Προς το περιεχόμενο

"Δες την ψηφιακά"

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω να γίνονται στην Ελλάδα έστω και αργά κινήσεις που δείχνουν ότι το Ελληνικό κράτος έστω και μερικές φορές μπορεί να πεις ότι κάπου υπάρχει εδώ γύρω. Παρόλο που το όλο εγχείρημα κατά πάσα πιθανότητα στηρίζετε σε κοινοτικά κονδύλια, έστω και έτσι είναι μια αρχή. Για τους φοιτητές λοιπόν που στις πανελλαδικές του 2006 πέρασαν σε σχολές με ικανοποιητική βαθμολογία η ΕΔΕΤ επιδοτεί 500 ? για αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή. (πυροτεχνήματα, σαμπάνιες , κρίμα πάει ο φούρνος στην γειτονιά μου γκρεμίστηκε να δω από πού θα παίρνω ψωμί τώρα). Κρίμα που δεν το ήξερα να ξαναέδινα πανελλήνιες πέρσι, όχι τόσο για τα 500 ? όσο για το ότι θα ήθελα να είμαι και εγώ ένα από τους δικαιούχους στην πρώτη κίνηση επιδότησης που έχω δει μέχρι τώρα και αφορά κοινούς θνητούς και όχι επιχειρηματίες, ψηφοφόρους κομμάτων κλπ κλπ. (ελπίζω δηλαδή θα δείξει).

Το πιο κουλό από όλα δε είναι ότι εκτός από τους φοιτητές που μπορούν να μπούν στην διαδικασία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να μπουν στην διαδικασία να δηλώσουν συμμετοχή και τα καταστήματα που επιθυμούν να γίνουν προμηθευτές των notebooks (κουλό λίγο) αλλά ίσως έτσι διασφαλιστεί το όλο εγχείρημα από τα γνωστά παρατράγουδα (Βας – Βας – Βας , Ο Εραστής σου κλπ  ) Όσοι λοιπόν ανήκουν στην κατηγορία ή θέλουν να δουν αν ανήκουν δεν έχουν παρά να επισκευθούν την ιστοσελίδα http://destinpsifiaka.gr ή και να πατήσουν το Banner από πάνω. Από ότι βλέπω τα παιδιά εδώ στηρίζουν την προσπάθεια.

Άντε και εις ανώτερα.

Δημοσ.

Hδη εγω περιμενω το laptop μου μεχρι την Πεμπτη...

Αν δεν ηταν η επιδοτηση, θα εκανα 1,5 χρονο να αγορασω!!!

Οποτε ΟΛΕ!! :D:D:D

Δημοσ.

για μενα το μετρο αυτο ειναι τελειως κουφο,χαζο και ηλιθιο,και καθολου μα καθολου αξιοκρατικο!καλυτερα να εδιναν την επιδοτηση με κληρωση,παρα ετσι.δηλαδη ο πρωτος που μπηκε ανθοκομια και εβγαλε 13000 μορια (και παιρνει φορητο) θα συγκριθει με τον τελευταιο στην ιατρικη αθηνων που εβγαλε 19000 μορια και δεν παιρνει φορητο????? μα μην τρελαθουμε!!!δεν επιβραβευονται οι καλυτεροι,αλλα καποιο τυχαιοι,των τυχαιων...

ας μην σχολιασω δε και το γεγονος οτι δεν υπηρξε καμμια μα καμμια διαφοροποιηση στους εισαχθεντες σε σχολες πληροφορικης.....

και για να προλαβω σχολια,ειμαι δικαιουχος της επιδοτησης

Δημοσ.
για μενα το μετρο αυτο ειναι τελειως κουφο,χαζο και ηλιθιο,και καθολου μα καθολου αξιοκρατικο!καλυτερα να εδιναν την επιδοτηση με κληρωση,παρα ετσι.δηλαδη ο πρωτος που μπηκε ανθοκομια και εβγαλε 13000 μορια (και παιρνει φορητο) θα συγκριθει με τον τελευταιο στην ιατρικη αθηνων που εβγαλε 19000 μορια και δεν παιρνει φορητο????? μα μην τρελαθουμε!!!δεν επιβραβευονται οι καλυτεροι,αλλα καποιο τυχαιοι,των τυχαιων...

ας μην σχολιασω δε και το γεγονος οτι δεν υπηρξε καμμια μα καμμια διαφοροποιηση στους εισαχθεντες σε σχολες πληροφορικης.....

και για να προλαβω σχολια,ειμαι δικαιουχος της επιδοτησης

Σωστός, πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπαίνει σε ανώτατη τουλάχιστον σχολή θα έπρεπε να δικαιούται την επιδότηση... :confused:

Δημοσ.

