narbi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Γειά σε όλους.Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να πουλήσω τον σταθερό μου υπολογιστή και να αγοράσω ένα laptop μέχρι 900-1000 ευρώ γιατί με βολεύει για λόγους φορητότητας και μικρότερου μεγέθους. Είμαι λοιπόν ανάμεσα σε 2-3 laptop TOSHIBA, ACER και στο macΒοοκ.Θέλω πολύ από τη μία να κάνω στροφή σε Mac, από την άλλη όμως τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω συνθέτουν έναν φορητό ο οποίος έχει μέτριες επιδόσεις και σε mac και σε windows, αλλά οι δευτεροι είναι πλεονεκτικότεροι σε χαρακτηριστικά με τα ίδια και λιγότερα λεφτά συγκριτικά με τους πρώτους.Η χρήση που σκοπεύω να κάνω είναι να να εκτελώ βασικές εφαρμογές,αναπαραγωγή ταινιών, τηλεοπτικών καναλιών με εξωτερική κάρτα τηλεόρασης,μουσικής, χρήση dreamweaver και photoshop και καμιά άλλη εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες μου.. Η αληθεια είναι οτι θέλω εναν υπολογιστή που να νιώθω ότι είναι εφάμιλλος του σταθερού μου που με πόνο θα αποχωριστώ..Παραθέτω τρείς από τους υποψήφιουw φορητούς: 1. macBook 2. Toshiba 3.Acer Εσείς τι μου προτείνετε να επιλέξω??
narbi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Κανένας ρε παιδιά?? Άντε ρίχτε καμιά γνώμη....
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 To G4 einai arxaio.... ama psaxeis se arketa magazia briskeis macbook (core duo, oxi core2duo) sta 700-800? P.S. Ennoeitai pos tha pareis mac....
Gauss3 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 An den to teleis gia office (word ktl) kai eisai synhdhtopoihmnenh fysika Mac an omws antalaseis arxeia me allous prosexe kai pare Toshiba pou kat, eme einai oti pio aksiopisto kykloforei...
christinakion Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 λοιπόν έχουμε και λέμε... mac αξιόπιστοι και σταθεροί αλλά ακριβοί, στις περισότερες περιπτώσεις είναι συμβατοί μόνο με περιφερειακά της apple (που είναι επίσης πανάκριβα) και είναι σχετικά δύσκολο να βρεις λογισμικό για mac στην ποικιλία για υπολογιστές της intel. intel τα γνωστά προβληματάκια σταθερότητας που παρουσιάζουν μερικές φορές, φτηνότεροι, συμβατοί με μεγάλη ποικιλία περιφερειακών σε οικονομικές τιμές, άπειρες επιλογές προγραμμάτων. Εξαρτάται πάντα τι ανάγκες έχεις και τι ψάχνεις. Πέρασα και εγώ από αυτό το στάδιο και τελικά αποφάσισα να πάω σε intel.
narbi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Από ότι ξέρω μπορώ να περάσω και windows σε mac έτσι δεν είναι?? Οπότε θα τα έχω και τα δυο..;άρα δεν τίθεται πρόβλημα να στερηθώ προγράμματα η να έχω ασυμβατότητες σε αρχεία που θα παίρνω από τον εξωτερικό που θα έχω σπίτι μου με ταινίες μουσικές προγράμματα κτλ...Το θέμα είναι να είναι καλός να μην μου κολλάει και να είναι και λίγο γρήγορος..
kostasSTi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Λοιπόν φίλε (αχαχαχαχαχα) narbi, για τις εφαρμοφές που θέλεις να δουλέψεις είναι σαφώς καλύτερο το mac. Από κει και πέρα δε θα έχεις προβλήματα του στυλ, φορμάτ, ιός, firewall... Άρα στην ουσία δεν υπάρχει δίλλημα...
kostasSTi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 στις περισότερες περιπτώσεις είναι συμβατοί μόνο με περιφερειακά της apple Αυτό δεν ισχύει. Δεν ξέρω πριν πόσο καιρό δούλεψες apple, αλλά αυτό δεν υπάρχει πια. Όλα τα περιφερειακά δουλεύουν κανονικά...
