LiKBeAsT Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Θα σας πω πρωτα τι έκανα και μετά τις απορίες.. Κατάσταση Να αναφέρω βέβαια ότι στον σκληρο έιναι τα windows.. Στην IDE1 υποδοχή της μητρικης βάζω ένα σκληρό (μόνο του) ΑΤΑ/133 σε 40-wire αλλά και σε 80-wire (στις αντιστοιχες θέσεις των καλωδίων) ως Master και μετα τη windows screen κολλαει ή κανει restart. Στην ίδια κατάσταση ως Slave όλα καλα. Μετα συνδέω στην IDE2 ένα 80-wire και στη master θεση του (ακραία) βάζω ένα DVD-Recorder ως Master..Και όλα ΟΚ. Μέτα στο καλώδιο της IDE1 (εκει δηλ που είναι ο σκληρος) συνδεω ταυτοχρονα ένα DVD-ROM στη θέση slave του καλωδίου.Αρχικά το βάζω χωρίς jumper και υπαρχει πρόβλημα.Μετά το βάζω Slave και παλι προβλημα. Έχοντας αυτό Slave (δηλ το DVD-ROM) α)βάζω το σκληρό Master και πάλι το σύστημα δν λειτουργει.. β)βάζω το σκληρό CS και πάλι προβλημα.. γ)βάζω το σκληρό Slave και αποσυνδεώ το IDE2 (μήπως παίζει κατί με αυτό) αλλα ξανα πρόβλημα.. Έχοντας κάνει τους συνδυασμούς που αναφέρθηκαν τελικά βάζω : το σκληρο Slave, το DVD-ROM Master και επιτέλους το συστημα δουλευει. Μετα συνδέω στη θέση IDE2 το DVD-Recorder (μόνο του) ως Master και είναι ΟΚ..(το δοκιμάζω και ως Slave απο περιεργεια και δουλευει αλλα αργει περισσοτερο στη boot screen των windows..) Τέλος συνδέω έναν άλλο SATA δισκο και όλα καλα.. Δηλ τελικα το συστημα είναι : IDE1--80wire-->σκληρος στη θέση master του καλωδιου ως Slave(δηλ με το jumper slave) και DVD-ROM στη θέση slave ως master. IDE2--80wire-->DVD-Recorder ως Master στη θέση Master του καλωδίου. Απορίες :confused: 1.Όταν έχω μόνο μια συσκευη στο καλωδιο..Τι βάζω ως master ή slave?Παίζει ρόλο αν ειναι σκληρος ή άλλη συσκευή...?Και σε ποια θέση του καλωδιου..?(μιλαμε για 80-wire) 2.Παίζει ρόλο αν θα είναι στην IDE1 or IDE2...?(το μονο που έχω βρει για αυτο είναι ότι αν εχουμε 40αρι και 80αρι καλωδιο το 80αρι καλυτερα να είναι στην IDE1) 3.Όταν εχω δυό συσκευες στην ίδια καλωδιοταινία η μια παει master και η άλλη slave.σωστα? 4.Υπαρχει καποιο κριτήριο για το ποια θα ειναι master και ποια slave? 5.Τι ακριβώς είναι το cable select (CS)..?λειτουργει μονο στα 80-wire..?Πρεπει να μπουν και οι δυο συσκευες CS..? διελεγει (απο ότι έχω καταλαβει) μόνο του ποια θα ειναι master και ποια slave..με ποιο κριτηριο..?το είδος της συσκευης ή τη θέση της στο καλώδιο...? Aυτα τα ολίγα!!έβαλα τους αριθμους για να επικοινωνούμε καλυτερα..Παρακαλω όποιος γνωριζει ας με βοηθησει γτ εχω μπερδευτει πολυ (φαίνεται ε...?) Όποιος φυσικά θέλει να πει τη γνώμη του δεκτή αρκεί να ΜΗΝ το αναφερει ως κάτι δεδομενο. α πληροφοριακα..το όλο story εγινα γτ ήθελα να αλλαξω ένα 40-wire me ena 80-wire καλώδιο..επειδη λόγο του 40-wire ο HD htan se UltraDMA 3 Με το Sisoftware sandra τα αποτελεσματα ήταν : πριν -----------------> μετα Drive index 31 MB/s ----> 55 Mb/s Random Access time 21ms ----> 21ms Full Stroke Access time 18ms ----> 22ms thx a lot και sorry για το μεγεθος του ποστ.. :-D
