leuko Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Έβλεπα το Πάσχα πολλούς να μαλώνουν με την οικογένειά τους επειδή δεν ήθελαν να πάνε στην εκκλησία. Αυτοί οι "ευλαβείς", τι προσφέρουν πέρα από το να μαλώνουν με το κόσμο για τις επιφανειακές τους συνήθειες;
KWSN_Men Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δεν το έθεσες σωστά μάλλον. Έπρεπε να λες 'Στον πάτο η ελληνική εκκλησία....'
IOCTL Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 nice topic! Νομίζω έχει πολύ κουβέντα το θέμα... εγώ θα απαντήσω με μια πρόταση... Προσφέρει πάρα πολύ λιγότερα απο όσα έχει δυνατότητες να προσφέρει.
1980 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δεν το έθεσες σωστά μάλλον. Έπρεπε να λες 'Στον πάτο η ελληνική εκκλησία....' απο τα δαχτυλα μου το πηρες.
omnislash Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Η εκκλησία ως θεσμός είναι ένα μέσο χειραγωγησης των λαικών μαζών.Αποκοιμίζει τους πιστούς με τη μεταθανάτια σωτηρία ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνει πράξη τα κηρύγματα του Ιησού ο οποίος έλεγε να χτυπήσουμε τους δυνατούς και όχι να επναπαυόμαστε στη ραστώνη. Αυτά σε γενικές γραμμές αλλά να μιλήσουμε για τι; για την αμερικανική εκκλησία για το Βατικανό για το Χριστόδουλο ,για τον κλήρο;Η για το γεγονός πως μέσω των τεσσάρων γνησιων( ευαγγελίων έχουν καταφέρει οι Εβραίοι και έχουν βρει αξιους συμπαραστάτες τους φανατικούς διαμαρτυρόμενους των ΗΠΑ Η ακόμα να μιλήσουμεκαι για τον αντιειρηνιστή Ιησού που ελεγε "δεν ήλθα να βάλω γλώσσα αλλά μαχαίραν" η την εκκλησία σεσ σχέση με την παράδοση και τους αγώνες που προσέφερε για την απελευθέρωση του Εθνους μας
1980 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Η εκκλησία ως θεσμός είναι ένα μέσο χειραγωγησης των λαικών μαζών.Αποκοιμίζει τους πιστούς με τη μεταθανάτια σωτηρία ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνει πράξη τα κηρύγματα του Ιησού ο οποίος έλεγε να χτυπήσουμε τους δυνατούς και όχι να επναπαυόμαστε στη ραστώνη.]QUOTE τι βοστωνη τι ραστωνη.
Freakster Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δε το επιασα το θεμα.. Για αυτο θα μιλησουμε; Έβλεπα το Πάσχα πολλούς να μαλώνουν με την οικογένειά τους επειδή δεν ήθελαν να πάνε στην εκκλησία. Αυτοί οι "ευλαβείς", τι προσφέρουν πέρα από το να μαλώνουν με το κόσμο για τις επιφανειακές τους συνήθειες; Ποιοι ειναι οι ευλαβεις, αυτοι που πιεζαν τους αλλους να πανε εκκλησια; Ενταξει κατι φορες και εγω βαριεμαι, αλλα με λιγο σπρωξιμο..
desolatorXT Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 η εκκλησία, έχει μεγάλη περιουσία, απο δωρεές κτλπ, γύρω στα 4 δισεκατομύρια δραχμές είχα ακούσει κάποτε... Θεωρητικά λοιπόν, έπρεπε να χρησιμοποιεί αυτήν την περιουσία για ενέργειες όπως : φιλανθρωπικά έργα, αναπαλαιώση ναών-μνημείων, δωρεές σε ιδρύματα, βοήθεια στους φτωχούς, όπως π.χ. συσήτια κτλπ... Αντ αυτού όμως, οργανώνει υπερπολιτελής κρουαζιέρες... Η εκκλησία είναι πιστεύω πλέον ένας άχρηστος θεσμός (άπο άποψη προσφοράς στην κοινωνία)... Εκτός αυτού αντί να αποτέλει παράδειγμα συμπεριφοράς στους "πιστούς" αποτελεί πηγή σκανδάλων συνεχώς... Τι να πεις... /καλάταπήγανεπάλι
nmtray2 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δεν το έθεσες σωστά μάλλον. Έπρεπε να λες 'Στον πάτο η ελληνική εκκλησία....' Ναι βρε, αλλα τοτε θα του την επεφταν ολοι. (ενω τωρα...)
