skullman Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 auto etsi to exw...alla kai san master kai san CS dn douleuei.. Δοκίμασε με όποιον συνδυασμό jumber και θέσεως καλωδίου καταφέρεις να τον δεί σαν master. Από την στιγμή που θα είναι μόνος του στην καλωδιοταινία δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. (Σημ: και slave να τον δει μόνο, πάλι δεν έχεις πρόβλημα, ούτε σε ταχύτητες, απλά εμένα θα με πείραζε έστω και οπτικά!) sto IDE2 kai tis 2 syskeues..?elega th mia sto IDE 1 kai thn Allh sto IDE2 wste an 8elw na copy kati apo cd se cd na mn einai oi suskeues sthn idia kalwdiotainia... Μην ανησυχείς, δεν θα χεις κανένα πρόβλημα. Έτσι έχω 2 Η/Υ και οι 2 Ρ ΙΙΙ ο ένας 1000άρης, ο άλλος 733mhz. Κανένα πρόβλημα σε αντιγραφές on the fly, ακόμα και σε dvd στα 8χ!
LiKBeAsT Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μην ανησυχείς, δεν θα χεις κανένα πρόβλημα. Έτσι έχω 2 Η/Υ και οι 2 Ρ ΙΙΙ ο ένας 1000άρης, ο άλλος 733mhz. Κανένα πρόβλημα σε αντιγραφές on the fly, ακόμα και σε dvd στα 8χ! sth idia kalwdiotainia h mia syskeuh na read kai h allh na grafei...?kai dn einai ka8olou pesmenes oi taxythtes...? Δοκίμασε με όποιον συνδυασμό jumber και θέσεως καλωδίου καταφέρεις να τον δεί σαν master. Από την στιγμή που θα είναι μόνος του στην καλωδιοταινία δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. (Σημ: και slave να τον δει μόνο, πάλι δεν έχεις πρόβλημα, ούτε σε ταχύτητες, απλά εμένα θα με πείραζε έστω και οπτικά!) Genika to systhma to exw kanei na douleuei..(apo auto eimai twra..)alla dn katalabainw gt na exei problhma otan bazw to sklhro master kai slave to allo..
skullman Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 sth idia kalwdiotainia h mia syskeuh na read kai h allh na grafei...?kai dn einai ka8olou pesmenes oi taxythtes...? Ούτε καμμένα dvd, ούτε κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία. Χρόνια τώρα τα συνδέω έτσι, ποτέ δεν παρουσιάστηκε κάτι! Genika to systhma to exw kanei na douleuei..(apo auto eimai twra..)alla dn katalabainw gt na exei problhma otan bazw to sklhro master kai slave to allo.. Να σου πώ την αλήθεια, ούτε εγώ. Ίσως να θέλει bios update, ίσως να παίζει κάποια ασυμβατότητα, ίσως να σε μπερδεύουν τα σχέδια για την τοποθέτηση του jumper (φίλος την είχε πατήσει έτσι).
madsc Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File... CS = Aftomati epilogi apo kalodio... Jumper = xirokiniti epilogi apo emas... Tora eite to ena eite to allo... simasia exei na doulevi OK... Ισχύει κανονικά αυτό που έγραψε ο AGNUSDeI. Να συμπληρώσω ότι με τα jumper σε CS η συσκευή στην άκρη του καλωδίου ορίζεται master, κ στην μεσαία θέση slave. Για το πρόβλημα σου δοκίμασε για αρχή με άλλη καλωδιοταινεία σε περίπτωση που είναι προβληματική. Επίσης κάποιες pata θύρες σε μητρικές υποστηρίζουν μόνο cd/dvd drives ή μόνο hd' s. Αυτό το βρίσκεις από το manual της μητρικής σου. /sc
LiKBeAsT Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 @madsc euxaristw polu... kati allo..oi 8eseis master kai slave tou kalwdiou aforoun mono thn periptwsh pou exw balei CS...?Kai synepws an dn exw balei CS adiaforw gia th 8esh sto cable...? Να σου πώ την αλήθεια, ούτε εγώ. Ίσως να θέλει bios update, ίσως να παίζει κάποια ασυμβατότητα, ίσως να σε μπερδεύουν τα σχέδια για την τοποθέτηση του jumper (φίλος την είχε πατήσει έτσι). bios update exw kanei..kai ta sxedia dn me mperdeuoun..e3allou epibebaiwnw kai apo CMOS oti oti ebala master to blepei ws master.. twra gia asymbatothta dn mporw na pw kati...
