capitan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Γεια σε όλους. Μέτρησα την θερμοκρασια του core 2 duo 6400 με το CoreTemp και μου έβγαλε 71 οC στον ένα πυρήνα, 71 oC και στον άλλο!! Τι γίνεται? δεν έχω κάνει κανένα oc και έχει μαμίσια ψυκτρα+ανεμιστηράκι. Ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω αν ο core 2 duo 6400 έχει thermal protection δηλαδή αν underclockαρει αυτόματα όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν πολύ. Ευχαριστώ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Ναι, γινεται αυτο, αλλα μετα τους 80 βαθμους. Βγαλε και ξαναβαλε την ψυκτρα του. Θερμοαγωγιμη παστα εχεις βαλει (ειχε??)? Ανεμιστηρια εχεις στο pc μεσα?
capitan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 θερμοαγωγιμη παστα δεν εχω βάλει. το πισι εχει μεσα 2 ανεμιστηρια και αυτο του επεξεργαστη εχει κατευθειαν εξατμιση εξω. τωρα που το σκεφτομαι σε μια φαση πριν κανα μηνα μολις πηγαινα να τον ανοιξω εκανε θορυβο το ανεμιστηρι του cpu και μετα απο λιγο ειχα boot failure. Εγβαλα το ανεμιστηρι το καθαρισα και το ξαναβαλα, αλλα στο βαλε κατι επαθε το ενα του ποδι και δεν εσφιγγε (το συγκεκριμενο) στον επεξεργαστη. Γενικά δεν κουνιοταν απλα το συγκεκριμενο ποδι δεν εσφιγγε στη mobo.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Εισαι σιγουρος οτι δουλευει το ανεμιστηρι της cpu? Εαν δουλευει, παρε και βαλε λιγη παστα, ξανατοποθετωντας την ψυκτρα. Ειναι αδικαιολογητα μεγαλη η θερμοκρασια σου...
capitan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 αυτο λεω και εγω. το ανεμιστηρι δουλευει και μαλιστα βγαζει κρυο αέρα! μάλλον λέω να αλλάξω ανεμιστηρι, όχι τιποτα άλλο αλλά για αξιοπιστία. Το μηχάμημα τρέχει 24/7 και δεν μπορω να το προσεχω συνεχεια!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Οχι. Εφοσον βγαζει κρυο αερα, σημαινει 2 πραγματα. 1)Η ψυκτρα δεν παταει καλα με αποτελεσμα ολη (ή μεγαλος μερος) της ζεστης να μενει στον επεξεργαστη χωρις να απαγεται ικανοποιητικά στην ψυκτρα 2)Να μη σου λενε σωστα τα νουμερα τα προγραμματα. Αρα, βγαζεις και ξαναβαζεις ΟΡΘΑ την ψυκτρα, και ξανατσεκαρεις.
harlek Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 ...αλλα στο βαλε κατι επαθε το ενα του ποδι και δεν εσφιγγε (το συγκεκριμενο) στον επεξεργαστη. Γενικά δεν κουνιοταν απλα το συγκεκριμενο ποδι δεν εσφιγγε στη mobo. Πρέπει οπωσδήποτε και τα τέσσερα ποδαράκια να τοποθετηθούν και να σφίξουν σωστά, έλεγξε αυτό πρώτα απ΄ όλα.
capitan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Τα κομμάτια του παζλ ενώθηκαν στο μυαλό μου και αμέσως κατάλαβα το μέγεθος της *&@^κιας που έκανα. Τελικά αποδείχτηκε ότι αυτό που με τόση μανία έτριβα για να φύγει πριν από 1 μήνα από την επιφάνεια της cpu δεν ήταν βρώμα αλλά η θερμοαπαγωγική πάστα!! Εξού και οι μεγάλες θερμοκρασίες... Τέλοσπάντων, ξαναέβαλα προσωρινά το ανεμιστηράκι γιατί τη Δευτέρα παραδίδω και εργασία. Επίσης λέω ν'αλλάξω και το μαμήσιο ανεμιστηρι γι'αυτό μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο αποδοτικό-οικονομικό? Παίζω παιχνίδια στο pc αλλά δε θέλω κανένα τέρας γιατί προς το παρόν οποιοδήποτε oc αποκλείεται... Επίσης ποιες από αυτές τις πάστες είναι η καλύτερη? Ευχαριστώ και πάλι
panosvlass Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Με αυτην πιστευω θα εισαι μια χαρα. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=679100 Και προτεινω χωρις θερμοαπαγωγικη να μην το πολυλειτουργεις το pc.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Εχε υποψη σου οτι η Arctic Silver ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη, γιαυτο ΜΗΝ σου πεσει ουτε χιλιοστο καπου αλλου εκτος απο το καπακι του επεξεργαστη. Επισης, να πληροφορισω οτι εναν Celeron D 2,8GHz τον δουλευα στα 3,9GHz χωρις καν παστα με ακρως ικανοποιητικες θερμοκρασιες. Απλα πρεπει να υπαρχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ επαφη αναμεσα στη cpu και τη ψυκτρα. Απο ψυκτρα, μπορεις να παρεις μιοα φτηνη μα καλή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808009 για αρχη, εφοσον δεν θα κανεις και oc. Εχω την εκδοση που ειναι μιση αλουμινιο (δλδ χειροτερη) και μου κραταει τον Athlon 64 3500+ στους 44°C Full load. Aν γουσταρεις παντως να τον ξεζουμισεις στο μελλον, κορυφη ειναι αυτη εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912214
tolis86 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650311 και αυτη ειναι σουπερ-ντουπερ. α και βαλε και μπροστα εναν ανεμιστηρα. θα βοηθησεις εκτως των αλλων και τους σκληρους σου. μα γιατι να βαλει παστα? εχει πανω η ψυκτρα απο μονη της. βεβαια ειναι ψιλομαπα σε σχεση με ΑΣ5 αλλα τη κανει τη δουλεια της.
capitan Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Ok ευχαριστώ για τις γνώμες. Τελικά παρείγγειλα αυτο αλλα σε έκδοση για LGA 775 (δεν το έχει πια στη σελίδα μάλλον τσακωσα το τελευταίο!). Θυμίζει το 9700 αλλά είναι μικρότερο. Απ'ότι διάβασα όταν είχε βγει ήταν το καλύτερο. Έχει και πάστα στη συσκευασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.