washcloud Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 1α) M. β)όχι. γ)..τί εννοείς,"σε ποια θέση του καλωδίου"...Ήδη ρώτησες αν πρέπει να τη βάλεις Μaster ή Slave...(μοιάζει να μπερδεύεις τις θέσεις "Master/Slave"-μιλαμε για ΚΑΛΩΔΙΟ δλδ-με τις θέσεις των jumpers...) *Master θέση σημαίνει:Στην απόληξη του καλωδίου*(τα jumpers δεν θα "κάνουν" έναν δίσκο Master ή Slave...) Tα jumpers απλά θα "επιβεβαιώσουν" αυτή τη θέση(πχ αν βάλεις ένα δίσκο μόνο του,και το jumper σε "park position"/ή το βγάλεις(ανάλογα με τα specs του δίσκου για το jumper setting) ή το βάλεις στη θέση "CS"(Cable Select),ή "Single",η θέση του δίσκου θα οριστεί σύμφωνα με το connector του καλωδίου με το οποίο είναι συνδεδεμένος(βάλε μόνο του έναν δίσκο με jumper setting "Single",στη μέση του καλωδίου,και θα δεις ότι και στο Bios IDE Detection,αλλά και στo λειτουργικό,θα αναγνωριστεί ως Slave...) ..ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:..1α αποφασίζουμε σε ποιά θέση του καλωδίου θέλουμε 1 συσκευή,τη βάζουμε,και ΜΕΤΑ βάζουμε το jumper στη θέση που του αναλογεί(και είμαστε ΠΟΛΥ προσεκτικοί,διότι οι καριόληδες οι δισκο-κατασκευαστές ,κάνουν ΤΙΣ απίστευτες προσπάθειες να κάνουν τα εύκολα δύσκολα,με τις τυπωμένες πάνω στον δίσκο οδηγίες τους για το jumper setting,KAΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ...:twisted: ***επίσης,όσο κι αν φαίνεται "..Ε ΠΟΤΕ!" , ,,"χαλασμένα" (στραβωμένα/χαλαρωμένα) jumperάκια,ΥΠΑΡΧΟΥΝ σ' αυτό τον κόσμο...Δεν είναι "Μικρά Πράσινα Ανθρωπάκια",είναι μ@,\@κι$μέν@,χαλαρωμένα,ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ JUMPERάκια...Θα υπάρχουν,όπως και υπήρξαν και κάποιες φορές μου κόστισαν νεύρα,απογοήτευση,χρόνο απ΄τη ζωή μου... Έχε λοιπόν τον νου σου. [..έχε δε τον νου σου και στα pins του δίσκου στα οποία "φοριέται" το jumper...Δεν είναι και το πιό εύκολο πράγμα να σπάσουν(ούτε όμως και το πιο δύσκολο..γι ' αυτό προσοχή!),και μ΄ 1 κατσαβιδάκι ίσιο(ή 1 πένσα "τσιμπίδα"),μπορείς να τα "ανοίξεις" λίγο,για να καθίσει το jumper και ΣΙΓΟΥΡΑ να κάνει επαφή.... ΔΙΟΤΙ παίζει εσύ να ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι έχεις κάνει το σωστό jumper setting,και παρ' ολ' αυτά τo/τα jumper να είναι πιο χαλαρά από έναν Σαλονικιό στη Ναυαρίνου 12πμ Σαββατόβραδο Ιουνίου.....(η συνειδητοποίηση αυτής της συνθήκης-των jumper,όχι του Σαλονικιού-συνήθως συνοδεύεται από ένα μεγαλόφωνο "-..