panther_512 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μ48, σωστά το είπες. Ακόμα τα έχουν. Πού ήσουν? Αθαλάσσα Λευκωσία?
1980 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μ48, σωστά το είπες. Ακόμα τα έχουν. Πού ήσουν? Αθαλάσσα Λευκωσία? εξω απο την λευκωσια αλλα πολυ κοντα φαντασου κανα 15 λεπτο με το λεωφορειο. προσπαθω να θυμηθω πως λεγοταν το στρατοπεδο και το μερος αλλα εχει κολησει το μυαλο μου. παντως ημουν στην 5η εμα που ηταν στην λαρνακα και μεταφερθηκε στην λευκωσια.
panther_512 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 5η ΕΜΑ??? Mαθιάτη ήσουν. Πολύ κοντά στη Λευκωσία και σχετικά κοντά στη Λάρνακα. Τώρα λένε ότι είναι χημείο η κατάσταση εκεί και ΕΛΔΥΚ-άριοι και Κυπραίοι τα πάνε μέλι-γάλα. Το Μ48 όλα τα λεφτά άρμα. Είχαμε πάει Μαθιάτη και μας τα έκαναν επείδηξη. Ειδικά τα Μ48-Molf, τα οποία είναι τελείως ξηλωμένα από μέσα και περάσαν εξοπλησμό Leopard. 30 εκατοστά ενεργή θωράκιση φίλε μου από ομογενή χυτοσίδηρο. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μακάρι να οδηγούσα ένα τέτοιο... Τα βλέπαμε και μας έτρεχαν τα σάλια. Εγώ οδηγός Κάσκαβελ. Το Μ48 φαντάζει γίγαντας μπροστά στο δικό μου άρμα.....
1980 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 5η ΕΜΑ??? Mαθιάτη ήσουν. Πολύ κοντά στη Λευκωσία και σχετικά κοντά στη Λάρνακα. Τώρα λένε ότι είναι χημείο η κατάσταση εκεί και ΕΛΔΥΚ-άριοι και Κυπραίοι τα πάνε μέλι-γάλα. Το Μ48 όλα τα λεφτά άρμα. Είχαμε πάει Μαθιάτη και μας τα έκαναν επείδηξη. Ειδικά τα Μ48-Molf, τα οποία είναι τελείως ξηλωμένα από μέσα και περάσαν εξοπλησμό Leopard. 30 εκατοστά ενεργή θωράκιση φίλε μου από ομογενή χυτοσίδηρο. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μακάρι να οδηγούσα ένα τέτοιο... Τα βλέπαμε και μας έτρεχαν τα σάλια. Εγώ οδηγός Κάσκαβελ. Το Μ48 φαντάζει γίγαντας μπροστά στο δικό μου άρμα..... σε εντυπωσιασε αυτο το αρμα? στην εποχη του μπορει να μετραγε αλλα τωρα ειναι χαρβαλο εντελως . μπραβο μαθιατη. δεν ειχα μολφ αλφα ειχα. οτι δεν καταλαβαινει δεν καταλαβαινει. κανει και μαγκιες τραβας χειροφρενα , αλλα παιζει να βγει η ερπυστρια και να ακουσεις τα καντηλια της ζωης σου πετας καπνογονα για μαγκιες και στις βολες ειναι αρκετα καλο. οτι ειναι μεγαλο ειναι φαντασου στην εθνικη οι βλακες δεν ειχαν κοψει την κυκλοφορια αποτελεσματικα και ξαφνικα βλεπω ενα πουντο με μια κοπελιτσα μεσα τις κοπηκε η χολη βγηκα για λιγο εκτος σχηματισμου για να κανει ακρη γιατι φοβηθηκε η καημενη.
