Gkirle Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Καλημερα μαγκες.Επεσε στα χερια μου ενας intel 1,5 ghz socket 423 πανω σε μια μητρικη epox 4b2ae με συνολικη μνημη 256 (2χ128 στα 133).Αμα του βαλω και μια καρτα γραφικων agp απλη θα εχω κανενα προβλημα με τη παρακολουθηση ταινιων απο dvd η δεν αξιζει το εγχειρημα;
SupaCoopa Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Βαλε καλυτερα αλλα 256 ΜΒ RAM αν εχει ελευθερες θεσεις στο m/b. Τα 256 ειναι οριακα για Windows XP γενικοτερα και DVD playback ειδικοτερα. Απο καρτα γραφικων παρε μια ATI 9500 και πανω (ή αντιστοιχη της NVidia) και θα εισαι μια χαρα.
dpolal Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μια χαρά μηχανάκι είναι... Μνήμη sdram θα βρεις παντού αρκετά φθηνά και agp σχετικά παλιά κια είσαι κομπλέ.
wizzy Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Συμφωνώ με τον SupaCoopa. Η μητρική έχει 3 θέσεις για RAM, απλά παίρνει SDRAM και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρεις τώρα - προφανώς δύσκολο με ανάλογες τιμές. Στη θέση σου θα κοίταζα και στο ebay για τέτοιες μνήμες.
kyma Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Βρίσκεις πολύ εύκολα μνήμη sdram. Υπάρχουν στα 128MB, 256MB, 512ΜΒ όλες στα 133MHz και είναι λίγο ακριβότερες από τις DDR. Όσο για το μηχάνημα μια χαρά θα παίζει ταινίες DVD και τα λοιπά...
tolis_01 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μια χαρα θα παιζει ταινιες. Εμενα το πρωτο μου PC ήτανε Intel Pentium 4 1,4GHz, 256ΜΒ SDRAM133, Sis (δεν θυμαμαι μοντελο) 32 MB (ναι, ναι 32ΜΒ) και επαιζε dvd μια χαρα.
kyma Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Εμένα το κανονικό μου είναι, PentiumIII Celeron 1.3GHz με 512MB RAM στα 100 (λόγω επεξεργαστή), με ΑTi 9250 128MB, την οποία άλλαξα πριν κανένα 3μηνο, είχα μία GeForce4 64MB. Μνήμη έχω προσθέσει το τελευταίο 6μηνό τα δεύτερα 256ΜΒ. Φαντάσου ότι κάνω τα πάντα σε αυτό το μηχάνημα!!!
Gkirle Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Παιδες ευχαριστω παρα πολυ.Θα παρω αλλα 256 μνημης και μια καρτουλα και ειμαι οκ.Ευχαριστω και παλι.
@topos Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Παιδες ευχαριστω παρα πολυ.Θα παρω αλλα 256 μνημης και μια καρτουλα και ειμαι οκ.Ευχαριστω και παλι. Παρτα μεταχειρισμενα...Δεν αξιζει να δωσεις πανω απο 50€ για αυτο το μηχανημα.Η μπορεις να το πουλησεις περιπου 100€ και να βαλεις αλλα τοσα και να παρεις καινουργιο.
washcloud Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 ..ΜΟΛΙΣ πριν λίγο έκανα 1 "downgrade" στον..παλιό μου..Celeron 466-Mhz-(μανίσιο στα 66Μhz FSB,128Κb cache) : ),κι έβαλα και τις 2 μου 64άρες pc100 Unregistered SDRAM CL3 100 μνήμες-αλλά επειδή ήταν φασαρία να ξεβιδώσω και την SAPPHIRE Radeon 9200SE Atlantis(για να βάλω είτε την ATI RAGE 128 PRO 32Mb,είτε την ΑΤΙ RAGE II...8Mb που πάντα έχω)την άφησα πάνω,αλλά αν θυμάμαι καλά το DVD (Samsung SH-S128M,περυσινό δλδ)έπαιζε οκ ΚΑΙ με τις 2 αυτές AGP VGA παλιότερα... Το dual layer DVD με τη σειρά "COSMOS" του Carl Sagan που μόλις δοκίμασα,έπαιξε σχεδόν ΑΨΟΓΑ...(no sound distortion,no frame drops,no nothing...) Εντάξει,τα Win Xp SP2 ψιλοσέρνονται,αλλά δουλεύουν(εφ' όσον το "ελάχιστο ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟ"(συνιστώμενο,διότι και με 64Μb μπορούν να δουλέψουν τα Xp...)είναι 128Μb..Και μη ξεχνάμε,το FSB τούτη τη στιγμη που γράφω,είναι στα 66Mhz... : ))))..Με 100, τα Win θα..."πήγαιναν με 100"...και με 192Μb SDRAM θα πήγαιναν με...