panther_512 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 α:Δεν είναι επιχειρήματα αλλά η πραγματικότητα.β:Συμβαίνουν και τα δύο.Αυτοί να αποφασίσουν και όχι εμείς. α. Σε λίγο καιρό η Κύπρος θα έχει το ίδιο νόμισμα με την Ελλάδα, δεν χρειάζεσαι διαβατήριο αλλά μόνο τη ταυτότητά σου για να πάς εκεί και αν δε σου αρέσει η σεφταλιά, έχει και σουβλάκι να φάς. β. Τί ωραίο να πέρνεις 2 άκρα, να τα μεγενθύνεις και να βάζεις 700.000 ανθρώπους στο ίδιο σακί. Άρα, 1 εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες Θεσσαλονικιότες, μισιούνται με 5 εκατομμύρια Αθηναίους. Γαύροι και Βάζελοι αδύνατον να συνηπάρξουν στην ίδια παρέα και πάει λέγοντας. Παραδείγματα με την ωραία σου λογική μπορούμε να βγάλουμε άπειρα.
ALFR3D Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 δεν ειμαι υπερ της ευρ ενωσης γενικα αλλα δεν μπορω να καταλαβω η τουρκια ειναι ασιατικη χωρα γεωγραφικα ,η κυπρος ειναι κοντα στο βελγιο?τοτε και το ισραιλ καλα κανει και παει στην ευροβισιον....
Silok Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 α. Σε λίγο καιρό η Κύπρος θα έχει το ίδιο νόμισμα με την Ελλάδα, δεν χρειάζεσαι διαβατήριο αλλά μόνο τη ταυτότητά σου για να πάς εκεί και αν δε σου αρέσει η σεφταλιά, έχει και σουβλάκι να φάς. β. Τί ωραίο να πέρνεις 2 άκρα, να τα μεγενθύνεις και να βάζεις 700.000 ανθρώπους στο ίδιο σακί. Άρα, 1 εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες Θεσσαλονικιότες, μισιούνται με 5 εκατομμύρια Αθηναίους. Γαύροι και Βάζελοι αδύνατον να συνηπάρξουν στην ίδια παρέα και πάει λέγοντας. Παραδείγματα με την ωραία σου λογική μπορούμε να βγάλουμε άπειρα. α:Για τώρα και πριν μιλάμε και όχι για το θα. β:Άστοχο.Μιλάς για ποδόσφαιρο που εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά. Κι αν πήρα τα 2 άκρα η μέση ποιά είναι;
panther_512 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Να αναφερω κατι που βλεπω οτι κανεις δεν το λεει ως τωρα. Πρωτ' απ' ολα η προσφατη ιστορια μας εχει δειξει οτι αυτος ο δυσκινητος και δυσκαμπτος οργανισμος που λεγετε ΕΕ, σιχαινεται τα προβληματα και προσπαθει να τα αποφυγει με οποιονδηποτε τροπο και θυσια. Παρτε για παραδειγμα το πόσο λιγο αναμειχθηκε στο Κοσσυφοπεδιο, τη Βοσνια και τη Σερβια αφηνοντας το πεδιο ανοιχτο στις ΗΠΑ ωστε να δρασουν αυτες με οποιο τροπο ηθελαν. Ακομα και σημερα η ΕΕ διατηρει μεσα στην Ευρωπη, ρολο κομπαρσου πολλες φορες, ειτε εντος ΕΕ (με τους δουριους ιππους τις πρωην ανατολικες χωρες που δεχθηκε) ειτε εκτος ΕΕ υποταγμενη τελείως στις πολιτικες των ΗΠΑ. Στο μόνο θεμα ολα αυτα τα χρονια οπου η ΕΕ φαινεται να κραταει σταθερη σταση ειναι η αρνηση της να δεχθει τη Τουρκια στους κολπους της. Και αυτος ειναι και ενας απο τους δύο βασικους λογους που δεχθηκε να βαλει την ελευθερη Κυπρο στην ΕΕ (ο δευτερος ειναι τα λιμανια της). Αλλιως η πολιτικα προβληματικη Κυπρος (που και γεωγραφικα ανηκει στην Ασια) κουβαλωντας ενα δυσεπιλυτο προβλημα στις πλατες της, δεν επροκειτω να δει 12 αστερια σε μπλε φοντο, ούτε στον αιωνα τον άπαντα. Γνωριζοντας ολοι