panther_512 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Ακόμα καλά είναι ρε συ. Εντάξει, έχουν τις φθορές τους αλλά για νησί τα Μ48 είναι ότι καλύτερο γιατί είναι πολύ ψηλά. Τουλάχιστον μπαίνεις μέσα τους και νιώθεις ασφαλής με όλο αυτό το χυτοσίδηρο γύρω σου. Ακόμα και αντιαρματική να φάνε, πρέπει να την ξαναφάνε και 2η φορά στο ίδιο σημείο για να γίνει πραγματική ζημιά. Το δικό μου είναι Κυπριακή πατέντα και είναι με τροχούς που υποτίθεται και σφαίρα να φάν δεν ξεφουσκώνουν. Φυσικά πυρ εν κινήση ούτε για συζήτηση. Ο άξονας θα γίνει κομματάκια. Και θωράκιση, πρόσεξε παρακαλώ, 1.5 εκατοστό για τον οδηγό και 0.8 για πυροβολητή και αρχηγό. Τουλάχιστον είναι γρήγορο και το οδήγημά του είναι ίδιο με μεγάλου φορτηγού.
1980 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 και το μ48 αμα την φαει στην ερπυστρια καληνυχτα ζωη. μετα ο οδηγος ειναι αχρηστος αλλα τουλαχιστον ο πυργος συνεχιζει να πυροβολει κανονικα. ναι εινα γκαζιαρικο εχει τρελα αλογα πανω.
Silok Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Eσύ τη ξεκίνησες αυτή τη κουβέντα 1980. Η δικιά μου αναφορά στο Κυπριακό στρατό είχε τελείως διαφορετική πρόθεση εξ αρχής και δεν απευθυνόταν καν σε σένα. Όσο για τις ιστορίες με 800 άτομα και τσιπάκια στη Λευκωσία, στείλε μου σε pm ημερομηνία και τόπο που έγινε, διότι μου ακούγεται εξαιρετικά υπερβολική και υλικό για Χολλιγουντιανή ταινία. Από κεί και πέρα, το να χαρακτηρίζεις μιά ολόκληρη χώρα βάσει της ολιγόμηνης παραμονής σου σε στρατόπεδο είναι απλώς λυπηρό. Ήρθαν τα φιλαράκια μου Κύπρο πέρσι το καλοκαίρι και μετράνε αντίστροφα τα ΣΚ μέχρι να ξαναρθούνε.... Αν έχεις όρεξη το καλοκαίρι, έλα καμιά βόλτα. Σου υπόσχομαι ότι θα αλλάξεις τελείως άποψη... ΕΛ.ΔΥ.Κ. 91Ε' ΕΣΟ Αυτές οι ιστορίες φίλε μου δυστυχώς υπάρχουν και είναι πραγματικότητα.Και κάτι σημαντικό όσο αφορά την συμπεριφορά των κουμπάρων.ΑΛΛΟ ΟΠΛΙΤΗΣ,ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΗΣ.Το ότι δεν μας γουστάρουν σαν λαό αυτό το νιώσαμε στο πετσί μας 1000 Ελδυκάριοι.Όσο αφορά το δικό τους το στρατό=ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ.Εμείς τρέχαμε από το πρωί ως το βράδυ και οι εθνοφουροί ρεεεεκλα.Υπόψιν μιλάω για το 91-92 γιατί απ ότι ακούω τώρα κι εμείς χύμα είμαστε.Θεωρούν τους εαυτούς τους πιό Ελληνες από εμάς τους Ελλαδίτες όπως μας λένε.Τότε γιατί όταν σηκώνουν το τηλέφωνο λένε HELLO κι όχι ΕΛΑ?Μας θεωρούν υπεύθηνους γιατί εξαιτίας μας έγινε η εισβολή βλ.χουντα.Χέστηκα ρε εγώ τότε ήμουν 3 χρονών τι φταίω;Κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο.Έξω καρδιά άνθρωποι με Αγγλική νοοτροπία;Εδώ γελάμε.Οι μόνοι που μας φέρθηκαν με ζεστασιά ήταν οι μαγαζάτορες επειδή μας έβλεπαν σαν πεντόλιρα.Και ναι θα χαρακτηρίσω μία χώρα από την 12μηνη παραμονή μου εκεί γιατί αυτό το πρόσωπο μου έδειξε.