Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Sata με IDE...

karcin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω έναν σκληρό western digital 120gb IDE, στον οποίον είχα Vista.

Είχα την ιδέα να δοκιμάσω Ubuntu. Δυστυχώς τα Vista σταμάτησαν να

ξεκινούν μετά από αυτό και έμεινα με το partition των Ubuntu και

ελάχιστα gb, τα οποία μετά από το τελευταίο download, τέλειωσαν

και πλέον δεν ανοίγουν ούτε τα Ubuntu.

Πήγα και αγόρασα εναν Seagate 160gb SATA (που τον είχα καιρό στο

μάτι), και σκέφτηκα τι ποιο απλό; Θα μεταφέρω όλα τα κρίσιμα αρχεία

που είχα (υπερπολύτιμα σε μένα), από τον IDE στον SATA. Μετά θα κάνω

και ένα φορμάτ στον IDE και όλα μέλι-γάλα.

Αμ, δε!

Κάνω εγκατάσταση Vista στον Sata, συνδέω και τον IDE και κάνω

εκκίνηση. Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν ξεκινάνε! Αποσυνδέω τον

IDE, o SATA ξεκινάει χωρίς πρόβλημα.

Υπάρχει λύση;

Υ.Γ. Η μητρική μου είναι MSI KT6V-LSR

Υ.Γ.2 Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Ορισε μεσα απο το bios (boot selection/sequence αν δεν κανω λαθος)να "διαβαζετε" πρωτα ο sata δισκος και θα εισαι οκ...

Δημοσ.

Φίλε μου έχω ορίσει τον sata ως πρώτο και δεν έχω τον ide ούτε ώς

δεύτερη επιλογή. Αλλά πάλι μόλις ξεκινάει να φορτώνει την μαύρη οθόνη

με την μπάρα που "τρέχει" τον Vista, κολλάει εκεί. Μάλιστα κλείνει το μόνιτορ!

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα μου;

Την πάτησα και τελικά δεν συνεργάζονται sata και IDE;

Μήπως υπάρχει κάποιο patch, έτσι ώστε όταν κάνω εκκίνηση

από Sata να μην υπάρχει "conflict" με τον IDE;

Δημοσ.

έχω την εντύπωση πως φταίει η εγκατάσταση του linux και όχι η συνεργασία δίσκων IDE και SATA. έκανα κάποτε μία εγκατάσταση linux (δεν είμαι Linuxάς, περίεργος είμαι!) με dual boot σε μηχάνημα με windows xp. Τα τότε suse μπήκαν πρώτα στο sequence φορτώματος, και ακόμα κι όταν τα έκανα απεγκατάσταση συνέχιζε να φορτώνει τον loader(?) του suse ο οποίος εξακολουθούσε να με ρωτάει αν θέλω να κάνω boot σε suse ή windows. Το πρόβλημα το έλυσα με format! Δοκίμασε μέσα από το bios να φορτώνει ΜΟΝΟ από τον SATA δίσκο σου (disable όλα τα άλλα) και αν πάλι δεν μπεις, υπάρχουν και πιό.. μπακάλικοι* τρόποι να το καταφέρεις!

Βλέποντας και το παραπάνω post σου όμως... μήπως όταν φορτώνουν τα vista βλέπουν τον άλλο δίσκο και μουλαρώνουν επειδή βλέπουν partition με linux? ("Εγώ στον ίδιο δίσκο με ΑΥΤΟΝ τον φτωχομπινέ δεν τρέχω!")

*Ιδού ο τρόπος του μπακάλη της γειτονιάς... (η συνταγή δίδεται ως έχει και την ευθύνη φέρνει αυτός που θα την ακολουθήσει!!!) Συνδέεις τον δεύτερο δίσκο κανονικά στο ρεύμα αλλά δεν συνδέεις τη μπάντα. Αφού τα sVista τρέξουν κανονικά, συνδέεις τη μπάντα και κάνεις scan για νέες συσκευές. Αφού τη βρει, λογικά θα μπορείς να δουλέψεις στο NTFS partition του δίσκου.

Δημοσ.

Φιλε karcin εχω και εγω Vista σε Sata και μερικους ide πανω στο μηχανημα και ποτε δεν ειχα καπιο παρομιο προβλημα. Τι Partition ειναι ο ide? μηπως τα Vista δεν υποστιζουν το σιγκεκριμενο Partition? και αν το υποστιριζουν μηπως πρεπει να αλαξεις το MBR, η' να δεις αν υπαρχει καινουργιο bios γιατην MABO σου.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Φίλε johnpap έχεις 100% δίκιο!

Αυτό συμβαίνει. Τα Vista του Sata βλέπουν ότι ένα partition του IDE

έχει linux και αρνούνται να τρέξουν! Εκανα τον μπακάλικο τρόπο που

μου είπες, και τα Vista είδαν τελικά τον IDE.

Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν κόλλησαν μετά, ουσιαστικά δεν μπόρεσα

να κάνω την δουλειά μου. Τι θα κάνω;

Το λέω και για οποιον άλλο φίλο είχε παρόμοιο πρόβλημα (αν υπάρξει η

επιτυχία που ελπίζω). Θα κάνω ένα partition στον Sata στον οποίο

θα εγκαταστήσω XP. Τότε ο μπιλλάκος δεν ήταν ΤΟΣΟ πονηρός και

δεν υπήρχε πρόβλημα linux - XP. Θα μπώ κανονικά με XP από τον

Sata και θα δω τον IDE (όλα αυτά βάση λογικής, χωρίς να το έχω

δοκιμάσει ακόμα).

Και ο θεός βοηθός!

Δημοσ.

Καλημέρα, ελπίζω αν η νύκτα ήταν μακρυά τουλάχιστον να είχε αποτέλεσμα. Να ένα link που ασχολείται με αυτό (ακριβώς, περίπου?) το πρόβλημα

http://www.linux-magazine.com/issue/75/Microsoft_Vista_With_Linux_Interoperability.pdf

και άλλο ένα που ασχολείται ΑΚΡΙΒΩΣ με αυτό

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=398122

Μόνη λεπτομέρεια... πρέπει το linux να μπορεί να τρέξει. Υποθέτω ότι μπορείς να κάνεις τις διορθώσεις τρέχοντας μία Live CD έκδοση του Linux αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα απ' αυτά! Ίσως αν έκανες ένα post στο linux forum...

Άντε καλή επιτυχία! Και postάρισε ξανά με τα αποτελέσματα!

Δημοσ.

Άλλος ένας τρόπος για να απαλαγείς από το Linux αν θέλεις και επιμένει το loader του να συνεχίζει να εμφανίζεται, είναι να βάλεις το bootable cd των Windows να φορτώσεις σαν να πας να κάνεις εγκατάσταση και όταν φτάσεις στο σημείο που σου λέει που θέλεις να κάνεις εγκατάσταση των Windows απλά διαγράφεις το partition του Linux, και μετά βγαίνεις από την εγκατάσταση των Windows. Αυτόματα αφαιρεί το partition αυτό από το δεσμευμένο χώρο του δίσκου, κάνει boot από το μοναδικό bootable partition το οποίο είναι των Windows και όταν μπεις στα windows πλέον, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις το χώρο που σου έμεινε με κάποιο πρόγραμμα διαχείρησης δίσκων, όπως π.χ. Partition Magic, Paragon. Το έχω κάνει αρκετές φορές και δουλεύει!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...