raven360 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Aθηνα για παντα.. επαρχια να παω να κανω τι ακριβως..?? με εξαιρεση τη θεσσαλονικη δε θα μπορουσα να ζησω πουθενα αλλου στην Ελλαδα, επαρχια καλα ειναι για διακοπες το καλοκαιρακι αλλα χειμωνα με τιποτα, δε θελω να πεθανω απο τη βαρεμαρα thnx... :mrgreen:
omnislash Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Aθηνα για παντα ναι γιατί να πας Πράγα πχ.Αφού και η Αθήνα έχει μετρό.Α ξέχασα η πράγα δεν έχει μπουζούκια.:twisted: :twisted: Ούτε κορναρίσματα και κάγκουρες να κοφτιάζουν την 1η στις 5 η ώρα τα ξημερώματα επαρχια να παω να κανω τι ακριβως..?? Τα ίδια λέει και ο επαρχιώτης. με εξαιρεση τη θεσσαλονικη Τι έχει η Σαλονίκη που δεν το έχει η Αθήνα;Α 1000000 κομπλέξες με την Αθήνα επαρχια καλα ειναι για διακοπες το καλοκαιρακι τώρα που εγώ προτιμώ νησιά το καλοκαίρι μάλλον κάνω λάθος δε θελω να πεθανω απο τη βαρεμαρα thnx... Τι παραπάνω μπορείς να κάνεις στην Αθήνα που δεν μπορείς στην επαρχία Πάμε 1 Γυναίκες έχει και η επαρχία 2.Καφετέριες έχει 3.adsl έχει 4.κινηματόγραφους έχει 5.μπουζούκια έχει (και με πιο ψαγμένο κόσμο) Μόνο γήπεδο δεν μπορείς να πας
bandito Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 2 παραδείγματα: 1. σε ενα δρόμο του Παρισιού, πλησιάζω μια κυρία να τη ρωτήσω προς τα πού ειναι ενας δρόμος... εγώ: "με συγχωρήτε (σταματάει), μήπως θα μπορούσατε... (διακρίνω μια έκπληξη στο βλέμμα, αλλα συνεχίζω), μου πείτε προς τα πού είναι, κλπ, κλπ, κλπ ?" απάντηση: "bonjour!!" (παύση με νόημα, χαμόγελο, εγώ ψάχνω τρύπα..) .... και συνεχίζει εξηγώντας μου πώς θα πάω... αργότερα μου εξήγησε μια φίλη, οτι δεν νοήται να αρχίσεις κουβέντα, χωρις να ξεκινήσεις απο το καλημέρα, και μάλλον θα πιστεψε οτι μόλις είχα έρθει απο τα βάθη της Ασίας... αλλα απο τα πολύυυυυ βαθιά.... Tέταρτη μέρα στην Γενεύη , έχω πεί πάνω απο 800 bonjour. Κατεβαίνω απο την πολυκατοικία που μένω και μεχρι να κατεβω απο τον 6ο έχω πεί 700 bonjour. Αν και γουστάρω που οι άνθρωποι είναι ευγενικοί, αυτή η κονσέρβα επικοινωνίας μου την δίνει στα νευρα. 2. στις πολιτισμένες χώρες, σαν πεζός, οταν δείς διαγραμμίσεις στην άσφαλτο, για διάβαση πεζών, μπορείς να κατέβεις απο το πεζοδρόμιο, χωρίς να κοιτάξεις δεξιά-αριστερά, να βάλεις στοίχημα χοντρά λεφτά οτι θα φτάσεις απέναντι σώος, και να το κερδίσεις! ακόμα κι αν περπατάς σαν χελώνα, και στα τέσσερα Γενικά ναι. Στην Ρώμη αν δεν πέρναγα εγώ ήταν ικανοί να περιμένουν μισή ώρα. Και σταμάτουσαν ακόμα και αν είχαν την υποψία οτι μπορεί να θέλω να πέρασω (και μιλάμε για μια πόλη με περισσότερα καγκούρια απο οτι η Αθήνα). Στο Βερολίνο επίσης. Εδώ στην Γενεύη υπάρχουν διαβάσεις όπου ο πεζός έχει απόλυτη προτεραιότητα. (δεν υπάρχουν φανάρια για πεζους. Περνάς και οι άλλοι σταματάνε). Είναι πιο εύκολο να καταδικαστείς σε θάνατο αν παραβιάσεις διάβαση πεζών παρα αν ανατινάξεις σχολείο. Στο Λονδίνο όμως, αν δεν περάσεις τον δρόμο απο την διάβαση θα σε βάλουν σημάδι (εγώ την πάτησα και άκουσα και καντήλια). Οn topic τώρα, νομίζω οτι έχει μεγάλη σημασία που και πως θα μεγαλώσεις. Αυτό το πράγμα που βλεπω στην Γενεύη, άλλες φορές με τρελαίνει άλλες με εκνευρίζει. Αν τρίξεις καρέκλα μετά τις 22:00 σκάει τηλέφωνο. Αν συνεχίσεις έρχεται αστυνομία. Μετα τις 18:00 η πόλη έχει πεθάνει. Αισθάνομαι σαν καλοεκπαιδευμένο ζώο σε κλουβί. Μετά κάνεις μια βόλτα στην λίμνη και νομίζεις οτι τα τοπία ειναι ζωγραφιστά. Γμτ αν η Αθήνα είχε ενα Central Park, θα ήταν ο παράδεισος της Ευρώπης. Edit: Θέλω να πεθάνουν όλοι οι Σωβινιστές σκατόγαλλοι. Μέχρι και στο Dubai ήταν πιο εύκολο να συννενοηθώ. Α στα διάλα.
