Spitzenklasse Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Βοηθάτε Χριστιανοί! Θα ήθελα μια μικρή διευκρίνηση, αν βέβαια γνωρίζει κάποιος, σχετικά με το πέρασμα εξ' ολοκλήρου από τον ΟΤΕ και τα παρελκόμενά του (πάγια κ.ά) σε ένα νέο πάροχο και συγκεκριμένα στη Forthnet και το πακέτο 2play. Κάποιος φίλος από την Αθήνα που ρώτησε, μου είπε ότι του ανέφεραν από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση της εταιρείας ότι για να περάσει κάποιος κάτοχος γραμμής ISDN πλήρως στο δίκτυο της Forthnet, θα πρέπει να γυρίσει τη γραμμή του σε "κλασσική" PSTN και μετά η διαδικασία προχωρά. Είναι όντως έτσι; Δηλαδή μόνο με PSTN γραμμή είναι κανείς "έτοιμος" για να περάσει σε ένα δίκτυο ιδιωτικής τηλέφωνίας; Και επιμένω σε αυτό γιατί αν είναι έτσι, θα χρειαστώ νέο εξοπλισμό, μιας και το υπάρχον ασύρματο router/modem μου είναι τύπου Annex B. Και εκτός αυτού τι γίνεται με το NetMod αλλά και πόσο καιρό μπορεί κάποιος να μείνει χωρίς τηλέφωνο από την όλη διαδικασία; Αναμένω με ενδιαφέρον τη βοήθειά σας και ευχαριστώ προκαταβολικά.
isleoflefkas Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Κατά την μετάβασή σου σε άλλο πάροχο, όντως η γραμμή σου μετατρέπεται από ISDΝ σε PSTN διαδικασίια την οποία κάνει ο νέος πάροχος.Συνεπώς χρειάζεσαι νεο εξοιπλισμό για PSTN (τον οποίο συνήθως σου παρέχει ο νέος πάροχος δωρεάν), ενώ το NETMOD σου μένει.Χωρίς τηλέφωνο θα μείνεις μόνο λίγες ώρες.
tampatas Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Στη σελίδα http://www.forthnet.gr/templates/faq.aspx?p=186016 αναφέρει Η τεχνολογία ISDN δεν καλύπτεται ακόμα από το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet. Επομένως, έχετε τις εξής επιλογές: 1. Αν καλύπτεστε από το δίκτυό μας και επιθυμείτε να σας μεταφέρουμε, τότε η γραμμή σας θα γίνει PSTN (στην περίπτωση αυτή, θα φροντίσουμε εμείς, μέσω της τεχνικής μας υποστήριξης, ώστε να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό). 2. Αν δεν καλύπτεστε από το δίκτυο της Forthnet, τότε, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το ISDN χωρίς καμία αλλαγή. Οπότε μέχρι να έρθει το δίκτυο της Forthnet στην περιοχή σου, χρησιμοποιείς το modem σου χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν έρθει το δίκτυο στην περιοχή σου, χρησιμοποιείς το modem που σου δίνουν. Στην ίδια σελίδα λέει: Η υπηρεσία περιλαμβάνει δωρεάν εξοπλισμό (ADSL Modem) ο οποίος και σας ανήκει. Αν αποφασίσετε να διακόψετε για οποιοδήποτε λόγο, ο εξοπλισμός θα είναι δικός σας. Η προσφορά ισχύει έως 15/02/2007. Νομίζω πώς ακόμα το δίνουν δωρεάν. Βέβαια όσο είσαι στο δίκτυο του Οτε έχεις το Netmod κανονικά (το πάγιο το πληρώνεις)
theo-dreik Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 re file mou den vlepo ton logo na figeis apo ton ote kai na pas stin forthnet proton. apo kei kai pera otan kaneis aitisi gia dsl stin aitisi pano dieurinizeis an exeis grammi pstn i isdn. katalaves? opote kata tin gnomi den yparxei logos na figeis apo ton ote kai poso mallon na metatrepseis tin grammi sou.. bye
georgeadams Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Είχα κι εγώ ISDN γραμμή από ΟΤΕ και έκανα αίτηση για forthnet 2play. Δεν ζήτησα εγώ από τον ΟΤΕ μετατροπή της ISDN σε PSTN, απλά τσέκαρα το σχετικό πεδίο στην αίτηση της forthnet. Την ημέρα που έγινε η μεταφορά της γραμμής από τον ΟΤΕ στη forthnet και ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε το ADSL, έγινε και η μετατροπή της ISDN σε PSTN, χωρίς καμία δική μου ενέργεια. Απ' ότι ακούω, πριν από τον Απρίλιο έπρεπε να κάνεις μόνος σου μετατροπή σε PSTN γιατί αλλιώς ο ΟΤΕ απέρριπτε την αίτηση φορητότητας. Από τότε όμως που μπήκε σε ισχύ ο νέος κανονισμός που επέβαλε η ΕΕΕΤ, όλες οι μετατροπές κλπ γίνονται αυτόματα την ημέρα της ενεργοποίησης της γραμμής. ΠΡΟΣΟΧΗ: το netmod πρέπει να το επιστρέψεις στον ΟΤΕ γιατί αλλιώς θα στο χρεώσουν (όταν ρώτησα στον ΟΤΕ, άλλος μου έλεγε 100 ευρώ, άλλος 160 κλπ)!!! Όσο για το υπάρχον router σου που είναι για ISDN, μπορείς να το συνδέσεις πάνω στην ethernet του router που δίνει η forthnet και να το χρησιμοποιείς μόνο ως ethernet switch και wi-fi access point.
Jojos170304 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 re file mou den vlepo ton logo na figeis apo ton ote kai na pas stin forthnet proton. bye Αν διαβάσεις κάνα εκατομμύριο ποστς εδώ σχετικά με τον πΟΤΕ θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις. Το σοβαρό πρόβλημα της 4net είναι ότι δεν υποστηρίζει ISDN. Τι σημαίνει αυτό? Εάν έχεις παραπάνω από ένα νούμερο (π.χ. εγώ έχω πέντε μέσω Multi) ξεχνάς τα υπόλοιπα νούμερα. Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που θές να σου δώσει κ δεύτερο νούμερο στη δεύτερη γραμμή που υπάρχει στα διαμερίσματα σε όλες τις πολυκατοικίες συνήθως από το 80 κ μετά. Αν το έχει κάνει κανείς ας πει την εμπειρία του, όπως επίσης κ τι γίνεται με tellas που υποστηρίζει το ISDN
Tox0tis Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Βοηθάτε Χριστιανοί! Αν πας στο thread που εχει ανοιξει εδω http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=175421 θα βρεις ολες τις απαντησεις που θελεις σχετικα με το 2play. Διαβαζοντας θα σου λυθουν και αλλες αποριες, που δεν εχεις σκεφτει καν οτι τις ειχες
Spitzenklasse Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τη διάθεση που μου αφιερώσατε. Ο χρόνος εξ' άλλου δεν με πιέζει και τόσο, μιας και στην πόλη μου το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet εκτιμάται ότι θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο, οπότε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.