Προς το περιεχόμενο

Zalman Multi Fan Controller ZM-MFC2

rallistas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=9098925&product=953210

Ας κανω κι εγω το πρωτο μου review!Σημερα εβαλα το παραπανω Fan Controller στο pc μου αφου το Aerocool panel που ειχα τα τιναξε!

Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και ευκρινια στην οθονη αν και θα ηθελα λιγο μεγαλυτερη γωνια θεασης.Ας πουμε αν εχετε το tower χαμηλα θα πρεπει να σκυψετε λιγο για να δειτε τις ενδειξεις.Το κουτι περιεχει τη συσκευη,πολυ κατατοπιστικες οδηγιες εγκαταστασης και ρυθμισης,και τα εξης καλωδια:4 καλωδια για ανεμηστιρες(το ενα για PSU,εφοσον εχει τετοια επιλογη το τροφοδοτικο),4 αισθητηρες θερμοκρασιας,μια "φετα" με εξοδο USB για το πισω μερος του κουτιου και εξωτερικο "τροφοδοτικο" με καλωδιο που πηγαινει στο pc.Θα μπερδευτικατε με τα 2 τελευταια οποτε ας εξηγησω λιγο!

Το "μηχανακι" αυτο εχει και ενδειξη καταναλωσης Watt.Φευγει λοιπον ενα καλωδιο απο αυτο και καταληγει σε μια "φετα" με εξοδο USB(δεν κανει για να συνδεουμε αλλες συσκευες!).Σ'αυτη τη "φετα" μπαινει ενα μικρο κουτακι σαν τροφοδοτικο το οποιο εχει ενα καλωδιο που συνδεεται στο τροφοδοτικο και μια εισοδο σαν του τροφοδοτικου στην οποια μπαινει το καλωδιο ρευματος του pc και μετα παει στην πριζα.Δηλαδη παρεμβαλεται αυτο το πραγμα ωστε να μπορεσει να μετραει καταναλωση.Η καταναλωση που δειχνει ειναι το ρευμα που δινει καθε στιγμη το τροφοδοτικο και οχι η τελικη του δυναμη.Αν δηλαδη παιζεις ενα game η ενδειξη των Watt ανεβαινει αφου τραβαει περισσοτερο ρευμα η καρτα γραφικων!

Ειναι πολυ απλο στην εγκατασταση και το μεγαλο του προτερημα σε σχεση με το Aerocool που ειχα ειναι οτι βαζεις οποια καλωδια θες πανω και τα αλλα τα βγαζεις.Εχεις 2 ανεμηστηρες?2 καλωδια ανεμηστηρα θα βαλεις.Δεν εισαι υποχρεωμενος να τα εχεις ολα!

Να επισημανω πως εγω το πηρα απο το Πλαισιο της Στουρναρη στα 34,9 ευρω και οχι στα 39 ευρω που λεει το site.:)

Για οποιαδηποτε απορια ειμαι εδω!

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Thanks rallistas.....

Το θεμα ειναι αν αξιζει η αγορα μιας τετοιας συσκευης αφου ολες οι καλες μητρικες σου δινουν ενδειξεις για τα fan που εχεις, ποσο τρεχουν κλπ. Ισως ειναι μια λυση που περιοριζεται σε οσους ασχoλουνται με overclocing και μονο...

Παντως ειναι 'μουρατο' να εχεις μια τετοια συσκευη αναμφισβητητα....

Αν περιεγραφες λιγο τα καλωδια θα με διευκολυνες γιατι μπερδευτικα λιγο. Εννοω με ορισμους 3-pin (βυσμα τροφοδοσιας ανεμιστηρα) και 4-pin (βυσμα τροφοδοσιας PSU για IDE συσκευες κλπ.).

Zalman, αλλη μια εξαιρετικη δημιουργια.

Δημοσ.

Σιγουρα ειναι για μουρη περισσοτερο η συσκευη και μπορει να κανει ομορφοτερο οποιοδηποτε κουτι λογω του χρωματος της.Τα καλωδια ειναι οπως ακριβως τα ειπες.3x3pin και ενα με 4 pin.Να επισημανω πως το ενα απο τα 3x3 pin βγαζει 2 "εξοδους" ωστε να ρυθμιζεις δυο fan απο ενα καναλι.Ο κατασκευαστης στο manual επισημαινει πως πρεπει να ειναι ιδια τα fan ωστε να δουλευουν σωστα.

Δημοσ.

