iSpO_fAcTo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Παιδιά θέλω να βγάλω μια δεύτερη πανεπιστημιακή σχολή και σκέφτομαι μια σχολή πληροφορικής. Είμαι ανάμεσα στις 3, αν δεν κάνω λάθος σχολές που βρίσκονται στην Αθήνα: Πληροφορική Πειραιώς, Πληροφορικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιο ενδιαφέρον από άποψη προγράμματος σπουδών μου φαίνονται η Πειραιώς και η Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Θα ήθελα να ρωτήσω αν και κάποια παιδιά βρίσκονται σε αυτές τις σχολές, τι γίνεται με τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, εργαστήρια γαρ. Λόγω δουλειάς δεν έχω πλήρης ελεύθερο χρόνο για αυτό το θεωρώ κύριο ζήτημα. Δεν τίθεται επίσης θέμα βαθμολογίας. (πάνω από 19.000 μόρια!) Πόσα ώρες εργαστηρίων έχουν ανά βδομάδα; Μπορείς αν θέλεις να κάνεις εργαστήριο απογευματινές ώρες; Υπάρχουν εργαστήρια που είναι μόνο απόγευμα; Αναπληρώσεις εργαστηρίων υπάρχουν; Υπάρχουν εργαστήρια που είναι προαιρετικά; Οι σχολές γενικά είναι δύσκολες έχουν πολλές απαιτήσεις όσον αφορά το διάβασμα; Πρέπει να παρακολουθώ εντατικά για να βγει; Έχω ακούσει ότι στην Πληροφορική Πειραιώς εκτός από το πρώτο έτος, τα υπόλοιπα εργαστήρια είναι προαιρετικά, αλλά μόνο αν τα παρακουλουθήσεις μπορείς να πάρεις σε αυτά από 7 και πάνω. Αληθεύει αυτό; Ευχαριστώ προκαταβαλικά για όποιες απαντήσεις!
cmelegos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δύσκολα αληθεύουν αυτά.... Εγώ είμαι από Πληροφορική ΟΠΑ και τα περισσότερα εργαστήρια δεν είναι υποχρεωτικά αλλά όσοι ενδιαφέρονται για την επιστήμη τα παρακολουθούσαν. Από απαιτήσεις θεωρώ ότι έχει αρκετές. Ειδικά σε κάποια μαθήματα οι εργασίες είναι αστα να πάνε (π.χ. μεταγλωττιστές). Πριν 5 χρόνια ήμουβν στο ίδιο δίλημμα αλλά διάλεξα ΟΠΑ αν αυτό σε βοηθάει. Και δεν το μετάνειωσα. Κοίτα αναλυτικά τον οδηγό σπουδών. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις.
iSpO_fAcTo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Thanks για info!Πολύ θετικό αυτό που τα περισσότερα εργαστήρια δεν είναι υποχρεωτικά! Είναι πολλά αυτά που έχουν υποχρεωτική παρακολούθηση; Θυμάσαι αν είναι μόνο πρωινές ώρες ή και απογευματινές;
omnislash Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Πιο ενδιαφέρον από άποψη προγράμματος σπουδών μου φαίνονται η Πειραιώς και η Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. πρώτον τα εργαστήρια δε σε βοηθάνε γιατι παίζει να στε 3 άτομα στον ίδιο υπολογιστή.Οτι κάνεις το κάνεις μόνος σου δεύτερον αν θες τηλεπ-δίκτυα πας Καποδιστριακό αν θες για πιο business oriented πας Πειραιά και αν θες να θες να τελειώσεις γρήγορα πας ΑΣΟΕΕ..Αν θες προγραμματισμό πας σε ΙΕΚ και ησυχάζεις γιατί όταν θα δίνεις το ταδε scientific μάθημα δε θα χεις χρόνο να προγραμματιζεις.Ελπίζω να με πιάνεις
we_will_rise Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Παιδιά θέλω να βγάλω μια δεύτερη πανεπιστημιακή σχολή και σκέφτομαι μια σχολή πληροφορικής. Είμαι ανάμεσα στις 3, αν δεν κάνω λάθος σχολές που βρίσκονται στην Αθήνα: Πληροφορική Πειραιώς, Πληροφορικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιο ενδιαφέρον από άποψη προγράμματος σπουδών μου φαίνονται η Πειραιώς και η Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Θα ήθελα να ρωτήσω αν και κάποια παιδιά βρίσκονται σε αυτές τις σχολές, τι γίνεται με τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, εργαστήρια γαρ. Λόγω δουλειάς δεν έχω πλήρης ελεύθερο χρόνο για αυτό το θεωρώ κύριο ζήτημα. Δεν τίθεται επίσης θέμα βαθμολογίας. (πάνω από 19.000 μόρια!) Πόσα ώρες εργαστηρίων έχουν ανά βδομάδα; Μπορείς αν θέλεις να κάνεις εργαστήριο απογευματινές ώρες; Υπάρχουν εργαστήρια που είναι μόνο απόγευμα; Αναπληρώσεις εργαστηρίων υπάρχουν; Υπάρχουν εργαστήρια που είναι προαιρετικά; Οι σχολές γενικά είναι δύσκολες έχουν πολλές απαιτήσεις όσον αφορά το διάβασμα; Πρέπει να παρακολουθώ εντατικά για να βγει; Έχω ακούσει ότι στην Πληροφορική Πειραιώς εκτός από το πρώτο έτος, τα υπόλοιπα εργαστήρια είναι προαιρετικά, αλλά μόνο αν τα παρακουλουθήσεις μπορείς να πάρεις σε αυτά από 7 και πάνω. Αληθεύει αυτό; Ευχαριστώ προκαταβαλικά για όποιες απαντήσεις! Φίλε μου εγώ φέτος έδωσα πανελλήνιες και ενδιαφέρομαι κι εγώ για παρόμοιες σχολές, μια και εγώ τώρα πάω για πρώτο πτυχίο, δεν σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις τίποτα άλλο; Κρίμα δεν είναι να παίρνουν θέσεις πρωτοετών αυτοί που πάνε για 2ο πτυχίο;
Greg7vas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Και κατι αλλο να σπουδασει,παλι κριμα δε θα ειναι να παρει τη θεση αλλου πρωτοετη? Σοβαρεψου man. Και μονο που εχει τη θεληση να τελειωσει και δευτερη σχολη θα επρεπε να μπαινει χωρις κατατακτηριες.
