antreaslam Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Snoob, ξεκινώντας από το τέλος,να σου πω,ότι ακόμα και κάποιος που πιστεύει στην παρουσία του θεού κλπ,νομίζω ότι το συγκεκριμένο θα το θεωρήσει και εκείνος το ίδιο ασόβαρο! Επίσης,αναφέρει ότι δνε ξέρει πως δημιουργήθηκαν τα πάντα,θεός ή τύχη,αλλά αν τα έκανε ο θεός,τότε γιατί έκανε αυτό κ εκείνο κλπ... Το αν ο θεός ήταν παρόντας,και αν αυτό θα ενοχλούσε κάποιους,προβλέπω ότι δε θα το μάθουμε ποτέ,γιατί ποτέ δεν είναι παρόντας! αν πάλι,έφτιαξε ένα κόσμο,με κάποια...playmobil επάνω,κ τον άφησε στην τύχη του,τότε είνια ένας πολύ...κακός πατέρας,για τα δικά μου δεδομένα! υποτίθεται,ότι ο θεός δεν είναι τύραννος,αλλά ο μεγαλύτερος δημοκράτης όλων,οπότε δε θα ενοχλούσε η συνεχιζόμενη παρουσία του,προκειμένου τα παιδιά του να συνεχιζαν να ζουν μέσα σε έναν "παραδεισο"... υγ:ΓΙατί 1ή κ τελευταία παρέμβαση φίλατε?
panther_512 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Τέλος, το οτι πεθαίνουν τα παιδάκια δεν είναι δικό τους το φταίξιμο! δεν είπα κατι τέτοιο, αλλά ούτε κ του Θεού! Μήπως, λέω μήπως πέρασε από το μυαλό ότι φταίνε οι κυβερνήσεις, τα καθεστώτα, οι δυνάστες, οι πολέμαρχοι, οι βιομηχανίες όπλων (αναφέρω μερικούς έτσι, ενδεικτικά!). Λέω μήπως! Ωραία, οπότε θεωρείς τον Θεό ώς ένα παρατηρητή, ο οποίος μπορεί ή μπορεί να μήν παρέμβει εκεί που γουστάρει, με τελικό σκοπό να μας κρίνει όλους όταν και όποτε το αποφασίσει. Εγώ όμως νόμιζα ότι ο Θεός μου είναι και πατέρας μου, καθοδηγητής μου στη ζωή και βοηθός μου. Αυτά όμως που συμβαίνουν από πάντα ξέρεις με τί μοιάζουν? Μοιάζουν σαν ένας πλούσιος/πανίσχυρος πατέρας να παράτησε το κάθε παιδί του ορφανό στην τύχη του. Το κάθε παιδί του θα ανατραφεί από ότι ανάδοχη οικογένεια του κάτσει, εκτός και αν είναι πολύ άτυχο, δεν βρεθεί οικογένεια και τελικά πεθάνει από τη πείνα και τη δίψα. Τώρα το κάθε παιδί που ανατράφηκε από την ανάδοχη οικογένεια, ασπάζεται και τις αντιλήψεις/αξίες της εκάστοτε οικογένειας. Αν η οικογένεια είναι Χριστιανοί, το παιδί θα γίνει Χριστιανός. Αν είναι Βουδιστές, θα γίνει Βουδιστής. Αν είναι κανίβαλλοι, θα γίνει κανίβαλλος και αν είναι δολοφόνοι-κλέφτες, θα γίνει δολοφόνος-κλέφτης. Εντωμεταξύ, ο πραγματικός πανίσχυρος/πλούσιος πατέρας, παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των παιδιών του, αμέτοχος, παρα μόνο αν λυπηθεί κάποιο από αυτά, οπότε και παρεμβαίνει για να το βοηθήσει σε σπάνιες περιπτώσεις. Αλλά στην τελική, όλα του τα παιδιά θα τα κρίνει με βάση πώς έζησαν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ: Ποιός φταίει που το παιδί πέθανε από τη πείνα? Που έγινε Βουδιστής? Που έγινε κανίβαλλος? Ή που έγινε δολοφόνος-κλέφτης? Φταίει η εκάστοτε ανάδοχη οικογένεια? Ή μήπως φταίει η έλλειψη καθοδήγησης από τον βιολογικό πατέρα?
