Προς το περιεχόμενο

Ψηφισμα για επιστροφη των μαρμαρων

gf030

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγγλικο σαιτ (British Committee)κανει ψηφοφορια για την επιστροφη των μαρμαρων στην Ελλαδα:

http://www.parthenonuk.com/

Οσοι πιστοι...

Για να "μετρησει" πρεπει αφου ψηφισετε να "υπογραψετε"

με ονομα, επιθετο, χωρα και ηλ.διευθηνση, μη φοβαστε,

ειναι επισημο σαιτ.

Δικαιωμα ψηφου εχουν ολοι οι πολιτες του κοσμου.

Οσοι μπορουν, ας διαδωσουν αυτο το λινκ σε αλλα

φορα, φιλους,γνωστους κλπ.

Αντε να τα φερουμε πισω!:-D

Δημοσ.

Κοίτα, στο Βρετανικό μουσείο που είχα πάει τα βλέπανε 1002 τουρίστες την ημέρα. Πριν πάω ήμουνα και εγώ του στιλ, φέρτε τα πίσω, δικά μας είναι, είστε @@κες κτλ αλλά όχι πια. Ρε φίλε πόσα χρόνια έχουμε την ακρόπολη με σκαλωσιές και γερανούς; Ασε ρε φίλε, και σιγά μην τα επιστρέψουν επειδή το λέει ένα site!

Δημοσ.

Δεν λεω ανηκουν στην Ελλαδα και θα επρεπε να βρισκονται στον τοπο τους αλλα απο την αλλη σκεφτομαι...

1. αυτο που λεει ο φιλος πανω και

2. θα τα συντηρουμε τοσο καλα οσο οι Αγγλοι? εδω την χωρα μας με τους πολιτες του δεν μπορουνε να συντηρησουνε....

Τεσ/πα για να εχω ησυχη την δυ-εθνικη μου συνειδηση ψηφισα να επιστρεψουν... οχι πως κατι τετοιο προκειται να γινει... δεν παν να ψηφιζουν και 5.5 εκατομμυρια Ναι...

Δημοσ.

kattistt, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με 2ο σημείο σου. Είναι γνωστή τοις πάσοι η ιστορία με τον συντηρητή των Μαρμάρων που τα έτριβε με συρματοβουρτσα (!!!!!!!! OMG !!!!!!!!) για να καθαρίσουν !!!! Δεν έχω χρόνο να βρω την είδηση, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν είναι urban legend.

Όσον αφορά στην επιστροφή, είμαι υπέρ με προϋποθέσεις (φύλαξη/συντήρηση/προβολή κτλ κτλ)

Δημοσ.
Δεν λεω ανηκουν στην Ελλαδα και θα επρεπε να βρισκονται στον τοπο τους αλλα απο την αλλη σκεφτομαι...

1. αυτο που λεει ο φιλος πανω και

2. θα τα συντηρουμε τοσο καλα οσο οι Αγγλοι? εδω την χωρα μας με τους πολιτες του δεν μπορουνε να συντηρησουνε....

+ 1

Δημοσ.

Ποιός σου είπε πως οι Άγγλοι τα συντηρούνε σωστά;!

Δημοσ.
kattistt, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με 2ο σημείο σου. Είναι γνωστή τοις πάσοι η ιστορία με τον συντηρητή των Μαρμάρων που τα έτριβε με συρματοβουρτσα (!!!!!!!! OMG !!!!!!!!) για να καθαρίσουν !!!! Δεν έχω χρόνο να βρω την είδηση, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν είναι urban legend.

Όσον αφορά στην επιστροφή, είμαι υπέρ με προϋποθέσεις (φύλαξη/συντήρηση/προβολή κτλ κτλ)

Ποιός σου είπε πως οι Άγγλοι τα συντηρούνε σωστά;!

Αυτός ο "καθαρισμός" είχε γίνει το 1937, από τότε καταλάβανε τη βλακεία που κάνανε, καθώς και ότι τα μάρμαρα δεν ήταν κατάλευκα αλλά βαμμένα.

Link.

Δημοσ.

Ψήφισμα για την επιστροφή των μαρμάρων

Μάρμαρα έχει και στα νταμάρια. Γλυπτά όμως όχι. Ας μην τα υποβαθμίζουμε λοιπόν ;-).

@pyro: Την Ακρόπολη θα την έχουμε με σκαλωσιές και γερανούς όσα χρόνια χρειαστεί ;-). Η αποκατάσταση των μνημείων είναι μια δουλειά πάρα πολύ δύσκολη και χρονοβόρα και θα πάρει πάρα πολλά χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από τις λεηλασίες που υπέστησαν τα μνημεία, έχουν περάσει και πολλές κακουχίες. Κομμάτια του Παρθενώνα για παράδειγμα είναι διάσπαρτα στην Πλάκα και εντοιχισμένα σε σπίτια, λόγω της έκρηξης του 1687. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολη η ανασυγκρότηση των μνημείων στην αρχική τους κατάσταση.

