Προς το περιεχόμενο

γυαλια ηλιου και μετρηση ακτινοβολιας

skevo_kos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμη το αρθρο ''Έρευνα για τα γυαλιά ηλίου ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007'' που διαβασα στο http://www.pakoe.gr/profile_gr/ereynes_meletes/erevna_gialia_ilioy2007.doc

αναρωτιεμαι αν εχει ποτε κανεις μας μετρησει την προστασια στα γυαλια ηλιου του. Και αν ναι ας μας πει και σε μας καποιο διαθεσιμο για το σκοπο αυτο μαγαζι.

Το θεμα ειναι σοβαρο μονο και μονο γιατι ειναι αφορα την υγεια μας!

Δημοσ.

Εγώ πήγα στον οφθαλμίατρο μου και μέτρησε τα γυαλιά.

Είχα πάρει κάτι μούφα Rayban (10 Ευρώ) μόνο και μόνο για να τα φοράω στο κεφάλι, τα οποία τελικά αποδείχτηκαν σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο γνήσια. Παρόλαυτα πήγα πήρα γνήσια rayaban με κάτι φακούς που λέγονται GX-15. Του τα έδειξα και αυτά και μου είπε ότι αυτοί οι φακοί είναι οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή σε γυαλιά ηλίου.

Δημοσ.

Τα πήρα από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης πέρυσι το καλοκαίρι με 10 Ευρώ από γύφτο. Υποψιάζομαι ότι κάποιος τα είχε "χάσει" και ο γύφτος "έψαχνε" τον ιδιοκτήτη τους... Πριν από 2 βδομάδες που ψαχνόμουν για γυαλιά τα πήγα στον οφθαλμίατρο και μου είπε ότι είναι γνήσια.

Αλλά πήρα και αυτά με τον GX-15 φακό και είναι κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.

Δημοσ.

χωρις να θελω να προσβαλω την αγορα σου και χωρις να θελω να το παιξω φωστηρας γνωσεων,απευθυνομενος κυριως σε μελλοντικους αγοραστες γυαλιων ηλιου λεω οτι οτι το γυαλι που θα αγορασουν με τα 10e 1000% δεν ειναι γνησιο ασχετα με το τι θα βγαλει η μλκια του οφθαλμιατρου...

και μια συμβουλη...προσεξτε τα γυαλια που φορατε...

φανταζει πολυ ωραιο να πεις οτι πηρα ενα rayban στο 1/10 της τιμης σε σχεση με το γνησιο αλλα σκεφτειτε το τι μπορει να παθουν τα ματια σας...

απλη συμβουλη...η επιλογη δικη σας...

φιλικα παντα...

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι μηπως τα γυαλια αυτα που ο οφθαλμιατρος τα μετραει και τα βρισκει γνησια ειναι ποιοτικα μονο ως προς τους φακους? Δηλαδη ναι μεν ειναι απορροφητικα (πραγμα ΠΟΛΥ σημαντικο για τα ματια μας) αλλα ο σκελετος ειναι μουφα.

Δημοσ.
χωρις να θελω να προσβαλω την αγορα σου και χωρις να θελω να το παιξω φωστηρας γνωσεων,απευθυνομενος κυριως σε μελλοντικους αγοραστες γυαλιων ηλιου λεω οτι οτι το γυαλι που θα αγορασουν με τα 10e 1000% δεν ειναι γνησιο

Μάλλον δεν έπιασες το νόημα....

Τα γυαλιά ο γύφτος τα είχε καβατζώσει,κοινώς κλέψει,ψιρίσει ρε αδερφέ.Τα πούλησε όσο-όσο,δεν τους έκανε έλεγχο γνησιότητας!

Δημοσ.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που είχα διαβάσει σε περιοδικό τα γυαλιά που έχουν τους καλύτερους φακούς είναι τα Prada.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι και από τα πιο ωραία που κυκλοφορούν στην αγορά

Δημοσ.

φιλε μου αν ο γυφτος τα ειχε ψιρισει οπως λες δεν θα σου τα εδινε 10e...(αποψη μου...αν θες πετα την!!!).

επισης να πω οτι ενα γυαλι δεν μπορει να εχει γνησιους φακους και ιμιτασιον σκελετο(εκτος αν πας σε ενα καταστημα και σου βαλουν κανονικους φακους σε μαϊμο σκελετο,πραγμα απιθανο).

οσο για τα prada με βρισκεις συμφωνο fan.

Δημοσ.

Παιδιά τα γυαλιά τα πήρα από το γύφτο μόνο και μόνο για να τα φοράω στο κεφάλι (μην ρωτάτε γιατί, κόμπλεξ είναι :) ). Τώρα μετά από ένα χρόνο που πήγα στον οφθαλμίατρο τα πήγα για πλάκα να τα μετρήσει και βγήκαν γνήσια. Κι εγώ τόσο καιρό μούφα πίστευα ότι ήταν, γιατί τα πήρα μόλις 10 Ευρώ...

Τα prada όντως έχουν πολύ καλούς φακούς, αλλά είναι και πανάκριβα. Οπότε προτίμησα τα rayban με τους gx-15 φακούς που μου βγήκαν 130 Ευρώ και όχι 440 από κάτι prada που μου άρεσαν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...