χίλια! To ξέρω,διότι το έχω δοκιμάσει πάνω σ' αυτήν την Α-bit BH6 1.02 .... (δεν ξέρω πόσο ευθύνεται η μητρική γι' αυτή την απόδοση,αλλά ολ΄ αυτά τα λέω για να δείξω ότι δεν χρειάζεται πια ΤΟΣΟ πολλά για να δεις το DVD που λες...Ίσως με 1αν P4 είναι "όλα ιδανικά"(αφού εγώ ειμαι 1 χαρά όταν,καθημερινά δλδ,κάνω multitasking του τύπου να τρέχουν διάφοροι editors(pics,text),να έχω ανοιχτό τον Opera ,την τηλεόραση,και να κατεβάζω με μTorrent,και να μην υποφέρω με τον 900άρη(100/128)CeleronII(SDRΑΜ 256)..Το ξαναλέω,με τον P4 που λες στα 1.5 Ghz,και με μνήμη στα 133,δεν νομίζω να τα..πας χειρότερα από ΄μενα!..Πρακτικά θα έλεγα δε χρειάζεσαι τίποτα..Αλλά πάρε 1 μνήμη 256,γιατί κάποια στιγμή,ε,δε θα τις βρίσκεις πουθενά... (και μην ξανακούσω αηδίες για τα requirements για να δει κανείς DVD... ) *..Α ΝΑΙ!..Πρόσεξε αν μπορείς να τεστάρεις πρώτα τη μνήμη που θα πάρεις στο μηχάνημα,γιατί έχω δει περιπτώσεις ακόμη P4 που την έβλεπε μισή..(μη πληρώσεις δλδ 256 και έχεις 128,τη στιγμή που αν δεν τη βρείς "από χέρι",θα την "ακριβοπληρώσεις" κι όλας...
dpolal Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Έχω φτιάξει ένα παλιό λαπτοπάκι για τον μικρό για να βλέπει ταινίες, mobile ΡΙΙΙ στα 600 με 256ΜΒ ram και παίζει άψοψα. Έχω αλαφρύνει όσο μπορώ την εγκατάσταση των ΧΡ κόβωντας services μέχρι αηδιάς και γενικά δεν τρέχει τίποτα άλλο περιττό και το μηχανάκι είναι πάρα πολύ καλό σε αυτόν τον ρόλο... Απλά έχουμε συνηθίσει σε δυνατά μηχανήματα που τα φορτώνουμε με ένα σωρό άχρηστα προγράμματα και όταν πια αρχίσουν να κολλάνε λέμε ότι φταίει ο επεξεργαστής που έχει παλιώσει.
sextus1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Αχ αχ αχ.. Τζάμπα φράγκα σε HW. Απ' ότι καταλαβαίνω θές το μηχανάκι για να παίζει μόνο ταινίες. 128MB είναι υπεραρκετά. Σκληρός δίσκος δεν χρειάζεστε, ούτε γνώσεις linux. http://www.geexbox.org/en/index.html GeeXboX is an operating system but you still need something to boot on ;-) You're lucky, GeeXboX is based on MPlayer, which can be considered as one of the less cpu-dependent movie players, thanks to the use of FFMpeg for decoding movies. So, here's what can be considered as a typical / minimal config : * x86 Pentium-Class CPU or above (P2-400 should be quite enough) or Macintosh NewWorld G3 (G4 highly recommended) * a VESA 2.0 compliant graphics card (for x86 PC only). * an ALSA compatible sound card. * at least 64 MB of RAM * CD-ROM or DVD-ROM drive * Motherboard which supports booting on CD-ROM (should be ok for everyone ;-) * Keyboard, Joystick or Remote Controller, using a Lirc-compatible IR (InfraRed) receiver (check http://www.lirc.org to build yours), e.g. Miro PcTV's one or ATI Remote Wonder.
Petrakas Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Με μια κάρτα γραφικών πολύ απλή θα πέζεις DVD κομπλέ . Ούτε παραπάνω RAM χρειάζεσαι κατα την γνώμη μου... Στα ΧΡ : My computer , properties , advanced , performance , επιλέγεις adjust for best performance και είσαι ΚΥΡΙΟΣ.
vaggelis_cha Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Καλημερα μαγκες.Επεσε στα χερια μου ενας intel 1,5 ghz socket 423 πανω σε μια μητρικη epox 4b2ae με συνολικη μνημη 256 (2χ128 στα 133).Αμα του βαλω και μια καρτα γραφικων agp απλη θα εχω κανενα προβλημα με τη παρακολουθηση ταινιων απο dvd η δεν αξιζει το εγχειρημα; DVD ταινίες έβλεπα με έναν Celeron 466 με 160ΜΒ μνήμης. Το μηχάνημα που αναφέρεις είναι μια χαρά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.