Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εφόσον το GOW3 έχει όπως λες scripted σύστημα μάχης (άρα δεν χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια στις αντιδράσεις του παίκτη) τότε γιατί να θεωρούνται μειονέκτημα τα 30fps?

Οι προγραμματιστές επένδυσαν ούτως ή άλλως περισσότερο στον τομέα του εντυπωσιασμού παρά σε ένα πολύπλοκο και βαθύ σύστημα μάχης. Το παιχνίδι είναι αυτό που περιμέναμε ότι θα είναι... η συνέχεια των δυο προηγούμενων παιχνιδιών και όχι κάτι διαφορετικό.

Σε ένα παιχνίδι όπως το God of War περιμένω να δω εντυπωσιακά πράγματα να γεμίζουν την οθόνη μου χωρίς να προβληματίζομαι με υψηλή δυσκολία και περίπλοκα πράγματα. Σε ένα παιχνίδι όπως το Ninja Gaiden περιμένω ένα "βαθύ" σύστημα μάχης που απαιτεί στρατηγική και γρήγορα αντανακλαστικά.

Μπορεί και τα δυο παιχνίδια (παραδείγματα) να ανήκουν στο ίδιο είδος, όμως απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Θες ένα παιχνίδι που να έχει υψηλό AI εχθρών, πολλά και πολύπλοκα combos και 60fps? Πρέπει να κάνεις θυσίες στην ποιότητα γραφικών.

Θες ένα παιχνίδι λίγο πιο "απλό" σε σχέση με τα παραπάνω αλλά με φαντασμαγορικές σκηνές μάχης και άπειρο χαμό να γίνεται ολόγυρα? Πρέπει να κάνεις θυσίες στο framerate.

Τέλος επειδή διαβάζω ότι συγκρίνετε God of War, Bayonetta, Ninja Gaiden, Devil May Cry, να πω ότι διαφορετικά πράγματα προσφέρει το κάθε παιχνίδι και ας ανήκουν όλα στο ίδιο είδος. Και το Need for Speed racing είναι... είναι το ίδιο όμως με το Gran Turismo και το Forza? Δεν νομίζω. Αυτό συμβαίνει κι εδώ.

1. Ποτε και που ειπα οτι το GoW3 εχει scripted συστημα μαχης? εγω μιλησα για τα πολλα scripted events που εχει το παιχνιδι δλδ σημεια που αλλαζουν απο gameplay σε cinematic και τουμπαλιν που πρεπει να περασεις με συγκεκρικενο τροπο χωρις να εχεις πολυ ελευθερια κινησεων/επιλογων...κατι σαν την πρωτη μιση ωρα του παιχνιδιου.

2. Εχω παιξει γυρω στις 3 ωρες - ειμαι λιγο πιο μετα το 3ο boss και μπορω να πω οτι το frame-rate ειναι αρκετα ενοχλητικο και επηρεαζει κ το θεμα χειρισμου -ειδικα οταν εισαι σε κλειστους χωρους που το παιχνιδι χτυπαει 60fps σε συνδιασμο με το καλυτερο ισως motion-blur που εχω δει ειναι τρομερα ομαλο κ αναδυκνειει στο μεγιστο τα πολυ καλα animations του Kratos αλλα οταν στα καπακια βγαινεις σε εξωτερικους χωρους με μεγαλυτερο draw-distance και το frame-rate πεφτει στο μισο η διαφορα ειναι αισθητη τοσο στην ομαλοτητα στην κινηση οσο κ στην ακριβεια στο χειρισμο που γινεται πιο "βαρυς" κ λιγοτερο ακριβης - ισως η καλυτερη λυση αν ηθελαν να κρατησουν ολο το eye candy (που οντως το παιχνιδι εχει εκπληκτικα γραφικα) θα ηταν να κλειδωναν το frame-rate στα 30fps, αυτο το ανεβοκατεβασμα ειναι ενοχλητικο ΙΜΟ.

3. Οπως ειπα κ νωριτερα εγω προσωπικα προτιμω τα ιαπωνικα παιχνιδια του ειδους για τους λογους που ειπα κ παραπανω, απλα ειπα την γνωμη μου για το franchise και στην ουσια τι το κραταει πισω απο το να ανταγωνιστει τα αλλα μεγαλα ονοματα του ειδους.

4. Tο παραδειγμα με τα racing games ειναι αρκετα καλο - εγω προσωπικα προτιμω τα arcade racing παιχνιδια απο τα simulation αλλα ποτε δεν θα πεταγομουνα κ θα ελεγα οτι τα NFS/Burnout εχουν τη διαρκεια στο χρονο ή το βαθος gameplay των Forza/GT...εν γνωση μου παιζω την πιο απλουστευμενη μορφη των racing παιχνιδιων και ποτε δεν θα το επαιζα εξυπνος σε καποιον που ασχολειται με FM3/GT4.

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έφτασε χθες η κόπια που παράγγειλα για τον ξάδερφο μου.

