wizzy Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 με απασχολούν επίσης οι μετακινήσεις, ξέρω οτι το στρατόπεδο της ελδυκ στην μαλούντα είναι μακρύΑ απο την λευκωσία κι αν είναι να μετακινήσει συχνα με ταξι τρεχα γύρευε Θα σας μεταφέρουν με λεωφορεία. Ταξί θα πάρεις - συνήθως - μόνο στο γυρισμό στο στρατόπεδο αν: α) έχασες το λεοφωρείο ή β) πήρες άδεια από τον επόπτη να γυρίσεις με ταξί. το κακό είναι βέβαια οτι δε ξέρω καλα αγγλίκα , τι καλά δηλαδή σχεδον καθόλου δε ξέρω, θα ε΄χω πρόβλημα σε αυτό? η γνώση της αγγλικής δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο σε καμία από τις δραστηριότητες που τυχόν να εμπλακείς στην Κύπρο - εκτός ίσως από το καμάκι στις τουρίστριες.... Για τα άλλα δεν γνωρίζω....
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 pcfun θα τα πω οσο μπορω περιληπτικα γιατι ρωτησες πολλα: αν γινεις λοχιας η δεκανεας παιρνεις γυρω στα 340,ακομα και στρατιωτης να εισαι και να περνεις 250-270 εισαι αρχοντας,απλα μην πεσεις στην παγιδα των κωλομπαρων/στριπτιτζαδικων(η λευκωσια ειναι γεματη) ,οι πιο πολλοι ελδυκαριοι τρωγαν τα λεφτα τους εκει σε πεταλουδιτσες....εγω δεν πατησα το ποδι μου ποτε και ημουν αρχοντας στις εξοδους μου-ξερω ατομα που καναν οικονομια στις εξοδους τους και γυρισαν ελλαδα με οικονομιες πανω απο 1000 ευρω τα εισητηρια για ελλαδα στις αδειες ειναι πληρωμενα απο τον στρατο και πολλες φορες πηγαιναμε και τζαμπα και στο αεροδρομιο απο το στρατοπεδο στις εξοδους σου πηγαινοερχεσαι με πουλμαν του στρατου,δεν πληρωνεις φραγκο σε ταξι αγγλικα δεν χρειαζεται να ξερεις καθολου η πληροτητα ειναι στανταρ στην κυπρο κινητα απλα περνεις μια κυπριακη καρτα,θυμαμαι πρωτη μερα μας δωσαν τηλεκαρτα δωρεαν για να παρουμε τελ ελλαδα(εδω γινεται?) διαβατηριο δεν θες/ αν θυμαμαι σε βγαζει ενα εγγραφο ο στρατος μονο για μετακινησεις,εσυ δεν ασχολεισαι καθολου με αυτα πλεον ειναι περιπου 6μηνο απο οτι ξερω η θητεια αντιμετωπιση ειναι μια χαρα και απο ανωτερους και απο παλιους(παλια ηταν πιο δυσκολα) βεβαια μην περιμενεις οσο εισαι καινουργιος να καθαριζουν οι παλιοι τον λοχο... γυμναστικη καναμε μερικες φορες αλλα οχι παντα...συνηθως δεν καναμε απο οτι θυμαμαι υπηρεσιες ειναι σχετικο ακομα και απο λοχο σε λοχο πχ εγω ημουν σχεδον παντα 1 μεσα 1 εξω- σε αλλο λοχο μπορει να ηταν 3 μεσα 1 εξω, αλλα τρελλες εμπλοκες που συμβαινουν στην ελλαδα δεν ειχαμε κανενας λοχος εγκαταστασεις,φαγητα ειναι μακραν καλυτερα απο ελλαδα αδεια καθε 2 μηνες περιπου 10 μερες αδεια(ενοειται αν ειχες λογο εφευγες οποτε ηθελες) εγω πηρα μεχρι και 14 μερες αδεια θυμαμαι + μια βδομαδα αδεια πριν πας κυπρο και 10 μερες αφου γυρισεις τιμητικη στανταρ αγραφη (οτι και να γινει τις παιρνεις) ουφ...αυτα για την ωρα
