Προς το περιεχόμενο

[offtopic] Εμπειρίες από ΕΛΔΥΚ

1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε 1980, μιλάς για το εμπορικό κέντρο City Plaza, το οποίο βρίσκεται στον κεντρικότερο/εμπορικότερο δρόμο της Λευκωσίας. Ήμουν φοιτητής στην Κύπρο, στην Λευκωσία, από το 1999 μέχρι το 2003 και αυτό που περιγράφεις δεν το άκουσα. Δεν λέω ότι δεν έγινε, αλλά αν έγινε πρέπει να έπεσε τρομερή συγκάλυψη διότι από τα ΜΜΕ δεν ακούστηκε τίποτα, αλλά ούτε κι εμείς μάθαμε κάτι.... Και πίστεψέ με, επειδή είχα συμφοιτήτριες που είχαν σχέσεις με ΕΛΔΥΚάριους, μαθαίναμε πολλά πράγματα... ;)

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Φίλε 1980, μιλάς για το εμπορικό κέντρο City Plaza, το οποίο βρίσκεται στον κεντρικότερο/εμπορικότερο δρόμο της Λευκωσίας. Ήμουν φοιτητής στην Κύπρο, στην Λευκωσία, από το 1999 μέχρι το 2003 και αυτό που περιγράφεις δεν το άκουσα. Δεν λέω ότι δεν έγινε, αλλά αν έγινε πρέπει να έπεσε τρομερή συγκάλυψη διότι από τα ΜΜΕ δεν ακούστηκε τίποτα, αλλά ούτε κι εμείς μάθαμε κάτι.... Και πίστεψέ με, επειδή είχα συμφοιτήτριες που είχαν σχέσεις με ΕΛΔΥΚάριους, μαθαίναμε πολλά πράγματα... ;)

δεν ηταν το πλαζα το πλαζα το θυμαμαι ενα πιο μικρο. τωρα αμα θεωρεις οτι λεω

ψεματα δεν μπορω να σου αποδειξω το αντιθετο. απλα ειπα για της εφημεριδες οτι εγραφαν κατι γιατι στην πρωινη αναφορα εγινε χοντρο θεμα. συγκαληψη λογικο ειναι να πεσει γιατι ητανε πολυ χοντρο το σκηνικο. αλλο που δεν θελουν οι τουρκοι για να παρουν αερα σου λεει αυτοι σφαζονται μεταξυ τους. πανθηρα καταλαβαινω τι θελεις να πεις αλλα εγω τα βιωσα αυτα στο πετσι μου και λογικο ειναι να νοιωθω ετσι αν με καταλαβαινεις και εσυ. και δεν αμφισβητω τα περιστατικα που περιεγραψεις με τις κοπελες δεν επαιζε προβλημα φιλικες ηταν τα αγορακια ηταν που τους ετρωγε να τις μαζευουν.

Δημοσ.

Καπου χαθηκε το δικο μου ποστ πριν το σπλιτ, μαλλον καποιοι δεν καταλαβαν το χιουμορ μου.Δεν ειναι λιγοι αυτοι που μοιραζονται την αποψη του 1980 για του Κυπριους γενικα και δεν βλεπω τον λογο να την κρατησει για τον εαυτο του.Η συντριπτικη πλειοψηφεια απ'αυτους που εχω γνωρισει στην Ελλαδα ( καμια εικοσαρια ), εκτος στρατευματος παντα, ηταν εξαιρετικα αφιλοι ανθρωποι , παντα λειτουργουσαν σε κλικες.Τα ιδια εχω ακουσει και απο τους περισσοτερους φιλους μου.Ακομη και οι ελαχιστοι 'φυσιολογικοι' τους οποιους γνωρισα κα μπορεσα να κανω παρεα, ειτε λογω ιδεολογιας ειτε επειδη με τον χρονο εχουν προσαρμοστει στην δικια μας νοοτροπια, διακριτικα συμφωνουνε με τους υπολοιπους και παραδεχονται οτι το βρισκουν πλεον δυσκολο να κανουν παρεα με αλλους Κυπριους.Απο τα μεχρι τωρα βιωματα μου πανθερ ανηκεις σε μια ισχνη μειοψηφεια Ελλαδιτων που θα αντεχαν να μεινουν εκει κατω, μπορει να ειμαι λαθος σε αυτο αλλα δεν θα μπορεσεις να το βγαλεις ευκολα απ'το μυαλο μου.

Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω 1980, ίσως στη θέση σου να έλεγα ακριβώς τα ίδια...

Neurotic_Fest τί να σου πώ. ποτέ δεν είχα πρόβλημα να κάνω παρέες και φιλίες με Κυπραίους, ποτέ δεν μάλωσα με κανέναν και ποτέ δεν είχα πρόβλημα να βρώ κοπέλα.

Το αντίθετο μάλιστα και γι'αυτό και άφησα οικογένεια και φίλους στη Σαλόνικα και έκατσα εδώ.

Το θέμα είναι ότι και οι Θεσσαλονικιότες φίλοι μου που έρχονται εδώ και βγαίνουν έξω και γνωρίζουν τις παρέες μου και το κόσμο γενικότερα, επιστρέφουν Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το θέμα με τους Κυπραίους φοιτητές το γνωρίζω. Κάνουν εύκολα κλίκες μεταξύ τους και δεν ανοίγονται πολύ πολύ.

Για τις Κυπραίες φοιτήτριες όμως..........άλλη ιστορία.......

Δημοσ.

ρε παιδια εγω το ξαναλεω αν και παντου στην ελλαδα ακουγα τα χειροτερα για τους κυπριους πηγα με καλη διαθεση. και γυρισα με οργη γιαυτη τη χωρα γιατι η χωρα μου με εστειλε εκει για να νοιωθουν πιο ασφαλης και μου φερθηκαν ετσι και εγω αναγκαστικα τους το ανταπεδωσα χωρις να μου αρεσει καθολου ολο αυτο το κλιμα και η βια, εισαι που εισαι μακρια απο την χωρα σου να γινονται και τετια σκηνικα καθε μερα δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Δημοσ.
δεν ηταν το πλαζα το πλαζα το θυμαμαι ενα πιο μικρο. τωρα αμα θεωρεις οτι λεω ψεματα δεν μπορω να σου αποδειξω το αντιθετο.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν λέω ότι δεν έγινε, άρα δεν θεωρώ ότι λες ψέματα κι άρα δεν έχεις κάτι να μου αποδείξεις! Απλά, έχω το δικαίωμα να αμφιβάλλω και αυτό κάνω!

Όπως και να έχει, ό,τι έγινε έγινε. Θα συμφωνήσω με τον Panther στο ότι δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ένα λαό από 5-10-100 εκπροσώπους που συνάντησες και είχες μια θετική ή αρνητική εμπειρία μαζί τους. Αλλά, από την άλλη, έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις την άποψή σου.

Ο Neurotic_Fest μίλησε για κλίκες. Φίλε, θα σου πω ένα πράγμα: Η κλίκα είναι στο αίμα όλων μας. Το διέκρινα όταν σπούδαζα Κύπρο, το διέκρινα και στην Αγγλία. Όταν ο Έλληνας απομακρύνεται από την χώρα του κάνει κλίκες - με, στην πλειοψηφία τους, μη θετικά αποτελέσματα. Στην Κύπρο είμασταν 150 άτομα σε σύνολο 3000 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο και μας έβλεπες απομονωμένους αυτοβούλως από τους Κύπριους συμφοιτητές μας! Είχαμε χωριστεί και με μεταξύ μας σε κλίκες και αντί να προσπαθούμε να περάσουμε καλά τα 4-5 χρόνια που είμασταν κάτω, κοιτάζαμε πώς να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου....Άσε σου λέω, τραγικά πράγματα.... Στην Κύπρο την πάτησα με τέτοιες ηλίθιες συμπεριφορές, στην Αγγλία τις απέφυγα και πέρασα τέλεια!