@kattist: Όσα γλυπτά βρίσκονται στα μουσειά μας, πιστεύω ότι συντηρούνται άριστα. Ειδικά στα γλυπτά της Ακρόπολης, δίνεται μεγάλο βάρος και γίνεται πολύ σχολαστικός καθαρισμός.

Συνοπτικά: τα γλυπτά ανήκουν εδώ, στο φυσικό τους χώρο. Δεν είναι ένα τυχαίο άγαλμα, είναι η ζωφόρος του κορυφαίου ναού της Ελληνικής αρχαιότητας, σκαλισμένη από κορυφαίους γλύπτες. Απομακρύνθηκαν βίαια και με βλάσφημο τρόπο από το μνημείο, τους συμπεριφέρθηκαν άσχημα και δε βλέπω κανένα λόγο να παραμένουν στο εξωτερικό. Θα μπορούσαμε αν θέλουν να τους δώσουμε ωραιότατα εκμαγεία για να βάλουν στη θέση τους ;-)

Δημοσ.

Πιστευω οτι τα μημεια πρεπει να γυρισουν στον τοπο τους...

Τα μαρμαρα δεν ειναι τα μονα...

Απλα αμφισβητω το κρατος και την ικανοτητα του να συντηρει τετοια ομορφα - αρχαια - και μεγαλης σημασιας κειμηλια.

Εχουν αποδειξει με αλλους ναους που υπαρχουνσ την ελλαδα οτι δεν εχουν την υποδομη... αφηνοντας τα στο ελεος τους...

Το βλεπω χλωμο να επιστρεφουν στον τοπο τους, ανθρωποι εχουν παλεψει για αυτο εως τοτ ελος της ζωης τους χωρις να μπορεσουν να πεισουν του αγγλους οτι πρεπει να επιστραφουν τα μνημεια στον τοπο τους....

Δημοσ.
Μάρμαρα έχει και στα νταμάρια. Γλυπτά όμως όχι. Ας μην τα υποβαθμίζουμε λοιπόν ;-).

@pyro: Την Ακρόπολη θα την έχουμε με σκαλωσιές και γερανούς όσα χρόνια χρειαστεί ;-). Η αποκατάσταση των μνημείων είναι μια δουλειά πάρα πολύ δύσκολη και χρονοβόρα και θα πάρει πάρα πολλά χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από τις λεηλασίες που υπέστησαν τα μνημεία, έχουν περάσει και πολλές κακουχίες. Κομμάτια του Παρθενώνα για παράδειγμα είναι διάσπαρτα στην Πλάκα και εντοιχισμένα σε σπίτια, λόγω της έκρηξης του 1687. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολη η ανασυγκρότηση των μνημείων στην αρχική τους κατάσταση.

@kattist: Όσα γλυπτά βρίσκονται στα μουσειά μας, πιστεύω ότι συντηρούνται άριστα. Ειδικά στα γλυπτά της Ακρόπολης, δίνεται μεγάλο βάρος και γίνεται πολύ σχολαστικός καθαρισμός.

Συνοπτικά: τα γλυπτά ανήκουν εδώ, στο φυσικό τους χώρο. Δεν είναι ένα τυχαίο άγαλμα, είναι η ζωφόρος του κορυφαίου ναού της Ελληνικής αρχαιότητας, σκαλισμένη από κορυφαίους γλύπτες. Απομακρύνθηκαν βίαια και με βλάσφημο τρόπο από το μνημείο, τους συμπεριφέρθηκαν άσχημα και δε βλέπω κανένα λόγο να παραμένουν στο εξωτερικό. Θα μπορούσαμε αν θέλουν να τους δώσουμε ωραιότατα εκμαγεία για να βάλουν στη θέση τους ;-)

Ολόσωστος!!!!!

Ποιός ψήνετε να κάνουμε μια όμαδα να ξηλώσουμε κανά κομμάτι από τον Big-Ben και να το βάλουμε στον Παρθενώνα???:-D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eγώ προτείνω να μην ξαναφτιάξουμε ποτέ μνημείο με γυμνούς άντρες για διακόσμηση, γιατί οι εγγλέζοι θα μας τα ξαναπάρουν.

Δημοσ.

Να ρωτησω αλλα οσοι αμφιβαλετε για το αν μπορουμε να συντηρησουμε ενα μνημειο εχετε καποιο αλλο παραδειγμα κακης συντηρησης αγαλματος ή μνημειου στην Ελλαδα;

Δημοσ.

Οπως; Δλδ. θα ερθουν εδω τα γλυπτα και θα τα βαψουμε με πλαστικο χρωμα σε ενα τρεντυ λαχανι; Δεν μπορω να καταλαβω τι παραπανω ξερουν και κανουν οι Αγγλοι στη συντηρηση των γλυπτων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...