Chemical Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Γεια ... αφού εγκατέστησα το Bluej με τα απαραίτητα Requirements της java(java2). νόμισα ότι δεν θα αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα με το προγραμματάκι,έλα όμως που το μόνο που δουλεύει είναι ο File Browser του!!!Που σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω import καμία κλάση και οτιδήποτε src java file related. επίσης παρατήρησα ότι τα περισσότερα αρχεία στο directory του Bluej είναι .java που σημαίνει οτι μπορεί να χρειάζονται compile,τα οποία γίνονται με την εντολη javac(έτσι γίνεται και η εγκατάσταση#javac Installer.java) Αυτα τα αρχεια αναφέρονται σε βασικές λειτουργίες στο περιβάλλον της διεπαφής με το χρήστη του Βluej και για άλλα διάφορα. Εγώ απο τη πλευρά μου τα έκανα Javac όλα αλλά δεν... Ευχαριστώ.
omnislash Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Στα netbeans χρειάστηκε να δώσω μια εντολή στη κονσόλα γιατί όλα τα κουμπιά ήταν ανενεργά.Για ψάξε μήπως θέλει κάτι καλύτερο. Εκτός από αυτό υπάρχουν και o eclipse netbeans (automatix) και ο jκάτι στο site της oracle
Dionisos Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Chemical, απ' όσο καταλαβαίνω κατέβασες το source code του BlueJ και προσπάθησες να τον κάνεις compile. Αυτό δεν είναι απαραίτητο. Θεωρώντας δεδομένο ότι έχεις κατεβάσει και εγκαταστήσει σωστά το JDK, κατέβασε τον BlueJ από το παρακάτω link: http://www.bluej.org/download/files/bluej-213.jar Οταν κατέβει το αρχείο, δοκίμασε να το ανοίξεις με διπλό κλικ. Αν αυτό δε δουλέψει, βγες στην κονσόλα και γράψε > java -jar bluej-213.jar Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης θα σε ρωτήσει που βρίσκεται το JDK σου. Οταν τελειώσει η εγκατάσταση, μέσα στο φάκελο που εγκατέστησες το bluej υπάρχει ένα script που ονομάζεται bluej. Εκτέλεσέ το για να ξεκινήσει ο BlueJ.
Chemical Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Φίλε Dionysos έχω ήδη κάνει όλα τα παραπάνω και δουλεύει,αλλα υπολειτουργεί δεν βρίσκω άκρη,κάποιος μου είπε οτι παίζει να είναι πρόβλημα εφαρμογής,άλλος μου είπε κάτι για "native libs" που δεν υποστηρίζω... Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Εσείς δοκιμάσατε να το εγκαταστήσετε?Δουλεύεi το"import"? Επίσης γιατί εχει άλλες 3 classes Installer? Φίλε omnislash to netbeans είναι οκ αλλά το bluej είναι για ποιό learning java φάση στην οποία κ βρίσκομαι. Στο netbeans τί εντολη έδωσες και σου ενεργοποίησε τα κουμπιά??? (αυτό τo πρόβλημα αντιμετωπίζω στο bluej)
Dionisos Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Απ' όσο καταλαβαίνω, μάλλον δεν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις το BlueJ. Κατέβασε το manual του BlueJ, θα σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα. Υπάρχει και στα ελληνικά αλλά είναι για πιο παλιά έκδοση και δεν το προτείνω (http://www.bluej.org/tutorial/tutorial-greek.pdf). Το BlueJ είναι γραμμένο σε καθαρή Java και δε χρειάζεται native libraries. Και τα 3 downloads για τα 3 λειτουργικά συστήματα εγκαθιστούν ακριβώς τα ίδια αρχεία. Η διαφορά είναι ότι για τον installer στα windows έχουν χρησιμοποιήσει native installer, ο οποίος τσεκάρει να δει αν υπάρχει Java και προτείνει να εγκατασταθεί όταν δεν υπάρχει, και για Mac δίνουν ένα zip που εγκαθίσταται με drag n drop. Κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το jar για να εγκαταστήσει το bluej σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που έχουν Java.
Chemical Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Τίποτα απο τα παραπάνω,ειμαι noobas sto linux και την έκανα την πατατα μου . Νόμισα οτι εγκατέστησα τη java sun αλλα όταν πληκτρολογω java -version μου εμφανίζει ΙΒΜ's όποτε θα πρέπει να την εγκαταστήσω πάλι. Να την εγκαταστησω με .rpm χρησιμοποιώντας alien(έχω Ubuntu k δεν είμαι συνδεδεμένος στο Ιντερνετ)? Nα την εγκαταστησω με .bin (είχα δοκιμάσει να install με αυτό τον τρόπο τa Netbeans αλλα δεν αναγνώριζε τον code!!!)? Να απεγκαταστήσω την υπάρχουσα java πρώτα? Βλέπουμε στην πορεία...
Chemical Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Βρήκα λύση,θα πρέπει να εγκατέστησω σωστά την java6 και για αυτό έφτιαξα ένα thread που στη συγκεκριμένη περίπτωση εγκαθιστώ Sun's jdk6 κάνε click εδώ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=195681 και όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.