1980 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 ενα θα ρωτησω μονο υπαρχει καποιος εδω μεσα που πιστευει πραγματικα και οχι συναισθηματικα επειδη του εχει περαστει μεσα απο το dna του οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη και οτι δεν ειναι ολα στο χερι μας. για μενα οι θρησκειες ειναι για τους αδυναμους και για τους λαους με χαμηλο βιωτικο επιπεδο για να παρηγορουνται. και αυτην την πεποιθηση δεν γινετε να μου την αλλαξει κανεις γιατι πιστευω μονο σε οτι βλεπω και ξερω οτι το χαρακτηριστικο των δυνατων ανθρωπων και οσον εχουν καταφερει πραγματα στην ζωη τους ειναι οτι μπορει να μην καθοριζεις καποια πραγματα μεχρι ενος σημειου γιατι ακολουθεις την οικογενεια σου και τις συνθηκες μεσα στις οποιες εξελισεσε, εξαρτασαι απο τις οποιες ικανοτητες των γονεων σου αλλα απο εκει και περα ολα ειναι στο χερι σου. οταν ακουω τις λεξεις τυχη, ατυχια , θεος εκκλησιες ευαγελια και θαυματα γινομαι εξω φρενων γιατι εκτροχιαζουν τον κοσμο. εξαλου αυτος που χρειαζετε τις διδαχες μιας θρησκειας για να μαθει να διαχωριζει το καλο απο το κακο ειναι απλα το αποτελεσμα μιας κακης και ανορθωδοξης διαπαιδαγωγησης ισως και ασχημων βιωματων. εδω ο αρχιτραγος πηρε την σημαια μιας επαναστασης για τις ταυτοτητες επειδη του αφαιρεσε κοματι της εξουσιας του , με ρωτησες εμενα αν θελει να γραφει η ταυτοτητα μου χριστιανος επανω ενω δεν ειμαι. για τετια φασισταρια μιλαμε.
theglassicon Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρκετοί, τις μέρες του διαφωτισμού που διανύουμε, αμφισβητούν την ύπαρξη του Θεού. Ο Θεός ΥΠΑΡΧΕΙ............. Τον λένε Tony Iommi.
panther_512 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 ενα θα ρωτησω μονο υπαρχει καποιος εδω μεσα που πιστευει πραγματικα και οχι συναισθηματικα επειδη του εχει περαστει μεσα απο το dna του οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη και οτι δεν ειναι ολα στο χερι μας. για μενα οι θρησκειες ειναι για τους αδυναμους και για τους λαους με χαμηλο βιωτικο επιπεδο για να παρηγορουνται. και αυτην την πεποιθηση δεν γινετε να μου την αλλαξει κανεις γιατι πιστευω μονο σε οτι βλεπω και ξερω οτι το χαρακτηριστικο των δυνατων ανθρωπων και οσον εχουν καταφερει πραγματα στην ζωη τους ειναι οτι μπορει να μην καθοριζεις καποια πραγματα μεχρι ενος σημειου γιατι ακολουθεις την οικογενεια σου και τις συνθηκες μεσα στις οποιες εξελισεσε, εξαρτασαι απο τις οποιες ικανοτητες των γονεων σου αλλα απο εκει και περα ολα ειναι στο χερι σου. οταν ακουω τις λεξεις τυχη, ατυχια , θεος εκκλησιες ευαγελια και θαυματα γινομαι εξω φρενων γιατι εκτροχιαζουν τον κοσμο. Και όμως, η τύχη έπαιξε και παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή σου απ'ότι φαντάζεσαι. Το ότι αυτή τη στιγμή μπορείς να πάρεις τη πορεία της ζωής σου στα χέρια σου, οφείλεται στη κωλοφαρδία σου να γεννηθείς από την οικογένεια που γεννήθηκες, με το σώμα υγιές ή μή που απέκτησες, στη χώρα που γεννήθηκες. Αυτά τα πράγματα δεν τα επέλεξες εσύ, ούτε και κανένας άλλος για εσένα, εκτός και αν πιστεύεις στο Θεό. Όμως χάρης σε αυτά μπορείς αυτή τη στιγμή και κάθεσαι μπροστά από τον υπολογιστή σου και γράφεις τις σκέψεις σου. Και αν αυτά δεν τα οφείλεις στο Θεό, τότε σίγουρα τα οφείλεις στην τύχη. Άρα, αυτά τα " από κεί και πέρα όλα είναι στο χέρι σου", στην πραγματικότητα είναι ελάχιστα....