skullman Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 kati allo..oi 8eseis master kai slave tou kalwdiou aforoun mono thn periptwsh pou exw balei CS...?Kai synepws an dn exw balei CS adiaforw gia th 8esh sto cable...? Σωστά.........
johnpap Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 τι δίσκο έχεις? μάρκα και μοντέλο για να το ξεκαθαρίσουμε λίγο το θέμα! Jumper settings για: Maxtor (αγοράστηκε από τη Seagate) http://www.seagate.com/images/support/en/us/mxo_ata_jumpers.gif Seagate http://www.seagate.com/images/support/en/us/u5_family_1.gif Hitachi (πρώην IBM) http://www.hgst.com/hdd/support/jumpers.htm Western Digital http://drivejumper.com/westerndigitaljumperchart.gif (universal chart) Samsung http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/support/Download/userguide/usersguide_02.htm
LiKBeAsT Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 o diskos einai o Maxtor 6Y080P0 (76 GB)..Dn kanw kati la8os me ta jumperakia...Ta blepw panw sto sklhro ta sxediagrammata kai to bazw ok...
johnpap Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που είδα (δεν έχω κανέναν Maxtor) θα έπρεπε να είναι ως εξής [:] : : . : Αν το βάζεις έτσι και όχι ανάποδα [:] · : : : τότε θα έπρεπε να δουλεύει. Αν δοκίμασες και με άλλο καλώδιο τότε μόνο ο Θεός ξέρει τι συμβαίνει!! Trial & Error είναι η μοναδική διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις για να βρεις τη λύση. Αν έχεις κάποιον άλλον δίσκο να δοκιμάσεις (κατά προτίμηση δύο, έναν ίδιο και έναν άλλη μάρκα) κάν' το, μόνο έτσι θα μπορέσεις να βρεις τι φταίει. Αν ο άλλος ίδιος δίσκος δουλεύει κανονικά τότε ο συγκεκριμένος έχει πρόβλημα, αν δεν δουλεύει και δουλεύει η άλλη μάρκα τότε έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο μοντέλο, αν δεν δουλεύει ούτε το άλλο τότε ή φταίει ή η άλλη συσκευή (CD/DVD) ή φταίει το mobo. Εννοείται πως πρέπει να δοκιμάσεις τις ίδιες διαδικασίες και στο IDE1 και στο IDE2 (αν έχει δύο IDE). Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις τον δίσκο σε κάποιο άλλο μηχάνημα (σαν δευτερεύουσα ακολουθία master slave όμως γιατί υπάρχει περίπτωση μετά τα windows να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια αν είναι εντελώς διαφορετικό chipset στο άλλο μηχάνημα και πας να κάνεις boot από το δίσκο σου και να καταλήξεις να κάνεις επανεγκατάσταση ακόμη κι αν επιστρέψεις στο δικό σου). Ξέρω ότι αυτά που λέω είναι πολυτέλεια ίσως, δεν έχουν όλοι άμεση πρόσβαση σε υλικά αλλά ίσως μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος φίλος. Επίσης, μια και πειραματίζεσαι με τον δίσκο σου ο οποίος είναι και master αλλά και πιθανότατα αυτός που έχει τα πάντα μέσα, κάνε ένα image καλού κακού γιατί δεν ξέρεις ποτέ πότε θα φλασάρουν τα windows ή θα σου φύγει ο δίσκος απ' τα χέρια απ' το βάλε βγάλε (φτου, φτου, φτου!!! μακριά από μας!!!!) Ξέρεις τι εστί Νόμος του Μέρφυ; Δεν ξέρεις τι ανακούφιση είναι να χτυπήσει ο δίσκος και εσύ να γελάς γιατί απλούστατα μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα σε 10 λεπτά!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.