Προς το περιεχόμενο

Εκκλησία, τελικά προσφέρει τίποτα;

leuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ανάγκασε κανείς να πληρώσεις σε εκκλησία;;Αν θέλεις δίνεις.

Το κερί αν δεν έχεις να το πληρώσεις είναι δωρεάν.

επέτρεψε μου να διαφωνήσω... έχω δει τις παπαδιές που σου την λενε οταν παρεις έτσι κερακι ή ρίξεις λίγα χρήματα κ παρεις 2 κεράκια παραπάνω. επίσης γιατί σε πολλές εκκλησίες κάτω από τα κεριά έχει κ τιμές; όχι για να σου πουν ρίξε τόσα για να πάρεις τόσα κεριά; Η εκκλησία έχει καταντήσει ένα μεγάλο παζάρι.

Ο Χριστός ήταν αντίθετος με τα παζαρια που ειχαν στηθεί έξω από τους ναούς και στις μέρες μας τα παζάρια κ η εκμετάλλευση της πίστης έχει μπει και μέσα στον ναό(βλέπε τάματα, κεριά, λεφτά που θέλουν για να παντρευτείς, πεθάνεις, κλπ...).

Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό αλλά όχι ορθόδοξο πλέον. Η Εκκλησία στο σύνολο της είναι πολύ σάπια για να αντιπροσωπεύει τα Πιστεύω μου. Τα λαμπρά παραδείγματα της χριστιανοσύνης δεν θα τα βρείτε στην εκκλησία της γειτονίας σας αλλά στον καθένα μας κ στο πως βοηθάμε τον συνανθρωπό μας. Στον καθένα αφανή "ήρωα" που προσφέρει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση της προσφοράς.

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τα λαμπρά παραδείγματα της χριστιανοσύνης δεν θα τα βρείτε στην εκκλησία της γειτονίας σας αλλά στον καθένα μας κ στο πως βοηθάμε τον συνανθρωπό μας. Στον καθένα αφανή "ήρωα" που προσφέρει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση της προσφοράς.

..........

Δημοσ.

Φίλε kallair οι τιμές είναι ενδεικτικές.Όσο για τις παπαδιές που στην λένε για αυτές δεν ευθύνεται η εκκλησία.

Τέσπα το θέμα είναι απλό και δεν υπάρχει λόγος να συζητήσω κάτι που δεν ισχύει.

Δημοσ.

Δεν λέω ότι είναι κανόνας αυτό το συμβάν αλλά κ πάλι γίνεται... σε σχεση με τα υπόλοιπα που γίνονται, ή ακόμα χειρότερα, σε σχεση μετα υπόλοιπα που δεν γίνονται, το θέμα με τα κεριά ειναι το μικρότερο... όταν βλέπεις να γίνονται παπάδες για να γλυτώσουν από διάφορους, όταν γίνονται αρχιοκάπηλοι, όταν εμπορευματοποιούν την πίστη σε τάματα κ σε "δακρυσμένες" εικόνες, όταν ΔΕΝ βοηθάνε εκεί που πρέπει, όταν πάνε κ ζητάνε από ανθρώπους να αφήσουν τα σπίτια τους επειδή η γή εκείνη υποτείθεται ότι ανοίκει στην εκκλησία, όταν ο περίγυρος της εκκλησίας αλλα ΚΑΙ η εκκλησία έχει γίνει ένα μεγάλο παζάρι, επέτρεψε μου να είμαι αντίθετος με αυτά που η σημερινή Εκκλησία αντιπροσωπεύει.

Δεν έχω τίποτα μαζί σου φίλε μου χλαπάτσα. απλώς μου έδωσες την αφορμή να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου για αυτό το σάπιο, στην πλειονότητα του, σύνολο ανθρώπων που αποτελεί την σημερινή εκκλησία. Δεν μπορείς να έχεις τον Χριστόδουλο κ τον κάθε χριστόδουλο να κυκλοφορεί με 5 κιλά καθαρό χρυσάφι πάνω του όταν ο διπλανός σου πινάει. δεν λέω ότι δεν κάνει τίποτα η εκκλησία. Απλά αυτά που κάνουν τα κάνουν με αυτά που περισσεύουν από αυτά που "τρώνε"...

Δημοσ.

Παιδια και ο πιο βλακας καταλαβαινει τι απατη κρυβεται πισω απο την εκκλησια γενικοτερα.... Τι προσπαθουμε να αποδειξουμε, αυτο που ειναι μπροστα στα ματια μας? Σε λιγο θα δεχονται πιστωτικες και εμεις λεμε αν κλεβουν ή οχι

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, όπως έγραψα και σε ένα άλλο φόρουμ, η ακόλουθη διαπίστωση μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας ένα πολύ παλιό τραγούδι, τη "Ρίμα τ' Αη-Γιώργη".