1980 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Και όμως, η τύχη έπαιξε και παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή σου απ'ότι φαντάζεσαι. Το ότι αυτή τη στιγμή μπορείς να πάρεις τη πορεία της ζωής σου στα χέρια σου, οφείλεται στη κωλοφαρδία σου να γεννηθείς από την οικογένεια που γεννήθηκες, με το σώμα υγιές ή μή που απέκτησες, στη χώρα που γεννήθηκες. Αυτά τα πράγματα δεν τα επέλεξες εσύ, ούτε και κανένας άλλος για εσένα, εκτός και αν πιστεύεις στο Θεό. Όμως χάρης σε αυτά μπορείς αυτή τη στιγμή και κάθεσαι μπροστά από τον υπολογιστή σου και γράφεις τις σκέψεις σου. Και αν αυτά δεν τα οφείλεις στο Θεό, τότε σίγουρα τα οφείλεις στην τύχη. Άρα, αυτά τα " από κεί και πέρα όλα είναι στο χέρι σου", στην πραγματικότητα είναι ελάχιστα.... συγκυριες λεγετε οχι τυχη. δεν την αντεχω αυτη την λεξη ειναι εκνευριστικη και γενικα εκνευριζομαι οταν καποιος αναφερει τον παραγοντα τυχη. θεμα στατιστικης ειναι οχι τυχης. ενα σπερματοζωαριο ημουν και βγηκα σε μια οικογενεια που μου παρειχε τις δυνατοτητες για να εξελιχτω.προφανως ημουν το πιο δυνατο οπως και ολοι οσοι γενιουνται. οπως ελεγε και μια διαφημηση απο την αρχη της δημιουργιας σας ησασταν οι πιο γρηγοροι. γιατι οχι και τωρα. το ιδιο και η λεξη ατυχια. ατυχια ειναι η ανικανοτητα.φυσικα θα ηταν πολυ σκληρο να καταλογησεις ανικανοτητα σε καποιον που δεν εχει παρει εφοδια αλλα υπαρχουν ανθρωποι που ξεκινουν απο το τιποτα και φτανουν στην κορυφη. καταλαβαινω τι θελεις να πεις αλλα εχω διαγραψει τις λεξεις τυχη και ατυχια γιατι τις θεωρω αχρηστες και ατοπες εντελως. παντως ειναι αποψη μου δεν εχω την απαιτηση να την ασπαστεις εγω απλα σκεφτομαι οτι ολα ειναι στο χερι μου. οταν λεω ολα ειναι στο χερι μου ενοω το πως θα χειριστω τα αρνητικα και θετικα που υπαρχουν στην ζωη μου πως θα τα εκμεταλευτω με την πραγματικη ενοια της λεξεως.
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 το σπερματοζωάριο ήταν μόνο ο μισός 1980 παρεμπιπτόντως, η μαμά είχε άλλα 23 χρωμοσώματα τυλιγμένα.
panther_512 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Ε, εντάξει, όχι Γιάννης, Γιαννάκης.... Μπορείς να αντικαταστήσεις την λέξη τύχη με τη λέξη συγκυρίες στο πόστ μου, εφόσον δεν σου αρέσει αυτή η λέξη. Το νόημα είναι το ίδιο και η ουσία είναι ότι σε ελάχιστα πράγματα έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας και αυτό μόνο αν έχουμε τη πολυτέλεια να τα ελέγξουμε....
1980 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 το σπερματοζωάριο ήταν μόνο ο μισός 1980 παρεμπιπτόντως, η μαμά είχε άλλα 23 χρωμοσώματα τυλιγμένα. ε δεν εχω μπει σε τετοιες λεπτομερειες. μια δυο συζητησεις με γυναικολογους εχω κανει για να μαθω πεντε πραγματα. Ε, εντάξει, όχι Γιάννης, Γιαννάκης.... Μπορείς να αντικαταστήσεις την λέξη τύχη με τη λέξη συγκυρίες στο πόστ μου, εφόσον δεν σου αρέσει αυτή η λέξη. Το νόημα είναι το ίδιο και η ουσία είναι ότι σε ελάχιστα πράγματα έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας και αυτό μόνο αν έχουμε τη πολυτέλεια να τα ελέγξουμε.... ελενχο δεν εχω μονο στο που εγινε η συληψη μου. ολα τα αλλα σορρυ αλλα θεωρω οτι ειναι στο χερι μας.δεν μιλαω για βρεφικες παιδικες ηλικιες. μπορει να εχω κολημα με την λεξη τυχη και ατυχια μπορει να εχεις και εσυ δικιο τι να σου πω οτι σκεφτομαι σου γραφω. συζητηση κανουμε δεν προσπαθω να επιβληθω απλα καταθετω την γνωμη μου. αλλα σε οτι εχει να κανει με ανωτερες δυναμεις σορρυ αλλα υποτιμα την νοημοσυνη του καθε ανθρωπου για εμενα αυτη η λεξη.