μας την αλλεργικη αντιδραση της ΕΕ στην επιλυση πολιτικων και εθνοτικων προβληματων και με δεδομενο το προβλημα της διχοτομησης της Κυπρου, τα μεχρι τωρα γεγονοτα δειχνουν οτι η ΕΕ βολευεται απολυτα με την παρουσα κατασταση, αφου η διαιωνιση της διχοτομησης συνεπαγεται και διαιωνιση του κλεισιματος της ευρωπαϊκης πυλης στην Τουρκια. Γι' αυτο αγαπητοι κουμπαροι μην περιμενεται ποτέ να λυθει το κυπριακο. Η Κυπρος θα μεινει διχοτομημενη οχι μόνο για 33 χρονια αλλά για για άλλα 133 και βάλε αφου αυτο συμφερει τις λοκομοτιβες Γαλλια και Γερμανια. Και για να λεμε κουμπαροι και του στραβου το δικαιο, η διχοτομηση και μη επιλυση βολεψε και τους ιδιους του ελληνοκυπριους αφου ετσι οι τουρκοκυπριοι γιναν το φτηνο εργατικο δυναμικο τους, που υποαμοιβεται και δεν ασφαλιζεται, δηλαδη οι δουλοι τους. Και επιχειρηματικα παλι οι ελληνοκυπριοι καταφεραν να μονοπωλήσουν στις καθε ειδους επιχειρησεις έναντι των τουρκοκυπριων, ειτε μιλαμε για τουρισμο, ειτε για ναυτιλια, ειτε, ειτε... Ανακεφαλαιωνοντας, μπορει σημερα να βολευει στην Ελλαδα για τον Α ή Β λόγο να μπει η Τουρκια στην ΕΕ, ομως απο την στιγμη που Γαλλια-Γερμανια δεν την θελουν μεσα, η Κυπρος θα μενει διχοτομημενη (και εσεις κουμπαροι, απολύτως βολεμενοι και οικονομικα κυριαρχοι στο νησι χωρις ανταγωνιστες). Τόσο απλά, τόσο καλά. Ας τα πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα. Πρώτα από όλα το επειχήρημά σου ότι και καλά η Κύπρος μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να παίξει τον "μπροστάρη" που θα μπλοκάρει επ άπειρο τη πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Το σχέδιο Ανάν το θυμάσαι? Η μήπως ξέχασες ότι ΟΛΗ η Ευρώπη πίεζε την Κυπριακή Δημοκρατία να το αποδεχθεί και όταν στο τέλος ο κυπριακός λαός το απέριψε, αυτό αποτέλεσε και τεράστιο αρνητικό για τις σχέσεις της Κύπρου με τα άλλα μέλη της ΕΕ? Καταλαβαίνεις φυσικά ότι αυτό αντιφάσκει με τον ισχυρισμό σου. Για τη διχοτόμηση: Τουρκοκύπριοι που υποαμοίβονται??? Συγνώμη, τους Τουρκοκύπριους πού τους βρήκες στην ελεύθερη Κύπρο, ώστε να υποαμοίβονται κιόλας? Και δεύτερον, πόσο φαίνεται από αυτά που γράφεις ότι ουδεμία ιδέα έχεις για τη κατάσταση στο νησί: Αυτοί που χρυσαφίζουν φίλε μου είναι στη βόρεια πλευρά και όχι στη νότια. Το μισό νησί έχει μπεί στο σφυρί και κυπριακές περιουσίες πωλιούνται σε ξένους ή χαρίζονται σε εποίκους, όταν στην ελεύθερη πλευρά οι τουρκοκυπριακές περιουσίες αναμένουν τους δικαιοματικούς κατόχους τους. Όσο για το τουρισμό, αυτός από το 74 μέχρι και τώρα έχει συνεχώς πτωτική πορεία μιάς και ο ξένος κόσμος προτιμά τα κατεχόμενα. Για εμπόριο και ναυσιπλοοία όμως συμφωνώ ότι συμφέρει περισσότερο στη Κυπριακή Δημοκρατία. Τέλος, αυτή την αντιπάθεια απέναντι στους Κυπραίους ειλικρινά τη θεωρώ απίστευτη. Όλα αυτά που τους κατηγοράτε, 3-4 χρόνια που είμαι εδώ δεν τα βίωσα ποτέ μου, ενώ αντίθετα, από μεριά σας βλέπω ακριβώς αυτό το πρόσωπο που και καλά λέτε ότι έχουν εκείνοι. Και ενώ εσύ τους αποκαλείς "κουμπάρους", αυτοι σε αποκαλούν "πατρίδα" (πέραν του "καλαμαρά).
