Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ποιος σου είπε οτι τα επιβατικά δεν έχουν κόφτες ? ακομα και τα μηχανάκια έχουν

Μερικά αυτοκίνητα έχουν κόφτη στα 250 (αν τα πιάνουν κιολας) και κάποιες πάλι μηχανές έχουν κόφτη στα 299. Στο διπλάσιο και βάλε του ανώτερου όριου ταχύτητας στην Ελλάδα.

Μάλλον εννοείς τους κόφτες στις στροφές του κινητήρα.

Να σε δω εσενα να προσπερνας στην εθνικη με οριο 120 και σου ερχεται απο την αλλη νταλικα. Και να σε πιανει ο 130αρης ο κοφτης.

Μονο να 'μαι απο μια μερια να γελαω :twisted:

Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ,αλλά αν έρχεται νταλίκα από την άλλη εγώ δεν κάνω προσπεράσεις φίλε.

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οταν ο νομος διχαζει τοτε δεν κανει τοσο καλα την δουλεια του, τουλαχιστον οι μισοι Ελληνες νομιζω θεωρουνε αδικη την συγκεκριμμενη αυξηση.Δεν χανω την μπαλα ,το παλιο προστιμο ηταν νομιζω 80 ευρω, αν αυξησεις τους ελεγχους και οχι το προστιμο δεν κανεις την δουλεια σου ; Χωρις να αδικεις και τον αλλον που παρανομησε απο στιγμιαια αμελεια και δεν το κανει κατ'επαγγελμα. Αλλα εδω θελουμε να αφησουμε να κανει ολη την δουλεια ενα προστιμο, ανεξαρτητα οπως ειπα και πριν που δεν θα ισχυει αναγκαστικα για ολες τις περιπτωσεις και σε ολη την επικρατεια, ο αστυνομικος εχει και ενα οριο.Το ζητουμενο δεν ειναι μονο να εκφοβισεις αλλα να εισαι και δικαιος.Τι προσπαθουμε υποτιθεται να κανουμε ετσι ; να μειωσουμε τα κακα νουμερα, και απο ποτε αρχισε να γινεται αυτο στην Ελλαδα, μην περιμενεις απο ολους τοσο ευκολα να θυμηθουν τ'αυτονοητα για μας επειδη το κρατος αποφασισε να ξυπνησει τωρα , ειναι συνηθεια και οχι συνειδητο εγλημα.Με τοση τρομοκρατια που επεσε απο τα μεσα ενημερωσης ηθελα να ξερα ποτε θα χουμε το πρωτο θυμα απο την περιπτωση βλεπω μπλοκο και αφηνω το τιμονι να βαλω ζωνη.Μετρο στα μετρα λοιπον, οχι με βαση τον εαυτο μας αλλα τον μεσο ορο.

Τσάμπα το συζητάμε , εδώ υπάρχει αβυσσαλέα διαφορά απόψεων !

Τι πάει να πεί βλεπω μπλοκο και αφηνω το τιμονι να βαλω ζωνη ;;;

Βάλε τη από την αρχή !

Και τι μέτρα με βάση το μέσο όρο ; ο μέσος όρος στη ΖΟΥΓΚΛΑ είναι πολυυυυύ χαμηλός !

Δημοσ.
Τότε γιατί στα επαγγελματικά υπάρχουνε τουλάχιστον κόφτες για την τελική ενώ στα επιβατικά όχι? Αν επιβαλλόταν να φέρουν κόφτη τα επιβατικά στα 130 χλμ τι θα μοστράρανε ύστερα οι αυτοβιομηχανίες για να πουλήσουν?

Να βάλουνε κόφτη! Εμάς τι μας νοιάζει? Εμείς εδώ μέσα είμαστε όλοι νόμιμοι, μέσα στην πόλη πάμε με 50 και έξω όσο είναι το όριο, άντε με 130.

Με τις υγείες μας ξαναλέω.

