Προς το περιεχόμενο

[offtopic] Εμπειρίες από ΕΛΔΥΚ

1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα από όλα, το να πάς στρατό είναι υποχρέωσή σου και καθήκον σου απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάς και μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να τους προστατεύσεις.

Φίλε δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο, αλλά εδώ στο Ελλάντα (λέγε με και Μπανανία) το μόνο που δε μαθαίνεις στο στρατό είναι να πολεμάς.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Φίλε δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο, αλλά εδώ στο Ελλάντα (λέγε με και Μπανανία) το μόνο που δε μαθαίνεις στο στρατό είναι να πολεμάς.

τους ειδα και στην κυπρο. κατεβαζουν εμας για να νοιωθουν ασφαλης και μας βριζουν και απο πανω. ασε μην ανοιξω το στομα μου.

Δημοσ.

Tί σχέση έχει η ποιότητα του στρατού με την αναγκαιότητα του στρατού?

Άλλο να θές καλύτερο στρατό και άλλο να μήν θές καθόλου.

Επειδή λοιπόν εσύ δεν έμαθες/δεν σου έμαθαν να πολεμάς, προτιμάς να μήν υπάρχει καθόλου στρατός?

τους ειδα και στην κυπρο. κατεβαζουν εμας για να νοιωθουν ασφαλης και μας βριζουν και απο πανω. ασε μην ανοιξω το στομα μου.

Οι προσωπικές σου εμπειρίες δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο. Αντίθετα, τέτοιες γενικεύσεις είναι το λιγότερο άστοχες.

Δημοσ.

Οι προσωπικές σου εμπειρίες δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο. Αντίθετα, τέτοιες γενικεύσεις είναι το λιγότερο άστοχες.

καλα λες και δεν τα ξερεις. πισω απο το δαχτυλο μας θα κρυβομαστε τωρα. και δεν ειναι προσωπικες αλλα συνολικες. αλλα αυτο ειναι μεγαλη συζητηση και εντελως εκτος θεματος.

Δημοσ.
καλα λες και δεν τα ξερεις. πισω απο το δαχτυλο μας θα κρυβομαστε τωρα. και δεν ειναι προσωπικες αλλα συνολικες. αλλα αυτο ειναι μεγαλη συζητηση και εντελως εκτος θεματος.

Aκόμα και αν μου έλεγες ότι ζείς στη Κύπρο χρόνια ολόκληρα και έβγαλες τα συμπεράσματα που έβγαλες και πάλι το ίδιο θα σου έλεγα. Ότι διαμόρφωσες άποψη βάσει προσωπικών σου εμπειριών και η άποψη αυτή δεν εκφράζει το σύνολο.

Για να μπώ στο θέμα του στρατού όμως, να σου επισημάνω ότι οι Καλαμαράδες(Έλληνες) στρατιώτες χαίρουν απίστευτης εκτίμησης τόσο από τους ανωτέρους όσο και από τους Κυπραίους φαντάρους.

Και αν υπάρχει ένας λόγος για να μας βρίζουν οι νεαροί Κυπραίοι είναι γιατί τα Ελλαδίτικα φανταράκια και οι Ελλαδίτες στο σύνολο, τους τρώνε τις γκόμενες, μιάς και οι Κυπραίες ορμάνε στους Καλαμαράδες όπως η μέλισσα στο μέλι.

Από κεί και πέρα, είναι στο ελληνικό αίμα να φαγονόμαστε μεταξύ μας.

Θεσσαλονικιότες-Αθηναίοι, Γαύροι-Βάζελοι, Δεξιοί-Αριστεροί. Άμα θές πρόσθεσε και Καλαμαράδες-Κυπραίοι(?).

Δημοσ.
Aκόμα και αν μου έλεγες ότι ζείς στη Κύπρο χρόνια ολόκληρα και έβγαλες τα συμπεράσματα που έβγαλες και πάλι το ίδιο θα σου έλεγα. Ότι διαμόρφωσες άποψη βάσει προσωπικών σου εμπειριών και η άποψη αυτή δεν εκφράζει το σύνολο.

Για να μπώ στο θέμα του στρατού όμως, να σου επισημάνω ότι οι Καλαμαράδες(Έλληνες) στρατιώτες χαίρουν απίστευτης εκτίμησης τόσο από τους ανωτέρους όσο και από τους Κυπραίους φαντάρους.