Στην ουσία ο λαός ποτέ δεν πίστεψε απόλυτα "δογματικά" στην Ορθοδοξία. Μπορεί να ακολουθούσε(όπως και τώρα άλλωστε) το τυπικό, δηλαδή γάμους, βαφτίσεις, γιορτές, πανηγύρια, κλπ, αλλά πάντοτε "προσάρμοζε" τα πάντα στα ανθρώπινα μέτρα. Δηλαδή ο άγιος δεν ήταν "άγιος" με την κλασική έννοια του "ασκητή", αλλά ήταν κάποιος με άνθρωπινες ιδιότητες, πάθη και αδυναμίες, αλλά και υπερφυσικές δυνάμεις. Η Παναγία ήταν πάνω απ' όλα μάνα που πονάει για το παιδί της, κλπ.

Δημοσ.
Παιδια και ο πιο βλακας καταλαβαινει τι απατη κρυβεται πισω απο την εκκλησια γενικοτερα....
Tι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια. :mrgreen:

Οταν ο καθε Μητροψ**ιτης εχει πολυτελες αυτοκινητο ενω ο Χριστος πηγαινε με τα ποδια και στην καλυτερη με ενα γαιδαρο (καρα κι αμαξες υπηρχαν τοτε) τι να πεις........:???: :?

Δημοσ.
Tι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια. :mrgreen:

Οταν ο καθε Μητροψ**ιτης εχει πολυτελες αυτοκινητο ενω ο Χριστος πηγαινε με τα ποδια και στην καλυτερη με ενα γαιδαρο (καρα κι αμαξες υπηρχαν τοτε) τι να πεις........:???: :?

εκει εισαι ακομα εσυ? ο αρχιτραγος πηγε για σπα στην ελβετια το χειμωνα.

Δημοσ.

LEET :mrgreen: και φυσικα το ξερω (κρουαζιερες και τα συναφη).

Απλα ηθελα να δειξω οτι καπου δεν κολλαει το θεμα.

Δε γινεται να μας δασκαλευουν περι νηστειας δειτε εδω γνωμες να διδει ο εχων τους δυο χιτωνας τον εναν και απο την αλλη να τσακωνονται σαν τα κοκκορια για το ποιος θα κατσει στην καρεκλα.

Ζωντας μεσα στη χλιδη.

Δε θελω να περασω το νοημα οτι ολοι οι ιερεις ειναι ακαταλληλοι.

Απλα εχει αυξηθει το ποσοστο σηψης (δυστυχως).

Δημοσ.

Γιατι καλε οι ανθρωποι... θυσιες κανουνε για μια θεση στον ουρανο...

Απλα τα εξοδα σημερα ειναι πολλα... :-D τους καημενους πως αντεχουν...? :cry:

Δημοσ.

η εκκλησια ευθυνεται για πολλες σφαγες κ πολεμους.

η νηστεια τι νομιζετε πως ηταν? ενα ωραιο μετρο που επεβαλαν οταν πηναγε ο κοσμακης.

Δημοσ.

Ρε παιδια απλά δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει όλο αυτό το μίσος προς την εκκλησία.Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μέγαλωσε εκεί και τέτοια πράγματα δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αλλά όχι στον βαθμό που λέτε.Έχω δει αυτό που λέμε τραγόπαπα και έτσι αλλά δεν είναι σάπια τα πράγματα.Για τις σφαγές και τα παραπάνω που λέτε έγιναν στο ΟΝΟΜΑ της εκκλησίας και όχι από την εκκλησία.Και στο όνομα της Δημοκρατίας και τις Ελευθερίας έγιναν άλλα χειρότερα αλλά δεν είπαμε ότι αυτά τα 2 είναι σάπια.Μάλλον οι περισσότεροι νομίζουν ότι ιερέας εστί άγιος αλλά δεν είναι έτσι.Διαφθίρονται εξίσου εύκολα με όλους μας.

Δημοσ.
Ρε παιδια απλά δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει όλο αυτό το μίσος προς την εκκλησία.Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μέγαλωσε εκεί και τέτοια πράγματα δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αλλά όχι στον βαθμό που λέτε.Έχω δει αυτό που λέμε τραγόπαπα και έτσι αλλά δεν είναι σάπια τα πράγματα.Για τις σφαγές και τα παραπάνω που λέτε έγιναν στο ΟΝΟΜΑ της εκκλησίας και όχι από την εκκλησία.Και στο όνομα της Δημοκρατίας και τις Ελευθερίας έγιναν άλλα χειρότερα αλλά δεν είπαμε ότι αυτά τα 2 είναι σάπια.Μάλλον οι περισσότεροι νομίζουν ότι ιερέας εστί άγιος αλλά δεν είναι έτσι.Διαφθίρονται εξίσου εύκολα με όλους μας.

Εγω σεβομαι της αποψεις σου... και το δικαιωμα σου να της λες...

Αμα ομως εγω ελεγα αυτες της αποψεις σε μια εκκλησια...(Της δικες μου Δηλαδη)... τωρα θα ημουνα μαλλον με ναρθηκα ~

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...