ΟΧΙ ΡΕ Π..... ΜΟΥ!!! " 2a) IDE1, M=C: - S=δίσκος για data / IDE2, M=DVD(CD)RW - S=DVD(CD)Rom,ή δίσκος για data.. 2b) ...πέτα τα 40pinα καλώδια(ή τουλάχιστον να τα έχεις μόνο για την IDE2,δλδ στην ουσία μόνο για τα optical devices...(μη σου πω ΜΟΝΟ για DVD(CD)Rom..) 3+4)δες 1+2)... 5)CS είτε με 40-είτε με 80 pins cable =βάζεις και τις 2 συσκευές σ' αυτό το mode,και τις αφήνεις να βγάλουν την άκρη μόνες τους...(για το ποιά θα είναι M,ποιά S - S/M καταστάσεις δλδ (..νομίζω ότι έχει να κάνει με το ποια συσκευή είναι..Είδος/μοντέλο δλδ...) "α πληροφοριακα..το όλο story εγινα γτ ήθελα να αλλαξω ένα 40-wire me ena 80-wire καλώδιο..επειδη λόγο του 40-wire ο HD htan se UltraDMA 3" ..ε,φυσικόν..Τα 40pinα ήταν για UDMA33 συσκευές....
LiKBeAsT Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 αρχικα να σε ευχαριστησω παρα πολυ για όλα.. τωρα για να ξεκαθαρισω καποια πραγματα... Α)Είναι χίλια τα εκατό σιγουρο οτι το master-slave εξαρταται απο τη θεση στο καλωδιο και απλώς τα jumpers το επιβεβαιώνουν..?γτ είχα καταλάβει το ακριβώς αντίθετο..Des edw gia paradeigma : IDE drives use a hierarchy on the IDE ribbon cable which is determined by the small plastic jumper on the back of devices connected on the cable. pou einai apo edw : http://www.pctechbytes.com/jumpers.htm'>http://www.pctechbytes.com/jumpers.htm και γενικα φαινεται πιο λογικο να καθοριζεται απο το jumper και οχι από τη θεση στο καλωδιο... Β)Ισχύει ότι στα 80-wire cables το καλώδιο είναι ως εξής ? M\B===================Slave======master Ετσι γράφει πανω και ετσί έχω δει να αναφέρεται.. Γ) Τελικα το συστημα δουλεψε ως εξης IDE1--80wire-->σκληρος στη θέση master του καλωδιου(ακραια) ως Slave(δηλ με το jumper slave) και DVD-ROM στη θέση slave ως master. ??????????????αυτο πως γίνεται?Κανονικα δν 8α επρεπε να δουλευει ετσι...? Δ)το cable select (CS) εχει μειώνεκτήματα...? Ε) το να ειναι μια συσκευη master h slave επιρεαζει σε κατι αλλο?πχ αποδοση..Ο σκληρος προτιματε master..?para8etw sxetika The first is Master. When a drive is set to Master, this indicates that it will take precedence over any other drives on the cable.Slave indicates the drive is second. pou einai epishs apo http://www.pctechbytes.com/jumpers.htm Z)Όταν έχω μόνο μια συσκευη στο καλωδιο giati na einai master? Τελος παραθετω αυτο Configuring an IDE drive to be either Master or Slave is done with the jumper pins on the drive, απο έδω: http://freepctech.com/pc/001/installing_ide_devices.shtml στο οποιο αναφερεται καθαρα οτι το jumper ειναι αυτο που καθοριζει.. επισης λεει * C drive = Primary Master * D drive = Primary Slave * E drive = Secondary Master * F drive = Secondary Slave ισχυει αυτο...?εννοω αφου εγω μετα μπορω να τα βαλω οπως θελω... ευχαριστω πολυ...!
