Stavros_Ribo Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Πήγαμε με το σχολείο 3ήμερη στην Αθήνα, μία πόλη με 4.500.000 κατοίκους που συνεχώς αυξάνονται. Άρα και οι περισσότεροι από εσάς θα πρέπει να είστε από εκεί. Ε, λοιπόν δεν μου άρεσε και πολύ. Αν εξαιρέσουμε τη διασκέδαση και τα εκπληκτικά πράγματα που είδαμε (πήγαμε στο κέντρο Romeo, ακρόπολη, Allou κ.α.) Σε καθημερινή βάση πιστεύω ότι δε θα άντεχα. Η πολυκοσμία είναι τραγική. Όπως πηγαίναμε βόλτα στο Μοναστηράκι οι καταστηματάρχες μας τράβαγαν μέσα στα μαγαζιά τους. Όχι τόσο για αν αγοράσουμε αλλά για να δούμε όπως μας είπε κάποια που στέκονταν στην πόρτα ενός μαγαζιού: Εγώ πληρώνομαι για να μπαίνετε στο μαγαζί, όχι για να αγοράσετε Αυτό εμένα μου σπάει τα νεύρα. Επίσης οι μικροπωλητές στην Αθήνα γίνονται κουραστικοί αφού δε σε αφήνουν σε ησυχία :???: Τέλος πάντων δε θέλω να ζήσω στην Αθήνα μεγαλώνοντας. Για εκδρομή είναι τέλεια αφού έχει πολύ ωραία αξιοθέατα και τεράστια μαγαζιά π.χ. δε μολ αλλά και το μετρό, το Ελευθέριος Βενιζέλος, Πλανητάριο, Μουσεία, Πολυτεχνείο. Αυτή η πολυκοσμία είναι τρομερή. Πάντα το μυαλό σου στους κλέφτες. Μπορεί αυτά να σας φαίνονται λογικά εμένα όμως και η παρέα μου παραξενευτήκαμε. Εδώ στην επαρχία και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα είναι τέλεια. Μία μεγάλη πόλη αλλά όχι ΧΑΜΟΣ όπως η Αθήνα. Εντάξει πολλοί διαφωνούν αλλά έτσι είναι το στιλ μου. Ίσως σε κάποιον του κακοφανούν τα λόγια μου αλλά ας θυμηθούν ότι υπάρχει και άλλη μία λέξη στο λεξικό μας: ΕΠΑΡΧΙΑ
Fan Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Και σκέψου να μην είχαν φάει τα λεφτά που προοριζόταν για την επαρχία και τα πήρε η Αθήνα για τους Ολυμπιακούς.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Σιγα ρε, επειδη πηγατε εκει που συνοστιζονται ολοι? Εδω, βορεια προαστεια παντως ειμαστε κυριλε. Μιση ωρα απο το κεντρο, ηρεμα, λιγος κοσμος, 2-3οροφα σπιτάκια, κυριλε
1980 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 τωρα τι μπηκες να το γραψεις αυτο εδω? εχει κανενα νοημα?