Και αν υπάρχει ένας λόγος για να μας βρίζουν οι νεαροί Κυπραίοι είναι γιατί τα Ελλαδίτικα φανταράκια και οι Ελλαδίτες στο σύνολο, τους τρώνε τις γκόμενες, μιάς και οι Κυπραίες ορμάνε στους Καλαμαράδες όπως η μέλισσα στο μέλι.

Από κεί και πέρα, είναι στο ελληνικό αίμα να φαγονόμαστε μεταξύ μας.

Θεσσαλονικιότες-Αθηναίοι, Γαύροι-Βάζελοι, Δεξιοί-Αριστεροί. Άμα θές πρόσθεσε και Καλαμαράδες-Κυπραίοι(?).

αρα το οτι καθε μερα το χομπι του ελληνικου στρατευματος ηταν να παιζει

ξυλο με του <<κουμπαρους>> ειναι τυχαιο ετσι. μηπως θελεις να σου θυμησω

για κατι τζιπακια που διαλυανε μαγαζια η για κατι πεσιματα 800 ατομων μεσα

στην πρωτευουσα σου? οσον αφορα την συμπεριφορα των αξιωματικων σας

και των στρατιωτων σας αστην καλυτερα , σε μεικτα στρατοπεδα ημουν

φαντασου οτι εγω προσωπικα κατεβασα χριστοπαναγιες σε κυπριο αξιωματικο

με εγραψε και οι δικοι μας την πεταξαν στα σκουπιδια την αναφορα. Για τοσο διχασμενο στρατοπεδο μιλαμε και ηταν το μεγαλυτερο. αστο

ειναι εντελως εκτος θεματος. για ποιο ελληνικο αιμα μιλας τα παιδια εκει λεγανε εμεις δεν ειμαστε ελληνες αλλα κυπριοι. δεν σου λεω οτι δεν φταιμε και εμεις γιατι

ειμαστε πολυ επιθετικοι αλλα η αντιμετωπιση ηταν Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Η-.

Δημοσ.

Επαληθεύεις ακριβώς αυτά που σου έγραψα πιό πρίν. Σχημάτισες λανθασμένη άποψη βάσει προσωπικών σου βιωμάτων.

Εγώ ήμουν ο μοναδικός Έλληνας μέσα σε ύλη Κυπριακή. Πέρασα ζάχαρη και ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου μέχρι τώρα, ενώ έκανα φιλίες που κρατάνε ακόμα και σήμερα.

Και ενώ με Κυπραίο δεν αντάλλαξα ούτε μιά άσχημη κουβέντα, με Έλληνα συμπατριώτη μου πλακωθήκαμε στο ξύλο, ενώ είχα σοβαρά προβλήματα με Έλληνα αξιωματικό κατά τη περίοδο της εκπαίδευσης.

Οπότε?

Οπότε φίλε μου, άσε τις προσωπικές σου εμπειρίες στην άκρη και μή σχηματίζεις τέτοιες ισοπεδωτικές απόψεις επειδή έτυχε να βρίσκεσαι σε μικτή ψαρωμένη μονάδα.

Δημοσ.
Επαληθεύεις ακριβώς αυτά που σου έγραψα πιό πρίν. Σχημάτισες λανθασμένη άποψη βάσει προσωπικών σου βιωμάτων.

Εγώ ήμουν ο μοναδικός Έλληνας μέσα σε ύλη Κυπριακή. Πέρασα ζάχαρη και ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου μέχρι τώρα, ενώ έκανα φιλίες που κρατάνε ακόμα και σήμερα.

Και ενώ με Κυπραίο δεν αντάλλαξα ούτε μιά άσχημη κουβέντα, με Έλληνα συμπατριώτη μου πλακωθήκαμε στο ξύλο, ενώ είχα σοβαρά προβλήματα με Έλληνα αξιωματικό κατά τη περίοδο της εκπαίδευσης.

Οπότε?

Οπότε φίλε μου, άσε τις προσωπικές σου εμπειρίες στην άκρη και μή σχηματίζεις τέτοιες ισοπεδωτικές απόψεις επειδή έτυχε να βρίσκεσαι σε μικτή ψαρωμένη μονάδα.

ωραια εστω οτι εγω επεσα στην περιπτωση. ειναι μια πραγματικοτητα η οχι? και

θελω να μου εξηγησεις αυτο το ψαρωμενη καλυτερα. αυτα που σου εγραψα

ειναι γεγονοτα οχι ιστοριες για αγριους. και γιατι να αφησω τις προσωπικες μου εμπειριες στην ακρη δεν το καταλαβα αυτο. δηλαδη ανηκουν στην σφαιρα της

φαντασιας αυτα?