AGNUSDeI Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File to CS einai gia na epilegi to kalodio pia siskevi tha einai Master i Slave... Alios tin kathorizis esi meso Jumper... Kalitera o H-D na einai Master ~
LiKBeAsT Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 @AGNUSDeI thx!ara telika to jumper einai poy ka8orizei...?
johnpap Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 μια μικρή διόρθωση.... Τα Jumpers αποφασίζουν τι θα είναι ο δίσκος, Master ή slave... Όταν είναι να το αφήσεις στην κρίση του καλωδίου τότε βάζεις CS, δηλαδή cable select (επιλογή από καλώδιο) Αν ορίσεις έναν δίσκο ως MA και τον άλλο ως SL τότε ΔΕΝ παιζει ρόλο με ποιά σειρά θα συνδέσεις τους δίσκους πάνω στο καλώδιο (οι απολήξεις παίζουν ρόλο μόνο σε περίπτωση CS, η τελική συσκευή στην περίπτωση αυτή είναι η master ενώ η ενδιάμεση η slave) Το πρόβλημα είναι το εξής (μη με ρωτήσετε γιατί, το έχω απλά αποδεχτεί, κάτι σαν τον νόμο της βαρύτητας, απλά υπάρχει! ). Υπάρχουν δίσκοι οι οποίοι όταν είναι συνδεμένοι μόνοι τους πρέπει να είναι ορισμένοι ως master ενώ άλλοι ΠΡΕΠΕΙ να είναι σε CS. Επίσης υπάρχουν άλλοι δίσκοι που όταν είναι συνδεμένοι και οι δύο πρέπει να είναι σε CS ενώ άλλοι σε διάταξη master-slave (παράδειγμα θυμάμαι τους WD 1200JB (120άρης της Western) ο οποίος μόνος του πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε CS για να δουλέψει). Αν έχουμε δύο δίσκους σε master στο ίδιο καλώδιο ή δύο δίσκους σε slave τότε έχουμε πρόβλημα (το μηχάνημα είτε δεν ξεκινάει, ή αν ξεκινήσει δεν αναγνωρίζει τον έναν δίσκο). Σε δίσκο που είναι μόνος του τότε το jumper σε θέση park ή κι αν δεν είναι πάνω καθόλου δηλώνει δίσκο που είναι master μόνος του χωρίς slave παρών αλλά συνήθως είναι ακριβώς το ίδιο με το να τον δηλώσεις ως master και ας μην έχεις slave συνδεμένο (υπάρχουν επίσης δίσκοι οι οποίοι σου επιτρέπουν να κάνεις limit size στα 32GB έναν δίσκο πχ 80GB, οπότε κοίτα και αυτό, μην έγινε κάποιο μπέρδεμα νομίζω είναι της Seagate και αυτοί χρησιμοποιούν δύο jumpers). Δεν παίζει ρόλο αν ο boot disk είναι slave ή master. Μπορείς κάλλιστα να κάνεις boot ακόμη κι αν ο δίσκος σου είναι συνδεμένος ως slave. Τα master και slave states υπάρχουν απλά για να μπορείς να συνδέσεις δύο συσκευές στο ίδιο καλώδιο (πρόβλημα που απλά εξαφανίστηκε με τους SATA) και άρα περισσότερες συσκευές στον ίδιο υπολογιστή.
AGNUSDeI Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File... CS = Aftomati epilogi apo kalodio... Jumper = xirokiniti epilogi apo emas... Tora eite to ena eite to allo... simasia exei na doulevi OK... Koita mono na valeis Master ton H-D... kai eisai OK ~
LiKBeAsT Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 μια μικρή διόρθωση.... αυτη δν είναι μικρή..είναι ριζικη!!(μου αρεσει που συμφωνειτε...) οι απολήξεις παίζουν ρόλο μόνο σε περίπτωση CS, η τελική συσκευή στην περίπτωση αυτή είναι η master ενώ η ενδιάμεση η slave για αυτο είσαι απολύτως σίγουρος...? υπάρχουν επίσης δίσκοι οι οποίοι σου επιτρέπουν να κάνεις limit size στα 32GBναι έχει τέτοια επιλογή αλλα δν το μπερδευω!don't worry..Αληθεια γτ υπαρχει αυτο...? Μπορείς κάλλιστα να κάνεις boot ακόμη κι αν ο δίσκος σου είναι συνδεμένος ως slave.αυτο είναι σιγουρο γτ ετσι τους εχω τωρα..Παντως απο οτι εχω δει στο ιντερνετ το μαστερ υπερισχυει εναντι αυτου που εχεις βαλει slave..(δες το 2ο ποστ μου σε αυτο το θεμα..) Πολυ μπερδεμα..Δν συμφωνειτε και μεταξυ σας για να δω κ εγω.... Λοιπον αναφερω ένα σαφες προβλημα και μου λετε τι παιζει.. αν στη IDE1 (primary για εμενα..) βάλω τον HD με jumper στη θέση Master και το CD-ROM με jumper στη θέση Slave ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.Κανει restart πριν καν μπει στη windows boot screen.. Δν θα επρεπε αυτο να λειτουργει...?και αν οχι γτ...?αν ναι τι (μπορει να) φταίει...?