Hamurabi Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Εγω παλι αναρωτιεμαι για ποιο λογο πανε εκδρομες στην Αθηνα..... Μεστη βρωμια και το καυσαεριο... δε πατε σε καναν νησακι καλυτερα?:-p
desolatorXT Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Πήγαμε με το σχολείο 3ήμερη στην Αθήνα, μία πόλη με 4.500.000 κατοίκους που συνεχώς αυξάνονται. Άρα και οι περισσότεροι από εσάς θα πρέπει να είστε από εκεί. Ε, λοιπόν δεν μου άρεσε και πολύ. Αν εξαιρέσουμε τη διασκέδαση και τα εκπληκτικά πράγματα που είδαμε (πήγαμε στο κέντρο Romeo, ακρόπολη, Allou κ.α.) Σε καθημερινή βάση πιστεύω ότι δε θα άντεχα. Η πολυκοσμία είναι τραγική. Όπως πηγαίναμε βόλτα στο Μοναστηράκι οι καταστηματάρχες μας τράβαγαν μέσα στα μαγαζιά τους. Όχι τόσο για αν αγοράσουμε αλλά για να δούμε όπως μας είπε κάποια που στέκονταν στην πόρτα ενός μαγαζιού: Εγώ πληρώνομαι για να μπαίνετε στο μαγαζί, όχι για να αγοράσετε Αυτό εμένα μου σπάει τα νεύρα. Επίσης οι μικροπωλητές στην Αθήνα γίνονται κουραστικοί αφού δε σε αφήνουν σε ησυχία :???: Τέλος πάντων δε θέλω να ζήσω στην Αθήνα μεγαλώνοντας. Για εκδρομή είναι τέλεια αφού έχει πολύ ωραία αξιοθέατα και τεράστια μαγαζιά π.χ. δε μολ αλλά και το μετρό, το Ελευθέριος Βενιζέλος, Πλανητάριο, Μουσεία, Πολυτεχνείο. Αυτή η πολυκοσμία είναι τρομερή. Πάντα το μυαλό σου στους κλέφτες. Μπορεί αυτά να σας φαίνονται λογικά εμένα όμως και η παρέα μου παραξενευτήκαμε. Εδώ στην επαρχία και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα είναι τέλεια. Μία μεγάλη πόλη αλλά όχι ΧΑΜΟΣ όπως η Αθήνα. Εντάξει πολλοί διαφωνούν αλλά έτσι είναι το στιλ μου. Ίσως σε κάποιον του κακοφανούν τα λόγια μου αλλά ας θυμηθούν ότι υπάρχει και άλλη μία λέξη στο λεξικό μας: ΕΠΑΡΧΙΑ εγώ ήρθα πρόπερσυ στη αθήνα φοιτητής... Μου αρέσει πάρα πολυ σαν πόλη, ειδικά και επειδή μένω γκύζη, μια ήσυχη περιοχή... Δεν θα την άλλαζα για άλλη πόλη, αλλά με κανένα τρόπο δεν θα ήθελα να περάσω εδώ τα παιδικά μου χρόνια... Νιώθω πολύ τυχερός που μεγάλωσα σε χωριό... Υ.Γ. όσων αφορά το έντονο κείμενο: που να πας και στην ρόδο...
gdevil Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Και η Αθήνα και η Επαρχία έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, ανάλογα και με τις ανάγκες μας ως άτομα την τρέχουσα στιγμή.... Και σκέψου να μην είχαν φάει τα λεφτά που προοριζόταν για την επαρχία και τα πήρε η Αθήνα για τους Ολυμπιακούς. Μια ζωή εμείς της επαρχίας έχουμε το κόμπλεξ ότι μας κλέβουν τα ''δικαιούμενα'' οι Αθηναίοι. Δεν φταίνε αυτοί αν οι τοπικοί μας ''άρχοντες'' (νομάρχες, δήμαρχοι κλπ) δεν ξέρουν ή δεν μπορούν ή ακόμα χειρότερα δεν τολμούν για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Και μια που είμαι και Βορρειοελλαδίτης να θυμήσω στους ''γείτονές μου'' ότι υπάρχει και η Εγνατία Οδός, έργο προϋπολογισμού 6,5 δις ευρώ που γίνεται και έχει ωφελήσει πολλούς.