Είμαι offtopic, το ξέρω, αλλά κάποια πράγματα ήθελα να τα πω για να δείτε και την άλλη πλευρά.

Στο θέμα των εμπειριών από ΕΛΔΥΚ, έχω φίλους που επαναπατρίστηκαν σήμερα μετά από σχεδόν 8 μήνες θητεία στη Κύπρο. Τα συναισθήματα ανάμικτα, οι εμπειρίες επίσης. Το σίγουρο είναι ότι πάνε πίσω και κοιτάνε τον 1 μήνα πλην κάτι μερες που τους μένει για να απολυθούν και ήδη κάνουν σχέδια για το καλοκαίρι!

Δημοσ.

Στη σχολή μου με όσους Κύπριους κρατάνε την κωλοπροφορά τους τους σταμπάρω.Γιατί υπάρχουν και Κύπριοι οι οποίοι μιλάνε την αθηναική διάλεκτο και μεταξύ τους.Τώρα όσο αναφορά την εΛΔΥΚ δεν κατάλαβα τι τους έχουνε τους 950 , να σταματηουν τους 12000 Τούρκους;Πλακα μας κάνουν;

Εγώ ήμουν ο μοναδικός Έλληνας μέσα σε ύλη Κυπριακή. Πέρασα ζάχαρη και ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου

Συγγνώμη η καλύτερη περίοδος της ζωής σου ήταν ο στρατός;:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: Ε τι διαβάζω εδώ πέρα

Δημοσ.

Οι Τούρκοι δεν είναι 12000. Είναι επισήμως 40000, ενώ το πραγματικό νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο.

Η κωλοπροφορά των Κυπραίων??? Δεν το ήξερα ότι είναι τόσο εύκολο κάποιος να αλλάξει τη προφορά του. Γιατί δεν δοκιμάζεις εσύ να μιλήσεις κυπριακά, αφού το θεωρείς τόσο εύκολο να αλλάζει κάποιος τη προφορά του.

Δεν είναι το ίδιο εύκολο για κάθε Κυπραίο, Κρητικό, Ροδίτη και πάει λέγοντας να αλλάξει τη προφορά του επειδή εσύ δυσανασχετείς.

Ε ρε τι διαβάζουμε εδώ πέρα.....

Δημοσ.
Στη σχολή μου με όσους Κύπριους κρατάνε την κωλοπροφορά τους τους σταμπάρω.Γιατί υπάρχουν και Κύπριοι οι οποίοι μιλάνε την αθηναική διάλεκτο και μεταξύ τους.

Δεν ήξερα ότι πρέπει να αποποποιούνται την ατομικότητα και ένα από τα χαρακτηριστικά της καταγωγής τους για να μην τους σταμπάρεις εσύ!!! Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική σου, ο Αθηναίος που πάει Πάτρα για σπουδές πρέπει να αφομοιώσει την Πατρινή διάλεκτο και να υιοθετήσει την Πατρινή προφορά και να μην μιλάει με την Αθηναϊκή κωλοπροφορά, αλλιώς θα τον σταμπάρουν κάτι τύποι σαν εσένα. Το ίδιο και για τον Θεσσαλονικιό που πήγε Κρήτη για σπουδές, πρέπει να Κρητικοποιηθεί αμέσως υπό τον φόβο της κουμπούρας!!!

Τι να πω...... Ε, ρε τι διαβάζω εδώ πέρα !!!

Υ.Γ.: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Δεν έχω τίποτα εναντίον των δύο περιοχών που ανέφερα στο παράδειγμά μου, η επιλογή ήταν αυθόρμητη και τυχαία. Αν κάποιος ενοχληθεί, με ενημερώνει και αλλάζω το post.