Δημοσ.

Είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς με το να πείς σε ένα παλικάρι στην Ελλάδα "Φίλε πάνε στη τάδε μονάδα, θα τη περάσεις ζάχαρη. Εκεί ήμουνα εγώ" και να τύχει να πάει το παλικάρι εκεί και να ζήσει μία κόλαση.

Από μονάδα σε μονάδα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ακόμα και στην ίδια μονάδα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από σειρά σε σειρά.

Δυστυχώς έπεσες σε περίπτωση διότι όταν υπάρχουν μεικτές μονάδες δημιουργείται ανταγωνισμός μεταξύ Καλαμαράδων Κυπραίων. Αυτό όμως δεν ισχύει και στην έξω ζωή.

Στην εκπαίδευση (εγώ υπηρετησα στο Κυπριακό στρατό αλλά είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός), ήμουν σε Κυπριακη ταξιαρχία, η οποία όμως ήταν σχεδόν κολλητά με Ελληνική ταξιαρχία. Οι δύο ταξιαρχίες ανταγωνίζονταν συνεχώς η μία την άλλη για το ποιά είναι η καλύτερη.

Δεν φαντάζεσαι για τί αγγαρείες και τί εκπαίδευση έπαιξε εκεί πέρα. Παλιός και νέος δεν υπήρχαν. Εγώ, 30 ημερών φανταράκι να μαζεύω τσουκνίδες με γυμνά χέρια και δίπλα μου να υποφέρει τα ίδια φαντάρος 20 μηνών!

Εννοείται ότι δημιουργούταν κλίμα αντιζηλείας μεταξύ Καλαμαράδων-Κυπραίων.

Αλλά αυτό δεν είναι το σύνολο, ούτε περιγράφει την έξω ζωή.

Από κεί και πέρα, οι καυγάδες στη Κύπρο πολύ συχνά πέρνουν τεράστιες διαστάσεις και αυτό διότι η κοινωνία είναι μικρή. Στο ΚΕΝ που ήμουν να βλέπεις από τη μιά 50 Παφίτες και από την άλλη 50 Κοκκινοχωριάτες και να πέφτει το ξύλο της αρκούδας. Αποτέλεσμα: Να αναγκάζεται ο διοικητής να ζητάει ενισχύσεις από τη στρατονομία διπλανού στρατοπέδου για να τα βγάλουν πέρα.

Από κεί και πέρα όμως, οι Κυπραίοι είναι έξω καρδιά άνθρωποι και με το δίκιο τους μας αποκαλούν εμάς διπλοπρόσωπους. Και στην τελική, πέρασα τόσο ωραία το καιρό που ήμουν φαντάρος και μου άρεσε τόσο πολύ η ζωή εδώ πέρα που γι΄αυτό το λόγο και εγκαταστάθηκα μόνιμα εδώ....

Δημοσ.
Είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς με το να πείς σε ένα παλικάρι στην Ελλάδα "Φίλε πάνε στη τάδε μονάδα, θα τη περάσεις ζάχαρη. Εκεί ήμουνα εγώ" και να τύχει να πάει το παλικάρι εκεί και να ζήσει μία κόλαση.

Από μονάδα σε μονάδα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ακόμα και στην ίδια μονάδα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από σειρά σε σειρά.

Δυστυχώς έπεσες σε περίπτωση διότι όταν υπάρχουν μεικτές μονάδες δημιουργείται ανταγωνισμός μεταξύ Καλαμαράδων Κυπραίων. Αυτό όμως δεν ισχύει και στην έξω ζωή.

Στην εκπαίδευση (εγώ υπηρετησα στο Κυπριακό στρατό αλλά είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός), ήμουν σε Κυπριακη ταξιαρχία, η οποία όμως ήταν σχεδόν κολλητά με Ελληνική ταξιαρχία. Οι δύο ταξιαρχίες ανταγωνίζονταν συνεχώς η μία την άλλη για το ποιά είναι η καλύτερη.

Δεν φαντάζεσαι για τί αγγαρείες και τί εκπαίδευση έπαιξε εκεί πέρα. Παλιός και νέος δεν υπήρχαν. Εγώ, 30 ημερών φανταράκι να μαζεύω τσουκνίδες με γυμνά χέρια και δίπλα μου να υποφέρει τα ίδια φαντάρος 20 μηνών!

