Προς το περιεχόμενο

μTorrent, WAG200G και το πολυπόθητο πράσινο εικονίδιο..

evil_dildo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή έχω πολλά να πω, μπαίνω στο ψητό:

Windows XP SP2, Comodo Firewall, Linksys WAG200G, μTorrent kai Tellas 1MBps.

Το πρόβλημά μου είναι οτι δε μπορώ να κάνω το μTorrent να έχει την ένδειξη ότι όλα καλά (πράσινο εικονίδιο). Κατεβάζω το πολύ με 10-15, και έχω πάντα κόκκινο θαυμαστικό, και το διαγνωστικό του μου λέει οτι δεν έχει γίνει σωστό forward. Δοκίμασα:

- Ενεργοποιημένο uPnP στο router και στο μTorrent, είτε με random ports, είτε με ένα συγκεκριμένο port

- Να κάνω static IP στο PC μου (σύμφωνα με όσα λέει στο portforward.com) και να απενεργοποιήσω το uPnP στο μTorrent, ανοίγοντας του ένα port στο router

- να μη πειράξω τπτ με τα IP και να βάλω στο 'port range forwarding' μερικά ports ανοιχτά για το "uTor1"..

..κλπ κλπ κλπ

Νομίζω τελοσπάντων ότι έκανα ότι μπορούσα να κάνω, κ πάλι δε δουλεύει ποτέ γμτ.

Μήπως κάνω κανένα "χοντρό" λάθος χωρίς να το ξέρω;

Το comodo έχει στο accept όλες τις εισερχόμενες/εξερχόμενες συνδέσεις που αφορούν το μTorrent, αλλά καλού κακού το είχα απενεργοποιήσει, κ πάλι τπτ..

Καμιά ιδέα ρε παιδιάαα..

PS. (off topic) Στο μενού "Single Port Forwarding" του router μου, έχει ΜΙΑ μονο κενή γραμμή για να προσθέσω ports. Αν υποθέσουμε ότι θέλω να κάνω κι άλλα, τι γίνεται;;

Δημοσ.

- Ενεργοποιημένο uPnP στο router και στο μTorrent, είτε με random ports, είτε με ένα συγκεκριμένο port

- Να κάνω static IP στο PC μου (σύμφωνα με όσα λέει στο portforward.com) και να απενεργοποιήσω το uPnP στο μTorrent, ανοίγοντας του ένα port στο router

- να μη πειράξω τπτ με τα IP και να βάλω στο 'port range forwarding' μερικά ports ανοιχτά για το "uTor1"..

Katarxin, apenergopoieis to firewall apo to pc sou. Ousiastika den xreiazete mias kai to router kanei NAT. Ektos ean exeis PC sto esoteriko sou diktio kai fovasi mipos tin fas apo ekei.

Kaneis Port-Map mia porta p.x. 13000 se mia Static pou tha exeis balei sto pc sou. Pas sto mTorrent kai diloneis tin porta pou tha "akouei".

Kleineis to mTorrent kai to ksananigeis kai eisai etimos.

Ego pantos exo to idio router, me to BitTorrent client kai to uPNP energo kai paizo mia xara xoris problima. (ftano 350-420kbps)

Δημοσ.

Το comodo έχει στο accept όλες τις εισερχόμενες/εξερχόμενες συνδέσεις που αφορούν το μTorrent, αλλά καλού κακού το είχα απενεργοποιήσει, κ πάλι τπτ..

EDIT!! Τελικά, φταίει το comodo. Άλλαξα ρυθμίσεις από δω κι από κει, αλλά δεν έγινε και τίποτα. Βρήκα κάποιες οδηγίες στο http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=193878 (νομίζω αναφέρονται και κάπου εδώ) αλλά πάλι τίποτα.. Κρίμα, και είχα βολευτεί με το comodo, με βλέπω να το αλλάζω..

Λέτε να γίνει τπτ αν αλλάξω το firmware; Τώρα έχω το 1.00.09

PS. (off topic) Στο μενού "Single Port Forwarding" του router μου, έχει ΜΙΑ μονο κενή γραμμή για να προσθέσω ports. Αν υποθέσουμε ότι θέλω να κάνω κι άλλα, τι γίνεται;;

Μ'αυτό τελικά τι γίνεται;;;

Δημοσ.

gia to teleutaio pou rwtas, exw to idio router.. Pragmati sthn selida Single Port Forwarding exei mono mia eleutherh grammh.. De nomizw omws oti xrhsimopoieis oles tis parapanw.. Opote ama xreiasteis kati sbhneis ta apo panw.. ;)

Δημοσ.

Έχω φρικάρει, δε μπορώ με τίποτα να κάνω το μTorrent να δουλέψει μαζί με το Comodo. Μόλις έκανα format για να είμαι 100% σίγουρος ότι δε φταίει κάτι άλλο, και χωρίς να έχω πειράξει τπτ, παρά μόνο έναν επιπλέον κανόνα στο comodo για το port του uTorrent, δε γίνεται σωστό forward ποτέ.