Silok Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Silok, πολλά από αυτά που αναφέρεις όσον αφορά στην νοοτροπία των Κύπριων είναι αλήθεια. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Κύπριων που κατηγορούν τους Έλληνες υπεύθυνους για τα γεγονότα του '74 - και συνήθως είναι αριστερών πεποιθήσεων ενώ αυτοί των δεξιών πεποιθήσεων μας θεωρούν ήρωες (δεν θέλω να θίξω πολιτικό θέμα, αλλά αυτό ισχύει, ας το επιβεβαιώσει και ο Panther). Το αναφέρω για να υπερθεματίσω τον κομπλεξισμό που αναφέρεις. Ο λόγος που χρησιμοποιούν αρκετές αγγλικές λέξεις στη γλώσσα τους είναι διότι έζησαν αρκετές δεκαετίες υπό αγγλική κατοχή - αντίστοιχα έχουμε και εμείς αρκετές τουρκικες λέξεις στο λεξιλόγιο μας. Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό περί αγγλικής νοοτροπίας. Όσο για την "ζεστασιά" υποστηρίζεις ότι σε οποιαδήποτε μέρος της Ελλάδας αν υπηρετούσες, ο Χ μαγαζάτορας δεν θα σε έβλεπε σαν πεντοχίλιαρο; Πάντως, αυτό το πρώτο που αναφέρεις σχετικά με το πώς ήταν οι ΕΛΔΥΚάριοι συγκριτικά με τους Εθνοφρουρούς, ισχύει και σήμερα - τουλάχιστον στις περισσότερες μονάδες. Αφού και οι ίδιοι οι αξιωματικοί μας, μας έλεγαν "Εσείς καλά την έχετε, θέλετε να κάνετε και μια βόλτα από τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ να δείτε πώς τρέχουν;;;". Ο κολλητός μου επαναπατρίστηκε χτες - υπηρέτησε στο Σύνταγμα στη Μαλλούντα, άμα τον πετύχω θα καταγράψω εμπειρίες. Όσο αφορά το Αγγλική νοοτροπία λάθος μου.Θα το διατυπώσω καλύτερα.Έχουν μία νοοτροπία που στην αρχή με ξένισε λίγο αλλά όσο την ζούσα απλά δεν μου άρεσε.Το ίδιο μπορεί να ισχύει κι προς εμάς έτσι;Εξήγησα και παραπάνω ότι δεν δέχομαι σε καμία των περιπτώσεων να λέει κάποιος ότι είναι περισσότερο Έλληνας από εμάς.Ότι μιλάει καλύτερα Ελληνικά από εμάς.Όχι ότι εμείς είμαστε αγγελούδια αλλά όπως και να το κάνουμε έχουν περισσότερα κατάλοιπα από του Άγγλους απότι εμείς από τα "αδέρφια" μας του Τούρκους.Κι αυτό γιατί είναι πιο φρέσκα τα γεγονότα εκεί.Όσο για το έξω καρδιά ε μην τρελλαθούμε κιόλας.Το κοπροσκύλιασμα και το γλέντι το έχουμε κάνει επιστήμη εδώ στο Ελλάντα.Με το καλημέρα είμαστε ικανοί να στήσουμε τρικούβερτο γλέντι.Και να τα έλεγα μόνο εγώ πάει στα διάλα.Αλλά ολόκληρα στρατόπεδα και 3 εσο να έχουν διαπιστώσει το ίδιο πράγμα αυτό νομίζω ότι κάτι λέει.Και την ίδια άποψη για τους δικούς του λόγους είχαν και οι αξιωματικοί μας.Έκανα στην λέσχη Κλήρου και τους έφαγα στη μάπα.Τώρα ίσως να έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα.Έχουν περάσει και 15 χρόνια απο τότε.Όσο αφορά την θητεία δεν θα ήθελα να ήμουν πουθενά αλλού.Μπορεί να μας ξέσκισαν στο καψώνι και στις ασκήσεις αλλά είχαμε καλό φαί,υπηρεσίες τέλειες(τα μοναδικά πλήρες τάγματα στον Ε.Σ.)φράγκα,αφορολόγητα και το 15μηνο που σε μας τουλάχιστον ίσχυε.Το ζόρι ήταν οι άδειες βέβαια αλλά κι εδώ δεν ήταν κι ότι καλύτερο.Κανένα από 1ο ΤΠ ρε παιδιά Άι Γιάννη Μαλούντας;