Δημοσ.
Tί σχέση έχει η ποιότητα του στρατού με την αναγκαιότητα του στρατού?

Άλλο να θές καλύτερο στρατό και άλλο να μήν θές καθόλου.

Πολύ μεγάλη. Γιατί στη μία περίπτωση μιλάς για στρατό, δηλαδή για πειθαρχία, ορθή προετοιμασία, αντικειμενικότητα, αμεροληψία και παιδεία, ενώ στην άλλη περίπτωση μιλάς για περιοδεύων τσίρκο όπου βασιλεύει το βύσμα, η λούφα και ο ωχαδελφισμός.

Δημοσ.

Δεν εξήγησες όμως τί σχέση έχει η ποιότητα του στρατού με την αναγκαιότητα ύπαρξης του στρατού.

Η ανάγκη για ποιοτικό στρατό πηγάζει πρώτα από την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτού του στρατού.

Αν ο στρατός δεν είναι ποιοτικός, δεν τον καταργείς. Προσπαθείς να τον αναβαθμίσεις.

Εκτός και αν δεν υπάρχει πλέον ανάγκη ύπαρξης του στρατού, οπότε τον καταργείς.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τη χώρα μας.

Δημοσ.

Εκεί πρσπαθώ να καταλήξω. Ότι αν ο στρατός δεν είναι ποιοτικός τότε δε μιλάμε για στρατό αλλά για περιοδεύων θίασο. Αν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης στρατού τότε θα υπάρχει και στρατός αν όχι τότε θα υπάρχει περιοδεύων θίασος.

Δημοσ.

Όχι, εδώ κάνεις λάθος.

Η υποβάθμιση του στρατού έχει συνήθως να κάνει με εσωτερικά προβλήματα του κράτους και όχι με το βαθμό επικινδυνότητας για πόλεμο από άλλα κράτη.

Δημοσ.

κατα το πλειστον ναι αλλα εγω δεν νομιζω να ειχα ποτε την ευκαιρια να οδηγησω αρμα σε εθνικη οδο της κυπρου απο τις 2 το βραδυ μεχρι τα ξημερωτα (μεταφορα ιλης αρματων) ουτε να τελικιασω το αρμα μεσα σε ενα δασος τραβοντας χειροφρενα στις στροφες , ουτε βολες με το αρμα θα εριχνα ουτε ασκηση με ελικοπτερα γυρω μου θα κατεβαινα , γενικα εμπειριες που δεν θα ειχα την δυνατοτητα να ζησω αν δεν μου καθοταν η <<στραβη>> να με στειλουν εκει. τα αρνητικα ηταν βεβεα πολυ περισοτερα γιατι γενικα ολος ο εξοπλισμος ειναι προβληματικος και δυο φορες πηγε να με παρει ο πυργος παραμαζωμα γιατι δεν λειτουργουσε η ενδοεπικοινωνια ποτε και τραβαγα μοχλους για να πεσει κατω το καθισμα ωστε να μην με στειλουν στα δυο σπιτι οποτε το μονο αρνητικο για μενα ειναι οτι ειναι επικινδυνος γιατι οι υπευθυνοι ειναι εντελως ανευθυνοι και δεν υπολογιζουν την ζωη σου οποτε ειναι ρισκο..

Aνακάλυψα στο προηγούμενο τόπικ αυτό το πόστ σου και η πρόταση που μαύρισα μου ξυπνάει πανομοιότυπες αναμνήσεις.

Τί άρματος οδηγός ήσουν? Μή μου πείς Κάσκαβελ......

Δημοσ.

ενα αμερικανικο μεγαλο αντιστοιχης κατηγοριας με ενα leopard. μ48α νομιζω λεγοταν. ουτε που θυμαμαι πανε 6 χρονια και.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...