21century Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Για μενα προτιμησε toshiba με κλειστα ματια τοσο επειδη ιεναι αξιοπιστα μηχανηματα και θα το εχεις για χρονια, για ταχυτητα δεδομενου οτι εχει ποιοτικα υποσυστηματα και τελος για τα 2 χρονια εγγυηση...
deus Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 λοιπόν τα πράγματα είναι απλά θα πάρεις το macbook με core2duo το καινούργιο στα 1100 περίπου θα δώσεις κάτι παραπάνω αλλά καλύτερα να πάρεις ένα καινούργιο μηχάνημα μην ξεχνάς έρχεται και leopard(νέο λειτουργικό της apple) σύντομα οπότε θες πλήρη συμβατότητα. σχετικά με συμβατότητα δεν έχεις κανένα πρόβλημα με συσκευές και σχετικά με τα προγράμματα θα βρείς περισσότερα σε mac παρά σε pc. και φυσικά θα μπορείς να έχεις και windows μαζί αν και πίστεψε δεν θα θέλεις ούτε να τα βλέπεις αφού δουλέψεις στο OSX
Dark_son20 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 opote genika tou lete na parei core duo kai oxi core2duo epidi einai mac.... tou lete na minei se ligoteri mnimi...se akrivotera anavathmisima meri... giati einai mac... parolo pou leei oti tha perasei windows gia na kanei ti doulia tou.... giati einai mac... otan sta idia lefta pernei poli anotero mixanima se hardware.. alla min ksexname...to alo einai mac.... +1 stin toshiba apo mena...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 xoris na thelo na anaptyxo flame... 2-3 paratiriseis.... kai "o νοών νοήτω" Gauss3, kat' arxas yparxei Office gia mac kanonikotata kykloforei apo tin micro$oft. alla kai na min ypirxe yparxei kai to Boot Camp (programma pou pairnas Windose XP or Tiger, e sorry, Vista - episis yparxei kai to Open Office. Episis ti paei na pei an thelei na antalasei arxeia? xereis posi ora mou pire na steiso diktyo me mac kai XP? 2-3 click.... opos episis kai den paizei rolo ama einai Toshiba i Matsumitsi.... mias kai einai thema leitourgikou, oxi hardware. Auto peri Acer den isxyei kai toso, giati logiko einai auto pou poulaei kai pio poly na enfanizontai kai perissotera xalasmena parts.. Rotiste se ena katastima me computers... "OLA xalane" "στις περισότερες περιπτώσεις είναι συμβατοί μόνο με περιφερειακά της apple" entaxei tora auto asxoliasto! apla parte opoio pliktrologio USB, skliro, camera, video camera ktl kai balte to pano se mac.... tis perissoteres fores (min po oles kai eimai apolytos) den tha xreiasteite oute driver... p.x. eixa mia daneikia video camera apo ena filo kai eixe xasei to driver cd kai epsaxna sa blakas kabosi ora gia drivers, kai apla tin evala pano sto mac me firewire kai oxi mono tin eide, alla mou anoixe kai to programma gia to video ripping/editing ktl .... As min anafero narbi to thema peri firewall, antivirus ktl, mias kai sta mac den yparxei virus! (oso koufo kai an akougetai) file Dark_son20, proteina aplos to core duo kai oxi to core2duo giati to briskei peripou 700-800euro.... einai megali diafora xrimaton se sxesi me ta core2duo. ego prosopika exo ena macbook me core duo kai 512MB ram kai paei.... SFAIRA... kai to pira 700euro apo Media Markt eixe 2 teleutaia kommatia... ti pairneis se Wintel laptop me tosa lefta? Kammia moufa pairneis Episis gia auta pou to thelei pisteuo na kalypsa pos den xreiazontai ta Windose. Tora auto me to oti sta idia lefta pairnei poly anotero mixanima pali psiloakyro einai (toulaxiston gia emena) mias kai p.x. sta Wintel laptops me 512MB ram sernetai to syban.... sta macbook me 512MB apla saronei Filika panta. Elpizo na min neuriasa kanena kai na se kalypsa narbi
deus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 opote genika tou lete na parei core duo kai oxi core2duo epidi einai mac.... tou lete na minei se ligoteri mnimi...se akrivotera anavathmisima meri... giati einai mac... parolo pou leei oti tha perasei windows gia na kanei ti doulia tou.... giati einai mac... otan sta idia lefta pernei poli anotero mixanima se hardware.. alla min ksexname...to alo einai mac.... +1 stin toshiba apo mena... χέσε ψηλά και αγνάντευε τη ξέρεις την παροιμία? τη γνώμη μας λέμε απλά για να βοηθήσουμε τίποτα άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.