omnislash Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Οι σχολές γενικά είναι δύσκολες έχουν πολλές απαιτήσεις όσον αφορά το διάβασμα; Πρέπει να παρακολουθώ εντατικά για να βγει; παίζει το εξής:Πρέπει να καταλάβεις κατι αφού το καταλάβεις να το εφαρμόσεις και που και που πρέπει να παπαγαλιζεις τον ορισμό του.Αν το κανεις αυτό σε 4 χρονάκια το πολύ θα χεις βγει.Και από Ιούνιο όχι Σεπτέμβριο
iSpO_fAcTo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 πρώτον τα εργαστήρια δε σε βοηθάνε γιατι παίζει να στε 3 άτομα στον ίδιο υπολογιστή.Οτι κάνεις το κάνεις μόνος σου δεύτερον αν θες τηλεπ-δίκτυα πας Καποδιστριακό αν θες για πιο business oriented πας Πειραιά και αν θες να θες να τελειώσεις γρήγορα πας ΑΣΟΕΕ..Αν θες προγραμματισμό πας σε ΙΕΚ και ησυχάζεις γιατί όταν θα δίνεις το ταδε scientific μάθημα δε θα χεις χρόνο να προγραμματιζεις.Ελπίζω να με πιάνεις Σίγουρα πρέπει να ασχοληθείς και ο ίδιος, για τα εργαστήρια ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θα έχω δυσκολίες παρακολούθησης. Όσα περισσότερα προαιρετικά τόσο το καλύτερο! Σίγουρα το να τελειώσω εύκολα πάντως δεν είναι και τόσο κακό αλλά να μαθαίνω και κάτι!
SGP Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Ο omni μιας και είναι στο παπει θα πει καλά λόγια για το παπει... Τώρα αν στην αγορά έξω το παπει θεωρείται καλύτερο από της ΑΣΟΕΕ που "μπαίνεις και το τελειώνεις για πλάκα" είναι άλλο θέμα. Εγώ ξέρω ότι όλα τα πανεπιστήμια είναι καλά. Ο κάθε φοιτητής διαλέγει αν θα είναι καλό το πανεπιστήμιο ή όχι.
omnislash Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Οχι ρε κάθε αλλο.Απλα στη ΑΣΟΕΕ έχει και μαθήματα διοικησης γι αυτό το είπα.Και δεν είπα ότι τελειώνεις για πλάκα.
alexb_10 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Φίλε μου εγώ φέτος έδωσα πανελλήνιες και ενδιαφέρομαι κι εγώ για παρόμοιες σχολές, μια και εγώ τώρα πάω για πρώτο πτυχίο, δεν σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις τίποτα άλλο; Κρίμα δεν είναι να παίρνουν θέσεις πρωτοετών αυτοί που πάνε για 2ο πτυχίο; Μα έτσι και αλλιώς οι θέσεις αυτών που μπαίνουν για πρώτη φορά είναι το 90% και των άλλων είναι το 10%. Τώρα μπει δε μπει, αυτό το 10% δεν είναι για σας. Δεν παίρνει την θέση κάποιου που τώρα ξεκινάει.
kostastnt Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 τίποτα για ηλεκτρολόγος στο πολυτεχνείο δεν σκέφτεσαι?
iSpO_fAcTo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 πολυτεχνείο σίγουρα θα έχει ακόμα πιο πολλά εργαστήρια και θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα να βγάλω τη σχολή. έχει και περισσότερο προσανατολισμό προς ηλεκτρολογικά και μαθήματα που δεν είναι αμιγώς πληροφορικής γι'αυτό και σκέφτομαι καλύτερα να μη βάλω!
Αρχέλαος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Εμένα η γνώμη μου είναι οτι πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα με τα σούπερ ΑΕΙ και τα άχρηστα μπάζα και ντρόπη της εκπαίδευσης ΑΤΕΙ(και οχι ΤΕΙ)...Αν θές μια κάλη σχόλη απο αθήνα σου συστήνω το ΑΤΕΙ πληροφορικής η ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων ΑΤΕΙ πειραιά.Υπάρχουν και άλλες σχολές φυσικά απο επαρχία....
kostastnt Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Αφού έχει την δυνατότητα να πάει σε ΑΕΙ, γιατί να πάει σε ΤΕΙ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.