Προς το περιεχόμενο

Γίνεται scanning από access points Us Robotics?

angelosblue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντας άσχετος με το αντικείμενο θα σας παρακαλούσα να με διαφωτίσετε. Προκειμένου να μοιραστούμε σύνδεση ίντερνετ, φίλος-γείτονας πήρε ασύρματο ADSL router κ εγώ ασύρματη κάρτα pci Us Robotics. Την τοποθετώ, κάνω μέσω του βοηθητικού προγράμματος που έχει scanning, βρίσκω το φίλο μου συνδέομαι πάνω του, όλα ωραία κ καλά.

Όμως θέλω να βγάλω την pci κάρτα μου κ να αγοράσω access point (USR 5451), ή wireless router που είναι κ access point USR 9108. Νομίζω όμως ότι με αυτές τις συσκευές δε μπορώ να κάνω scanning, πως θα βρω το ασύρματο δίκτυο για να συνδεθώ; Οι συσκευές αυτές δεν έχουν τέτοια επιλογή στο web interface τους, ούτε σε κάποιο βοηθητικό τους πρόγραμμα (τουλάχιστον έτσι νομίζω..). Δοκίμασα κ με το Network Stumbler αλλά δεν βλέπει καν το usr 9108! Ισχύει αυτό κ πως μπορώ να το προσπεράσω?

Δημοσ.

mallon ta exeis berdepsei ligaki....egw pantws berdeftika :D ... ti to thes to access point esy? na to kaneis ti? giati na vgaleis tin pci karta? to router sindeete me allo router alla den kserw an ginete asurmata..de nomizw...

Δημοσ.

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει δοκίμασε να δηλώσεις το SSID του δικτύου στο οποίο θες να συνδεθείς. Αυτό που θες να κάνεις από ότι κατάλαβα λέγεται bridging (γεφύρωση;) των δύο access point. Νομίζω ότι κάτι αναφέρεται στο site US Robotics οπότε ρίξε μια ματιά εκεί.

Δημοσ.

To 9108 είναι ρούτερ. Δεν είναι access point. Το ίδιο έχω κι εγώ και δεν έχω δει πουθενά τέτοιες επιλογές. Μην περιμένεις να κάνεις τη δουλειά που θέλεις μ'αυτό γιατί πολύ απλά είναι adsl gateway. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάρει internet ενσύρματα από την είσοδο και να σου μοιράσει ή ενσύρματα ή ασύρματα ή και τα δύο. Εσύ χρειάζεσαι access point. Το μόνο που θα κερδίσεις σε σχέση με την κάρτα δικτύου που έχεις, είναι οτι θα έχεις καλύτερο σήμα και οτι δε θα χρειάζεται να περιμένεις (λίγο) να συνδεθεί ο υπολογιστής σου με το router κάθε φορά που θα τον ανοίγεις.

Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ ειλικρινά που ασχοληθήκατε μαζί μου κ μου απαντήσατε. Είμαι καινούριος με το «άθλημα», δεν ανήκω σε κάποιο κλαμπ δεν έχω φιλαράκια σχετικά να ρωτήσω, κ προσπαθώ με ξενύχτια κ ατελείωτες ώρες διαβάσματος σε forum να βγάλω κάποια άκρη η έστω να πάρω μυρωδιά. Αυτά με τα δακρύβρεχτα σε σχέση με την ιστορία του φτωχού πλην τίμιου μοναχικού παιδιού. Εκείνο που θέλω (έτσι το έχω φανταστεί τουλάχιστον..) είναι μια εξωτερική ασύρματη συσκευή (όχι pci), να βγάζει τη μέγιστη νόμιμη ισχύ (~20db) στην έξοδο της (αποσπώμενης) κεραίας, να έχει είσοδο RJ-11 για το τηλεφωνικό καλώδιο του ADSL (να μπορώ να μοιράζω ασύρματα το ιντερνέτ μου), να μπορώ να έχω τη δυνατότητα είτε να συνδέονται άλλοι σε μένα (αφού με “βρουν” εκείνοι), είτε να μπορώ εγώ να γίνομαι client κ να συνδέομαι σε εκείνους. Δηλαδή θέλω οπωσδήποτε να μπορώ να έχω τη δυνατότητα scanning είτε μέσα από Web Interface η μέσω κάποιου άλλου βοηθητικού προγράμματος. Δε με νοιάζει το μέγεθος-βάρος της συσκευής, οι απαιτήσεις της σε τροφοδοσία, δε με απασχολεί το αν μπορώ να την τροφοδοτήσω μέσω POE, θα είναι συνεχώς μέσα στο σπίτι μου η το πολύ-πολύ προστατευμένη σε κουτί έξω στο μπαλκόνι μου, αν καταλήξω εκεί όμως θα ήθελα αν μπορούσα να είχα κ τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια που εκείνη θα ήταν συνδεδεμένη σε άλλο δίκτυο, να μπορώ να την “ελέγχω” κ να συνδέομαι κ εγώ μαζί τις ασύρματα, μάλλον αυτό όμως δε γίνεται όποτε μου αρκεί η δική μου σύνδεση μαζί της μέσω Ethernet (καλωδίου UTP). Θέλω να γλιτώσω την αγορά εξωτερικής κεραίας, αλλά κυρίως καλωδίου κεραίας, ή ταρατσόκουτου που τα έχει “όλα” μέσα. Οπτική επαφή για οτιδήποτε θελήσω στο μέλλον (άμεσο η έμμεσο) έχω ευτυχώς από το μπαλκόνι μου. Επίσης αν μπορώ να έχω τη δυνατότητα να χαμηλώνω την ισχύ της (σε περίπτωση που δε γλιτώσω την εξωτερική κεραία). Αυτά τα λίγα..

Δημοσ.

Ωραίααααααα... Αφού λοιπόν ξέρουμε τί θέλουμε, σου προτείνω να πάρεις ένα από τα δύο που έχω δοκιμασμένα, ή αυτό ή αυτό. Και τα δύο τα έχω δοκιμάσει και είναι καλές λύσεις, με την πρώτη να είναι φθηνή πλην τίμια και τη δεύτερη λίγο ακριβότερη αλλά λίγο καλύτερη. Και οι δύο έχουν web interface και τις έχω να δουλεύουν μέσα στο σπίτι μου. Με το d-link έχω κάνει και δίκτυο 5 χιλιομέτρων με εξωτερική κεραία φυσικά. Όλα τα access point έχουν περίπου 14db οπότε είσαι εντός νόμου. Αυτά μπορείς - αν χρειαστεί - να τα αυξήσεις με μια μικρή κεραία εσωτερικού χώρου, κατευθυντική και να είσαι ακόμα καλύτερα. Αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου, θα προτιμούσα το d-link, επειδή μου δείχνει καλύτερο σήμα. Τέλος, και τα δύο έχουν ένδειξη σήματος στο interface τους.

Δημοσ.

Και την τηλεφωνική γραμμή για το dsl που θα την συνδέσει; Αυτά που του προτείνεις είναι μόνο access point.

Δημοσ.
Προκειμένου να μοιραστούμε σύνδεση ίντερνετ, φίλος-γείτονας πήρε ασύρματο ADSL router κ εγώ ασύρματη κάρτα pci Us Robotics.

Αφού έχει ο φίλος του λέμε και αυτός θέλει να πάρει ασύρματα.

Δημοσ.

ναι έχω, αλλά όπως έγραψα θέλω αργότερα να μοιράζω τη δική μου γραμμή. Aυτό πες ότι λύνεται να συνδέσω πάνω το ρουτεράκι τις εταιρίας, εκείνο που δε λύνεται είναι ότι η συσκευή που μου προτείνεις έχει χαμηλή ισχύ, κ εγώ θέλω να εκμεταλλευτώ όλη τι νόμιμη όπως σου έγραψα, όποτε πάλι στο ψάξιμο :(. ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Κανένα access point δεν έχει μεγαλύτερη ισχύ φίλε. Από τα 14 ξεκινάς και ανεβαίνεις με κεραία από κει και πέρα. Και στο κάτω κάτω, πάρε πρώτα το access point και μετά δες αν σου χρειάζεται μεγαλύτερη ισχύς. Με 30% σήμα δεν έχεις πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...