Προς το περιεχόμενο

Απογοήτευση με Scythe Infinity

Cromb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω έναν Ε6600 σε μια p5b και όλα αυτά σε ένα armor με πολύ καλή ροή αέρα.Αποφάσισα να αλλάξω την μαμά ψύκτρα του Ε6600 και μετά από λίγο ψάξιμο κατέλειξα στη scythe infinity.

1η προσπάθεια: βάζω ψύκτρα, όλα καλά, βάζω και τον ανεμιστήρα που έχει πάνω για καλύτερα και bootάρω... θερμοκρασίες: CoreTemp:34 , Εverest: 30.

Λέω δε μπορεί, πρέπει να πάνε χαμηλότερα... Το αφήνω μια μέρα και έχω θερμοκρασίες 39 και 35 με cpretemp και everest αντίστοιχα :evil:. Τα παίρνω...

2η προσπάθεια: ξανά ξήλωμα (και τη μητρική).Ηθελα να κάνω όσο το δυνατόν πιο καλή δουλειά.Καθάρισμα, ξανά πάστα,ξανά boot και θερμοκρασίες... CoreTemp 44 , Everest 39 !!! :evil::evil:

Οι θερμοκρασίες είναι ίδιες με αυτές που είχα και πριν,με την μαμά ψύκτρα...

Η ροή του αέρα είναι πολύ καλή (έχω το αρμορ με τον πλαινό 25άρη fan. Φανταστείτε οτι είχα σκοπό να βάλω τη ψύκτρα παθητηκά, χωρίς τον ανεμιστήρα αλλα....

Πριν 2 μέρες έβαλα μια Thermalright Ultra-120 σε ένα φίλο και είχε θερμοκρασία cpu γύρω στο 29 μόνο παθητικά...λέω δε μπορεί, εγώ και με τον fun πάνω θα χω κάπου εκεί, αν όχι καλύτερα...

Έχω δοκιμάσει τον επιπρόσθετο ανεμιστήρα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς... έχω απογοητευτεί.:(

Τι μπορεί να φταίει??? Καμιά ιδέα?

YΓ: Όλες οι θερμοκρασίες είναι σε idle...

Δημοσ.

Να σου πω δε το δοκιμασα σε full γιατί βάλε βγάλε απογοητεύτηκα και τα παράτησα... Βάζω τώρα να τρέξω everest κανά μισάωρο και σου λέω...

• Super Moderators
Δημοσ.

vasika den mas eipes tis 8ermokrasies sou se idle kai se full load me thn stock psyktra ths Intel kai me thn Scythe se full load...

epipleon h Thermalright einai kalyterh apo thn Scythe...oti kai na kaneis (dld na valeis kai 2 fans panw sthn Scythe pragma to opoio ginetai) den prokeitai na deis 8ermokrasies opws me thn Thermalright...

gia sygkrish ri3e mia matia edw (me megalytero cpu to review omws)

http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=3005&p=5

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή τρέχει το everest system stabillity test και δείχνει 47 βαθμούς. Παράλληλα με το coreTemp βλέπω 56βαθμούς. Οι θερμοκρασίες idle load είναι ίδιες που είχα πρίν με τη stock. Έχω βάλει-φγάλει την ψύκτρα 3 φορές.... Δε μπορεί να έχω τέτοιες θερμοκρασίες...

• Super Moderators
Δημοσ.

upo8etw oti 8a vazeis 8ermoagwgimh pasta ths prokophs (px kamia Arctic cooling Ceramique h Silver...) afou 8a exeis ka8arisei teleiws ta apomeinaria ths palias (h ths prohgoumenh foras pou mpainoevgazes thn Scythe) kai oti h Scythe einai swsta valmena kai vraxos (na mhn kounietai me tpt etsi) panw ston cpu...

an parola auta vlepeis idies 8ermokrasies isws na mhn einai arketa epipedh h Scythe (h o cpu) wste na exoun thn veltisth epafh...

Δημοσ.

Κοίτα το πρώτο που μου πήγε στο μυαλό ήταν αυτά που λές. Η πάστα και οτι δε την έβαλα καλά. Στο να τη βάλω τι να σου πώ, δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω ψύκτρα... "κλειδώνει" πάνω στη μητρική και στέκεται καλά δε κουνιέται..

Για την πάστα έβαλα την πρώτη φορά αυτή που έβαλα στο φίλο με την ultra 120 (και είχε καλές θερμοκρασίες) και τη δεύτερη φορά αυτή που είχε η scythe. Θα δοκιμάσω και με arctic αλλά αυριο γιατί τώρα δεν έχω. Και με αυτές τις πάστες μου φαίνονται πολύ υψηλές οι temp...

• Super Moderators
Δημοσ.

pantws 8ermokrasies opws eipa kai pio panw ths Thermalright 120 Ultra den prokeitai na deis...

to mono pou mporw na skeftw einai na mhn einai arketa "epipedos" o C2D h h vash ths Scythe wste na yparxei veltish epafh meta3y tous...

Δημοσ.

Εντάξει να μη δω τις ίδιες, αλλά να βλέπω τις ίδιες με τη stock ... έλεος.

Τι να πω, θα τη ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμη πάλι από την αρχή και με καλή πάστα.

Αυτό που λες με τις επιφάνειες δε βλέπω πως μπορώ να το δω και γενικά δε μπορώ να σκεφτώ να κάνω κάτι άλλο.

• Super Moderators
Δημοσ.

koinws gia to an einai kales oi epifaneies 8a to katalaveis apo to poso kala einai aplwmenh h pasta h apo to apotypwma ths genikotera se mia leia epifania (vlepe tzami)

Δημοσ.

Την πάστα την απλώνω μόνος μου πριν βάλω την ψύκτρα. Απλώνω ένα πολύ λεπτό στρώμα, σχεδόν διαφανές και μετά βάζω την ψύκτρα. Λες αν βάλω πάστα στο κέντρο και μετά τοποθετήσω την ψύκτρα να δω πως απλώνεται και να βγάλω κάποιο συμπέρασμα?

Η επιφάνεια της cpu πάντως δε πιστευω να εχει κάτι γιατί με stock ψύκτρα είχε 41-56 βαθμούς (από όσο το έβλεπα με coretemp).Μου φαίνονται φυσιολογικές.

edit: αν έχεις υπόψιν σου ποιες οι φυσιολογικές θερμοκρασίες Ε6600 με scythe ενημέρωσέ με. Το ψάχνω και δε βρίσκω...

Ευχαριστώ για το χρόνο σου. :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

apo oti 8ymamai sto diko mou E6600 eixa valei parapanw apo ena lepto strwma :P kai oxi mono sto kentro tou 6600 alla se thn metallikh tou epifaneia...

sto core temp me thn default stock exw 56 va8mous full load alla sta 3ghz oxi sta 2.4ghz...

twra gia fysiologikes 8ermokrasies ths Scythe se E6600 den exw dei alla an sygkrineis me ton X6800 (pou einai 500mhz pio panw) vgazei 40 va8mous full load upo8etw oti stous 6600 8a vgazei ligoterous...

Δημοσ.

Εχω scythe infinity σε sempron 3.000+ (γελαστε αφοβα :mrgreen:)

Τωρα εχω 44 βαθμους στο speedfan (ωχ, πλακα πλακα πολλοι ειναι για 63 watt sempron).

Παντως αφου εξω εχει κοντα 35 βαθμους, ποσο να παει ο καημενος ο επεξεργαστης? Αναγκαστικα λιγο παραπανω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...