Δηλαδή πόσο ήθελε για να μου δείξει το άλλο;30;Και να σκεφτείς ότι είχα σχέση και με μία Κύπρια και το μόνο που έκανε ήταν να μου κοπανάει συνέχεια το πόσο πιο Έλληνες είναι από εμάς και ότι αυτοί΄μιλάνε τα σωστά Ελληνικά κι όχι εμείς επειδή στην διάλεκτο τους χρησιμοποιούν και αρχαία Ελληνικά.Έχω πάει και διακοπές εκεί.Σιγά το ξεφάντωμα.Ξενέρα του κερατά.Τσατίζομαι όταν κάποιος ζεί μακριά από την μπανανία μας να θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο Έλληνα από εμένα.Ας έρθει εδώ για καμιά 10 χρονάκια να φάει τα σκατά που μας σερβίρουν στη μάπα και τότε ας μου πει ότι θέλει.Εγώ υπηρέτησα (που είμαι λιγότερο Έλληνας)2500 χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι μου.Αυτοί σε δυσμενή μετάθεση είναι 2 ώρες μακρυά από την μαμάκα τους.Και όσο αφορά τα τζιπάκια και τα STAYER οι παλιοί θα θυμούνται κάτι ματωμένα βράδυα στον Τύμβο της Μακεδονίτισας.Ξέρεις τι θα πει εκει που πινεις τον καφέ σου ύσηχα κι ωραία να σου την πέφτουν μέχρι και τα γκαρσόνια;Ή εκεί που παίζεις μπιλιάρδο στο underground στην Λευκωσία να έρχεται ο κουμπάρος και να βάζει την μάρκα κάτω από την σπόντα προκλητικά λέγοντας ότι αυτοί θα παίξουν μετά;Φιλικότατη συμπεριφορά.Κι έτσι ανταλλάσαμε συχνά πυκνά απόψεις περί ανατομίας και περίθαλψης.
1980 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 ΕΛ.ΔΥ.Κ. 91Ε' ΕΣΟΑυτές οι ιστορίες φίλε μου δυστυχώς υπάρχουν και είναι πραγματικότητα.Και κάτι σημαντικό όσο αφορά την συμπεριφορά των κουμπάρων.ΑΛΛΟ ΟΠΛΙΤΗΣ,ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΗΣ.Το ότι δεν μας γουστάρουν σαν λαό αυτό το νιώσαμε στο πετσί μας 1000 Ελδυκάριοι.Όσο αφορά το δικό τους το στρατό=ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ.Εμείς τρέχαμε από το πρωί ως το βράδυ και οι εθνοφουροί ρεεεεκλα.Υπόψιν μιλάω για το 91-92 γιατί απ ότι ακούω τώρα κι εμείς χύμα είμαστε.Θεωρούν τους εαυτούς τους πιό Ελληνες από εμάς τους Ελλαδίτες όπως μας λένε.Τότε γιατί όταν σηκώνουν το τηλέφωνο λένε HELLO κι όχι ΕΛΑ?Μας θεωρούν υπεύθηνους γιατί εξαιτίας μας έγινε η εισβολή βλ.χουντα.Χέστηκα ρε εγώ τότε ήμουν 3 χρονών τι φταίω;Κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο.Έξω καρδιά άνθρωποι με Αγγλική νοοτροπία;Εδώ γελάμε.Οι μόνοι που μας φέρθηκαν με ζεστασιά ήταν οι μαγαζάτορες επειδή μας έβλεπαν σαν πεντόλιρα.Και ναι θα χαρακτηρίσω μία χώρα από την 12μηνη παραμονή μου εκεί γιατί αυτό το πρόσωπο μου έδειξε.Δηλαδή πόσο ήθελε για να μου δείξει το άλλο;30;Και να σκεφτείς ότι είχα σχέση και με μία Κύπρια και το μόνο που έκανε ήταν να μου κοπανάει συνέχεια το πόσο πιο Έλληνες είναι από εμάς και ότι αυτοί΄μιλάνε τα σωστά Ελληνικά κι όχι εμείς επειδή στην διάλεκτο τους χρησιμοποιούν και αρχαία Ελληνικά.Έχω πάει και διακοπές εκεί.Σιγά το ξεφάντωμα.Ξενέρα του κερατά.Τσατίζομαι όταν κάποιος ζεί μακριά από την μπανανία μας να θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο Έλληνα από εμένα.Ας έρθει εδώ για καμιά 10 χρονάκια να φάει τα σκατά που μας σερβίρουν στη μάπα και τότε ας μου πει ότι θέλει.Εγώ υπηρέτησα (που είμαι λιγότερο Έλληνας)2500 χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι μου.