wizzy Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Το ίδιο μπορεί να ισχύει κι προς εμάς έτσι;Εξήγησα και παραπάνω ότι δεν δέχομαι σε καμία των περιπτώσεων να λέει κάποιος ότι είναι περισσότερο Έλληνας από εμάς.Ότι μιλάει καλύτερα Ελληνικά από εμάς. Με τα υπόλοιπα, πάνω κάτω συμφωνώ και σε κάποια δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, οπότε κρατάω το συγκεκριμένο κομμάτι του post σου και λέω: Είναι η μεγαλύτερη βλακεία που άκουσα εδώ στην Κύπρο. Η φάση είναι ότι την ακούω συνέχεια και το πιστεύουν κιόλας !!! Έχεις δίκιο !!! Δεν μπορώ να δεχτώ κανέναν ισχυρισμό Κύπριου ότι μιλάει καλύτερα Ελληνικά από τους Έλληνες και αναφέρω δύο παραδείγματα: α) Όσοι παρακολουθήσατε τον τρόπο που μιλάνε, θα παρατηρήσατε ότι δεν χρησιμοποιούν Αόριστο !!! Ακόμα και για γεγονότα που έγιναν πριν από 5 λεπτά από την στιγμή που τα περιγράφουν θα χρησιμοποιήσουν Παρακείμενο !!! Δλδ, δεν θα πουν "Πέρασα από το σπίτι σου" αλλά "Έχω περάσει από το σπίτι σου"!!! β) Αν πας σε ένα Κύπριο και τους πεις "Θέλω μια αεροτομή για το αυτοκινήτό μου" θα σε κοιτάξει σαν χαζός. Αν του πεις "Θέλω ένα spoiler" θα εξυπηρητήσει μια χαρά!!! Δλδ, αν περιγράφουν αντικείμενα με τις Αγγλικές λέξεις ή παράγωγα αυτών και την ίδια στιγμή αγνοούν τις αντίστοιχες Ελληνικές, πώς έρχονται και υποστηρίζουν ότι μιλάνε καλύτερα Ελληνικά από εμάς;;; No further comment. Όσο για το "είναι πιο Έλληνες" από εμάς, καλά αυτό και αν είναι Η ατάκα!! ΟΚ, κάτι τέτοια κουλά τα ακούς..... Από τη μία σου λένε "είμαστε πιο Έλληνες από εσας" και από την άλλη μας κατηγορούν για το Πραξικόπημα... Διακρίνω μια αντίφαση, ή είναι η ιδέα μου ;!;!;!;! Αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν είναι όλοι έτσι. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί, λογικοί και παράλογοι, συζητήσιμοι και μη. Το θέμα είναι με ποιους πας να πιάσεις κουβέντα....
KWSN_Men Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Για όσους έχουν αμφιβολίες για το ότι οι Κύπριοι είναι 100% Έλληνες, δείτε το παρακάτω: http://www.kontra.gr/Soccer/Cyprus/151277.html Με τέτοια βλακεία στο κεφάλι, δε μπορεί να είναι κάτι άλλο...
panther_512 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Σε αυτό συμφωνώ και επαυξάνω..... Έπαθα πλάκα με τις φώτο στο contra.gr. Και η ειρωνία είναι ότι στις ειδήσεις δεν αναφέρθηκε τίποτα για αυτά που έγιναν εντός του γηπέδου. Μόνο για το πετροπόλεμο έξω από το γήπεδο είπαν. Silok και λοιποί βετεράνοι, πριν από 10-15 χρόνια τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και καμία σχέση δεν έχουν με το σήμερα...