zazik Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Προσωπικά πιστεύω οτι η Τουρκία είναι όπως ήτανε η Ελλάδα το 1950...Φτώχια και στρατιωτικό παρακράτος.... Πιστέψτε με , έχω γνωρίσει πολλούς τουρκους,και μου έχουνε πει πολλά. 1 ) Η Τουρκία έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσωτερικα προβλήματα....σε σημείο που μπορεί να πάει σε εμφύλιο ή διχοτόμηση ( Κεμαλιστες και ισλαμιστές πάρα πολλές φυλές και έθνη σε ένα κράτος , δεξιοι και αριστεροι, στρατόκ@βλοι και δημοκρατικοί..αστα να πάνε) 2 ) Έχει πολλούς εχθρούς...παλικάρι τούρκος μου είχε πεί ότι όταν ήτανε δόκιμος στον στρατο,πήγε στο φυλάκιο (σύνορα με Συρία) και βρήκε 12 πτώματα στρατιωτών , χωρις κεφάλια!!!!! Αλήθεια ψέματα δεν ξέρω, δεν μου φάνηκε να λέει μούφες. 3 ) Στα παράλια της Μικράς Ασίας είναι σχετικα καλά , για τραβάτε στα βάθη της Ανατολής ( Προς Αφιόν Καραχισάρ μερια ) να δείτε τι θα πει εξαθλίωση. Δεν συμφέρει τον μέσο Έλληνα η προσάρτησή της στην ΕΕ, διοτί ποιος πιστεύετε ότι θα επωμιστεί όλο αυτό? Όσο αναφορά την Κύπρο , προσωπικά πιστεύω ότι αισθάνεσθε Έλληνες, οι περισότεροι δηλαδή , αν εξαιρέσω κάτι ψευτοαριστερούς Ομονοιάτες, άλλα δεν θέλετε (και καλά κάνετε) την ένωση με Ελλάδα.Επίσης, δεν σας συμφέρει για κανέναν λόγο η προσάρτηση της Τουρκίας στην ΕΕ.
mitsikas Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Το "κουμπαροι" δεν το λεω υποτιμητικα φιλε μου. Ειναι οπως λεμε τους κρητικους συντεκνους και κοπέλια. Μια απλη λεξη που δεν κρυβει κανενα υπονουμενο, οπως ειναι και το καλαμαρας. Και ουτε μισω τους κυπριους, αφου εκει εχω και ξαδελφια κυπριους. Αδικως με κατηγορεις λοιπον. Αλλα ενταξει γραπτος λογος ειναι και δεν ειναι και το οτι πιο ξεκαθαρο για την συνεννοηση. Απλα τα οσα λεω ειναι πολιτικες μου διαπιστωσεις, μπορει σωστες, μπορει λαθος. Να σου απαντησω ομως για αυτα που λες οτι διαφωνεις. Πρωτα για το σχεδιο Αναν. Πιστευω να γνωριζεις οτι η ΕΕ ειναι ενα συνεχες θεατρο του παραλογου, που αλλα λεει, αλλα εννοει και αλλα πραττει και πραγματικα δεν πιστευω οτι η ΕΕ ηθελε εν τελει να περασει το σχεδιο Αναν. Αν το ηθελε θα ειχε στειλει καραβιές με λιρες στο νησι για να το υποστηριξει. Αρκεστηκε ομως στα ευχολογια. Και που στο κατω-κατω ηταν ενα σχεδιο εκτρωμα που κανεις λογικος ελευθερος ανθρωπος δεν θα δεχοταν. Αρα ειχε βγει με μόνο σκοπο να αποτυχει. Αν πραγματικα ηθελαν λυση και οχι μόνο στα λογια, τοτε θα εφερναν και ολοκληρωμενο και δικαιο σχεδιο και οχι αυτο του Κοφι Αυναν. Για το αρνητικο στις σχεσεις σας με την ΕΕ, ε ενταξει δεν σας κανανε και κατι. Απολυτως τιποτα δεν σας εκαναν. Στο τελειως ντουκου περασε το θεμα. Για τους τουρκοκυπριους που λεω οτι υποαμοιβονται, ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας, αφου ξερω πολυ καλα, οτι καθημερινα περνουν τα οδοφραγματα για να πανε στις ελευθερες περιοχες να εργαστουν ως διαφορων ειδων εργατες, και το απογευμα ξαναφευγουν. Δεν ειναι φυσικα μονιμοι κατοικοι των ελευθερων περιοχων, αλλα των κατεχομενων. Εσυ δεν ηξερες τοσα χρονια στο νησι οτι πηγαινοερχονταν? Αναφορικα με αυτους που χρυσαφιζουν πουλωντας ελληνικα σπιτια στο βορρα, μηπως δεν ειναι τουρκοκυπριοι, αλλα τουρκικα κορακια απο την Τουρκια που κατεβηκαν ως προνομιουχοι εποικοι και μαλιστα και εις βαρος των τουρκοκυπριων? Και τα καζινο τουρκοι εποικοι δεν τα ανοιξαν που εφερε ο Ντενκτας? Και για τον τουρισμο στο βορρα, ε δεν πανε και οι καλυτερου οικονομικα επιπεδου τουριστες. Οι μπατιροτουριστες πανε για φτηνο ηλιο και φτηνη θαλασσα.