Εννοείται ότι δημιουργούταν κλίμα αντιζηλείας μεταξύ Καλαμαράδων-Κυπραίων.

Αλλά αυτό δεν είναι το σύνολο, ούτε περιγράφει την έξω ζωή.

Από κεί και πέρα, οι καυγάδες στη Κύπρο πολύ συχνά πέρνουν τεράστιες διαστάσεις και αυτό διότι η κοινωνία είναι μικρή. Στο ΚΕΝ που ήμουν να βλέπεις από τη μιά 50 Παφίτες και από την άλλη 50 Κοκκινοχωριάτες και να πέφτει το ξύλο της αρκούδας. Αποτέλεσμα: Να αναγκάζεται ο διοικητής να ζητάει ενισχύσεις από τη στρατονομία διπλανού στρατοπέδου για να τα βγάλουν πέρα.

Από κεί και πέρα όμως, οι Κυπραίοι είναι έξω καρδιά άνθρωποι και με το δίκιο τους μας αποκαλούν εμάς διπλοπρόσωπους. Και στην τελική, πέρασα τόσο ωραία το καιρό που ήμουν φαντάρος και μου άρεσε τόσο πολύ η ζωή εδώ πέρα που γι΄αυτό το λόγο και εγκαταστάθηκα μόνιμα εδώ....

μαλλον ειμασταν σε διαφορετικες χωρες. σου περιεργραψα και περιστατικα εξω στον δρομο. οσο για το εξω καρδια εμενα πιο πεθαμενοι και απο αγγλοι μου φανηκανε . τεσπα εσυ εγκατασταθηκες εκει εγω δεν πηγαινα ουτε δεμενος ξανα εκει και να σου πω την αληθεια δεν μου καιγετε καρφι για την μοιρα αυτου του νησιου. πηγα με καλη διαθεση εκει και με εκαναν να τους σιχαθω. οπως και να εχει δεν εχω να γραψω κατι αλλο για το θεμα γιατι εχουμε εντελως διαφορετικες παραστασεις. αυτα απο εμενα γιατι ειναι και κατι που δεν θελω να το θυμαμαι και ιδιαιτερα μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

Δημοσ.

Eσύ τη ξεκίνησες αυτή τη κουβέντα 1980. Η δικιά μου αναφορά στο Κυπριακό στρατό είχε τελείως διαφορετική πρόθεση εξ αρχής και δεν απευθυνόταν καν σε σένα.

Όσο για τις ιστορίες με 800 άτομα και τσιπάκια στη Λευκωσία, στείλε μου σε pm ημερομηνία και τόπο που έγινε, διότι μου ακούγεται εξαιρετικά υπερβολική και υλικό για Χολλιγουντιανή ταινία.

Από κεί και πέρα, το να χαρακτηρίζεις μιά ολόκληρη χώρα βάσει της ολιγόμηνης παραμονής σου σε στρατόπεδο είναι απλώς λυπηρό.

Ήρθαν τα φιλαράκια μου Κύπρο πέρσι το καλοκαίρι και μετράνε αντίστροφα τα ΣΚ μέχρι να ξαναρθούνε....

Αν έχεις όρεξη το καλοκαίρι, έλα καμιά βόλτα. Σου υπόσχομαι ότι θα αλλάξεις τελείως άποψη...

Δημοσ.
Eσύ τη ξεκίνησες αυτή τη κουβέντα 1980. Η δικιά μου αναφορά στο Κυπριακό στρατό είχε τελείως διαφορετική πρόθεση εξ αρχής και δεν απευθυνόταν καν σε σένα.

Όσο για τις ιστορίες με 800 άτομα και τσιπάκια στη Λευκωσία, στείλε μου σε pm ημερομηνία και τόπο που έγινε, διότι μου ακούγεται εξαιρετικά υπερβολική και υλικό για Χολλιγουντιανή ταινία.

Από κεί και πέρα, το να χαρακτηρίζεις μιά ολόκληρη χώρα βάσει της ολιγόμηνης παραμονής σου σε στρατόπεδο είναι απλώς λυπηρό.

Ήρθαν τα φιλαράκια μου Κύπρο πέρσι το καλοκαίρι και μετράνε αντίστροφα τα ΣΚ μέχρι να ξαναρθούνε....