Aρρωστος 7 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Η Αθήνα έχει θεωρητικά πολλά πράγματα να κάνεις.ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.Γιατί αν θέλεις π.χ μίαμιση ώρα να πάς από το σπίτι σου στα μπουζούκια και μιαμιση ώρα να γυρίσεις είναι πολύ πιθανό να πάς μπουζούκια 1 φορά το χρόνο παρόλο που τα έχεις μέσα στην πόλη σου.Το ίδιο ισχύει και για ένα σωρό άλλα πράγματα.Εκτός από αυτό στην Αθήνα για να χαρείς αυτά που σου προσφέρει πρέπει να έχεις άπλετο χρόνο και χρήμα.Για κάποιον εισοδηματία η Αθήνα είναι ένας μικρός παράδεισος.
Fidelio Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Πρώτος παράγοντας δεν ειναι το "που" αλλά το . . "με ποιους" ! Δεύτερος παράγοντας είναι το τι θα κάνεις εκεί που είσαι πολύ σημαντικο αυτό , κάτι το οποίο επηρεάζεται άμεσα από το πρώτο. Τρίτος παράγοντας εναλλακτικές επιλογές ψυχαγωγίας , κάτι το οποίο ομοίως επηρεάζεται από το...πρώτο. . . αρα που καταλήγουμε ; Σημασία έχει το . . . "με ποιους"!
dalton85 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Η Αθηνα ειναι ενα μεγαλο κεντρο ολης της Ελλαδας. Εχει τα παντα εκτος απο πρασινο. Οπως κλαμπακια, μπουζουκια μαγαζια, υπηρεσιες και σκουπιδια. Πρασινο δεν εχει και αυτο ειναι για μενα τουλαχιστον μεγαλο προβλημα και δεν λειτουρουν καλα οι υπηρεσιες που παρεχει. Ολοι στην επαρχια μπορει να την βριζουν αλλα ολοι ερχονται στην Αθηνα. Πραγματικα τα εχει ολα. Αλλα σε αυτον τον κοσμο παντα θα υπαρχουν για τον καθε λογοι που καποιο μερος, καποια ατομα και καποια πραγματα δεν τους αρεσουν. Ετσι λειτουργουμε σαν ανθρωποι και δεν μπορουμε αλλιος
Members gsarig Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Members Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Εγώ πάλι μεγάλωσα σε χωριό (πρώτη φορά πέρασα δρόμο με φανάρια στα 17 μου), αλλά τα τελευταία 8-9 χρόνια μένω Αθήνα, λόγω σπουδών και μετά, δουλειάς. Τα πρώτα χρόνια δεν ήθελα με τίποτα να φεύγω από Αθήνα, ούτε για διακοπές - μου άρεσε η ανωνυμία, η φασαρία και οι πολλές επιλογές (λεπτομέρεια - ήμουν φοιτητής :-P). Τώρα πια είναι φορές που μου λείπει το χωριό κι όποτε βρίσκω την ευκαιρία πηγαίνω - δεν θα ήθελα όμως να μένω μόνιμα εκεί ή έστω σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας. Εννοείται ότι τα παιδικά χρόνια στο χωριό δεν τα αλλάζω με τίποτα (από το πρωί μέχρι το βράδυ έξω, μπάλα κάθε απόγευμα, τα μαθήματα φορτωμένα στον κόκκορα) αλλά ήδη στην εφηβεία είχαν αρχίσει οι τάσεις φυγής. Πάντως τα κουτσομπολιά της γειτονιάς τα έχω συναντήσει και σε γειτονιές της Αθήνας - σε εξίσου εκνευριστικό βαθμό - απλώς, εδώ, αν θες να κρυφτείς μπορείς να το κάνεις πολύ πιο εύκολα.
louben Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Η Αθήνα έχει θεωρητικά πολλά πράγματα να κάνεις.ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.Γιατί αν θέλεις π.χ μίαμιση ώρα να πάς από το σπίτι σου στα μπουζούκια και μιαμιση ώρα να γυρίσεις είναι πολύ πιθανό να πάς μπουζούκια 1 φορά το χρόνο παρόλο που τα έχεις μέσα στην πόλη σου.Το ίδιο ισχύει και για ένα σωρό άλλα πράγματα.Εκτός από αυτό στην Αθήνα για να χαρείς αυτά που σου προσφέρει πρέπει να έχεις άπλετο χρόνο και χρήμα.Για κάποιον εισοδηματία η Αθήνα είναι ένας μικρός παράδεισος. Συμφωνω και επαυξανω αλλωστε νομιζω οτι το προανεφερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.