Kαλα ρε φιλε νομιζεις οτι στα 50 χιλιομετρα χωρις ζωνη θα επιβιοσεις μια τετοια συγκρουσει. βαλε κοφτη και στα 40 αμαγουσταρης. Δεν ξερω γιατι δεν εχουν βαλει και δεν με ενδιαφερει να μαθω και να βαλουν γιατι ναι οταν θελω θα τρεξω. Δεν ειναι δικαιολογια τα χιλιομετρα. Τα χιλιομετρα σε πειραξαν εσενα. Απο το "Να βαλουν κοφτη" μεχρι το τελος ειναι δικια σου αποψη, κανεις δεν ειπε κατι τετοιο και μην βαζεις λογια στο στομα μου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ,αλλά αν έρχεται νταλίκα από την άλλη εγώ δεν κάνω προσπεράσεις φίλε.

Ουτε εγω. Αλλα υπαρχει λογος που τα αυτοκινητα εχουν μεγαλη τελικη και καλη επιταχυνση. Αμφιβαλλεις οτι ενα γρηγορο αυτοκινητο ειναι ασφαλεστερο στο ταξιδι απο ενα αργοτερο?

Δημοσ.
Τσάμπα το συζητάμε , εδώ υπάρχει αβυσσαλέα διαφορά απόψεων !

Τι πάει να πεί βλεπω μπλοκο και αφηνω το τιμονι να βαλω ζωνη ;;;

Βάλε τη από την αρχή !

Και τι μέτρα με βάση το μέσο όρο ; ο μέσος όρος στη ΖΟΥΓΚΛΑ είναι πολυυυυύ χαμηλός !

Μα δεν το λεω σαν δικαιολογια στο δικαστηριο ανθρωπε μου, ως πιθανη πραγματιkoτητα το λεω.Αμα ολα ηταν τοσο αυτονοητα οπως τα περιγραφεις θα καναμε κουβεντα τωρα για αυξηση προστιμων ; αμα το 98% των Ελληνων εβαζε ζωνη θα υπηρχε κανενας λογος να μιλαμε γι'αντιμετωπιση του προβληματος ;;; Και ξεκολλατε με την ζουγκλα και τα μαστιγια, η ζωνη ειναι ξεχωριστο θεμα, δεν μιλαμε μονο για φονιαδες και καγκουρες οπως λενε ορισμενοι.Σημερα παλι στους δρομους περασα και απο Ρεντη μερια, μονο σουρωτηρια δεν ειδα να φορανε ορισμενοι, ολα τ'αλλα τα ειδα.Μηπως να κανω καμια εισαγωγη μετασκευασμενων μπολ απο την Κινα οσο προλαβαινω να τα κονομησω.Ειναι ευελικτοι αυτοι οι Κινεζοι, μπορει να το ξεκινησουν για σιδερωστρα , ν'ακυρωθει η παραγγελια και στο τελος να το παραδωσουν ποδηλατο σε αλλο πελατη, πεφτει και το κοστος με τετοιες δυνατοτητες.Ολο λεω οτι δεν θα ξαναγραψω αλλα μου δινεται τροφη συνεχως.

Δημοσ.
Kαλα ρε φιλε νομιζεις οτι στα 50 χιλιομετρα χωρις ζωνη θα επιβιοσεις μια τετοια συγκρουσει. βαλε κοφτη και στα 40 αμαγουσταρης. Δεν ξερω γιατι δεν εχουν βαλει και δεν με ενδιαφερει να μαθω και να βαλουν γιατι ναι οταν θελω θα τρεξω. Δεν ειναι δικαιολογια τα χιλιομετρα. Τα χιλιομετρα σε πειραξαν εσενα. Απο το "Να βαλουν κοφτη" μεχρι το τελος ειναι δικια σου αποψη, κανεις δεν ειπε κατι τετοιο και μην βαζεις λογια στο στομα μου.

Το νούμερο 50 το χρησιμοποίησα γιατί τόσο είναι το όριο στις κατοικημένες περιοχές. Τώρα από την μία προασπίζεσαι των ελέγχων για την ζώνη και από την άλλη λές όταν θέλω θα τρέξω. Αποφασίζουμε λοιπόν. Ή θα αφήσουμε τον σκεπτόμενο πολίτη να ορίζει αυτός την ασφάλειά του, όπως κάνει και εκτός δρόμων, ή να κάνουμε τα μέσα μεταφοράς τόσο ελεγχόμενα όσο και τα αυτοκινητάκια των λούνα πάρκ.