Αν έχεις όρεξη το καλοκαίρι, έλα καμιά βόλτα. Σου υπόσχομαι ότι θα αλλάξεις τελείως άποψη...

ψαξε για εφημεριδες απο το 2001. νομιζω μερικες αναφεραν κατι. εγινε μαχη κανονικη τρια λεωφορεια ελληνες γεματα τα δυο τεθωρακισμενων το αλλο καταδρομεων με καμια 350αρια με 400 κυπριους. σπασμενες τζαμαριες τραυματιες στο νοσοκομειο και αγριο ξυλο. εγινε εξω απο ενα εμπορικο κοντα στο κεντρο τωρα πως λεγοταν θα σε γελασω απλα θυμαμαι που ειχε ενα μαγαζι που εκανε τατουαζ απο πανω.τα τζιπακια τα περναν και πεφταν επιτηδες στην λαρνακα μεσα σε κλαμπακια που τους ειχαν κανει ιστοριες οι ελληνες. ρωτα μεγαλυτερα ατομα σε ηλικια και θα στα πουν.

Δημοσ.

Να ρωτήσω άτομα μεγαλύτερης ηλικίας? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Πλάκα έχεις.

Άκου 1980, η όλη λογική σου είναι τελείως λανθασμένη και άδικη. Δεν με ενδιαφέρει να σε μεταπήσω για το οτιδήποτε, αλλά πρέπει να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους.

Επειδή λοιπόν, λέω εγώ τώρα, έκανα στρατό στο τάδε καλοχώρι της Ελλάδος και επειδή σε εκείνο το καλοχώρι πέρασα άσχημα, άρα αυτομάτως όλη η Ελλάδα είναι για το πουλί, έτσι?

Και επειδή οι στρατιώτες της συγκεκριμένης μονάδας του συγκεκριμένου καλοχωριού έμπλεξαν με ντόπιους, αυτομάτως όλη η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε 2 παρατάξεις: Τους καλοχωρίτες και τους φανταρό-φιλους.

Σωστός 1980? Σωστός νομίζω.... Τουλάχιστον έτσι μας τα περιγράφεις εσύ.

Ζώ εδώ από το 2003 και είμαι 28 χρονών. Έκανα το στρατό μου εδώ και πέρασα από μονάδες στη Λευκωσία, στη Λάρνακα, στο Κόρνο. 4 φορές το χρόνο πάω μέσα για ασκήσεις όπου υπάρχουν και άλλοι Καλαμαράδες σαν εμένα, μαζί με Κυπραίους. Κατά τα άλλα εργάζομαι και χαίρομαι το τόπο. Δεν υπάρχει μέρος, κλάμπ, ταβέρνα, παραλία που να μήν έχω πάει. Ούτως ή άλλως το νησί δεν είναι και τόσο μεγάλο.

Όχι μόνο ποτέ δεν εμπλάκησα σε καυγά με Κυπραίους, ούτε ποτέ είδα μπροστά μου καυγά, τόσο σε στρατόπεδο όσο και έξω από αυτό, πέραν μιάς και μοναδικής περίπτωσης, αλλά αυτή ήταν μεταξύ Κυπραίων . Και ουδέποτε στα χρόνια αυτά που ζώ εδώ δεν έγινε σκηνικό όμοιο με αυτό που περιγράφεις.

Ούτε καν στο ελάχιστο.

Οπότε, κράτα την ισοπεδωτική σου άποψη για τον εαυτό σου και μην προσβάλεις με τα λόγια σου έναν ολόκληρο τόπο, επειδή εσύ έχεις άσχημες αναμνήσεις από τη μονάδα σου.

Δημοσ.
Να ρωτήσω άτομα μεγαλύτερης ηλικίας? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Πλάκα έχεις.

Άκου 1980, η όλη λογική σου είναι τελείως λανθασμένη και άδικη. Δεν με ενδιαφέρει να σε μεταπήσω για το οτιδήποτε, αλλά πρέπει να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους.

Επειδή λοιπόν, λέω εγώ τώρα, έκανα στρατό στο τάδε καλοχώρι της Ελλάδος και επειδή σε εκείνο το καλοχώρι πέρασα άσχημα, άρα αυτομάτως όλη η Ελλάδα είναι για το πουλί, έτσι?