Silok Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Για όσους έχουν αμφιβολίες για το ότι οι Κύπριοι είναι 100% Έλληνες, δείτε το παρακάτω: http://www.kontra.gr/Soccer/Cyprus/151277.html Με τέτοια βλακεία στο κεφάλι, δε μπορεί να είναι κάτι άλλο... Τώρα με αποστόμωσες -Αυτοί κι αν είναι Έλληνες
panther_512 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Tα γεγονότα αυτά λάβαν μέρος στη θύρα 9 από τους οργανωμένους οπαδούς της Ομόνοιας και βάσει αυτών που διαβάζω, είναι η πρώτη φορά που αναρτιούνται τόσο υβριστικά προς την Ελλάδα πανώ. Οι φώτος που δημοσιεύθηκαν στο contra.gr είναι από το επίσημο site του ΑΠΟΕΛ και καλό είναι να ρίξετε μιά ματιά και από κεί για να δείτε και την άλλη όψη. Εντωμεταξύ θα ρωτήσω αύριο και τους φίλους μου, μιάς και οι μισοί από αυτούς είναι Ομονοιάτες. http://apoel.net/apoel/news/pages/2007/0426b.shtml παραθέτω: "Το πανό για την Κωνσταντινούπολη ήταν κτύπημα όχι απλά κάτω από την μέση αλλά κατευθείαν στην καρδιά. Η πρώτη αντίδραση δεν ήταν άλλη από το.... «Δεν είναι δυνατόν να γράφει αυτό που διαβάζουμε». Η μαχαιριά στα σωθικά έγινε ακόμα βαθύτερη όταν εμφανίστηκαν στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών της Ομόνοιας σημαίες του «Ψευδοκράτους», ελληνικές σημαίες βαμμένες κόκκινες και στη θέση του σταυρού σφυροδρέπανο και πανό που εξυμνούσαν την Τουρκία. Τα σχόλια περιττεύουν. Τι να πούμε;" "Γιατί κανένα ΜΜΕ δεν έκανε αναφορά σε αυτό; Που είναι οι φωτογραφίες στις εφημερίδες και η κατακραυγή των δημοσιογράφων; Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Μπορεί ΑΠΟΕΛίστες να είμαστε μόνο εμείς, αλλά Έλληνες είσαστε όλοι. Δεν μπορούμε πλέον να ελέγξουμε την οργή των οπαδών μας γιατί η Ελληνική μας περηφάνια είναι ισάξια με την ΑΠΟΕλίστική μας. "
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 silok εγω ημουν 1 ταγμα αγιο ιωαννη μαλουντα!!! το 2005 το ταγμα ηταν πουδρα!!!φαγητο επιπεδου εστιατοριου!γυμναστηριο με σαουνα-ζεστο νερo ολη μερα στα ντουζ-θαλαμοι πεντακαθαροι-σωστο ξενοδοχειο εγω ημουν λυτ- εχω 1-2 βιντεακια απο 1 ταγμα και φυσικα βιντεο απο το αγημα(σπασιμο 100αρας) υπαρχουν καποια πραγματα στον Ε.Σ. που μονο στην κυπρο συμβαινουν! παντως το 10ημερο θερινης διαβιωσης το αναπολω ακομα!10 μερες μονο μπανιο ,φαι και υπνο!!!
LL_NEO Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Με τόσους βιασμούς απο Τούρκους το 1974 ήταν φυσικό να ξεπηδήσουν Τουρκόσποροι. Ήταν μοιραίο και δυστυχώς η μόνη λύση είναι μια εκκαθάριση. Να τους στείλουν στην απέναντι πλευρά και μόλις το αγγούρι φτάσει τις αμυγδαλές (ακολουθώντας τον μη σύντομο δρόμο) τα ξαναλέμε...
