στηρίξει και κάποιον "μικρό" καλλιτέχνη. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να βάλει Lady gaga... Όσο για την σύγκριση Ραδιόφωνο-τηλεόραση-κασέτα με το ιντερνετ, είναι εντελώς γενικευμένη και άστοχη, όπως και οι περισσότερες "εξαγγελίες" του PirateBay. μην το πας στη μουσική,άλλος λόγος είναι που δεν τα βγάζουν πέρα οι μικρές φίρμες και ο κυριότερος λόγος είναι η προώθηση των τραγουδιστών,που όπως και να το κάνεις με το Playlist στο ραδιόφωνο μικρής εταιρίας τραγουδιστή δύσκολα θα ακούσεις σε μεγάλο σταθμό..... όσο για τα παιχνίδια καλα ρε πάτε κάλά νομίζετε οτι οι πειρατές είναι τα 3/4 του κόσμου?έτσι κοπανάτε ότι στοιχεία νανε (άκου εκεί 1.500.000στα 2εκ χαχαχα)?βλέπετε στην Ελλάδα τι γίνεται και νομίζεται το ίδιο γίνεται σε κάθε χώρα?λάθος κάνετε στον μεγαλύτερο gaming tracker είμαι του κόσμου ξέρετε πόσα download είχε το ffxiii για 360?1600.άντε πάρτε όλους τους πριβε τράκερ και τα συνολλικά downloads πάνω απο 20κ με το ζόρι να βγάλετε,την πρώτη εβδομάδα μόνο στην ιαπωνία πούλησε 2εκ το παιχνίδι.τι μου λέτε τώρα.... όσο για τις διαφημίσεις ,εκατομύρια φανμποις διαφημίζουν τα παιχνίδια χωρίς να πέρνουν μία,χιλιάδες κόσμος μπαίνει τζάμπα σε beta που παλιότερα τις κάνανε άτομα με πληρωμή.άσχετα αν κάποιος είναι πειρατής διαφημίζει το προιόν σε φίλους/συγγενείς και δεν σημαζέυεται.τσάμπα πάντα.νομίζετε αυτό δεν είναι τίποτα για τις εταιρίες?
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δεν υπάρχει η λέξη ηθική στις αγορές... μόνο κέρδος. Απλά να μην λέμε και ατάκες όπως "η πειρατεία βοηθάει την ανάπτυξη των games" Στην αναπτυξη οχι. Στην πωληση ομως σιγουρα.
Tilemaxx Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 What has Micrοsoft dοne for gaming? http://www.gamezone.com/news/03_05_10_02_21PM.htm
Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Aυτο ειναι το καλυτερο που εχεις να πεις? Αντι να προσβαλλεις και να τη "λες" σε κοσμο ασυστολα καλα θα κανεις να μεγαλωσεις εγγεφαλικα καμια 10αρια χρονια και να μας πεις και τη δικη σου επιχειρηματολογια ή παρατηρησεις. Δικηγόρος εισαι; Απάντα στα ερωτήματα που σου έθεσαν κάποιοι και μετα ελα να μου τη πεις εμένα. Οσο για αν το εχω μεγαλώσει εγκεφαλικά μάλλον πρέπει να ξέχασες πως αναφέρεσαι στον εαυτό σου ετσι;
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δικηγόρος εισαι;Απάντα στα ερωτήματα που σου έθεσαν κάποιοι και μετα ελα να μου τη πεις εμένα. Οσο για αν το εχω μεγαλώσει εγκεφαλικά μάλλον πρέπει να ξέχασες πως αναφέρεσαι στον εαυτό σου ετσι; Μιας και εσυ εισαι αυτος που αρκειται στις προσβολες χωρις να εχεις ουτε ενα (μα ουτε ενα ομως) επιχειρημα να πεις τοτε εισαι απλα τραγικος και troll τεραστιων διαστασεων. Go back to your little cave troll. P.S. Δεν υπαρχει κατι που δεν απαντησα.
DeViAnT_Puppet! Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Είμαι υπέρ του ηθικού καταναλωτισμού που μπορεί να περιλαμβάνει την πειρατεία υπό προϋποθέσεις, αλλά οι εταιρείες χάνουν από αυτό, να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Αν δεν είχαμε του θείους θα αποτελούσαμε όλοι δυνητικοί καταναλωτές, υπάρχει λόγος που βγάζουν πρώτα σε κονσόλες πολλά games και όχι σε PC. Όσο για την διαφήμιση αν το game είναι καλό η αναφορά που γίνεται από τα media έχει 1000 φορές μεγαλύτερο impact απ' ότι από κάποιους που είτε το αγόρασαν και το προτείνουν είτε το είδαν σε ένα πολυκατάστημα και τους άρεσε είτε το κατέβασαν παράνομα να το παίξουν και το προτείνουν σε άλλους. Όταν κάτι σου αρέσει το αγοράζεις για να στηρίξεις...αλλιώς περιορίσου στο κονσολίστικο FPS.
Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μιας και εσυ εισαι αυτος που αρκειται στις προσβολες χωρις να εχεις ουτε ενα (μα ουτε ενα ομως) επιχειρημα να πεις τοτε εισαι απλα τραγικος και troll τεραστιων διαστασεων. Go back to your little cave troll. P.S. Δεν υπαρχει κατι που δεν απαντησα. Ποια κονσολα εχεις;
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Ποια κονσολα εχεις; Να με ρωτας καλυτερα ποια δεν εχω. Δεν εχω X360.
Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Να με ρωτας καλυτερα ποια δεν εχω. Δεν εχω X360. αρα εισαι άτομο που αυτά που λες τα αναιρείς Εχεις ps3 και λες οτι δεν έχεις σκοπο να αγοράζεις γνήσια τοτε τι παίζεις στο ps3;
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 αρα εισαι άτομο που αυτά που λες τα αναιρείςΕχεις ps3 και λες οτι δεν έχεις σκοπο να αγοράζεις γνήσια τοτε τι παίζεις στο ps3; Ρε φιλε βαλτος εισαι? Αυτα που λες πραγματικα τα σκεφτεσαι ή τα πετας ετσι αυθαιρετα οπως σου κατεβουν? Που το ειπα οτι δεν εχω σκοπο να αγορασω γνησια? Που τα βλεπεις και τα πετας? Εχεις καταλαβει τι λεω ως τωρα? Εχεις καταλαβει ως τωρα οτι ειμαστε 4-5 ατομα που κανουμε συζητηση γι αυτο το πραγμα και ανταλαζουμε αποψεις και πεταγεσαι εσυ σαν πορδη για να πεις την βλακεια σου? Εχεις να πεις κατι ουσιαστικο επι του θεματος ή θα συνεχισεις το τρολαρισμα?
dr_thodt Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 πειρατεία / κλοπή 2 διαφορετικά πράγματα.συμφωνώ με τον ikaruga μια χαρά τα λέει,αυτές οι εταιρίες δεν είναι εγω και εσύ ούτε τυχαίες,έχουν απο την αρχή μια προσέγγιση με user base και ξέρουν που θα πουλήσουν και πόσο,αν δεν βγάζανε κέρδος θα είχαν κλείσει μην τρώτε παπα. Ρε φιλε βαλτος εισαι? Αυτα που λες πραγματικα τα σκεφτεσαι ή τα πετας ετσι αυθαιρετα οπως σου κατεβουν? Που το ειπα οτι δεν εχω σκοπο να αγορασω γνησια? Που τα βλεπεις και τα πετας? Εχεις καταλαβει τι λεω ως τωρα? Εχεις καταλαβει ως τωρα οτι ειμαστε 4-5 ατομα που κανουμε συζητηση γι αυτο το πραγμα και ανταλαζουμε αποψεις και πεταγεσαι εσυ σαν πορδη για να πεις την βλακεια σου? Εχεις να πεις κατι ουσιαστικο επι του θεματος ή θα συνεχισεις το τρολαρισμα? IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
skanjos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 και μιας και μιλούσαμε για (με) τρολλς ,τσουπ πετάγεται
Antretng Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Στην αναπτυξη οχι. Στην πωληση ομως σιγουρα. Δεν διαφωνώ, νομίζω και οι δύο συμφωνούμε ότι υπο συνθήκες (πχ νεοεισερχόμενη κονσολα) αποτελεί ένα επεκτατικό εργαλείο. Το θέμα είναι όμως ότι τελικά μια εταιρεία κερδίζει όχι απαραίτητα επειδή είναι η πιο αποδοτική - ποιοτική. Πλέον μέρος του ανταγωνισμού προσανατολίζεται αλλού και όχι αποκλειστικά στη ποιότητα. Τέλος καλός ή κακός την πληρώνουν και άλλοι εκτός από τις μεγάλες εταιρείες (ε δεν λες τον ιδιοκτήτη video club και μεγαλοκαρχαρία). Και το άσχημο είναι ότι μπορεί μια ομάδα που έφτιαξε ένα game να μην αναγνωριστεί το έργο της ή να μην έχουμε συνέχειες σε καλούς τίτλους (το undying που αντικειμενικά είναι απο τα καλύτερα ατμοσφαιρικά παιχνίδια, ακόμα το κλαίω που δεν έβγαλε συνέχεια... και ναι ήμουν και εγώ ένας που το κατέβασε... αλλά τότε ήμουν και πιτσιρικάς άφραγκος... αν ένα game δεν έχει multiplayer είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταδικαστεί από την πειρατεία)
Προτεινόμενες αναρτήσεις