Προσωπικά, για να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μου, είμαι υπέρ της αστυνόμευσης στον βαθμό που είναι τώρα με τον νέο ΚΟΚ, αλλά να δίνουν βαρύτητα στην επικίνδυνη οδήγηση και γενικά σε όλες τις λάθος ενέργειες των οδηγών που συνήθως προκαλούνε και τα ατυχήματα. Το κυνήγι της ζώνης και του κράνους το βρίσκω κοινωνικά άσκοπο.

Ουτε εγω. Αλλα υπαρχει λογος που τα αυτοκινητα εχουν μεγαλη τελικη και καλη επιταχυνση. Αμφιβαλλεις οτι ενα γρηγορο αυτοκινητο ειναι ασφαλεστερο στο ταξιδι απο ενα αργοτερο?

Το γρήγορο αυτοκίνητο έχει (συνήθως) καλύτερη ενεργητική ασφάλεια από ένα αργό σε ίδιες ταχύτητες. Όμως, όσο "οδηγήσιμο" είναι ένα ceicento στα 140 είναι και μια BMW στα 250.

Ναί στην επιτάχυνση. Τα 200+++ τελικές που χρειάζονται, την στιγμή που εκτός από παράνομο, είναι και παλαβομάρα οι ταχύτητες πάνω από 150?

Δημοσ.
Το νούμερο 50 το χρησιμοποίησα γιατί τόσο είναι το όριο στις κατοικημένες περιοχές. Τώρα από την μία προασπίζεσαι των ελέγχων για την ζώνη και από την άλλη λές όταν θέλω θα τρέξω. Αποφασίζουμε λοιπόν. Ή θα αφήσουμε τον σκεπτόμενο πολίτη να ορίζει αυτός την ασφάλειά του, όπως κάνει και εκτός δρόμων, ή να κάνουμε τα μέσα μεταφοράς τόσο ελεγχόμενα όσο και τα αυτοκινητάκια των λούνα πάρκ.

Για χτυπα μια το κεφαλι σου με ολοι σου την δυναμη στο τιμονι για δες αμα ποναει. ΑΝ μπορεις μετα υπολογισε τι μπορει να γινει και στα 50km και >50 την ωρα χωρις ζωνη.

Ρε φιλε δεν μπορεις να πηγαινεις στην Κηφησιας στις γεφυρες και σε τετοιους γενικα δρομους με 50 αυτο δεν το καταλαβαινες? Τετοιοι δρομοι ειναι για να πας πανω απο 50 για ευνοητους λογους, σιγα μη καθομαι να διασχιζω ενα λεκανοπεδιο σε 50 μη τρελαθουμε κιολας. Πηγαινε εσυ στην Αττικη οδο με 50 και να δω τι ατυχηματα θα προκαλεσεις. Βαλε κοφτη. Σου ειπα εγω δεν θελω να πηγαινω με 120. οταν μπορω και βλεπω τα φαναρια και ολα οσα γινονται γυρο μου ναι θα παω με 60 ,70,80,90 στην Κηφησιας και στην Αθηνων και σε τετοιους δρομους ανοιχτους μεσα σε κατοικισιμη περιοχη. Αμα ηταν πραγματικα σε τετοια σημεια να πηγαιναμε με 50 ζητο που καικαμε αυριο θα φταναμε στις δουλειες μας. Δεν περναω ΚΟΚΚΙΝΟ. Δεν περναω ΣΤΟΠ πριν ελενγω πριν σιγουρευτω, Εχω παντα ΖΩΝΗ. Αυτο ειναι τοσο δυσκολο να γινει.

Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ πολιτης που λες καμια φορα περναει τα στοπ ετσι και μετα εχουμε ατυχηματα, Περναει τα φαναρια και κλεμε ολοι θυματα. Δεν φοραει ζωνη και κρανος και μετα κλεμε εμεις για αυτον. Αστα ολα στη μοιρα τους.