Αυτοί σε δυσμενή μετάθεση είναι 2 ώρες μακρυά από την μαμάκα τους.Και όσο αφορά τα τζιπάκια και τα STAYER οι παλιοί θα θυμούνται κάτι ματωμένα βράδυα στον Τύμβο της Μακεδονίτισας.Ξέρεις τι θα πει εκει που πινεις τον καφέ σου ύσηχα κι ωραία να σου την πέφτουν μέχρι και τα γκαρσόνια;Ή εκεί που παίζεις μπιλιάρδο στο underground στην Λευκωσία να έρχεται ο κουμπάρος και να βάζει την μάρκα κάτω από την σπόντα προκλητικά λέγοντας ότι αυτοί θα παίξουν μετά;Φιλικότατη συμπεριφορά.Κι έτσι ανταλλάσαμε συχνά πυκνά απόψεις περί ανατομίας και περίθαλψης. δευτερος με παρομοιες εμπειριες. θα εμφανιστει και τριτος αν υπαρχει μεσα στο ινσομνια. το παιδι ηταν 91 εσο εγω 263 και οι ομοιοτητες πασιφανεις. ειδικα αυτο το hello και την μπριζολα που την ελεγαν steak δεν θα τα ξεχασω ποτε.
Neurotic_Fest Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Έχω πάει και διακοπές εκεί.Σιγά το ξεφάντωμα.Ξενέρα του κερατά. Ε οχι και ξενερα για διακοπες, Παφο πηγες (edit: ή Αγια Ναπα αν θες και πιο extreme καταστασεις ) ; Γιατι αν πηγες και τα λες αυτα μαλλον εισαι μακρια απ'τον μεσο ορο.
panther_512 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Silok, μου αναφέρεις γεγονότα από το 91-92. Καμία απολύτως σχέση με τώρα. Μα τελείως καμία, τόσο για μέσα στο στρατό όσο και έξω. Παραθέτω: Γεια σας και απο μενα. Καταταχτηκα στον στρατο πριν 2 μηνες και ας ειμε 17,5 χρονων. Αν και δηλωσα φρουρα προτιμισης Παφο με στειλανε Μαθιατη στο 45ΤΔΒ. Στο ταγμα μου υπαρχουν πολλοι ελδυκαριοι και απο οτι μου ειπανε θα υπηρετησουν Κυπρο 11 μηνες και μετα θα πανε Ελλαδα να υπηρετησουν για 1 μηνα σε οποιο στρατοπεδο επιθυμουν(οι περισσοτεροι βεβαια παιρνουν ολη την αδεια που τους εμεινε και υπηρετουν βασικα μονο τους 11 μηνες στην Κυπρο) Σε συζητησεις που εκανα με 4-5 Ελδυκαριους που κοιμομαστε μαζι στον ιδιο θαλαμο μου ειπανε πως ολα ειναι πληρωμενα αλλα το μονο τους μειονεκτημα ειναι οτι οταν τους βγαζουν διανυκτερευση τις περισσοτερες φορες μενουν μεσα στο στρατοπεδο για το λογο οτι δεν εχουν που να κοιμηθουν την νυχτα. Επισης παρατηρησα οτι οι περισσοτεροι που ερχονται απο την Ελλαδα δεν εχουν την ηλικια με τους νεοσυλλεκτους απο Κυπρο. Στο Μαθιατη υπαρχουν δυο στρατοπεδα. Εγω βρισκομαι στο πιο χαλαρο. Απεντατι απο το δικο μου ομως ειναι η 5η ΕΜΑ τεθωρακισμενη μοναδα των ΕΛΔΥΚ(τα μαυρα μπερε, οσοι υπηρετησανε ξερουν) οπου ειναι ολοι των ΕΛΔΥΚ. Αν ξερετε κανενα ελδυκαριο που ειναι κυπρο κανετε κανενα posts μπας και τον ξερω. Οσους γνωρισα ελδυκαριους ειναι τα καλυτερα παιδια .[/Quote] Αυτά από Κυπραίο φανταράκο. Και οι περισσότεροι λίγο πολύ έτσι είναι πλέον. link Kαι εγώ αυτής της εκτίμησης έτυχα από τους Κυπραίους και ποτέ δεν έγινε κάτι ώστε να αλλάξω γνώμη. Θα ήταν καλύτερο να ακούσουμε πιό σύγχρονες εμπειρίες ΕΛΔΥΚ-άριων για να δείτε πώς έχουν τα πράγματα τώρα. Αλλά όχι και ξενέρα η Κύπρος φίλε μου για διακοπές. Τώρα λές αρλούμπες.