Σε καποιους επρεπε να δωσουν, σε ολους δε γινεται βρε παιδια...

Και βεβαια εχετε δικαιο οτι ισως θα επρεπε να δωθουν με βαση το βαθμο προσβασης... Δηλαδη στους 12000+ που βγαλαν τη μεγαλυτερη βαθμολογια...

Δημοσ.

Και βεβαια εχετε δικαιο οτι ισως θα επρεπε να δωθουν με βαση το βαθμο προσβασης... Δηλαδη στους 12000+ που βγαλαν τη μεγαλυτερη βαθμολογια...

συμφωνο ΑΠΟΛΥΤΑ

Δημοσ.

και τότε θα έβγαιναν αυτοί που πέρασαν στις σχολές τους πρώτοι και θα έλεγαν "και εμείς τι θα πάρουμε;"

ΡΕΕΕΕ πάρτε το χαμπάρι, στην ελλάδα ζούμε, ΠΑΝΤΑ κάποιοι θα είναι δυσαρεστημένοι ακόμα και όταν κάνεις το καλύτερο για όλους.

Δημοσ.

το καλύτερο θα ήταν για εμένα να έπαιρναν τη φορολογική δήλωση των οικογενειών των πρωτοετών φοιτητών και οι 12000 που είχαν το μικρότερο εισόδημα αυτοί να τα έπαιρναν

Δημοσ.

omni.....τραγουδα.:twisted:

δεν ειναι θεμα μοριων.στην Ελλας του 2007 βαση μοριων κρινομαστε οποτε με βαση αυτα μιλαμε...αλλιως θα μιλαγαμε με αλλα μετρα και σταθμα...

Δημοσ.

Δε λεω, και αυτο θα μπορουσε να γινει omni...

Το σιγουρο ειναι οτι αυτο που εγινε τελικα, δεν ηταν και τοσο καλη προταση!!

Σε παρακαλω να παρεις πισω το χαρακτηρισμο γιατι ουτε με ξερεις ουτε σε ξερω...

Δημοσ.
στην Ελλας του 2007 βαση μοριων

Ναι ε, καλά ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα αστο αλλά το να θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από κάποιον που έβγαλε λιγότερα μόρια αν δεν είναι ρατσισμός τι είναι;Τα μόρια σου είναι για τον εαυτό σου όχι για να τα διαλαλείς

Δημοσ.

12.500κατι ειναι οι φοιτητες που παιρνουν την επιδοτηση. Οι συνολικοι φοιτητες που περασαν σε ΑΕΙ ειναι 5-6 φορες αυτο το νουμερο. Δεν μπορουσε το ελληνικο κρατος να προσφερει 30 εκατ. ευρω για να καλυψει την αναγκη αυτων οταν στην παιδεια δινεται 1.5-2 δις ευρω τον χρονο; Στην τελικη γυρω στο 50% απο αυτων θα παρει υπολογιστη (μην πω λιγοτερο), αρα το ποσο ειναι ακομα μικροτερο...

Oπως επισης θεωρω τρομερα πιθανο τα λεφτα αυτα (5 εκατ.) που δοθηκαν απο την Ευρωπαικη Ενωση να μην πληρωνονται στο ελληνικο κρατος με την αγορα υπολογιστη, αλλα να εχουν ηδη σταλει και καπου καθονται (ή τρωγονται).

Δημοσ.

Αν το πρόγραμμα έθετε ως κριτήριο τις απόλυτα υψηλότερες βαθμολογίες, θα είχε μικρότερο impact και διαφημιστική ανταπόδοση, από ότι τώρα που δικαιούχοι υπάρχουν σε κάθε σχολή. Λογικό δεν είναι...;

Δημοσ.
Οντως, ως πολιτικη επιλογη ειναι πιο λογικη! Να φανει οτι ευνοουνται ολοι...

Δεν είναι κακό να είμαστε υποψιασμένοι γενικότερα, αλλά δεν παύει παρ'όλα αυτά να αποτελεί θετική και πρωτοφανή κίνηση, με ορισμένες προσεγμένες λεπτομέρειες όπως πρόβλεψη για min 2 χρόνια εγγύησης και εξελληνισμένο λογισμικό. Μακάρι στα επόμενα χρόνια να επεκταθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών, στο πλαίσιο όμως μίας γενικότερης πολιτικής για την προώθηση της τεχνολογίας στη νέα γενιά και όχι εν είδει «λαχανιασμένου» δρομέα που προσπαθεί λίγα μέτρα (ή λίγους μήνες αν θέλετε ;) ) πριν τον τερματισμό να βελτιώσει το χρόνο του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...