Προσπαθουμε να μειοσουμε το ποσοστο θνησιμοτητας και επειδι ο αλλος σαν μωρο δεν μπορει να φορεσει ζωνη μας την λενε κιολας. Τα σημερινα αμαξια το αμαξωμα ολο γινεται πιο προστατευτικο για τον ανθρωπο αλλα αμα ο αλλος δεν φορα μια ζωνη και κανει εξοδο απο το τζαμι θα φταιει παλι το αμαξι.Δωσε στον καθενα ενα ενδικτικο προστιμο 80euro και μετα πες του και καλη οδικη συμπεριφορα την επομενη φορα.

Και σε σενα στην υγεια σου και αερα στα πανια σου

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω φίλε dalton γιατί αδυνατείς να κατανοήσεις το σκεπτικό μου. Είπα πως είμαι υπέρ της ασφάλειας και να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για την ασφάλεια την δικιά του και των γύρω του. Προσωπικά ακόμα και 100 μέτρα να κάνω φοράω το κράνος μου (οδηγώ μηχανή) αλλά και το μπουφανάκι μου φοράω ακόμα και τώρα που είναι καλοκαίρι και ας υδρώνω από μέσα.

Η ένστασή μου εξαρχής ήταν πως όλο το σκηνικό με τον νεο ΚΟΚ έχει ουσιαστικά εισπρακτικό χαρακτήρα και λίγα πράγματα γίνονται προς την κατεύθυνση της μείωσης των τροχαίων. Φυσικά τα μέτρα αυτά δεν είναι να πηγαίνουν όλοι με 50 στην Κηφισίας. Τέτοια παραδείγματα τα δίνω για όλους αυτούς που τηρούνε τον ΚΟΚ όπου τους βολεύει (π.χ. ζώνη) και φωνάζουνε τώρα ζήτω τα νέα πρόστιμα. Αν σε γράψουνε για επικίνδυνη οδήγηση γιατί κατέβαινες με 60 την πανεπιστημίου και δεν παραχώρησες προτεραιότητα σε διάβαση πεζών (καφρίλες γραψίματα συμβαίνουν) να δώ ύστερα πως θα σου φανεί να κάνεις τα κακά παξιμάδια για να πληρώσεις το πρόστιμο.

Προτιμώ αν περάσω με κόκκινο να μου πάρουν την μηχανή για ένα μήνα, παρά να δανειστώ για να πληρώσω την κλήση ή να με κυνηγάει η εφορία ύστερα. Προτιμώ οχήματα της αστυνομίας μέσα στους δρόμους που να βεβαιώνουν παραβάσεις για επικίνδυνη οδήγηση παρά μπλόκα σε συγκεκριμένα σημεία που τα ξέρουν όλοι. Όλοι το ίδιο αποτέλεσμα θέλουμε, ασφαλέστερους δρόμους. Στο πως θα φτάσουμε εκεί διαφωνούμε.

Δημοσ.
Τέτοια παραδείγματα τα δίνω για όλους αυτούς που τηρούνε τον ΚΟΚ όπου τους βολεύει (π.χ. ζώνη) και φωνάζουνε τώρα ζήτω τα νέα πρόστιμα. Αν σε γράψουνε για επικίνδυνη οδήγηση γιατί κατέβαινες με 60 την πανεπιστημίου και δεν παραχώρησες προτεραιότητα σε διάβαση πεζών (καφρίλες γραψίματα συμβαίνουν) να δώ ύστερα πως θα σου φανεί να κάνεις τα κακά παξιμάδια για να πληρώσεις το πρόστιμο.

Συμφωνω σ'αυτο. Οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν ηδη σκοτωσει με sniper οσους περνανε με κοκκινο ή STOP. Αλλα μονο αυτους.

Εγω παντως το παραδεχομαι. Οπου και να με σταματησουν ειμαι χαμενος απο χερι (εκτος απο ζωνη και STOP) :mrgreen:

Δημοσ.

