narbi Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Γειά σε όλους!! Η ιστορία έχει ως εξής: Έχω ένα laptop Fujitsu Siemens Amilo-A CY-26 στο σπίτι το οποίο το είχε αγοράσει ένας ξαδερφός μου πριν 3-4 χρόνια νομίζω..Μια μέρα εκεί που το είχε ανοιχτό κι επαιζε μουσική έκλεισε κ δεν ξανάνοιξε...Το πήγε για service και του είπαν οτι είχε καεί η motherboard και επειδη είχαν περασει τα 2 χρόνια της εγγύησης έπρεπε να δώσει αρκετά λεφτα για το φτιάξει...Οι ίδιοι του είπαν πως δεν αξίζει γιατι με λίγα παραπάνω χρήματα έπαιρνε καινούριο..Αντί να το πετάξει λοιπόν το έδωσε σε εμένα σκέτο όμως χωρίς φορτιστές κτλ.Κ είπα να το ψάξω λίγο μήπως στην τελική μου βγεί από το τιποτα ένα φτηνό laptop.Το πήγα σε ένα φίλο μου να το δούμε μαζί το φορτίσαμε λίγο με ένα πραγμα που είχε στο μαγαζί του σαν φορτιστή. κ στην αρχή δεν άναβε καθόλου η ένδειξη οτι φορτίζει..Αρχίζουμε να τον ανοίγουμε(ξεβιδώνουμε) για να δει τα εξαρτήματα μέσα αν όντως είναι καμμένη η mobo .Δεν καταλαβε τπτ βέβαια με το ματι και τον ξανακλείνουμε βιαστικά όμως γιατι επρεπε αυτος να φύγει κ αφού ημαστε πεπεισμένοι οτι τελικά μάλλον δεν θα φτιαχτεί με λίγα λεφτά,άρα καθόλου.Όταν τελειώσαμε τη συναρμολόγηση προσπάθησε ξανά να το ανοίξει κ ανοιξε!!Άρχισε να γουργουρίζει και να παίρνει μπροστα..Το ακούγαμε, αλλά επειδη το κουμπώσαμε οπως να'ναι την οθόνη δεν την βαλαμε σωστα κ ετσι δεν είχαμε εικόνα.Το αφήσαμε ετσι.Και τώρα αναρωτιέμαι αν ειχε καμμένη μητρική δε θα άναβε καν ετσι δεν είναι?Αφού άναψε μπορώ να ελπίζω οτι μπορω να τον φτιάξω γλιτώνοντας χρήματα? Να τον πάω σε ενα σερβις της προκοπής να τους πω να τα ενώσουν ολα παλι κανονικα να παρω κ ενα φορτιστη κ θα είναι οκ? Η θα τα κάνω τζάμπα? Συγνώμη για το πολύ μεγάλο θέμα κ ευχαριστώ προκαταβολικα..
Delirium Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Γειά σε όλους!! Η ιστορία έχει ως εξής:Έχω ένα laptop Fujitsu Siemens Amilo-A CY-26 στο σπίτι το οποίο το είχε αγοράσει ένας ξαδερφός μου πριν 3-4 χρόνια νομίζω..Μια μέρα εκεί που το είχε ανοιχτό κι επαιζε μουσική έκλεισε κ δεν ξανάνοιξε...Το πήγε για service και του είπαν οτι είχε καεί η motherboard και επειδη είχαν περασει τα 2 χρόνια της εγγύησης έπρεπε να δώσει αρκετά λεφτα για το φτιάξει...Οι ίδιοι του είπαν πως δεν αξίζει γιατι με λίγα παραπάνω χρήματα έπαιρνε καινούριο..Αντί να το πετάξει λοιπόν το έδωσε σε εμένα σκέτο όμως χωρίς φορτιστές κτλ.Κ είπα να το ψάξω λίγο μήπως στην τελική μου βγεί από το τιποτα ένα φτηνό laptop.Το πήγα σε ένα φίλο μου να το δούμε μαζί το φορτίσαμε λίγο με ένα πραγμα που είχε στο μαγαζί του σαν φορτιστή. κ στην αρχή δεν άναβε καθόλου η ένδειξη οτι φορτίζει..Αρχίζουμε να τον ανοίγουμε(ξεβιδώνουμε) για να δει τα εξαρτήματα μέσα αν όντως είναι καμμένη η mobo .Δεν καταλαβε τπτ βέβαια με το ματι και τον ξανακλείνουμε βιαστικά όμως γιατι επρεπε αυτος να φύγει κ αφού ημαστε πεπεισμένοι οτι τελικά μάλλον δεν θα φτιαχτεί με λίγα λεφτά,άρα καθόλου.Όταν τελειώσαμε τη συναρμολόγηση προσπάθησε ξανά να το ανοίξει κ ανοιξε!!Άρχισε να γουργουρίζει και να παίρνει μπροστα..Το ακούγαμε, αλλά επειδη το κουμπώσαμε οπως να'ναι την οθόνη δεν την βαλαμε σωστα κ ετσι δεν είχαμε εικόνα.Το αφήσαμε ετσι.Και τώρα αναρωτιέμαι αν ειχε καμμένη μητρική δε θα άναβε καν ετσι δεν είναι?