wizzy Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Silok, πολλά από αυτά που αναφέρεις όσον αφορά στην νοοτροπία των Κύπριων είναι αλήθεια. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Κύπριων που κατηγορούν τους Έλληνες υπεύθυνους για τα γεγονότα του '74 - και συνήθως είναι αριστερών πεποιθήσεων ενώ αυτοί των δεξιών πεποιθήσεων μας θεωρούν ήρωες (δεν θέλω να θίξω πολιτικό θέμα, αλλά αυτό ισχύει, ας το επιβεβαιώσει και ο Panther). Το αναφέρω για να υπερθεματίσω τον κομπλεξισμό που αναφέρεις. Ο λόγος που χρησιμοποιούν αρκετές αγγλικές λέξεις στη γλώσσα τους είναι διότι έζησαν αρκετές δεκαετίες υπό αγγλική κατοχή - αντίστοιχα έχουμε και εμείς αρκετές τουρκικες λέξεις στο λεξιλόγιο μας. Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό περί αγγλικής νοοτροπίας. Όσο για την "ζεστασιά" υποστηρίζεις ότι σε οποιαδήποτε μέρος της Ελλάδας αν υπηρετούσες, ο Χ μαγαζάτορας δεν θα σε έβλεπε σαν πεντοχίλιαρο; Πάντως, αυτό το πρώτο που αναφέρεις σχετικά με το πώς ήταν οι ΕΛΔΥΚάριοι συγκριτικά με τους Εθνοφρουρούς, ισχύει και σήμερα - τουλάχιστον στις περισσότερες μονάδες. Αφού και οι ίδιοι οι αξιωματικοί μας, μας έλεγαν "Εσείς καλά την έχετε, θέλετε να κάνετε και μια βόλτα από τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ να δείτε πώς τρέχουν;;;". Ο κολλητός μου επαναπατρίστηκε χτες - υπηρέτησε στο Σύνταγμα στη Μαλλούντα, άμα τον πετύχω θα καταγράψω εμπειρίες.
panther_512 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Nαι, ο Wizzy τα είπε σωστά για τα περι πολιτκών πεποιθήσεων και αντιμετώπιση των Ελλήνων. Υπάρχει έντονος διχασμός σε δεξιούς και αριστερούς. Οι πρώτοι μας θεωρούν ήρωες και οι δεύτεροι υπεύθυνους για τα γεγονότα του 74. Γενικότερα όμως τρώγονται μεταξύ τους και η υπερβολή τους χαρακτηρίζει γενικότερα στη ζωή τους. Αλλά ακόμα και αυτός που πιστεύει ότι εμείς φταίμε για τα περι 74, κάθε μέρα σπίτι μου είναι να πιούμε το καφέ μας ή να βγούμε έξω. Φυσικά και θα λογομαχήσουμε όταν πιάνουμε τα πολιτικά στη κουβέντα μας, αλλά ώς εκεί. Επίσης συμφωνώ και το είπα και νωρίτερα ότι οι ΕΛΔΥΚ-άριοι και γενικότερα ο Ελληνικός στρατός θεωρείται τόσο από τους ανωτέρους όσο και από τους ίδιους τους Εθνοφρουρούς πολύ πιό πειθαρχημένος και ποιοτικός από το δικό τους. Τέλος να τονίσω αυτά τα περι κλίκας που αναφέραμε πιό πρίν. Άλλο να είναι μιά ομάδα Ελλαδιτών από τη μιά και μια ομάδα Κυπραίων από την άλλη και άλλο να είσαι ο μοναδικός Έλληνας ανάμεσα σε Κυπραίους ή ο μοναδικός Κυπραίος σε παρέα Ελλαδιτών. Είναι σαν να βάζεις μιά παρέα ας πούμε Σαλονικιών απέναντι από μιά παρέα Αθηναίων. Ζήτημα χρόνου είναι να πεταχτεί μιά