Καμιά ιδέα, τίποτα άλλο ρε παιδιά;;;

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ Comodo με μTorrent και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Βασικά έχω το ίδιο setup με το δικό σου, με εξαίρεση τον πάροχο.

1. Κάνεις static την ip του υπολογιστή σου.

2. Από το router κάνεις forward όλη την κίνηση TCP/UDP στην θύρα που έχεις επιλέξει από το μTorrent, στην IP που έδωσες στο προηγούμενο βήμα στο pc σου.

3. Στο Comodo, εκτός από το να επιτρέψεις την κίνηση στο μTorrent πρέπει να φτιάξεις και ένα κανόνα στα network rules, πάνω από τον block all, ο οποίος θα επιτρέπει τα πρωτόκολλα TCP/UDP σε incoming από οποιαδήποτε IP σε οποιαδήποτε IP που έχουν destination port τη θύρα του μΤorrent.

Αυτά τα ολίγα, και έχεις πράσινο λαμπάκι. Προσοχή, αν χρησιμοποιείς Peerguardian2 (με block HTTP) και πας να ελέγξεις μέσα από το μTorrent την επιλογή που σου ανοίγει μια σελίδα και ελέγχει αν επιτρέπονται incoming connections, το πιο πιθανό είναι να σε μπλοκάρει (στο test μόνο) το PeerGuardian.

Δημοσ.

Τελικά το λάθος ( ; ) που έκανα αφορούσε τη static IP. Έκανα το forward στο κατάλληλο port από το μενού του ρούτερ, αλλα ΔΕΝ έβαλα το ΙΡ μου στις ρυθμίσεις του TCP/IP των windows όπως λέει ο οδηγός του portforward.com, και το άφησα στο default "obtain an IP address automatically". Μετά απ' αυτό όλα δουλέψαν..

Ευχαριστώ πολύ όσους ασχολήθηκαν!

Δημοσ.

hi!εχω το router speedstream 4200 τησ siemens kai προσπαθω να βρω μια ακρη με τo utorrent.εχω κολλησει με τις ρυθμίσεις για το port forward .σύμφωνα με τις ρυθμίσεις από το http://www.portforward.com φτανω μεχρι το σημειο που δημιουργώ μια static ip αλλα μετα δεν μπορω να ανοιξω την σελίδα του router για nα κάνω τις ρυθμισεις για το forward(ενω ε΄χω κανονικά προσβαση στο ιντερνετ).οταν στην συνέχεια απενεργοποιώ στον πινακα ελεγχου τις ρυθμίσεις για τη ip static η σελίδα του router ανοίγει κανονικά.μπορει να βοηθησει κανενας?????

Δημοσ.

H static ip που δίνεις είναι στα ίδιο εύρος με το router? Δηλαδή αν το router έχει ip 192.168.2.1 τότε πρέπει να δώσεις και εσύ την ίδια ip στο pc σου, στα 3 πρώτα κομμάτια της, δηλαδή 192.168.2.2 (πχ). Πιθανώς να είναι εκεί το σφάλμα σου.

Δημοσ.

epeidh mallon κάνω κάτι λάθος να σε ρωτήσω κάτι:

στο Internet Protocol(TCP/IP) βαζω την ip του υπολογιστή μου που βρίσκω από την εντολή ipconfig και μετα που έχει τα πεδία για να βρω την static ip βάζω την external ip που περνω οταν συνδεομαι στο ιντερνετ?

Δημοσ.

Για αρχή θα πρέπει να βρεις την IP του router σου. Έχοντας το TCP/IP σε automatic mode, καί έχοντας σύνδεση με το router από γραμμή εντολών τρέξε το ipconfig. Από τα στοιχεία που θα σου βγάλει, κράτα το gateway και το subnet mask. Έστω ότι αυτές είναι 192.168.1.1 (gateway) και 255.255.255.0 (subnet mask) αντίστοιχα.

Στις ρυθμίσεις μετά στο TCP/IP του υπολογιστή σου θα πρέπει να ορίσεις εσύ τα παρακάτω στοιχεία:

IP: 192.168.1.2 (κάποια διαφορετική από το gateway αλλά με τα 3 πρώτα κομμάτια της ίδια με αυτή του gateway)

Subnet Mask: 255.255.255.0 (ίδια με αυτή που σου έβγαλε το ipconfig πριν)

Default Gateway: 192.168.1.1 (το gateway που σου έβγαλε το ipconfig).

Στους DNS Servers είτε τους αφήνεις αυτόματους, είτε βάζεις τους DNS του ISP σου.

Η external IP που παίρνεις μόλις συνδέεσαι στο internet δεν μπαίνει πουθενά στις ρυθμίσεις του υπολογιστή σου. Όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους static IP μιλάμε πάντα για την εσωτερική IP στο δίκτυό σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...