Stavros_Ribo Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Εγω παλι αναρωτιεμαι για ποιο λογο πανε εκδρομες στην Αθηνα..... Μεστη βρωμια και το καυσαεριο... δε πατε σε καναν νησακι καλυτερα?:-p Είναι πολύ ακριβά όλα τα νησιά. Και επίσης είναι και έθιμο.:-| Κι εγώ νιώθω τυχερός που μεγάλωσα σε χωριό ;-)
Socratis_g Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Εγώ που 27 χρόνια μεγάλωσα αθήνα, με μια πάυση 4 χρόνια φοιτητής στη πάτρα, και με γονείς γεννημένους αθήνα ,δεν είχα ποτέ κάποιο χωριό να πάω. Εχω να πώ πως πρόκειται για ένα μπο***δέλο τεραστίων διαστάσεων. Μου τη σπάει που όλοι τρέχουνε φρικαρισμένοι στους δρόμους!! Πεζοί να προλάβουνε λεωφορία, ταξί, κόρνες, μποτιλιαρίσματα μιλίων, οδηγοί φρικαρισμένοι, γέροι πανικόβλητοι! Ολοι είναι ζαμπονιασμένοι εδώ. Παθαίνω κ εγώ ψυχολογικά και μου έρχεται να κοπανίσω κανέναν! Εντάξει εχει διασκέδαση και τόσα άλλα καλά θα μου πείτε. Και πάλι για να χαρείς κάτι τέτοιο πρέπει να μπλέξεις σε μποτιλιαρίσματα και παρκαρίσματα, που κ πάλι σου βγαίνει ξυνό. Μόνο όποιος έχει μηχανή είναι ελέυθερος (κατα κάποιο τρόπο, οι έχοντες μηχανή καταλαβαίνουν τι εννοώ) στην αθήνα. Λίγοι είναι αυτοί που μένουν αθήνα και δεν μπαίνουν σε τετοιες τρύπες!! Οποιος έχει την ευκαιρία να σταδιοδρομίσει εκτός αθήνας, για μένα, να το κάνει.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Οπως και να εχει πιστευω πως η παραμονη σε ενα μερος μπορει να επιφερει την καταστροφη ειτε αυτο ειναι Αθηνα ειτε Θεσσαλονικη ειτε Γιαννενα. Τελευταια πολλοι Γιαννιωτες ξεφυτρωσαμε εδω μεσα!
kx5 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Φίλε Stavros_Ribo η Αθήνα δεν είναι μόνο το Romeo, η ακρόπολη, το Allou, το Μοναστηράκι, το μετρό, το Ελευθέριος Βενιζέλος, το Πλανητάριο, τα Μουσεία και το Πολυτεχνείο. Αν ήταν μόνο αυτά θα είχα φύγει από την πόλη εδώ και καιρό. Άλλωστε για να την εξερευνήσεις-ευχαριστηθείς χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο. Όπως και ο Socratis_g έτσι και εγώ είμαι γεννημένος-μεγαλωμένος στην Αθήνα (με παύση 5 χρόνων στην Πάτρα). Αλλά δε τη μισώ την πόλη, τη συμπαθώ και θέλω να γίνει καλύτερη. Από την άλλη δε θα με χάλαγε αν έβρισκα δουλειά στην Πάτρα να έμενα εκεί μιας και αυτή είναι μια πόλη που δεν της λείπει σχεδόν τίποτα - ούτε η ανεργία. Τώρα πχ Γιάννενα (έχω φιλοξενηθεί πολλές φορές) δε θα έμενα με τίποτα για πάντα. Είναι ανάλογα το πως έχει μεγαλώσει & συνηθίσει κανείς. Το μεγάλο κακό της Αθήνας είναι η άσκημη ατμόσφαιρα. Αργός θάνατος :-|
Sebastienomnia Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Παιδια πειτε με βιτσιοζο,πειτε με ο,τι θελετε εγω την Αθηνα δεν την αλλαζω ουτε με χωριο,ουτε με τιποτα...Καθε φορα που παω στο νησι μου δεν μπορω να κατσω πανω απο μια εβδομαδα γιατι ειναι ερημια συγκριτικα με την Αθηνα... Γουσταρω τρελα τα κλαμπακια,το μετρο,οοοοοολα οσα δε μπορω να βρω στο χωριο..Και μη μου πειτε για καυσαερια κλπ..