Lucifer Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Τέλος, αυτή την αντιπάθεια απέναντι στους Κυπραίους ειλικρινά τη θεωρώ απίστευτη. Όλα αυτά που τους κατηγοράτε, 3-4 χρόνια που είμαι εδώ δεν τα βίωσα ποτέ μου, ενώ αντίθετα, από μεριά σας βλέπω ακριβώς αυτό το πρόσωπο που και καλά λέτε ότι έχουν εκείνοι. Και ενώ εσύ τους αποκαλείς "κουμπάρους", αυτοι σε αποκαλούν "πατρίδα" (πέραν του "καλαμαρά). Πάντως εγώ όσους Κύπριους έχω γνωρίσει στην "πατρίδα" -και αναφέρομαι κυρίως στους φοιτητές που καβατζώνουν τις εστίες σχολών των 18 κ πάνω με γραπτά των 15- δεν κατάφερα να τους αναγνωρίσω αυτή την φοβερή συμπάθεια και αγάπη για τους Ίωνες αδερφούς τους. Και δεν ήταν ένας και δύο ε, είχα αρκετή τριβή με όλες τις κλίκες τους -και δεν την λέω με την αρνητική έννοια τη λέξη, απλώς είναι σαν τον τυπικό Ελληνάρα που στην Αγγλία θα συναναστρέφεται με Έλληνες. Μόνο που αυτός δεν θα λέει μετά πως θεωρεί τον εαυτό του Άγγλο.
algait Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Ενω εδω το υψηλο μορφοτικο επιπεδο μας, μας εχει κανει να αποφευγουμε τετοια φαινομενα!!! Η πολιτικες μας πεποιθισεις διαμορφονονται συμφωνα μετα συμφερονται του γενικου καλου και οχι με τη βολεψει που θελουμε να εχουμε. Υπνε που περνεις τα παιδιααα... Συμφωνώ για το επίπεδό μας. Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι να αποκοιμίζεται ο λαός από τα προβλήματά του. Στην Τουρκία τους στρέφουν στον εθνικισμό και στον θρησκευτικό φανατισμό. Στον δυτικό κόσμο στρέφουν τους ανθρώπους στο κυνήγι των χρημάτων και της άνεσης. Εγώ προσωπικά απεχθάνομαι και τα δύο. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με τον δυτικό πολιτισμό και δεν τον υπερασπίζομαι, απλά αναφέρω ότι το επίπεδο των Τούρκων με τον φανατισμό που επικρατεί δεν συμβαδίζει με τον "δυτικό πολιτισμό", όπως τον θέλουν οι "Ευρωπαϊκές Δυνάμεις" και για αυτό τον λόγο πιστεύω ότι θα αργήσει πολύ η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.
AGNUSDeI Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 πιστεύω ότι θα αργήσει πολύ η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε. Και ποτε να μην μπει... ακομα ΚΑΛΥΤΕΡΑ...!!!!!!!
DIMITRISG Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 δεν το κανουμε Poll???? εετσι να φανει τι επιθυμει το πληθος Πως γιεται το poll ? ο lucifer θα το κάνει ;
poscaman Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 εετσι να φανει τι επιθυμει το πληθοςΠως γιεται το poll ? ο lucifer θα το κάνει ; γενικα καποιος mod
Lucifer Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 ναι, γιατί δν προβλέπεται το αποτέλεσμα. σε λίγο θα το κάνω, να φύγουν τα ξύδια.
panther_512 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι για το pοll. Και εγώ να μήν μπεί θα ψήφιζα κατα πάσα πιθανότητα. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τί μας συμφέρει πιό πολύ? Να μπεί ή να μή μπεί? Νομίζω το ζήτημα είναι μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα....
AGNUSDeI Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τί μας συμφέρει πιό πολύ? Να μπεί ή να μή μπεί? Να μην ΜΠΕΙ...!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.