Petza Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Έβλεπα το Πάσχα πολλούς να μαλώνουν με την οικογένειά τους επειδή δεν ήθελαν να πάνε στην εκκλησία. Αυτοί οι "ευλαβείς", τι προσφέρουν πέρα από το να μαλώνουν με το κόσμο για τις επιφανειακές τους συνήθειες; ναι και εγώ το είδα, αποτρόπαιο και φρικιαστικό, ειδικά εκεί που τους μαστίγωναν δεμένους σε πασσάλους αυτοί της ιεράς εξέτασης Ο ευτραφής με την κουκούλα πιστεύω να κατάλαβες ποιος ήταν Άφησε το διάβασμα και έβαλε την κουκούλα Ρε τι έχουμε πάθει ..........
Sellers Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Έβλεπα το Πάσχα πολλούς να μαλώνουν με την οικογένειά τους επειδή δεν ήθελαν να πάνε στην εκκλησία. Αυτοί οι "ευλαβείς", τι προσφέρουν πέρα από το να μαλώνουν με το κόσμο για τις επιφανειακές τους συνήθειες; Βασικά δεν κατάλαβα ένα πράγμα? Ποιους εννοείς ευλαβείς. Αυτούς που μαλώναν με τους δικούς τους επειδή δεν θέλανε να πάνε στην εκκλησία ή αυτοί που θέλανε??? Και όσο για το αρχικό ερώτημα ναι μπορεί να προσφέρει πολλά. Αλλά μόνο με μια μόνιμη τάση επαναστατισμού και καθολικής αμφισβήτησης μην περιμένεις πολλά πράγματα... (Δεν αναφέρομαι σε σένα. Γενικά για το όλο κλίμα μιλάω και για αυτά που ανέφερες για τους ανθρώπους το Πάσχα)
DIMITRISG Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Η ακόμα να μιλήσουμεκαι για τον αντιειρηνιστή Ιησού που ελεγε "δεν ήλθα να βάλω γλώσσα αλλά μαχαίραν" οχι και αντιειρηνιστής ο Χριστός μη τρελαθουμε Το αντιθετο μαλιστα τον θεωρουσαν βλασφημο και επικυνδινο οταν τους έλεγε οτι πρεπει να ειναι φιλοι με τους γυρω λαους και τους Γαλιλαιους για παράδειγμα. Πολιτικη καλης γειτονίας δλδ
KWSN_Men Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Ναι βρε, αλλα τοτε θα του την επεφταν ολοι.(ενω τωρα...) Άσε που έβγαλε και το άβαταρ για να μην τον καταλάβουμε... :mrgreen:
Chrisxxx Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Α. χμμμ, 4 δις δραχμες εχει μαλλον η καθε ενορια οχι ολοκληρη η εκκλησια... Β. Σιγουρα προσφερει πολυ λιγοτερα απο οτι μπορει, αλλα προσφερει. <ontopic> Επειδη και εγω εκανα την προσπαθεια μου να μην παω εκκλησια την Ανασταση (πηγα τελικα) θα γραψω τις εντυπωσεις μου. 1. θεωρω ιδιαιτερη ασεβεια να πας 11κ45 και να φυγεις 12κ15. 2. Αυτοι που εφυγαν δεν σταματησαν να μιλανε και να χαιρεταν γνωστους 3. Αφου αναψαν ολοι τις λαμπαδες τους το μονο εκαναν ηταν να προσεχουν μην τους καψει κανενας. 4. Οι μισοι σκεφτονταν μαγειριτσες και οι αλλοι μισοι μπουζουκια 5. μονο ενα 10% εμεινε και μετα το Χριστος Ανεστη. Τελος μαλλον ολοι καναμε το χατηρι καποιου μελους της οικογενειας καθαρα εθιμοτυπικα... οπως και το αρνι που σουβλιζουν καποιοι και τελος τρωνε σουβλακια αφου δεν τους αρεσει το αρνισιο κρεας </ontopic>
Hlapatsas Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Οκ,προφανώς πολλοί που απάντησαν δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο απλά. Στην γειτονιά μου ταίζουν καμιά 70αρια άπορους καθημερινά. Και όταν έδωσαν λεφτα σε οικογένειες στην Θράκη για να κάνουν +1 παιδί για να μην γίνει μειωνότητα ο ελληνικός πληθυσμός στην Θράκη μας χάλασε.Μετά θυμήθηκε το "κράτος" να πάει καμιά σχολή εκεί. Για να μην πούμε για την Τουρκοκρατία... Αν δεν γνωρίζετε μην μιλάτε.Παντού υπάρχει διαφθορά,άντε ας αρχίσουμε να επιτιθώμαστε στους πάντες....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.