βλακεία από τους μέν ή τους δέ και να αρχίσουν τα πανυγήρια. Με λίγα λόγια, όταν δημιουργούνται ομάδες νεαρών με κριτήρια όπως τόπος καταγωγής, ομάδα ποδοσφαίρου, θρησκεία, χρώμα δέρματος κλ κλ κλ είναι εύκολο να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομάδων για τους πιό αστείους ή σοβαρούς λόγους. Οπότε μή το συγκεκριμενοποιούμε το όλο θεμα σε στύλ οι Κυπραίοι δεν πάν τους Καλαμαράδες και τούμπαλιν, γιατί πολύ απλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και να πώ τα προσωπικά μου βιώματα για να γίνω πιό κατανοητός. Πρώτα από όλα, υπηρετησα στην Εθνοφρουρά. Στο ΚΕΝ όταν πήγα να καταταγώ, συνολικά ήμασταν 500 άτομα, εκ των οποίων 40 ήταν Καλαμαράδες σαν και εμένα. Όταν περάσαμε από προσωπική συνέντευξη, με ρώτησαν οι λοχαγοί ότι επειδή ήμασταν αρκετοί Καλαμαράδες, σκέφτονταν να μας βάλουν όλους μαζί σε ένα θάλαμο και αν ήθελα να κοιμάμαι μαζί με τους υπόλοιπους Καλαμαράδες. Εγώ είπα όχι και ότι θέλω να είμαι μαζί με Κυπραίους. Επίσης να επισημάνω ότι στην Κύπρο υπάρχουν μόνο 2 σειρές: η Α και η Β. Αυτό γίνεται διότι οι νέοι υποχρεωτικά πηγαίνουν στρατό στα 18 μόλις τελειώσουν το λύκειο. Οπότε έχουν την Β σειρά το καλοκαίρι για όλους τους "μορφωμένους" και την Α σειρά το χειμώνα για όλους αυτούς που παρατήσαν το σχολείο. Την Α σειρά την τρέμουν στα ΚΕΝ, διότι οι Αλφάδες είναι ανεξέλεγκτοι. Δεν ελέγχονται με κανένα τρόπο και τα επεισόδεια είναι καθημερινό φαινόμενο. Μιλάμε για πρωινές αναφορές με μία ώρα καθυστέρηση, επειδή οι Αλφάδες δεν σηκώνονταν από τα κρεβάτια τους. Καταλάβατε φυσικά ότι εγώ μπήκα με την Α σειρά. Αντί λοιπόν, εγώ, η μύγα μέσα στο γάλα, ο Καλαμαράς μέσα σε ένα θάλαμο Αλφάδων να έχω το οποιοδήπτε πρόβλημα, αντίθετα από την αρχή μπήκα στη παρέα τους και το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν καταλάβαινα Χριστό από αυτά που λέγαν, γιατί οι περισσότεροι μιλούσαν με χωριάτικη, βαριά Κυπριακή διάλεκτο. Το ίδιο αποδεκτός έγινα και στην μονάδα μου. Οι παλιοί κοιμούνται από πάνω και οι νέοι από κάτω. Απο τη πρώτη μέρα οι παλιοί μόνοι τους αδειάσαν κρεβάτι από πάνω και μου το έδωσαν μόνο και μόνο επειδή είμαι Καλαμαράς, ενώ ο Ίλαρχος με ρώτησε αν θέλω να με βάλει σε γραφείο και να απαλαγώ από αγγαρείες επειδή είμαι μορφωμένος, σπουδασμένος Καλαμαράς. Φυσικά και σε αυτό αρνήθηκα, γιατί δεν ήθελα να ξεχωρίζω από κανένα. Και έτσι πέρασα καταπληκτικά και όταν ήρθε η μέρα της απόλυσης, λόγω έλειψης δυναμικού, το τελευταίο μου βράδι έπρεπε να βγάλω σκοπιά. Οι Κυπραίοι μου έστησαν στη σκοπιά ολόκληρο πάρτι με μπύρες και πίτσες, ενώ ο αξιωματικός υπηρεσίας κρατούσε σε χαρτί κατάσταση ώστε να