Το ίδιο ρηχό-μπεμπε gameplay με τα προηγούμενα 2 GOW, ωραία γραφικά, αλλά όχι καλύτερα απο του Uncharted 2, (το framerate πέφτει ΤΡΑΓΙΚΑ σε μερικά σημεία) το γνωστό πιασάρικο story, καλό soundtrack και lip-sync.

Εντάξει, αν παραβλέψουμε όλους τους γραφικούς που μιλάνε για έπος, αριστούργημα κτλ, είναι ενα πολύ καλό hack n' slash που όμως δεν πρόκειται να κρατήσει εναν hardcore gamer για πάνω απο μια εβδομάδα.

Θα έλεγα οτι δεν αξίζει αγορά, αν δεν είναι κάποιος fan. Μια ενοικίαση, είναι οκ.

Δημοσ.
Έφτασε χθες η κόπια που παράγγειλα για τον ξάδερφο μου.

Το ίδιο ρηχό-μπεμπε gameplay με τα προηγούμενα 2 GOW, ωραία γραφικά, αλλά όχι καλύτερα απο του Uncharted 2, (το framerate πέφτει ΤΡΑΓΙΚΑ σε μερικά σημεία) το γνωστό πιασάρικο story, καλό soundtrack και lip-sync.

Εντάξει, αν παραβλέψουμε όλους τους γραφικούς που μιλάνε για έπος, αριστούργημα κτλ, είναι ενα πολύ καλό hack n' slash που όμως δεν πρόκειται να κρατήσει εναν hardcore gamer για πάνω απο μια εβδομάδα.

Θα έλεγα οτι δεν αξίζει αγορά, αν δεν είναι κάποιος fan. Μια ενοικίαση, είναι οκ.

a typical xbox360 fan :lol:

Δημοσ.
a typical xbox360 fan :lol:

Τουλάχιστον εγώ έχω πρόσβαση σε PS3 και δοκιμάζω ολα του τα exclusives απο την day 1. Εσύ μάλλον δεν έχεις πίασει ποτέ 360 χειρηστήριο στα χέρια σου, γι' αυτο trollαρεις συνέχεια τα exclusives του xbox φυσικά χωρίς επιχειρήματα.

Δημοσ.
1. Ποτε και που ειπα οτι το GoW3 εχει scripted συστημα μαχης? εγω μιλησα για τα πολλα scripted events που εχει το παιχνιδι δλδ σημεια που αλλαζουν απο gameplay σε cinematic και τουμπαλιν που πρεπει να περασεις με συγκεκρικενο τροπο χωρις να εχεις πολυ ελευθερια κινησεων/επιλογων...κατι σαν την πρωτη μιση ωρα του παιχνιδιου.

2. Εχω παιξει γυρω στις 3 ωρες - ειμαι λιγο πιο μετα το 3ο boss και μπορω να πω οτι το frame-rate ειναι αρκετα ενοχλητικο και επηρεαζει κ το θεμα χειρισμου -ειδικα οταν εισαι σε κλειστους χωρους που το παιχνιδι χτυπαει 60fps σε συνδιασμο με το καλυτερο ισως motion-blur που εχω δει ειναι τρομερα ομαλο κ αναδυκνειει στο μεγιστο τα πολυ καλα animations του Kratos αλλα οταν στα καπακια βγαινεις σε εξωτερικους χωρους με μεγαλυτερο draw-distance και το frame-rate πεφτει στο μισο η διαφορα ειναι αισθητη τοσο στην ομαλοτητα στην κινηση οσο κ στην ακριβεια στο χειρισμο που γινεται πιο "βαρυς" κ λιγοτερο ακριβης - ισως η καλυτερη λυση αν ηθελαν να κρατησουν ολο το eye candy (που οντως το παιχνιδι εχει εκπληκτικα γραφικα) θα ηταν να κλειδωναν το frame-rate στα 30fps, αυτο το ανεβοκατεβασμα ειναι ενοχλητικο ΙΜΟ.

3. Οπως ειπα κ νωριτερα εγω προσωπικα προτιμω τα ιαπωνικα παιχνιδια του ειδους για τους λογους που ειπα κ παραπανω, απλα ειπα την γνωμη μου για το franchise και στην ουσια τι το κραταει πισω απο το να ανταγωνιστει τα αλλα μεγαλα ονοματα του ειδους.

4. Tο παραδειγμα με τα racing games ειναι αρκετα καλο - εγω προσωπικα προτιμω τα arcade racing παιχνιδια απο τα simulation αλλα ποτε δεν θα πεταγομουνα κ θα ελεγα οτι τα NFS/Burnout εχουν τη διαρκεια στο χρονο ή το βαθος gameplay των Forza/GT...εν γνωση μου παιζω την πιο απλουστευμενη μορφη των racing παιχνιδιων και ποτε δεν θα το επαιζα εξυπνος σε καποιον που ασχολειται με FM3/GT4.