Φιλε johnnyestia ακριβος εδω δαφωνουμε "Η ένστασή μου εξαρχής ήταν πως όλο το σκηνικό με τον νεο ΚΟΚ έχει ουσιαστικά εισπρακτικό χαρακτήρα και λίγα πράγματα γίνονται προς την κατεύθυνση της μείωσης των τροχαίων". Εγω πιστευω οτι δεν ειναι εισπρακτικου χαρακτηρα αλλα ενας καλος τροπος για να βαλει καποιος μυαλο. Ουτε εγω εχω να πληρωσω. Προσωπικα δεν τρεχω σε κομματια δρομων που ξερω οτι μπορουν να περασουν πεζοι οπως αναφερεις, γιατι απλα παντα ξερω που παω και οταν παω καπου που δεν ξερω καλα, πιανω δεξια και ψαχνομαι. Αμα τωρα δω να κανει κινηση ο πεζος σταματαω δεν γινεται αλλιος. Αλλιος αφηνω το γκαζι και εχω το νου μου για φρενο. Εχω πετυχη και πεζους που εκει που τους βλεπω να περιμενουν να περασω αλλα τελευταια στιγμη πεταγονται μεσα στο δρομο ε εκει τα περνω αλλα τι να του κανω. Εχω καταλαβει τι θεσει σου εξαρχης και καποιον αλλον που λεγαν το ιδιο προ πολλου. Αλλα ξανα λεω οτι εγω δεν πιστευω οτι ειναι εισπρακτικου χαρακτηρα και ενας αρκετα αποτελεσματικος τροπος ωστε να αρχισουμε ολοι να σεβομαστε τον συνοδηγο αλλων οχηματων.

PS: ευτυχος σταματισες αυτο το στην υγεια σας. Οταν μπαινεις σε μια συζητηση δεν γινεται να τελειονεις εξαρχης με μια τετοια φραση. Δειχνει ειρωνια και εδω δεν ηρθαμε να μαλωσουμε ουτε να την πουμε στον αλλον. Μια συζητηση κανουμε με τα επειχηρηματα μας. Τωρα αν στη πορεια αρχισεις να το χρησιμοποιηεις αυτο ειναι αλλο θεμα και το κρινει ποτε πρεπει ο γραφον. Αλλα οχι και εξαρχης.Φιλικα παντα.

Δημοσ.

1)αυτος π πληρωνει τα στατιστικα βγαζει κ τα "θελημενα" αποτελεσματα.

γι αυτο κ οι μεγαλες αποκλισεις απο σοβαρες εταιριες απο ε.ε.:P

γι αυτο κ βγαλαν μεσα σε μια βδομαδα οτι τα μετρα απεδωσαν

2)ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ Π ΠΑΝΕ ΔΙΚΑΣΗΜΕΣ δηλ.π δεν πληρωθηκαν :ΚΤΛ ΔΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.ΠΕΡΙΠΟΥ 200ΧΙΛ ΚΛΗΣΕΙΣ

κ μετα ερχονται οι εξυπνοι κ βαζουν 3-4πλα προστιμα κ χαριζουν τα πρωηγουμεα:P

εν ολιγης οσοι δεν πληρωνουν παντα δικαιωνονται.

Δημοσ.

Τέτοια παραδείγματα τα δίνω για όλους αυτούς που τηρούνε τον ΚΟΚ όπου τους βολεύει (π.χ. ζώνη) και φωνάζουνε τώρα ζήτω τα νέα πρόστιμα. Αν σε γράψουνε για επικίνδυνη οδήγηση γιατί κατέβαινες με 60 την πανεπιστημίου και δεν παραχώρησες προτεραιότητα σε διάβαση πεζών (καφρίλες γραψίματα συμβαίνουν) να δώ ύστερα πως θα σου φανεί να κάνεις τα κακά παξιμάδια για να πληρώσεις το πρόστιμο.