AGNUSDeI Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File thelo na se voithiso alla den ksero pos... Dokimase kai me to CS kai paralila vale tis siskeves sosta epano sto kalodio Master/Slave... Episis koita kai sto BIOS na einai OK i epiloges gia tis Boot siskeves... Genika piramatisou kai ligo... kai an den kataferis tipota... postare kai ksana postare mexri na se voithisi kapios ~
johnpap Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Για τις απολήξεις ναι είμαι 100% ή αν θες και 110%!! Δεν υπερισχύει ο master έναντι του slave ή το αντίθετο. Απλά επειδή μοιράζονται το ίδιο κανάλι επικοινωνίας, πρέπει να οριστεί ο ένας ως master και ο άλλος ως slave. Το size limit υπάρχει γιατί υπάρχουν (ή τουλάχιστον υπήρχαν!!) motherboards τα οποία έχουν όριο στο μέγεθος του σκληρού δίσκου που μπορούν να αναγνωρίσουν Δοκίμασε και τις δύο συσκευές σε CS ή δοκίμασε να αλλάξεις το καλώδιο... Επίσης βεβαιώσου ότι ο σκληρός όταν τον έχεις σε master είναι στην θέση master with slave present και όχι master (single)
ppetr Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 αν στη IDE1 (primary για εμενα..) βάλω τον HD με jumper στη θέση Master και το CD-ROM με jumper στη θέση Slave ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.Κανει restart πριν καν μπει στη windows boot screen.. Δν θα επρεπε αυτο να λειτουργει...?και αν οχι γτ...?αν ναι τι (μπορει να) φταίει...? Όταν σεταρες τα win ήταν master ο δίσκος?
varthol Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Τα Σταθερά είναι οτι και οι δύο ΑΤΑΡΙ συσκευές (στο Master ή Secontary Channel) στην μία περίπτωση ακολουθούν τοπολογια Μaster/Slave ή και οι δύο τοπολογία CS = Cable Select. Όλες οι άλλες λάθος. Η καλωδιοταινία απο την πρώτη και συνήθως Color σύνδεση πάει στο Mobo,αμέσως μετά ειναι Το Slave και στο τέλος Master.(Mobo-Sl-Ma) Διαφορά 40 / 80 Pin καλωδιοταινία = Μόνο η ταχύτητα επικοινωνίας. *80 pin Better than 40. Τώρα αν σ' ένα κανάλι συνδέσουμε 2 συσκευές μιά αργή και μιά γρήγορη τότε ή σχετικη ταχύτητα του καναλιου πέφτη σε αυτή του αργότερου.