Γραψτε κανενα σοβαρο επιχειρημα, εσεις οι xboxakides εχετε περασει πλεον τα ορια της γραφικοτητας

Ολα σχεδον τα παιχνδια τα παιζεις με 30 frames τωρα σε πειραζει αν απο τα 60 πεφτει που και που στα 30 :-(?

Δεν σε πειραζει ομως για τα super duper multi του xbox , που αν απο τα 30 πεφτουν πιο κατω :lol::lol::lol::lol::lol:

Tι να πω ελεος :X

Δημοσ.
Γραψτε κανενα σοβαρο επιχειρημα, εσεις οι xboxakides εχετε περασει πλεον τα ορια της γραφικοτητας

Ολα σχεδον τα παιχνδια τα παιζεις με 30 frames τωρα σε πειραζει αν απο τα 60 πεφτει που και που στα 30 :-(?

Δεν σε πειραζει ομως για τα super duper multi του xbox , που αν απο τα 30 πεφτουν πιο κατω :lol::lol::lol::lol::lol:

Οπως ειπα κ νωριτερα:

ισως η καλυτερη λυση αν ηθελαν να κρατησουν ολο το eye candy (που οντως το παιχνιδι εχει εκπληκτικα γραφικα) θα ηταν να κλειδωναν το frame-rate στα 30fps, αυτο το ανεβοκατεβασμα ειναι ενοχλητικο ΙΜΟ.

Να υποθεσω οτι εχεις παιξει το παιχνιδι κ εχεις γνωμη για το frame-rate ετσι? αλλα ειπαμε εσυ κρινεις τα παιχνιδια απο το gametrailers. :o

Δημοσ.
Οπως ειπα κ νωριτερα:

Να υποθεσω οτι εχεις παιξει το παιχνιδι κ εχεις γνωμη για το frame-rate ετσι? αλλα ειπαμε εσυ κρινεις τα παιχνιδια απο το gametrailers. :o

Το gametarilers στα games του ps3 , ως γνωστο με τον τροπο του ριχνει χαμηλοτερες βαθμολογιες απο οσο αξιζουν , το εχουμε δει πολλες φορες

ξερεις κανεναν playstationakia να μην εχει το god of war?

Δεν υπαρχει game που να μην εχει frame drop ,με τοσo χαμο στην οθονη η προσοχη μου παει αλλου και οχι στην ανεπαισθητη πτωση του frame rate σε καποιους ανοιχτους χωρους

H μαχη με τον αδη δεν σου εκανε εντυπωση , η οταν κυνηγας τον ερμη στο citabel , εχει τοσες θεαματικες σκηνες με ομαλατατη κινηση που ειναι οντως απιστευτο πως τα καταφεραν και εσυ ψαχνεις να βρεις με το μεγενθυτικο φακο που πεφτει το Frame και που οχι

Ετσι δεν παιζεις game , καντο και στα υπολοιπα παιχνιδια :lol:

Δημοσ.
εσυ ψαχνεις να βρεις με το μεγενθυτικο φακο που πεφτει το Frame και που οχι

Ετσι δεν παιζεις game , καντο και στα υπολοιπα παιχνιδια :lol:

Συγνώμη, αλλά όσο καιρό σε διαβάζω, αυτό δεν κάνεις και εσύ; :X

Δημοσ.
....

ξερεις κανεναν playstationakia να μην εχει το god of war?

....

Εγώ και ούτε πρόκειται να το αγοράσω... Μην τρελαθούμε κιόλας... Γραφικά ΟΚ αλλά το gameplay είναι για τα μπάζα. Το παιχνίδι σταθμός για τις κονσόλες αυτής της γενιάς και κράχτης για το PS3 είναι αυτή το στιγμή το Uncharted 2! Σε όλα τα επίπεδα!

Επισκέπτης
Δημοσ.
Εγώ και ούτε πρόκειται να το αγοράσω... Μην τρελαθούμε κιόλας... Γραφικά ΟΚ αλλά το gameplay είναι για τα μπάζα.

Το τραγικο βεβαια θα ειναι να τα πιστευετε αυτα που λετε.

Δημοσ.

Αυτα τα του τεχνικου τομεα και gameplay τα εγραψα απο την πρωτη στιγμη που επιασα στα χερια μου το GOW3.....Δυστηχως δεν ειναι θεμα χβοχ φανμποισμου αλλα η πικρη αληθεια....

Ειπαμε Uncharted 2 και Heavy Rain πολυ μπροστα απο το GOW.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειπαμε Uncharted 2 και Heavy Rain πολυ μπροστα απο το GOW.

Oχι δεν ειναι ανωτερα απο το GoW.Ειδικα αυτα του heavy Rain.Ειναι σημεια βεβαια του GoW3,οπου το U2 μπορει να δειχνει ανωτερο στον οπτικο τομεα,αλλα οι δυνατες στιγμες σε γραφικα του GoW3 ειναι ανωτερες και απο τα 2.

Δημοσ.
Τι εννοείς κολλάει;

μου λέγανε ότι μετά από κάτι μίνες δεν αναγνωρίζει τα games και δεν παίζει τπτ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...