Εξήγησέ μου σε παρακαλώ γιατί θεωρείς «άδικο» ή «υπερβολικό» το να σε γράψουν επειδή δεν παραχώρησες προτεραιότητα σε διάβαση πεζών. Είσαι υποχρεωμένος ή όχι; Είναι ο πεζός ο «αδύναμος» χρήστης του δρόμου ή όχι; Για μένα είναι αδικία το ότι δε γράφουν για τέτοιες παραβάσεις, όπως και για φλας, και για εξατμίσεις, και για προβολάκια.

Προτιμώ αν περάσω με κόκκινο να μου πάρουν την μηχανή για ένα μήνα, παρά να δανειστώ για να πληρώσω την κλήση ή να με κυνηγάει η εφορία ύστερα.

Το θέμα δεν είναι τι προτιμάς εσύ. Το θέμα είναι να μην περνάς με κόκκινο in the first place. Αν περάσεις με κόκκινο προφανώς κάτι έκανες (πολύ) λάθος και δεν έχεις κανένα ελαφρυντικό, ως εκ τούτου θα κάτσεις και θα υποστείς την ποινή, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή.

Προτιμώ οχήματα της αστυνομίας μέσα στους δρόμους που να βεβαιώνουν παραβάσεις για επικίνδυνη οδήγηση παρά μπλόκα σε συγκεκριμένα σημεία που τα ξέρουν όλοι. Όλοι το ίδιο αποτέλεσμα θέλουμε, ασφαλέστερους δρόμους. Στο πως θα φτάσουμε εκεί διαφωνούμε.

Εγώ πάλι προτιμώ - έστω και μέσω εισπρακτικής τρομοκρατίας - ο Έλληνας να βάλει λίγο το ακατοίκητο να δουλέψει και να μάθει να οδηγεί πιο ανθρώπινα. Δε με ενδιαφέρει το πως στο συγκεκριμένο θέμα, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, για να μπορώ και εγώ να κυκλοφορώ έχοντας το κεφάλι μου πιο ήσυχο.

Δημοσ.

@ Apoikos: dont bother. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Θα ακούσεις τα ποιό κουφά των κουφών για δικαιολογίες "το κολοκράτος , ο Μητσοτάκης ο τάδε ο δήνα εγώ γιατί να φορέσω ζώνη όταν ο Κόκκαλης μας τρώει τα πρωταθλήματα..." και άλλα ελληνοφρενικά επιχειρήματα κατά της καταπίεσης του κράτους. Το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σε αυτά τα χάλια στους δρόμους είναι αποτέλεσμα της γαϊδουριάς μας και της αχαλινωσιάς μας σε όλα τα επίπεδα δλδ και σε επίπεδο κράτους και σε προσωπικό επίπεδο, έχουν καλομάθει οι περισσότεροι σε αυτό το χάλι και κατα βάθος τους φοβίζει να μπούν κάποια πράγματα σε τάξη σιγά σιγά.

Απλά σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ακούσει μετα απο σοβαρά ατυχήματα-θανατους-αναπηρίες τα εξής: "Δε φόραγε και ζώνη/κράνος ρε γαμώτο όταν έγινε..." . Τα υπόλοιπα ευφυολογήματα περί "τοκολοκρατοςμαςταπαιρνει" να τα πείτε όταν είστε κάνετε αυτά που πρέπει σαν πολίτες και σαν οδηγοι.

Δημοσ.
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ γιατί θεωρείς «άδικο» ή «υπερβολικό» το να σε γράψουν επειδή δεν παραχώρησες προτεραιότητα σε διάβαση πεζών. Είσαι υποχρεωμένος ή όχι; Είναι ο πεζός ο «αδύναμος» χρήστης του δρόμου ή όχι; Για μένα είναι αδικία το ότι δε γράφουν για τέτοιες παραβάσεις, όπως και για φλας, και για εξατμίσεις, και για προβολάκια.

Χωρις πλακα ομως τωρα. Φαντασου τωρα Πανεπιστημιου, Ακαδημιας κτλ. Αυτοκινητο σταματαει ξαφνικα για να περασει πεζος (το φαναρι πρασινο). Η καραμπολα προβλεπεται γυρω στα 45 μετρα :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...