1980 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 εγω γενημα θρεμα αθηνα πανω απο μια εβδομαδα μακρυα απο εδω δεν αντεχω πλεον. χωριο δεν εχω ετσι και αλλοιως απλα ενα εξοχικο καπου. αυτη η ηρεμια των χωριων με αποσυντονιζει εντελως. εχω μαθει την ενταση της αθηνας και την γουσταρω γιατι με κρατα σε εγρηγορση δεν αντεχω τους αργους ρυθμους.
asxetoula Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Εγώ δεν είμαι Αθηναία, σπουδάζω Αθήνα τα τελευταία 2 σχεδόν χρόνια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και ερχόμασταν οικογενειακά, πάντα μου άρεσε, μου άρεσαν τα πάντα! Δε λέω, τώρα που ζω στην Αθήνα το κυκλοφοριακό με κουράζει, καμιά φορά με εκνευρίζει ο πολύς κόσμος, αλλά υπάρχουν και περιοχές που δεν είναι καθόλου έτσι!
random Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Σε καθημερινή βάση πιστεύω ότι δε θα άντεχα. Η πολυκοσμία είναι τραγική. εγώ δεν αντέχω να ξέρω οτι σε όποιο μέρος της πόλης και να πάω, πάντα κάποιος θα με ξέρει, ή θα ξέρει την οικογένειά μου, ή θα ξέρει αυτόν/αυτήν που συνοδεύω. δεν αντέχω το "τί θα πεί ο κόσμος" Γι αυτό και μόνο, μπορώ να ζήσω με τις μεγαλύτερες κατάρες της Αθήνας: τον κορεσμό απο ΙΧ, το κυκλοφοριακό, τα εκατομμύρια ταξιτζήδες, και τα άλλα 4 εκατομμύρια επαρχιωτών που νομίζουν οτι είναι αστοί επειδή κατοικούν στο άστυ. Όπως πηγαίναμε βόλτα στο Μοναστηράκι οι καταστηματάρχες μας τράβαγαν μέσα στα μαγαζιά τους....Επίσης οι μικροπωλητές στην Αθήνα γίνονται κουραστικοί αφού δε σε αφήνουν σε ησυχία α! καλό κι αυτό! τι σχέση εχουν αυτά με την Αθήνα; αλλα, δικαιολογήσαι, αφου ηρθες για ολιγοήμερο τουρισμό, στα Μοναστηράκια σας πήγαν. κι εγώ φίλε, αν βάλω ενα σορτσάκι, ενα χαβανέζικο πουκάμισο, μια φωτογραφική στο λαιμό, και βολτάρω με την "usa today" παραμάσχαλα, (για να φαίνομαι ξένος και "φορτωμένος" δηλαδη) πώς νομίζεις οτι θα κάνουν οι κράχτες έξω απο τα εστιατόρια των Χανίων, της Κάτω Ραχούλας και... μηδέ των Ιωαννίνων εξαιρουμένων; για τους μικροπωλητές, δεν κατάλαβα τι εννοείς. σε λαϊκή αγορά πήγατε για ξενάγηση; ποιους ακριβώς μικροπωλητές; τι πουλάνε; ας θυμηθούν ότι υπάρχει και άλλη μία λέξη στο λεξικό μας: ΕΠΑΡΧΙΑ φίλε, βάλε στην άκρη δυό δεκάρες, και πήγαινε τα επόμενα καλοκαίρια 2-3 εκδρομές στο εξωτερικό να δεις τι σημαίνει ζωή, κοινωνία, και Πολιτισμός. πηγαινε, πχ, σε Βαρκελώνη, και Γαλλική επαρχία, και μετά να δουμε πως θα σου φαίνονται οι αστικοί υπόνομοι και οι επαρχιακοί βόθροι της πατρίδας. θα καταλάβεις οτι τελικά, ολόκληρη η χώρα μας, επαρχία είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.