Και επειδή οι στρατιώτες της συγκεκριμένης μονάδας του συγκεκριμένου καλοχωριού έμπλεξαν με ντόπιους, αυτομάτως όλη η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε 2 παρατάξεις: Τους καλοχωρίτες και τους φανταρό-φιλους.

Σωστός 1980? Σωστός νομίζω.... Τουλάχιστον έτσι μας τα περιγράφεις εσύ.

Ζώ εδώ από το 2003 και είμαι 28 χρονών. Έκανα το στρατό μου εδώ και πέρασα από μονάδες στη Λευκωσία, στη Λάρνακα, στο Κόρνο. 4 φορές το χρόνο πάω μέσα για ασκήσεις όπου υπάρχουν και άλλοι Καλαμαράδες σαν εμένα, μαζί με Κυπραίους. Κατά τα άλλα εργάζομαι και χαίρομαι το τόπο. Δεν υπάρχει μέρος, κλάμπ, ταβέρνα, παραλία που να μήν έχω πάει. Ούτως ή άλλως το νησί δεν είναι και τόσο μεγάλο.

Όχι μόνο ποτέ δεν εμπλάκησα σε καυγά με Κυπραίους, ούτε ποτέ είδα μπροστά μου καυγά, τόσο σε στρατόπεδο όσο και έξω από αυτό, πέραν μιάς και μοναδικής περίπτωσης, αλλά αυτή ήταν μεταξύ Κυπραίων σε κλαμπ. Και ουδέποτε στα χρόνια αυτά που ζώ εδώ δεν έγινε σκηνικό όμοιο με αυτό που περιγράφεις.

Ούτε καν στο ελάχιστο.

Οπότε, κράτα την ισοπεδωτική σου άποψη για τον εαυτό σου και μην προσβάλεις με τα λόγια σου έναν ολόκληρο τόπο, επειδή εσύ έχεις άσχημες αναμνήσεις από τη μονάδα σου.

να σου πω πας καλα γιατι παιρνεις ειρωνικο υφακι? στο προηγουμενο μου ποστ

σου εγραψα τα περιστατικα. για χαλαρωσε λιγο και ασε τα χαχχαχαχαχ. δεν σου περιγραφω σου καταγραφω. και δεν ηταν κανενα κολοχωρι ηταν η πρωτευουσα αρα αντιπροσωπευτικο δειγμα. εδω τα λενε μονοι τους εσυ κολας. κυπριοι που εχω πετυχει εδω τα εχουν παραδεχτει αυτα. χαλαρωσε. γινετε να το κοψουμε εδω γιατι παιρνω αναποδες και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι, οχι με εσενα με αυτα που θυμαμαι.

Δημοσ.

Το ειρωνικό ύφος το πήρα για τα περι ηλικίας.

Από κεί και πέρα όμως, μου αναφέρεις ένα μεμονομένο περιστατικό, στο οποίο εμπλέκονται κλίκες. Κλίκες καλαμαράδων και κλίκες κυπραίων. Είναι σαν να μου λές ότι πλακώθηκαν Αρειανοί και Παοκτσίδες.

Όταν εσκεμμένα ή μή είσαι ενταγμένος σε κλίκα, είναι πολύ πιό εύκολο να συμβούν τέτοια πράγματα. Όπως το παράδειγμα που σου είπα με τους Παφίτες και τους Κοκκινοχωριάτες.

Άρα, επειδή σκοτώθηκαν στο ξύλο οι συγκεκριμένοι Παφίτες με τους συγκεκριμένους Κοκκινοχωριάτες, αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός της Κύπρου στο σύνολό του, είναι χωρισμένος στις δύο αυτές παρατάξεις.

Καταλαβαίνεις πόσο λάθος είναι η λογική σου?

Όλοι οι παρέες μου εδώ Κυπραίοι είναι. Τις προάλλες που πίναμε το καφέ μας σε καφέ- μπιλιαρδάδικο της Λάρνακας, είχαμε δίπλα μας μιά παρέα από Καλαμαρίστικα φανταράκια και οι καημένοι δεν νιώθαν καθόλου άνετα. Μέσα σε λίγη ώρα, τα πίναν μαζί μας και οι κοπέλες τους παρακαλούσαν να παίξουν και καλά μπιλιάρδο μαζί τους.

Τα παιδιά αυτά, όταν με το καλό επιστρέψουν Ελλάδα, θα έρθουν με τις καλύτερες των καλύτερων εντυπώσεις. Καταλαβαίνεις τί θέλω να πώ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...