AGNUSDeI Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Εγώ όμως νόμιζα ότι ο Θεός μου είναι και πατέρας μου, καθοδηγητής μου στη ζωή και βοηθός μου. << επειδή με απορίψατε λέγει Κύριος, δεν υπάρχει για σας ο παρηγορών >> ~ Προφήτης Ιερεμίας
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Ε, εντάξει, όχι Γιάννης, Γιαννάκης.... Μπορείς να αντικαταστήσεις την λέξη τύχη με τη λέξη συγκυρίες στο πόστ μου, εφόσον δεν σου αρέσει αυτή η λέξη. Το νόημα είναι το ίδιο και η ουσία είναι ότι σε ελάχιστα πράγματα έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας και αυτό μόνο αν έχουμε τη πολυτέλεια να τα ελέγξουμε.... δν είναι το ίδιο πράγμα να λες πως όσο εξαρτώμενοι είμαστε από τα ενδεχόμενα όταν κυοφορούμαστε άλλο τόσο είμαστε στα 25 μας. σε μια οργανωμένη κοινωνία με διαμορφωμένα "θέλω" και ανάγκες, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να στρέψεις τα ενδεχόμενα με το μέρος σου -να πας στο κέντρο της γκαουσιανής καμπύλης. Από το να ΜΗΝ περάσεις το φανάρι με κόκκινο μέχρι το να φοράς προφυλακτικό ή να έχεις διαβάσει καλά πριν την εξεταστική, τα αποτελέσματα είναι σε σχετικά απόλυτη ταύτιση με τους χειρισμούς σου.
panther_512 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 << επειδή με απορίψατε λέγει Κύριος, δεν υπάρχει για σας ο παρηγορών >>~ Προφήτης Ιερεμίας Νόμιζα ότι σύμφωνα με τα λόγια του Υιού του Θεού, ότι ο Θεός μας είναι ο Θεός της αγάπης. Δηλαδή ο πανάγαθος Θεός μας, μας γύρισε τη πλάτη και μας άφησε στη μοίρα μας, πιστεύοντας ότι μαζί με τα ξερά πρέπει να καίγονται και τα χλωρά??? Αδιανόητο κατ'εμέ... δν είναι το ίδιο πράγμα να λες πως όσο εξαρτώμενοι είμαστε από τα ενδεχόμενα όταν κυοφορούμαστε άλλο τόσο είμαστε στα 25 μας. σε μια οργανωμένη κοινωνία με διαμορφωμένα "θέλω" και ανάγκες, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να στρέψεις τα ενδεχόμενα με το μέρος σου -να πας στο κέντρο της γκαουσιανής καμπύλης. Από το να ΜΗΝ περάσεις το φανάρι με κόκκινο μέχρι το να φοράς προφυλακτικό ή να έχεις διαβάσει καλά πριν την εξεταστική, τα αποτελέσματα είναι σε σχετικά απόλυτη ταύτιση με τους χειρισμούς σου. Γι'αυτό και ανέφερα ότι τον όποιο έλεγχο έχουμε εμείς στη ζωή μας τον έχουμε γιατί έχουμε την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο. Από κεί και πέρα, οι παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε στη ζωή μας, τόσο στην αρχή όσο και στη μετέπειτα πορεία της είναι αναρύθμητοι μπροστά σε αυτούς που μπορούμε να ελέγξουμε.
nikoskon Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Ακόμα ασχολείστε με Θεούς και δη με την Ορθόδοξη Πίστη...;! Θα υπάρξει χρόνος στο μέλλον για αυτά...
Cromb Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 μέχρι τότε δείτε το dogma http://www.imdb.com/title/tt0120655/
lefterhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Νομιζω οτι ο Δημου δεν αναφερεται στην υπαρξη ή οχι του Θεου ουτε ζηταει απαντηση στο ερωτημα γιατι αφηνει ολες αυτες τις συμφορες να συμβαινουν. Το γραφει ξεκαθαρα στο κειμενο του: "Άλλωστε η ύπαρξη – η μη – του Θεού, δεν επηρεάζει καθόλου την ανάλυση αυτή. Εξετάζω την θρησκεία ως ανθρώπινο δημιούργημα, ως ένα στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού." Με το κειμενο του προσπαθει να κατακρινει οσους εκμεταλλευονται την αναγκη του ανθρωπου να πιστεψει σε ενα Θεο και μιλωντας, κυβερνωντας, πραττοντας εκ μερους Του να αποκτησουν εξουσια πανω τους. Για μενα το θεμα πιστη και Θεος ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση και δεν περιμενω απο κανεναν να μου θεσει οδηγιες για το πως θα πιστευω σε Αυτον και τι θα πραττω στη ζωη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.