wizzy Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Για όσους έχουν αμφιβολίες για το ότι οι Κύπριοι είναι 100% Έλληνες, δείτε το παρακάτω: http://www.kontra.gr/Soccer/Cyprus/151277.html Με τέτοια βλακεία στο κεφάλι, δε μπορεί να είναι κάτι άλλο... Τα είδα κι εγώ τα αίσχη στο contra.gr... Άντε να δούμε ποιος Κύπριος θα βγει να πει ότι είναι πιο Έλληνες από εμάς.... (έχουμε βγει λίγο offtopic ή είναι ιδέα μου; )
panther_512 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Nαι έχουμε βγεί λίγο offtopic, αλλά πάρα ταύτα είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση που κάνουμε και τα πρόσφατα γεγονότα. Το θέμα είναι ότι μπαίνετε στο τριπάκι να βάλετε όλους τους Κυπραίους σε ένα σάκο, λόγω κάποιων ανεγκέφαλων, οι οποίοι και αποτελούν απόλυτη μειοψηφία. Μήπως στα δικά μας επεισόδεια στην Ελλάδα στις διάφορες διαδηλώσεις, ανεγκέφαλοι δεν καίγαν την Ελληνική σημαία?? Και όσο για τα περι γηπέδου, ας μην ξεχνάμε ότι στον αγώνα Ελλάδα-Τουρκία, τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία-πανό που έχει ποτέ βγεί σε γήπεδο, την έφεραν οι Κυπραίοι και σύμφωνα με το contra.gr, οι ΑΠΟΕΛ-ίστες.
PCFUN Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 ευχαριστώ το wizzy για τις απαντήσεις. σίγουρα αυτά με την ομονια είναι πολύ τραγικά (δεν νομίζω βέβαια οτι αντιπροσωπευει το σύνολο. να μη σου πω δε οτι αν την αντιπροσωπευε θα ψηφίσει το σχέδιο του Αναν). με αυτα και μ' αυτο το σκεφτομαι λιγότερο να πάω ελδυκ, γιατι αν και όπως δεν είμαι προκατηλημενος και οξύθυμος, κάποια πράγματα έχουν και τα ορια τους και σε θέματα εθνικά είμαι χειρότερος κι απο τους χρυσαυγίτες (αν και αριστερός). σίγουρα δε θα αντιδρούσα αν μου έλεγε κάποιος οτι ειναι περισσότερο Ελλήνας απο εμένα αλλα να βεβηλώνουν τα σύμβολα και να σηκώνουν τουρκικές σημαίες. ανεπίτερπτο. εγω δήλαδη αν σηκούν τουρκικες σημαίες απο ποίοους θα τους φυλαώ σαν στρατιωτης απο τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! τελως πάντως ας θέωρήσω οτι είναι μείοψηφία κι ας συνεχίσω τα ερωτηματα μου 1. οι σκοποιες πως πάνε είναι 2ωρες πόσα σκοπέτα κάνεις τη μέρα ? 2. απο ύπνο , κοιμάσαι καθόλου η μπα? 3. ο επαναπατρισμός μπορεί να γίνει σε όποιο στατόπεδο θες ή οχι? 4.πόσα χιλιομετρα είναι περίπου η μαλούντα? αυτά για την ώρα σύγνωμη αν γίνομαι φορτικός
wizzy Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Απαντώ στα δύο που γνωρίζω. 3) Ο επαναπατρισμός γίνεται σε στρατόπεδο όσο κοντύτερα γίνεται στον τόπο διαμονής σου. Για παράδειγμα, ο κολλητός μου είναι από Τρίκαλα και το υπόλοιπο της θητείας θα το κάνει στη Σ.Μ.Υ. που είναι στα Τρίκαλα! 4) Είναι περίπου 20 χιλιόμετρα από τις παρυφές Λευκωσία, περίπου 25 από το κέντρο.
antreaslam Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Για όσους έχουν αμφιβολίες για το ότι οι Κύπριοι είναι 100% Έλληνες, δείτε το παρακάτω: http://www.kontra.gr/Soccer/Cyprus/151277.html Με τέτοια βλακεία στο κεφάλι, δε μπορεί να είναι κάτι άλλο... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.