Αφού άναψε μπορώ να ελπίζω οτι μπορω να τον φτιάξω γλιτώνοντας χρήματα? Να τον πάω σε ενα σερβις της προκοπής να τους πω να τα ενώσουν ολα παλι κανονικα να παρω κ ενα φορτιστη κ θα είναι οκ? Η θα τα κάνω τζάμπα? Συγνώμη για το πολύ μεγάλο θέμα κ ευχαριστώ προκαταβολικα.. Ta panta einai pithana, akomi kai na exoun poulisei fidia ston xaderfo sou apo to service -nai, symvainei syxna, idios sta laptops :evil: To simantiko einai omos na "epanasyndesete" tin othoni tou, an ypothesoume oti tin exete aposyndesei kai na deite an ekkinei kanonika/leitourgei sosta !...! Giati mporei i "zimia" tou na einai pragmatiki kai akrivos afti: mia xalasmeni onboard vga, thelei antikastasi olokliris tis mitrikis Kai sto worst case scenario, mporeis na afaireseis prosektika kai na pouliseis meta diafora parts tou, cpu, ram, hd, cd/dvd klp!
narbi Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 ναι το έχω σκεφτεί το σενάριο να το κάνω ανταλλακτικά και να τα πουλήσω..Αλλά για εμένα το χειρότερο σενάριο θα ήταν να σκάσω λεφτά από την τσέπη μου για να πηγαίνω σε ειδικούς να μου λένε τι φταίει και τι παίζει και τελικά να μη φτιαχτεί κιολας!!
johnnieB Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 valtin se mia exwteriki othoni apo thn vga exodo gia na deis an douleuei... kai meta vlepeis ti kaneis...
narbi Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Dikio exeis JohnnieB...Den to exw prospathisei ayto...Na rotisw kai kati allo..enas fortisths poso kanei??giati opws eipa k parapanw dn exw...
Delirium Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Dikio exeis JohnnieB...Den to exw prospathisei ayto...Na rotisw kai kati allo..enas fortisths poso kanei??giati opws eipa k parapanw dn exw... Fortisti -esto kai daneiko, gia dokimi tou laptop- logika tha vreis kapou An deis oti doulevei, axizei kai na ton agoraseis, oxi kat' anagki "original"!
narbi Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Ontws...Tha psaxw apo filous gia fortisth mipws vrw kati..Eyxaristw Delirium gia tis plirofories sou..Apo ayta pou sas exw grapsei pantws pisteyete oti i mobo pantws einai i den einai kameni??
mourlos Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 giati den pairneis apo ton ksaderfo ton fortisti gia na dokimaseis....
Delirium Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Ontws...Tha psaxw apo filous gia fortisth mipws vrw kati..Eyxaristw Delirium gia tis plirofories sou..Apo ayta pou sas exw grapsei pantws pisteyete oti i mobo pantws einai i den einai kameni?? Efoson akougetai o diskos tou (ki an px dexetai/kanei eject to CD/DVD) i mitriki apokleietai na einai entelos kameni Mporei omos na exei alli zimia px stin onboard karta othonis/vga -se mia tetoia periptosi den tha sou vgalei eikona oute se exoteriki othoni CRT/TFT.... Apo tin alli, endexomenos na sou doulepsei 100% kanonikata, kalos i kakos einai ena pragma san Lotto :twisted: An sou katsei, eisai ok!
narbi Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 giati den pairneis apo ton ksaderfo ton fortisti gia na dokimaseis.... giati o xaderfos mou ton eixe gia petama ton ypologisth...kai ta perissotera ta eixe idi xasei h petaxei...ton rotisa gia to fortisth ennoeitai..alla den ton exei leei...ara prepei na psaxw allou..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.