είναι σίγουρο ότι κανένας φαντάρος δεν θα πιεί παραπάνω της μιάς μπύραςγια να μή μεθύσουν Ότι ναναι. Την ίδια μέρα που απολύθηκα, τελείως τυχαία μου έκαναν πρόταση για δουλειά και αυτό ήταν. Από τότε είμαστε εδώ. Οι φιλίες που έγιναν στο στρατό κρατάνε ως σήμερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Λοιπον ας μιλησω και εγω ως φρεσκος ελδυκαριος ,γυρισα απο κυπρο ιανουαριο 2006(8 μηνες στο νησι) περιληπτικα θα πω τα εξης Απο στρατιωτικης/υπηρεσιακης αποψεως χιλιες φορες κυπρο απο εβρο,δεν το μετανιωνω ουτε στο ελαχιστο,σε πολλα θεματα ημασταν χλιδα σε σχεση με ελλαδα(εξαρταται παντα και που θα τυχεις,εγω ημουν πεζικο 1 ταγμα) Σε γενικες γραμμες οι δεξιοι κυπριοι μας γουσταρουν και οι αριστεροι οχι,στα γηπεδα αν πας αποελ και ομονοια ειναι μερα με την νυχτα,στον αποελ παντου ελληνικες σημαιες και εθνικος υμνος ενω στην ομονοια εν χορω να βριζουν τους ελληνες(πολλοι βριζουν την ελλαδα για να πικαρουν τον αποελ) Ειναι βαθυτατα κομματικοποιημενοι,η δεκαετια 80 στην ελλαδα ηταν πολυ λιγοτερο βαρβαρη πολιτικα/κομματικα απο οτι ειναι σημερα η κυπριακη κοινωνια,ακομα υπαρχει διχονοια μεταξυ τους Πολλοι κυπριοι μας φορτωνουν το βαρος για το 74(ως ενα σημειο δικαιολογημενα) χωρις ομως να αναγνωριζουν και των ρολο των ξενων δυναμεων αλλα κυριως τον ρολο του εμφυλιου που μαστιζε τους κυπριους εκεινα τα χρονια,αν δεν σκοτονωνταν μεταξυ τους Μακαριος και Γριβας ισως τα πραγματα να ηταν διαφορετικα σημερα. Συγκριτικα με τους ανδρες, οι γυναικες μας πανε πιο πολυ εμας τους ελλαδιτες αλλα μην υπερβαλουμε και ολας ,δεν πεφτουν και ξερες στη θεα ενος καλαμαρα... Απο αποψη διασκεδασης λαρνακα,παφο ,αγια ναπα μετρανε πολυ...βεβαια ισως και λογω των αγγλιδων... ,αλλα ειναι πανακριβη η ζωη ,ποσο μαλλον σε τουριστικα μερη Σε μερικα καλα μαγαζια στην λευκωσια αν ησουν ελδυκαριος δεν εμπαινες με τιποτα,ισως αν εισαι εκει για δουλειες η τουρισμο να ειναι διαφορετικα,καλως η κακως οι ελδυκαριοι καναμε μπαμ ακομα και αν βγαιναμε δυο δυο και καλοντυμενοι.... Η κυπρος ειναι αποκομμενη γεωγραφικα,πολιτισμικα,κοινωνικα απο ελλαδα και πολλα πραγματα που τα θεωρουμε εδω λογικα εκει ειναι αδιανοητα ειδικα σε οτι αφορα σε alternative τροπο ζωης,ντυσιμο,μουσικη,ακτιβισμο,καταληψεις,πορειες ...κτλ ,αν εισαι '"διαφορετικος"" δυσκολα τα πραγματα... Ειναι μια κοινωνια που διαφερει σε σχεση με την ελληνικη οχι μονο λογω της αποστασης αλλα και λογω της αγγλικης κατοχης και λογω των χιλιων μυριων που εχει περασει...δυσκολα να την καταλαβεις αν δεν μεινεις εστω για καποιους μηνες εκει... Μην τους κατηγορειτε ετσι ευκολα αλλα ουτε μην δινεται και συγχωροχαρτι με κλειστα ματια...ψαχτειτε και λιγο
