babis91 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Βγηκε καινουργια εκδοση του ATITool .... η 0.27 Beta 2, την δοκιμασα αλλα και παλι δεν δειχνει θερμοκρασια. Τη σκ@τ@ ολοκληρη καρτα γραφικων 200Ε και δεν εχει ενα sensor ....
rallistas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Εγω με το Everest μια χαρα θερμοκρασια εχω.Και εξωτερικη και του chip.
SpUga5 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Έχω την sapphire pci-e 512mb, και το ati tray tools 1.3.6.1042, κανε δεξι κλίκ στο tray icon, hardware->overclocking settings Και εκέι σου γράφει τη θερμοκρασία... Εμένα το everest δεν δείχνει τη θερμοκρασία της, μόνο το ati tray tools...Αν θές μπορείς να βάλεις τη θερμοκρασία να εμφανίζεται στο tray, δεξί κλικ --> hardware -> System tray hardware monitoring, Και στο gpu temperature κάνε κλίκ στο Show in system tray...
evansdimo Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Υπαρχει καποιος με καρτα GeCUBE X1950 pro AGP και να εχει δει πουθενα θερμοκρασιες στη καρτα του?
babis91 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 rallistas την GeCube εχεις ??? SpUga5 δες την εικονα πιο κατω .... δεν με αφηνει να τικαρω την επιλογη 'Show in system tray' και στο 'overclocking settings' δεν βλεπω πουθενα για θερμοκρασια....
rallistas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Οχι φιλε μου.Sapphire ειναι και βλεπω κανονικα θερμοκρασιες παντου. Στο Ati tools κοιτα τι μου βγαζει εμενα.Εσενα δεν στο εχει καν.Δεν καταλαβαινω γιατι.
felikas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 K γω με sapphire έχω ένδειξη θερμοκρασίας όπως ο rallistas! Προφανώς, το πρόβλημα είναι της Gecube! Τι να πω... μ@λ@κ...
rallistas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι τα Values της GeCube ειναι περιπου κατα 10Mhz χαμηλοτερα παντου σε σχεση με της Sapphire...
SpUga5 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 babis91 μετά από ένα google search που έκανα φαίνεται ότι οι gecube x1950 pro δεν έχουν temperature sensor... Σε ένα forum http://www.tipidpc.com/viewtopic.php?tid=103935 , διάβασα το εξής: " if your x1950pro card is revision one from gecube, running temperature monitoring apps won't help because the card has no temperature sensor hardware installed. " Είπαμε να ρίξουμε το κόστος κατασκευής για να έχουμε χαμηλή τιμή αλλα όχι και έτσι...Επίσης , μικρή λεπτομέρεια, αγόρασα την sapphire x1950 pro 512mb pci-e από πλαίσιο για 135 ευρώ, έχουν επίσης την gecube x1950 pro 256mb(!!!!) στα 165 ευρώ, και είναι χρονισμένη στα 575/1380 αντί στα 580/1400 όπως είναι η δική μου... Συμπέρασμα thread: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ GECUBE:shock::shock::?
doucaniggia Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Παιδιά και εγώ την GeCube εχω σε AGP και δεν έχει sensor.ΤΟ έψαξα καιρό πρίν και δεν έχει νόημα να ταλαιπωρείστε. Εϊναι γεγονός ότι η GeCube είναι δευτεροκλασάτη εταιρεία από αυτές που διάφοροι εισαγωγείς φέρανε στην ελλάδα και μας την πουλάνε για καλές. Η Saphire είναι ίσως η καλύτερη σε ATI αλλά ...στερνή μου γνώση .... Και για 20 ευρώ δεν την πήρα ο κόπανος....ήταν και 512
michailovits Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Παιδιά κ εγω έχω Gecube pci-e x1950pro και ούτε εμένα έχει θερμόμετρο... Μπορεί στην συγκεκριμ΄λενει κάρτα η gecube να έκανε βλακία αλλα γενικά η κάρτες της είναι πλεον πιο μπροστά απο τις sapphire. Επίσης η gecube σε σχέση με την sapphire (όταν μιλάμε για x1950pro πάντα) έχει πολύ αυξημένες επιδόσεις.... γιάυτό είναι και πιο ακριβή (δεν ξέρω τώρα αν έπεσε η τιμή της)
SpUga5 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Παιδιά κ εγω έχω Gecube pci-e x1950pro και ούτε εμένα έχει θερμόμετρο... Μπορεί στην συγκεκριμ΄λενει κάρτα η gecube να έκανε βλακία αλλα γενικά η κάρτες της είναι πλεον πιο μπροστά απο τις sapphire. Επίσης η gecube σε σχέση με την sapphire (όταν μιλάμε για x1950pro πάντα) έχει πολύ αυξημένες επιδόσεις.... γιάυτό είναι και πιο ακριβή (δεν ξέρω τώρα αν έπεσε η τιμή της) Μήπως θες να υποστηρίξεις με επιχειρήματα αυτά που λές?? Δεν ξέρω αν διάβασες τις παραπάνω απαντήσεις αλλά οι gecube 1950pro είναι και πιο ακριβές και πιο χαμηλά χρονισμένες απο όλες τις άλλες... EDIT: Παραθέτω και ένα υπέροχο link σύγκρισης sapphire 1950 pro και gecube 1950 pro http://www.hexus.net/content/item.php?item=8197&page=1 Spoiler: Σε όλα τα τέστ η sapphire είναι ~7% γρηγορότερη
michailovits Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 τα τεστ δεν μπορούν να που ακριβώς τι αποδίδει μια κάρτα! Και όμως η gecube έχει πιο καλές επιδόσεις στα παιχνίδια... πίστεψε με... edit- επίσης η gecube έχει πάαααααααααααααααααααααααρα πολύ καλτερο σύστημα ψύξης.Μα πάρα πολύ καλύτερο! edit2-άλλη απόδοση έχουν οι agp άλλη οι Pci-e
SpUga5 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Πού το ξέρεις αφού δεν έχεις temperature sensor :lol::lol::lol::lol::lol::lol: //just kidding
michailovits Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Επειδή τις έχω δοκιμάσει και τις δυο κάρτες ξέρω. Τεσπα Δεν είπα οτι έχε χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλα οτι έχει πολύ πιο ισχυρό σύστημα ψύξης. Επίσης επειδή ο κολητός μου έχει μαγαζί με υπολογιστές πριν πα΄ρω την κάρτα μου μου έδωσε και sapphire και gecube και τις δοκίμασα, σε ένα άλο μηχανιμα με pentiumD (ouuuu)και 2gb ram. Οι επιδόσεις ήταν τρομακτικά καλές και των δύο καρτων και επίσης ήταν και καλύτερες απο την x1900XT. Αλλα στα περισσότερα games (quake4,fear,battlefield2142,need for speed carbon) η gecube έπιανε 2~7 frames παραπάνω απο την sapphire παρα το γεγονώς οτι είναι ελαφρος υποχρονισμένη. Όσο για το σύστημα ψύξης είναι ολόκληρο απο χαλκό όχι όπως της sapphire!! Γενικά και οι δυο κάρτες είναι κορυφή και η ατι έκανε πα΄λι το θαύμα της. Και όποιος έχει είτε gecube είτε sapphire δεν θα το μετανιώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.