LiKBeAsT Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File thelo na se voithiso alla den ksero pos...Dokimase kai me to CS kai paralila vale tis siskeves sosta epano sto kalodio Master/Slave... Episis koita kai sto BIOS na einai OK i epiloges gia tis Boot siskeves... Genika piramatisou kai ligo... kai an den kataferis tipota... postare kai ksana postare mexri na se voithisi kapios ~ απο ότι μπορεις να δεις στο πρωτο ποστ εχω πειραματιστεί πολυ.Εκανα και πραγματα που γνωριζα οτι ειναι λαθος μονο κ μονο για να δω.. Για τις απολήξεις ναι είμαι 100% ή αν θες και 110%!! Ωραία..παμε καλα! Δεν υπερισχύει ο master έναντι του slave ή το αντίθετο. Απλά επειδή μοιράζονται το ίδιο κανάλι επικοινωνίας, πρέπει να οριστεί ο ένας ως master και ο άλλος ως slave. Δες όμως κατι παραθεματα στο 2ο ποστ..και τις αντιστοιχες σελιδες..άλλα λένε.. Το size limit υπάρχει γιατί υπάρχουν (ή τουλάχιστον υπήρχαν!!) motherboards τα οποία έχουν όριο στο μέγεθος του σκληρού δίσκου που μπορούν να αναγνωρίσουνthx! Δοκίμασε και τις δύο συσκευές σε CS ή δοκίμασε να αλλάξεις το καλώδιο...To εχω δοκιμασει και δν δουλεψε..Ο σκληρος είχε αναγνωριστει ως master και το CD-ROM ως Slave...(οπως δηλ τα εβαζα και εγω και περιμενα να δουλεψει..αλλα μπουυυ... Επίσης βεβαιώσου ότι ο σκληρός όταν τον έχεις σε master είναι στην θέση master with slave present και όχι master (single)ότι είναι στη θεση μαστερ είναι..και ειναι και με slave syskyh sthn allh αποληξη..Αλλα γτ όχι μαστερ single?στο 2ο ποστ αυτου του θεματος ο φιλος washcloud αναφέρει στην 1α) M...που σημαινει προφανως μαστερ..(δες την 1α απορία μ.) Όταν σεταρες τα win ήταν master ο δίσκος? Για αυτο δν είμαι σιγορος...παίζει να ήταν και slave..Αλλα παιζει ρόλο...? Τα Σταθερά είναι οτι και οι δύο ΑΤΑΡΙ συσκευές (στο Master ή Secontary Channel) στην μία περίπτωση ακολουθούν τοπολογια Μaster/Slave ή και οι δύο τοπολογία CS = Cable Select. Όλες οι άλλες λάθος.Η καλωδιοταινία απο την πρώτη και συνήθως Color σύνδεση πάει στο Mobo,αμέσως μετά ειναι Το Slave και στο τέλος Master.(Mobo-Sl-Ma) Διαφορά 40 / 80 Pin καλωδιοταινία = Μόνο η ταχύτητα επικοινωνίας. *80 pin Better than 40. Symfwnw.. Τώρα αν σ' ένα κανάλι συνδέσουμε 2 συσκευές μιά αργή και μιά γρήγορη τότε ή σχετικη ταχύτητα του καναλιου πέφτη σε αυτή του αργότερου.Για αυτο καπου διαβαζα ότι ειναι μύθος..(δν το λεω υποτιμητικα, αλλα με την εννοια "μυθος" του ότι λέγεται χωρις να ίσχυει.. ευχαριστω πολυ...!
skullman Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Αν θες την πρόταση μου, βάλε στο IDE 1 τον σκληρό δίσκο στην ακριανή απόληξη του καλωδίου (master) και το jumper σε όποια θέση δουλέψει, είτε master, είτε CS. Μετά βάλε στο IDE 2 το DVD-R master (και καλώδιο και jumber) και αντιστοίχως το DVD-ROM slave. Δεν νομίζω να συναντήσεις κανένα πρόβλημα!
LiKBeAsT Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 βάλε στο IDE 1 τον σκληρό δίσκο στην ακριανή απόληξη του καλωδίου (master) και το jumper σε όποια θέση δουλέψει, είτε master, είτε CS. auto etsi to exw...alla kai san master kai san CS dn douleuei.. sto IDE2 kai tis 2 syskeues..?elega th mia sto IDE 1 kai thn Allh sto IDE2 wste an 8elw na copy kati apo cd se cd na mn einai oi suskeues sthn idia kalwdiotainia...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.