Οτι εκτος απο τα fans εχεις εικονα και απο τα watt του συστηματος ειναι πολυ δελεαστικο. Μπορεις να δωσεις μερικες τιμες απο watt και ποσο παιζουν απο τη χρηση? (Sorry που σε ζαλιζω αλλα το case modding ειναι εθιστικο....:-D )

Ενδιαφερον θα ειχε πολυ αν καποιος εχει και UPS που λεει ποσο ισχυς καταναλωνεται ετσι ωστε να συγκρινει τις τιμες του UPS με αυτες που δινει ο fan controller της Zalman. Αλλα η Zalman ειναι τοσο αξιοπιστη εταιρια που δεν εχει αναγκη απο συγκρισεις....

Δημοσ.

Εγω στο συστημα που το εβαλα εχω ενα ΗΕC 350W και πανω 1 DVD,1 DVD/RW,2 IDE σκληρους,1 SATA,3 fan(το ενα 12αρι),Ati X1950Pro 512MB AGP και AMD Athlon XP 3000+ και 1,5 GB Ram,σε idle δειχνει απο 147 μεχρι 151W.Δεν το εχω ζορισει ομως το PC γιατι προερχεται απο format.Μολις βαλω παιχνιδι μεσα θα ξαναγραψω.

Update:Κανω setup το Test Drive Unlimited και παζει μεταξυ 153-57.

Update 2:Test Drive Unlimited in game παιζει μεταξυ 173-180.

Δημοσ.

Thanks Rallistas....

Ενα πολυ καλο στοιχειο του Fan Controller ειναι οτι μπορεις να βγαλεις τα ποτενσιομετρα - μειωτηρες τασεων απο τα fans (για να δουλευουν σε Silent mode) και να τα ρυθμιζεις εσυ αναλογα με τα επιπεδα θορυβου που θελεις και αναλογα με την εργασια που εκτελεις. Τελικα περα απο μουρατο καταληγω οτι ειναι και πολυ χρησιμο τουλαχιστον στις motherboard που δεν ελεγχουν τα fans...... αλλα και ακριβο ομως:roll: .............

Δημοσ.

Σε σχεση με καποια αλλα που ειναι και card readers κι εχουν και USB οντως ειναι και σιγουρα πληρωνεις το ονομα Zalman αλλα και την ποιοτητα κατασκευης που ειναι κορυφαια.Το Aerocool που ειχα φαινοταν πολυ φτηνοτερο.Ειχε και usb και card reader αλλα στα 50 ευρω και να πιανει 2 θεσεις.Δεν ηταν καθολου εργονομικο στη συνδεση του καθως ολα τα καλωδια ηταν πανω και γινοταν ο χαμος.Ετσι πηρα το Zalman κι ενα card reader στη θεση της floppy και ειμαι μια χαρα.Επισης δεν εχω βρει καποιο(τουλαχιστον στην Ελλαδα)που να μετραει τα πραγματικα Watt καταναλωσης.Aκομα ειναι πολυ πιο κομψο και ομορφο απο αυτοπου ναι μεν υποστηριζει 6 ανεμηστηρες αλλα κανει το pc σου να μοιαζει με παλιος ενισχυτης και δεν θα ταιριαζει ευκολα σε κουτι.

Δημοσ.

βασικά εμενα πιο πολύ μου αρέσει το ότι μετράει τα watt και αποδείχτηκε ότι η 1950 Προ δεν χρειάζεται τα κερατα τις που λένε όλοι ;)

το πρόβλημα βεβαια είναι ότι εγώ προσωπικά και να το πάρω δεν θα έχω που να το βάλω γιατί έκανα το dvd r μου εξωτερικό για να βάλω όλους τους δίσκους μου μέσα στο pc :P αυτό που θα το χώσω αν ήταν λίγο πιο κοντό όλο και κάποια πατεντα θα έκανα :D

βεβαια αυτό δεν με περιορίζει να το αγοράσω γιατί το σκέφτομαι ακόμα να το πάρω και κάποιος τρόπος θα βρεθεί :D

κάποια ανάλογη παρόμοια συσκευή που να μετράει μονο watt έχουμε εδώ στην ελλάδα ? αλλα σε compact εκδώσει ? δεν έχω πετύχει κάτι ανάλογο

Δημοσ.

Ουτε εγω εχω δει καποια συσκευη μεμονομενη που να μετραει τα Watt.Οταν λες πιο κοντο τι εννοεις?Σε βαθος(το πισω μερος της συσκευης)?

Δημοσ.

Το τσιμπησα και εγω σημερα παιδια και μπορω να πω οτι ειναι πολυ μουρατο:mrgreen:.Το μονο μειον ειναι η γωνια θεασης οπως ειπε και ο rallistas.Παρα ειναι το κακο.Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλο!Απολυτα ικανοποιημενος:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...