djmanosv Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Καλησπέρα παιδες. Έχω το εξής πρόβλημα, όταν ανοίγει ο δίσκος απο τη usb αργεί πάρα πολύ να κάνει το autoplay (συγκεκριμένα παει να διαβάσει το πρώτο φακελο τον οποίο τελικά δεν τον διαβάζει και όταν πηγαινω να τον διαγραψω απλά κολλάει ο δισκος. προσπάθησα να κάνω defragment αλλά και αυτό κόλλησε και από ότι είδα τα πρώτα sector πρέπει να είναι χαλασμένα... Υπάρχει κανένα καλό πρόγραμα που να κάνει repair τους bad sectors ???? thanks
djmanosv Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 ειναι για usb drives?ο δισκος είναι εξωτερικός
Legionnaire Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δεν έχει σημασία. Σε επίπεδο συστήματος αρχείων (FAT32 ή NTFS) είναι το ίδιο πράγμα (εξωτερικός ή εσωτερικός, IDE ή SATA).
kpartsi Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Και εγώ είχα πάθει το ίδιο (αργούσε να τον αναγνωρίσουν τα Windows, πολλές φορές δεν τον αναγνώριζαν, έμπαινα με δυσκολίες στους φακέλους και γενικά ήταν πολύ αργός). Nόμιζα ότι έφταιγε ο δίσκος, αγόρασα καινούργιο και τον έβαλα στο παλιό κουτί, πάλι μου παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα και τελικά έφταιγε το controller του κουτιού... Άλλαξα κουτί και όλα επανήλθαν κανονικά. Προσοχή γιατί, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση, η βλάβη του controller έκανε τον δίσκο να ανεβάσει θερμοκρασίες στα ύψη. Ευτυχώς πήρα χαμπάρι ότι ζεματούσε και αναγκάστηκα να του ρίξω επάνω αέρα από επιτραπέζιο ανεμιστήρα για να τον σώσω.
djmanosv Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 βασικά πρεπει να το έπαθε μετα απο πτώση τάσης απο τη δεη. πάντως επειδη πολύ πρόσφατα έχασα ένα 80αρη maxtor εξωτερικό, δε θέλω να συμβεί το ίδιο και στον 250 αρη WD το hdd regenerator αρνείτε να φτιαξει boodable floppy και κανένα απο τα προγραμματα των windows δεν κάνουν defragment στο δισκο...
LKS02 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Παιδιά, γεια και χαρά. Έχω έναν WD MyBook Essential 250GB (USB 2.0), από τον περασμένο Οκτώβρη (Οκτώβρης 2006) σε φορμάτ NTFS. Πρόσφατα μου έβγαζε διάφορα προβληματάκια (κολούσε στην αντιγραφή αρχείων κ.λπ) κι έτσι έτρεξα το Data Lifeguard Diagnostic for Windows, που όπως φαίνεται και από τον τίτλο, είναι ένα προγραμματάκι για διαγνωστικό έλεγχο του δίσκου. Το πρόγραμμα αυτό, ήταν μέσα στον δίσκο, από όταν τον αγόρασα. Το άφησα λοιπόν όλο το βραδυ να κάνει τον έλεγχο, και το πρωί βλέπω παράθυρο: Too many bad sectors κ.λπ, οπότε και ο έλεγχος σταμάτησε. Σήμερα όλη μέρα, τρέχω το πρόγραμμα λίγη ώρα και στη συνέχεια το σταματάω (πριν εντοπίσει πολλά Bad Sectors και σταματήσει μονο του). Μου λέει τότε ότι έχει εντοπίσει καποια bad sectors τα οποία μπορεί να είναι repairable και πατάω repair, με την προειδοποίηση ότι τα αρχεια που περιλαμβανονται στα bad sectors θα χαθούν. Όπως ήδη είπα, ο δίσκος δεν είναι ούτε ενός έτους, και έχει ήδη πολλά κατεστραμμένα sections. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1). Υπάρχει περίπτωση, με το repairing (ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο), να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του δίσκου, ή θα μείνει για πάντα κωλοβός? 2). Τίθεται ζήτημα εγγύησης για την περίπτωση των bad sectors?? Δηλ. μπορεί αυτό να χρεωθεί σαν κατασκευαστικό ή δυσλειτουργικό σφάλμα και να ζητήσω αντικατάσταση από το μαγαζί που το αγόρασα?? 2α). Κι αν ναι, υπάρχει περίπτωση το Infovet στη Θεσσαλονίκη να το αναγνωρίσει και να μου το αντικαταστησει? (η ερώτηση αυτή απευθύνεται στους σχετικούς με την πιάτσα της Θεσ/νίκης!!) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
jobous Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, επειδή μου έτυχε και εμένα ένα παρόμοιο πρόβλημα με έναν εξωτερικό δίσκο WD premium 250 GB, δηλαδή κολλάει όταν αντιγράφω αρχεία, κολλάει στον έλεγχο των windows στην αρχή και όταν έβαλα το Data Lifeguard Diagnostic να κάνει extended έλεγχο κόλλησε στο πρώτο 5% του δίσκου για πάνω από μια ώρα δεν έβγαλε κάποιο μύνημα , όπως επίσης κολλάει και στο chkdsk . Ερώτηση: επειδή ο σκληρός δεν κολλάει πάντα (στην χρήση του και όχι στα diagnostic) και μπορείς ορισμένες φορές να το λειτουργήσεις (όταν τα δεδομένα δεν είναι στην περιοχή των bad sector) αλλά εμφανίζει και τα παραπάνω που ανέφερα μπορώ να τον πάω πίσω στο κατάστημα που τον πήρα και να ζητήσω αντικατάσταση (εντός εγγύησης 2 χρόνια) ή δεν τους αλλάζουν??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.