panther_512 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 john, τα είπες πολύ κατατοπιστικά αλλά: Συγκριτικα με τους ανδρες, οι γυναικες μας πανε πιο πολυ εμας τους ελλαδιτες αλλα μην υπερβαλουμε και ολας ,δεν πεφτουν και ξερες στη θεα ενος καλαμαρα... Εδώ διαφωνώ καθέτως. Αν είσαι εμφανίσημο παιδί και Καλαμαράς, μόνο ζωντανό που δεν θα σε φάνε οι Κυπραίες. Στη Λάρνακα για παράδειγμα, μόλις οι Καλαμαράδες φαντάροι εμφανιστούν κάτω παραλία, πέφτει σύρμα και οι κοπέλες κατεβαίνουν κάτω για να τους δούν.... Σε μερικα καλα μαγαζια στην λευκωσια αν ησουν ελδυκαριος δεν εμπαινες με τιποτα,ισως αν εισαι εκει για δουλειες η τουρισμο να ειναι διαφορετικα,καλως η κακως οι ελδυκαριοι καναμε μπαμ ακομα και αν βγαιναμε δυο δυο και καλοντυμενοι.... Καλά, υπάρχουν μαγαζιά με πολύ οτι ναναι πόρτα. Είναι γενικό το κακό ειδικά Λευκωσία και Λεμεσσό και δεν καλύπτει μόνο τους ΕΛΔΥΚ-άριους. Αν δεν έχεις κάνει κράτηση (όχι τραπεζιού αλλά αέρα) δεν πρόκειται να μπείς μέσα.
PCFUN Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 γεια σας κι απο μένα. δεν έχω παει ακομα φανταρος αλλα σκέφτόμαι με την καταταξη να δηλώσω ελδυκ (ΠΖ). εσεις οι παλιοι τι λέτε να το δηλώσω η θα περάσω καλύτερα σε ΡΟΔΟ, λεσβο κτλ. οταν λέμε καλύτερα ενοούμε κι απο οικονομική αποψης καθώς δεν ειμαι και πολύ ευκατάστατος. δηλαδή σκεφτομαι αν πάω ροδο θα χρειαζομαι αρκετα χρήματα για να τα περναω + κανενα 200Ε στα αεροπορικά σε κάθε άδεια. στη κύπρο είναι και τα 250ε που δινουν πόσα να τρώς επιπλέον αν σου πλήρωνουν και τα αεροπορικά επιπλέον στα νήσια μπορεί να με στειλουν σε μόναδα με ΄΄ελλειψη πληρώτητας . στη κύπρο είναι στανταρ βέβαια με ενδιαφέρει πολύ και η αντιμετώπιση κυρίως απο τα στελεχη και τουσ συνστρατευόμενουσ μου. που είναι γενικα? θέλω να πιστεύω οτι με τους κυπριος δε θα χω πρόβλημα δεν εχω οιτοπάθεια, ούτε προκλητικός είμαι. με απασχολούν επίσης οι μετακινήσεις, ξέρω οτι το στρατόπεδο της ελδυκ στην μαλούντα είναι μακρύΑ απο την λευκωσία κι αν είναι να μετακινήσει συχνα με ταξι τρεχα γύρευε το κακό είναι βέβαια οτι δε ξέρω καλα αγγλίκα , τι καλά δηλαδή σχεδον καθόλου δε ξέρω, θα ε΄χω πρόβλημα σε αυτό? θα ήθελα να ρωτησω επίσης πως είναι γενικα οι υπηρεσίες , δεν με ενοχλεί το τρέξιμο ούτε η γυμναστική, αυτό που δε θα αντεξω σιγουρα είναι η ψυχολογικη βια (ατομικα καψώνια, βρισιμο, αντιμετώπιση σαν να είσαι ζωο) με ενδιαφέρει πολύ τι γίνεται με τα κίνητα καθώς και αν χρειαζεται διαβατήριο για τις μεταφορες. τέλος αν η θητεία εκεί είναι πλέον 6μηνο αυτά Ευχαριστω για την κατανόηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.