algait Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Καλησπέρα παιδια! Σκέφτομαι να ξεκινήσω έρευνα αγοράς για αυτοκίνητο και είπα να ζητήσω τη γνώμη σας. Δεν γνωρίζω και πολλά από αυτοκίνητα για αυτό και έφτιαξα την παρακάτω λίστα και περιμένω τις απόψεις σας γύρω από την μικρομεσαία κατηγορία καθώς προς τα εκεί προσανατολίζομαι, με μπάτζετ το πολύ 17 χιλιάρικα. Η λίστα είναι ψιλομεγάλη και αφορά τα εξής: ford focus mazda 3 opel astra peugeot 207 (νομίζω ανήκει στην κατηγορία των μικρών αλλά μου αρέσει) seat leon toyota auris/corrola vw golf 1) Με ενδιαφέρει να υπάρχει ισσοροπία ανάμεσα σε εξοπλισμό και κινητήρα. 2) Εμφανιακά μου αρέσει περισσότερο το leon και το mazda. 3) Ποιο αξιόπιστα αυτοκίνητα γενικώς θεωρώ τα toyota και VW. 4) Τα focus, astra και peugeot τα θεωρώ καλές περιπτώσεις και έχω ακούσει καλά λόγια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
DIMITRISG Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 εγω θα επαιρνα το leon αλλα εξαρταται αν εχεις πχ οικογενεια κλπ απο τιμες δεν γνωριζω
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Πρωτα σε προτιμηση για μενα ειναι τα Γαλλικα. Δεν με ενδιαφερει τοσο το γκαζι (το πολυ γκαζι,μην σερνεται κιολας) οσο η ανεση και το πατημα στο δρομο. Εχω παρει εδω και 4 μηνες ενα μεταχειρισμενο ΖΧ μοντέλο 94 το οποιο με εχει βολεψει παρα πολυ.Ειναι πολυ ανετο , δεν με κουραζει καθολου παρολο που δεν εχει υδραυλικο τιμονι και γενικα δεν μου εχει βγαλει προβληματα. Τα γαλλικα γενικως εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης και αν βρεις και ενα καλο μαγαζι φτηνο για ανταλλακτικα που μπορει να χρειαστουν μετα το περας της εγγυησης εισαι αρχηγος Με λιγα λογια σου προτεινω το 207...
DIGITHEOS Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 +1 Tοyota ,φθηνα ανταλακτικα, πολλα χρονια εγγυηση σε χρωμα και σκουρια,μακρια απο ford ,φιλος στο πρωτο εξαμηνο πηγε για αλλαγη μιζας!!!! (λογω βλαβης αυτης) , η οποια οταν την βγαλανε πανω απο το αυτοκινητο ηταν και no name δεν ειχε κανενα στοιχειο ουτε καν τον κατασκευαστη!!!! peugeot προβλημα συνηθως με τα ημιαξονια απο πολυ παλια ,ακομα δεν το εχει ξεπερασει. VW εκτος απο το ακριβο σερβις πολυ αξιοπιστα mazda επισης για το seat εχω αποψη μονο απο για το ibiza ενος φιλου το οποιο στον πρωτο χρονο του κανανε διακοπη τα μπουζοκαλωδια ....... Στο μεταξυ ολα αυτα μπορει να ειναι και τυχαια , γιατι σε ολες τις εταιρειες μπορει να τυχει βλαβη και απο την πρωτη μερα ,απο αστοχια υλικου απο τριτο προμηθευτη, γι'αυτο φροντισε μονο 3 πραγματα να εχεις υποψη σου. 1 φθηνα ανταλακτικα 2 αξια μεταπωλησης 3 χαμηλη καταναλωση βενζινης Φιλικα.
bchris Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Εγω παντως θα σου προτεινα να μεινεις μακρια απο τα seat. Τα αμαξια αυτα αν αυριο εξαφανιστουν απο τους δρομους δεν νομιζω να το προσεξω Εγω ειμαι της αποψης να παρεις ενα toyota. Προσωπικα μ' αρεσει πολυ το corrola. ΥΓ Οπως βλεπεις οι γνωμες ειναι σαν τις κ**οτρυπιδες
DIMITRISG Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Το peugeot 207 μην το συγκρινεις με το ΖΧ 94 (αμαξαρα) γιατι τωρα ειναι φορτωμένο στα ηλεκτρονικά και εχει αλλου ιδους προβληματα δεν θα συμφωνησω με τον digitheos οσον αφορα τα προβληματα στα ημιαξωνια δεν ισχυει κατι τετοιο *Διορθωση : μεχρι το 206 ισχυει.Τα τελευταια 206 δεν ειχαν προβλημα στο 207 το προβλημα ειναι τα mount στα αμορτισερ , ειναι πλαστικά και σπανε. το ford προσωπικα ποτε δεν το γουσταρα βασικα καταληγουμε σε γαλλικό ή γερμανικό Για ιαπωνικά δεν εχω εμπειρία Απο τα αγαπημενα μου αυτοκίνητα είναι το 407 το c4 το skoda και το laguna II
SGP Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Καταρχάς με τα λεφτά αυτά θα πάρεις 1.6 όλα πάνω κάτω τις ίδιες απιδόσεις έχουν. Οδήγα τουλάχιστον 3-4 και δες ποια σου αρέσουν. Μπορεί σε 5 λεπτά να καταλάβεις ότι δε θα αγόραζες με τίποτα ένα αυτοκίνητο. Το Golf το 1.6 θα το αγόραζα δύσκολα, το leon είναι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά. Το 207 είναι σαφώς μικρότερο αμάξι από τα άλλα. Άλλη κατηγορία, καμία σχέση με τα άλλα. Βασικά με κανένα δε νομίζω να είσαι απογοητευμένος. Περιοδικά θεωρούν τα focus, golf, astra και leon ως καλύτερα, αλλά και το mazda το θεωρώ καλή περίπτωση. Το toyota δε με ενθουσιάζει...
SL9S9 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 To corola to είχε ενας φίλος από την εταιρεία του δανεικό (καινούριο), χοροπηδάει πολύ και δεν παταει καλά. Νομίζω είναι και made in Turkey.
Mithrantir Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Αν θέλεις μια ακόμη ιδέα κοίτα και το νεο Swift. Το έχω πάρει απ' το Γενάρη και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Όταν έκανα και εγώ την έρευνα αγοράς είχα αυτά που είχες και εσύ + Colt αλλά τελικά το suzuki ήταν το μόνο που ένοιωσα άνετα πίσω απ το τιμόνι απ' τη πρώτη στιγμή.
Neurotic_Fest Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 To corola to είχε ενας φίλος από την εταιρεία του δανεικό (καινούριο), χοροπηδάει πολύ και δεν παταει καλά. Νομίζω είναι και made in Turkey. Και στην Τζαμαικα να ηταν φτιαγμενο αμα ηταν τογιοτα δε θα ειχε σημασια.Το αν ειναι βαρκα ή οχι βεβαια ειναι αλλο θεμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.